جنبش رنگین کمان بیشماران (بهمن ۹۸)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماههای آخر هر سال موضوع تعیین حداقل دستمزد به طور جدی برای کارگران و مزدبگیران مطرح می شود. حکومت و کارفرمایان با استفاده از کسانی که آنها را نمایندگان کارگران معرفی می کنند، حداقل دستمزد را چنذین بار کمتر از خط فقر و سبد هزینه نیروهای کار تعیین می کنند. مساله تعیین حداقل دستمزد در ماه آینده که به زیان کارگران تعیین می شود، مثل هر سال مورد مخالفت تشکلهای مستقل کارگری و جامعه کارگری قرار می گیرد.

در ماه گذشته مساله خصوصی سازی و یا به بیان دقیق تر خصولتی سازی، یک مساله مهم در اعتراضهای کارگری بود. خصولتی کردن کارخانه هپکو که با اعتراض گسترده کارگران این واحد تولیدی منجر به لغو قرارداد واگذاری شد، همچنان در دستور کار سازمان خصوصی سازی است. بنا به گزارشی که خبرگزاری حکومتی ایلنا در ماه گذشته منتشر کرد، کارگران شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو از احتمال عدم پرداخت معوقات مزدی و عیدی تا پایان سال ابراز نگرانی کردند. به گفته آنها؛ کارگران دستمزد آذر و دی را هنوز دریافت نکرده‌ و این درحالی است که پرداخت معوقات کارگران به وام ۳۰ میلیارد تومانی «اقتصاد مقاومتی» بستگی دارد که همچنان تعیین تکلیف نشده است.

در روز آدینه ۱۱ بهمن ماه، همایش روز جهانی تالابها در کنار تالاب بین المللی گاوخونی برگزار شد. در میان تالابهای ایران گاوخونی که همچون نگینی در فلات مرکزی ایران و گنجینه ای برای ایران از اهمیت خاصی برخوردار است. به همت و تلاش کارگزاران نظام در حال نابودی است. نابودی بخش مهمی از تالابهای خوزستان به خاطر فعالیتهایی است که به طور عمده توسط سپاه پاسداران صورت می گیرد. بر اساس بررسیهای مرکز پژوهشهای مجلس رژیم، ۷۵ درصد تالابهای ایران در معرض خشک شدن هستند و حدود ۸۵ درصد مساحت تالاب‌ها تاکنون از بین رفته است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اصفهان در این همایش اعتراف کرد که ۸۰ درصد پهنه استان اصفهان در معرض خشکسالی و کم آبی است.

علاوه بر مساله آب که همچنان مهمترین مساله جامعه و محیط زیست ایران است، موضوع فرونشست زمین که وابسته به استفاده غلط از آبهای زیر زمینی و برخی عوامل دیگر است، زندگی مردم را تهدید می کند. در این مورد خبرگزاری حکومتی ایسنا به نقل از مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین اعلام کرد که؛ فرونشست در بخشی از جنوب استان قزوین وجود دارد که طبق مطالعات انجام شده به طور میانگین ۱۸ سانتی‌ متر در سال است.

در ماه گذشته مبارزه فعالان دفاع از محیط زیست ادامه داشت. این مبارزه از سطح نخبگان فعال فراتر رفته و هر روز ابعاد توده ای آن بیشتر می شود. تجمع اعتراضی طرفداران محیط زیست و دوستداران طبیعت نسبت به تخریب غار نمکدان قشم، تجمع اعتراضی اهالی و طرفداران محیط زیست منطقه مشکان نی ریز  نسبت واگذاری معادن سنگ مرمر کوه جهسک، تجمع طرفداران محیط زیست در شاهرود برای جلوگیری از هرس سنگین درختان خیابانهای شهر، تجمع جمعی از دانش ‌آموزان شهرستان ایذه در محل دفن زباله‌ های ایذه (حاشیه قبرستان روضه الزهرا) برای اعتراض به این اقدام که تهدید علیه بهداشت عمومی است و ... از جمله حرکتهای اعتراضی در بهمن ماه است که مشروح خبر آن در این مجموعه همراه با خبر ۹۸ اعتراض از جانب نیروهای کار آمده است.*

 

*روز پنج شنبه ۳ بهمن، صدها تن از کشاورزان اصفهان برای اعتراض به ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه زاینده رود توسط نیروگاه  برق اسلام آباد و برای آزاد سازی  مسیر رودخانه با تخریب دیوار ساخته شده دست به تجمع مقابل این نیروگاه واقع در درچه اصفهان زدند که با یورش نیروی یگان ویژه روبرو شدند. به گزارش ایمنا، یکی از کشاورزان گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود سه یا چهار مرتبه با تجمع در مقابل نیروگاه، خواستار آزاد سازی حریم و بستر رودخانه شدیم؛ قرار براین بود که این نیروگاه نسبت به آزادسازی حریم رودخانه اقدام کند، اما برخلاف این امر، به تازگی بلوک ریزی نیز کرده است. یکی دیگر از کشاورزان گفت: حکم قضایی مبنی بر آزادسازی و تخلیه حریم و بستر رودخانه توسط نیروگاه برق در سال ۱۳۸۸ صادر شد، اما متاسفانه مدیران این نیروگاه از اجرای قانون امتناع می کنند.

 

*روز پنج شنبه ۳ بهمن،جمعی از غرفه ‌داران و صاحبان اسباب ‌بازیهای پارک‌ آزادی شیراز برای اعتراض به احتمال تعطیلی محل کارشان دست به تجمع مقابل شورای فرمایشی شهر زدند. به گزارش آفتاب نیوز، تجمع‌ کنندگان با سر دادن شعار «هیهات منا الذله» قصد ورود به صحن علنی شورای قلابی شهر را داشتند که از ورود آنان ممانعت شد. یکی از تجمع کنندگان گفت: شهرداری شیراز به بهانه تعمیرات پارک در محل نصب وسایل شهربازی  قصد تعطیلی شهربازی پارک آزادی دارد.

 

*روز شنبه ۵ بهمن، صدها کارگر پالایشگاه فاز ۱۴ پارس ۲ (کنگان) با اعتصاب و بستن درب ورودی کنترل افراد این فاز، به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق اعتراض کردند. به گزارش ایرنا، در همین رابطه معاون فرماندار و دبیرکمیسیون کارگری شهرستان کنگان گفت: با تماسی که با مسئولان شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرمای فاز ۱۴ برقرار شد قرار است هفته آینده ۲ ماه از حقوق معوق کارگران پرداخت و مابقی نیز تلاش می ‌شود در کمترین زمان ممکن به آنان پرداخت شود.

روز یکشنبه ۶ بهمن، کارگران پیمانکاری فاز ۱۴ پارس جنوبی در اعتراض به عدم دریافت معوقات مزدی خود برای دومین روز متوالی در محوطه کارگاه تجمع کردند.

منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مشتمل بر سه منطقه پارس یک (پارس جنوبی) محدوده شهرستان عسلویه، پارس دو ( کنگان) در محدوده شهرستان کنگان و پارس سه ( پارس شمالی) در محدوده شهرستانهای دیر، دشتی، تنگستان و بوشهر واقع شده است و پارس ۲ (کنگان ) شامل ۸ فاز پالایشگاهی و یک طرح LNG است. ساخت فازهای ۱۱، ۱۲، ۱۳، ۱۴، ۱۹، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ و کارخانه ی (IRAN LNG) در این منطقه برنامه ریزی شده است.

 

*روز چهارشنبه ۲ بهمن، کارگران معدن چادرملو (شرکت بهاوند باراد) شاغل در بخش استخراج سنگ آهن برای اعتراض به اخراج همکاران شان دست از کار کشیدند و در محل کارشان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند: ما تازه انجمن صنفی تشکیل دادیم و امیدوار بودیم که شرایط شغلی ‌مان بهتر شود نه این که در نگرانی از تعدیل به سر ببریم؛ قبلاً قراردادهای ما دو ماهه بود اما الان قرارداد پانزده روزه امضا کرده ‌ایم.

روز پنج شنبه ۳ بهمن، برای دومین روز متوالی، کارگران معدن چادرملو (شرکت بهاوند باراد) برای اعتراض به اخراج همکاران ونداشتن امنیت شغلی از رفتن برسرکار خودداری کردند.

روز شنبه ۵ بهمن، کارگران شرکت بهاوند باراد شاغل در بخش استخراج سنگ آهن معدن چادرملو برای اعتراض به اخراج همکاران و نداشتن امنیت شغلی به اعتصاب وتجمع شان ادامه دادند.

 

*روز یکشنبه ۶ بهمن، کارگران طرح سد و سامانه انتقال آب گاران در ادامه اعتراض شان به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان مریوان زدند. به گزارش ایلنا، دبیر سندیکای صنفی کارگران فصلی و ساختمانی مریوان گفت: ما نزدیک به ۱۰۰ نفر هستیم که برای شرکت شایگان مهر آپادانا در پروژه آبرسانی سد گاران کار می‌کردیم اما نزدیک به سه ماه است که شرکت تعطیل و معوقات مزدی کارگران پرداخت نشده است. معوقات مزدی کارگران بین ۴ تا ۶ ماه است که بعد از سه ماه تعطیلیِ شرکت، هنوز پرداخت نشده است.

 

*به گزارش مهر، روز یکشنبه ۶ بهمن، همزمان با مراسم تودیع و معارفه رؤسای سابق و جدید سازمان نظام مهندسی کشور، جمعی از مهندسان شرکت کننده در آزمون ورود به حرفه مهندسی و نظارت بر ساختمان، برای اعتراض به این آزمون که در مهر ماه سال جاری برگزار شد دست به تجمع مقابل وزارت راه و شهرسازی زدند.

 

*روز دوشنبه ۷ بهمن، برای دومین روز متوالی، صدها کارگر واحد تعمیرات پتروشیمی اروند برای اعتراض به نحوه اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل و همچنین کسر چندین قسط وام و بیمه تکمیلی ازحقوق ماهیانه به اعتصاب شان ادامه دادند. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند: طرح طبقه‌ بندی مشاغل بدون حضور نماینده کارگری انجام شد و به‌ درستی مدارک تحصیلی و سابقه نفرات و حق تخصص آنان در پتروشیمی اروند لحاظ نگردیده است. به ‌عنوان مثال، در اجرای این طرح، میان یک جوشکار یا مکانیک که فنی محسوب می ‌شوند با یک کارگر خدماتی ساده فرقی در نظر گرفته نشده، در حالی که در دیگر شرکتهای هم‌ جوار و زیر مجموعه هلدینگ خلیج فارس، نفرات فنی حق تخصص دریافت می‌ کنند ولی در پتروشیمی اروند، این حق به نیروهای فنی پرداخت نگردیده است.

 

*روز سه شنبه ۸ بهمن، برای پنجمین روز متوالی، کارگران شهرداری منطقه یک اهواز در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه و باطل شدن دفترچه بیمه در اعتصاب هستند و از جمع آوری زباله ها از سطح شهر خوداداری می کنند. به گزارش ایسنا، مطالبات این کارگران به سالهای ۹۴ و ۹۵ مربوط می ‌شود. در دوره شورای پنجم، ماهانه حقوق کارگران پرداخت شده است اما پیمانکار حدود شش ماه طلبکار است و بعضا برخی کارگران شش ماه حقوق دریافت نکرده ‌اند.

 

*روز دوشنبه ۷ بهمن،جمعی از اهالی و طرفداران محیط زیست منطقه مشکان نی ریز در استان فارس برای اعتراض به واگذاری معادن سنگ مرمر  کوه جهسک دست به تجمع زدند و مانع ادامه کار ماشین راهسازی و تاسیسات معدن کاوی شدند. به گزارش ایرنا، یکی از اعضای تشکل زیست محیطی پاکسازان طبیعت مشکان گفت: اهالی مشکان به برداشتهای غیر اصولی از معادن سنگ مرمریت در کوه جهسک اعتراض دارند و اجازه نمی دهند مواهب طبیعی در این کوه که نسلهای مختلفی در شهر مشکان ارزشهای زیست محیطی آن را به یاد دارند به یغما رود.

عکس شماره ۲

 

*روز سه شنبه ۸ بهمن، جمعی از دوستداران محیط زیست در اعتراض به تعرض به حریم آثار طبیعی و تاریخی ژئو پارک قشم از طریق واگذاری اراضی، در محدوده این اثر طبیعی ملی دست به تجمع زدند. به گزارش مهر، این روزها تصاویری از تخریب این غار نمکی در ژئوپارک قشم در رسانه ‌ها و شبکه ‌های اجتماعی دست به دست می‌ شود که این موضوع واکنش فعالان محیط زیست را به همراه داشته است. این اقدام در ژئو پارک قشم در شرایطی انجام می‌شود که پیش از این یونسکو نسبت به فعالیتها در حریم و عرصه ژئوسایتها اخطار داده بود.

ژئو پارک قشم، سال ۸۵ توسط یونسکو ثبت جهانی شد. ۶ سال بعد در سال ۹۱ به دلیل آنچه «مشکلات مدیریتی» عنوان شد، این ژئو پارک از فهرست یونسکو خارج شد. در سال ۹۶ پس از اصلاح ایرادها بار دیگر به فهرست یونسکو بازگشت. اکنون به دلیل تعرض به حریم آثار طبیعی و تاریخی قشم از طریق واگذاری اراضی، خطر خط خوردن از فهرست یونسکو، این گنجینه‌ ملی ایران را تهدید می‌کند.

عکس شماره ۱

 

*روز چهارشنبه ۹ بهمن، جمعی از طرفداران محیط زیست در شهرستان شاهرود برای جلوگیری از هرس سنگین درختان دست به تجمع در خیابان آسیاب مندلی  زدند. به گزارش ایرنا، یکی از حاضران در تجمع درباره علت مخالفت با این شیوه هرس سنگین برخی از درختان سطح شهر،گفت: از حدود یک ماه پیش متوجه سربرداری بسیار سنگین درختان اقاقیا، زبان گنجشک و "آیلانتوس" شدیم اما ترجیح دادیم واکنش سریعی نشان ندهیم شاید شهرداری به دلیل خاصی در این مقطع کوتاه در برخی خیابانها این هدف را در پیش گرفته باشد. وی افزود: مدتی گذشت و به ظاهر این کار متوقف شده بود اما اکنون سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری دوباره به این کار اقدام کرده و درختان سطح شهر به شدت در حال قلع و قمع هستند.

 

*روز سه شنبه ۱ بهمن، کارگران رسمی و پیمانی پتروشیمی بندر امام (بندر شاهپور سابق) در اعتراض به کاهش پاداش تولید و دستور مدیرعامل مبنی بر توقف پرداخت اضافه کاریها، دست از کار کشیده و در این مجتمع تجمع کردند. به گزارش وبسایت «نفتی ها»، این اعتصاب مصادف است با حضورهیاتی از مدیران و کارشناسان مناطق نفت خیز جنوب، که برای بررسی وضعیت تامین خوراک پتروشیمیها به این مجتمع آمده اند و گویا بر اثر این تجمع این مهمانان از طریق در اضطراری  وارد مجموعه شدند.

معترضان می ‌خواهند بدانند چرا مدیر عامل این مجموعه، قصد داشته  پاداش بهره وری کارکنان و کارگران  را با  قطع هزینه ی اضافه کاریها و کاهش تولید پرداخت نماید.

اعتصاب کارگران پتروشیمی بندرامام در اعتراض به کاهش پاداش تولید و توقف پرداخت اضافه کاریها برای نهمین روز کماکان ادامه داشت.

 

*روز چهارشنبه ۹ بهمن، کارگران واحد تعمیرات مجتمع پتروشیمی اروند واقع در بندر امام  پس از سه روز به اعتصاب شان به طور موقت پایان دادند. به گزارش ایلنا،  کارگران واحد تعمیرات پتروشیمی اروند به اجرا نشدن «حق تخصص در تطبیق مشاغل» که اجرای آن در ارتباط با «طرح طبقه‌ بندی مشاغل» در محیط ‌های کارگاهی ضروری است، اعتراض دارند و می‌ گویند که حق تخصص باید مانند سایر شرکتهای «هلدینگ خلیج فارس» در این شرکت هم اجرایی شود.

 

*روز شنبه ۱۲ بهمن، کارگران کارخانه خوش نوش واقع در کیلومتر ۳ جاده همدان به تهران، برای اعتراض به اجرایی نشدن بازنشستگی پیش از موعد براساس قانون مشاغل سخت و زیان آور دست به تجمع مقابل اداره کل کار استان همدان زدند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض این واحد تولیدی نوشیدنی علت تجمع شان را بی‌توجهی مدیریت اداره کل کاراستان همدان و عدم رسیدگی به پرونده مشاغل سخت و زیان ‌آورشان که مدت ۲۸ ماه است در نوبت رسیدگی است عنوان کردند.

 

*روز شنبه ۱۲ بهمن، کارگران پتروشیمی آپادانا در عسلویه که درصد بالایی از آنها را جوانان ایذه ‌ای تشکیل می ‌دهند، در اعتراض به ۵ ماه حقوق عقب افتاده‌ شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران گفتند: وقتی ما روزانه بیش از ۱۲ ساعت کار می کنیم و مجبوریم برای تامین مخارج زندگی ماهها دور از خانواده در بدترین شرایط و با آلودگی ناشی از مواد شیمیایی و گوگردهایی که به شدت در هوا پراکنده هستند در عسلویه به سر ببریم، نباید این ظلم مضاعف بر ما تحمیل شود. چرا ما باید چندین ماه از گرفتن حقوق خود محروم باشیم.

 

*روز شنبه ۱۲ بهمن، تعدادی از مردم محله نجارکلا در لواسان برای اعتراض به زمین ‌خواری تپه سرخه در مقابل بخشداری و شهرداری لواسان تجمع کردند.

به گزارش فارس، در این تجمع مردم نسبت به انسداد راه توسط زمین‌ خواران تپه سرخه و سکوت کارگزاران رژیم در شهرداری لواسان اعتراض کردند. مردم نجار کلا گفتند، زمین‌خوران با انسداد یک‌ راه آسفالت و شناخته شده و ایجاد گیت مانع استفاده از قبرستان موقوفه بالادست این محدوده می‌شوند.

 

*روز یکشنبه ۱۳ بهمن، جمعی از رانندگان خودرو‌های سنگین و ناوگان حمل و نقل بین شهری کشور که در طرح ساماندهی و تعویض خودرو‌های فرسوده شرکت کردند به دلیل دریافت نکردن خودروهای ‌شان و بی ‌توجهی شرکت سایپا دیزل به تعهداتش، مقابل مجتمع قضایی مفتح در تهران تجمع کردند. به گزارش موج، این رانندگان پیشتر مقابل شرکت سایپا دیزل و وزارت صنعت تجمع کرده بودند و خواستار تحویل خودرو‌هایی هستند که ابزار تأمین معاش آنها بوده و بیش از حدود ۲ سال از زمان تحویل آنها می‌ گذرد.

 

*روز یکشنبه ۱۳بهمن، جمعی از خریداران کامیونهای سایپا دیزل در ادامه اعتراض به عدم تحویل خودروهای شان مقابل مجتمع قضایی مفتح در تهران تجمع کردند. به گزارش فارس، رانندگان خودرو‌های سنگین و ناوگان حمل و نقل بین شهری کشور که در طرح ساماندهی و تعویض خودرو‌های فرسوده شرکت کرده‌ اند، به دلیل عدم تحویل خودرو با وجود پیگیریها متعدد و همچنین بی ‌توجهی شرکت سایپا دیزل، اعتراض کردند. معترضان خواستار تحویل خودرو‌هایی هستند که ابزار تأمین معاش شان است و بیش از حدود ۲ سال از موعد تحویل شان می‌ گذرد.

 

*روز یکشنبه ۱۳ بهمن، کارگران بخش خدمات پتروشیمی اروند (شرکتهای پیمانکاری معراج گستر، کیان کارگر و شرکتی پیمانکاری که مسئولیت تهیه غذا و امور آشپزخانه را برعهده دارد) در اعتراض به تصمیم شرکت مبنی بر تغییر وضعیت قراردادشان به قرارداد حجمی، اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا، صدها کارگر بخش تعمیرات این پتروشیمی هم که هفته ‌ی گذشته برای اعتراض به نحوه اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل و همچنین کسر چندین قسط وام و بیمه تکمیلی به‌صورت یکجا از حقوق شان دست ازکارکشیده و مقابل ساختمان مرکزی این شرکت تجمع کردند.

کارگران معترض از ملحق شدن کارگران بخش تعمیرات پتروشیمی اروند به این تجمع خبر دادند و گفتند: با توجه به نزدیک بودن اتمام کار پیمانکار، شرکت تصمیم گرفته تا پیمانکار بعدی با ما قرارداد حجمی منعقد کند.

روز دوشنبه ۱۴ بهمن برای دومین روز متوالی در هفته جاری، کارگران بخشهای تعمیرات و خدمات پتروشیمی اروند به اعتصاب شان ادامه دادند و دوباره مقابل ساختمان مرکزی این شرکت تجمع کردند.

پتروشیمی اروند، زیرمجموعه‌ هلدینگ خلیج ‌فارس واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی است.

 

*روز دوشنبه ۱۴ بهمن، کارگران کارخانه سیمان ایلام برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، مقابل استانداری ایلام تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران تجمع کننده گفت: سالها است کارگران کارخانه سیمان خواهان اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند اما این خواسته به حق آنها اجرایی نشده است.

 

*روز دوشنبه ۱۴ بهمن، کسبه صوفیان در اعتراض به تصرف اراضی اهالی شهر توسط اداره ‌کل اوقاف و امور خیریه‌ آذربایجان ‌شرقی اعتصاب کرده و مغازه ‌های خود را بستند. به گزارش مهر، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان ‌شرقی گفت: زمینهای موقوفی از حدود ۲۷ سال گذشته مطرح بوده و تا به امروز حل‌ نشده است و با توجه به اهمیت موضوع، طی نشستی راهکارهای مورد نیاز برای رفع این مشکل مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. وی برای حل مشگل یک ماه فرصت خواست. بنا به خبر منتشر شده در شبکه های اجتماعی، از روز سه شنبه ۸ بهمن، مردم و کسبه شهر صوفیان در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات اسناد مالکیت رسمی اراضی (مسکونی، زراعی و ..) روزانه به مدت چهار ساعت در مسجد جامع شهر تحصن کردند. سپس از ساعت ۴ بعد از ظهر روز شنبه ۱۲ بهمن به صورت شبانه روزی دست به تحصن در این مسجد زدند.

 

*روز دوشنبه ۱۴ بهمن، همزمان با افتتاح زیرگذر و تونل استاد معین توسط شهردار تهران، جمعی از اهالی این منطقه با تجمع و سردادن شعارهای «جاده یک طرفه نمی خوایم نمی‌خوایم» و «ما اعتراض داریم» سردادند. به گزارش تسنیم، زیرگذر استاد معین تهران سرانجام بعد از ۵ سال به بهره برداری رسید تا طرشت در شمال و استاد معین در جنوب خیابان آزادی را به یکدیگر متصل کند، اما با اعلام مسئولان راهور و شهرداری این زیرگذر یکطرفه خواهد بود که مورد اعتراض ساکنان منطقه قرار گرفت.

 

*روز دوشنبه ۱۴ بهمن، جمعی از جوانان متقاضی کار شهر قلعه رئیسی در استان کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به بیکاری و استخدامهای بدون ضابطه در اداره گاز چاروسا، مقابل شرکت گاز ناحیه قلعه رئیسی تجمع کردند.به گزارش عصر دنا، بعد از گازرسانی به بخش چاروسا و دیشموک، اکنون موضوع استخدام اداره گاز جهت نمایندگی در دو منطقه و جاورده و قلعه ‌دختر در میان است.

روز سه شنبه ۱۵ بهمن برای دومین روز متوالی، جمعی از این جوانان مقابل شرکت گاز ناحیه قلعه رئیسی تجمع کردند.

 

اعتراض عکاسان

روز سه شنبه ۱ بهمن، عکاسان اهواز در اعتراض به اجبار کردن شهروندان برای گرفتن عکس در پلیس +۱۰ که باعث بیکاری عکاسان این شهر شده تجمع کردند.

روز چهارشنبه ۱۰ بهمن، تعدادی از عکاسان اهواز،  مشهد و شهرهای دیگر  در اعتراض به اجبار کردن شهروندان جهت عکاسی در  پلیس +۱۰ که باعث بیکاری عکاسان این شهرها شده دست به تجمع زدند.

روز سه شنبه ۱۵ بهمن، جمعی از عکاسان تهران در اعتراض به عکاسی پرسنلی که به اجبار در ارگانهای دولتی و نیمه ‌دولتی، مثل پلیس +۱۰، دفاتر پیشخوان دولت، ثبت احوال، اداره پست و .. انجام می‌ گیرد و منجر به نابودی صنف بزرگ عکاسان با حدود نیم میلیون نفر شاغل شده است، مقابل وزارت صنعت رژیم تجمع کردند.  به گزارش ایران کارگر، تجمع کنندگان با خود بنرها و تراکتهایی داشتند که روی آنها از جمله نوشته شده بود: دولتیها خصولتیها، دستتان را از جیب صنف عکاسان خارج نمایید معیشت عکاس نابوده، شرکت پژوهش ناجا باعث نابودی خانواده عکاسان، باعث بیکاری خانواده عکاسان شده است.

عکس شماره ۳

 

*روز چهارشنبه ۱۶ بهمن، کارگران شرکت حمل ‌و نقل خلیج فارس بار دیگر راهی پایتخت شدند تا با تجمع مقابل سازمان خصوصی ‌سازی به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی اعتراض کنند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: به دلیل نارضایتی از بخش خصوصی و این که از مهر ماه سال جاری تاکنون پرداخت مطالبات مزدی کارگران این واحد خدماتی با وقفه روبرو شده، این تجمع برای چندمین بار مقابل ساختمان سازمان خصوصی ‌سازی برپا شده است.

 

*روز شنبه ۱۹ بهمن، کارگران مجتمع پتروشیمی لردگان واقع در استان چهارمحال و بختیاری و زیرمجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس راهی تهران شدند و مقابل ساختمان مرکزی این هلدینگ در خیابان کریم خان زند تجمع کردند. به گزارش نفتی ها، کارگران و نیروهای پیمانکار مجتمع پتروشیمی لردگان و شرکتهایHSE (بهداشت، ایمنی، محیط زیست) خواهان ملاقات با مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس شدند. نیروهای حراست از حضور تجمع کنندگان به داخل ساختمان جلوگیری کردند و یکی از مسئولان نیروی انسانی هلدینگ با حضور در میان جمع معترضان قول مرتفع کردن مشکلات و گلایه های آنها را تا پیش از ۲۲ بهمن داد.

 

*روز شنبه ۱۹ بهمن، جمعی از کارگران اخراجی تعاونی اعتبار وحدت (آرمان) به نمایندگی ازهمکاران شان از سراسر کشور بری اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان، پس از گذشت ۲سال، مقابل ساختمان موسسه مالی ملل واقع در خیابان شیراز پایین‌تر از اتوبان همت در تهران، تجمع کردند.

به گزارش انصاف نیوز، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: پول ما را دو ساله خوردند، نیروها را عزل کردند و هیچ خبری هم نشده. قرار است با وام حقوق معوقه ما رو پرداخت کنند. یکی از کارگران زن معترض گفت: به وزارت کار شکایت بردیم اما رسیدگی نشد‌. مدیر این موسسه، نمی‌گذارد من کارگر و کارمند درست زندگی کنیم.

 

*روز شنبه ۱۹ بهمن، کارگران نی‌ برمجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی، معیشتی و بازنشستگی دست به تجمع مقابل اداره تامین اجتماعی زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: براساس توافقنامه مورخ ۳۱شهریور ماه سال جاری که بین کارفرما و کارگران نی‌ به امضا رسیده، مدیریت شرکت هفت تپه موظف به پرداخت حقوق ماههای سوم و چهارم است در عین حال از ابتدای مهر ماه نیز باید کارگران نی ‌بر در مجتمع هفت تپه به کار گرفته می‌ شدند اما تاکنون این اتفاق نیفتاده و آنها همچنان بلاتکلیف و بیکار هستند.

 

*روز شنبه ۱۹ بهمن، کارگران شهرداری سریش آباد، در شهرستان قروه استان کردستان، برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست از کارکشیده و مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش کُرد پرس، شهردار سریش آباد از وعده رفع این مشکل و همکاری مسئولان در این زمینه خبر داد و گفت که برای جبران این تأخیر در پرداخت حقوق کارگران زمینی را به مزایده گذاشته ایم تا بتوان با فروش آن کمکی به این معضل کرد.

 

*روز یکشنبه ۱۳ بهمن برای باری دیگر، بازنشستگان مخابرات راه دور شیراز برای اعتراض نسبت به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع  مقابل استانداری فارس زدند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان معترض گفتند: بیش از ۱۳ سال از وعده‌ هایی که مدیران شرکت برای پرداخت مطالبات ما داده ‌اند، می‌گذرد. در این سالها تجمعهای متعددی را برگزار کردیم؛ از چادر زدن در محوطه کارخانه تا تجمع مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت و همین محل که امروز هم در آن جمع شده ‌‌ایم. 

به گفته این کارگران، میزان مطالبات بدون احتساب خسارت تاخیر و تادیه، ۳۵ میلیارد تومان است و با احتساب این موارد به بیشتر از ۱۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

روز سه شنبه ۱۵ بهمن برای دومین بار در هفته جاری، کارگران بازنشسته‌‌ مخابرات راه دور شیراز دست به تجمع  مقابل استانداری فارس زدند.

روز دوشنبه ۲۱ بهمن، کارگران بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز در سومین روز از دور جدید اعتراض به عدم پرداخت حق وحقوق دست به تجمع خانوادگی مقابل استانداری فارس زدند.

 

*روز دوشنبه ۲۱ بهمن، دهها کشاورز رفسنجان و خانواده های شان برای اعتراض به تاثیرات مخرب معدن شن و ماسه گیو علی آباد دست به تجمع مقابل استانداری کرمان زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کشاورزان معترض گفت: معدن شن و ماسه منطقه گیو علی آباد باید جمع آوری شود زیرا فعالیت این معدن به طول هشت کیلومتر انواع بوته ها و پوشش گیاهی و جانوری را از بین برده است. وی افزود: بارندگیهای فراوان، چندین قنات، مراتع و پوشش گیاهی غنی در نزدیکی رودخانه گیو روستای خنامان رفسنجان وجود دارد و کشاورزان و دامداران بسیاری از این راه امرار معاش می کنند.

 

روز چهارشنبه ۲۳ بهمن، کشاورزان جنوب کرمان برای اعتراض به افت شدید قیمت خیارسبز، راه رودبارجنوب - زهکلوت را باتخلیه محصولات شان درجاده مسدود کردند. به گزارش ایرنا، روز پنج شنبه ۲۴ بهمن، کشاورزان جنوب کرمان درادامه اعتراض شان دست به تجمع مقابل فرمانداری رودبار جنوب زدند.

 

*روز شنبه ۲۶ بهمن، کارگران اداره کل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ ای استان قزوین در ادامه اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی پس از الکترونیکی کردن عوارضی آزاد راه، مقابل وزارت راه و شهرسازی در تهران تجمع کردند. به گزارش صبح قزوین، یکی از تجمع کنندگان گفت: ما دو مشکل اصلی داریم که یک مورد مربوط به نحوه تقسیم بندی پرسنل و مورد بعدی هم مربوط به عدم امنیت شغلی ما است به طوری که در به کارگیری نیروها بسیار سلیقه ‌ای عمل شده است. وی عنوان کرد: برای مثال فردی تنها با ۳ یا ۴ ماه سابقه و فقط به خاطر روابطی که دارد در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ‌ای جذب شد اما برخی دیگر از نیروها با وجود سابقه ۲۰ساله در شرکت «سپندار» جذب شدند و ما به نحوه تقسیم بندی که کاملا سلیقه ‌ای است، اعتراض داریم.

 

*روز شنبه ۲۶ بهمن، رانندگان سواری کرایه فعال در شرکت سیر و سفر فرودگاه امام برای اعتراض به قرارداد یک طرفه، مقابل دفتر این شرکت در تهران تجمع کردند. به گزارش تین نیوز، یکی از رانندگان معترض در مورد دلیل این تجمع گفت: شرکت سیر و سفر برای امضای قراردادی یک‌ طرفه که صرفاً به‌ نفع شرکت و به‌ ضرر رانندگان تنظیم شده، رانندگان را تحت فشار قرار داده است.


*روز شنبه ۲۶ بهمن، خانواده‌ های مبتلایان به بیماری
SMA و حامیان حقوق معلولان در اعتراض به عدم حمایت دولت از این بیماران مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند. به گزارش اعتماد، سارا یزدانی، نماینده بیماران SMA  درباره این تجمع اعتراضی گفت: «این خانواده ‌ها، به وضعیت تامین داروی بیماران اعتراض دارند چون ظرف ۱۸ ماه گذشته، به هیچ نتیجه ‌ای نرسیدند و فرزندان بیمار خود را هم از دست دادند. گفته می ‌شود به دلیل نبود بودجه یا تحریم، دارو وارد کشور نمی ‌شود. در ایران از هر چهار هزار تولد زنده یک مبتلا داریم و متاسفانه برای این بیماری، غربالگری انجام نمی ‌شود و به همین دلیل، سال گذشته ۳۶۰ کودک مبتلا به SMA متولد شدند آن‌ هم در حالی که در صورت کمبود تجهیزات لازم، هفته ‌ای دو بیمار SMA در ایران فوت می‌کند.»

یکی از مادران تجمع‌ کننده که فریاد می زد ‌گفت: یک سال و چند ماه گذشته ما ۸۰ تا بچه رو از دست دادیم. هیچکس جوابگو نیست. خدا میدونه تو ایرون امروز چند تا بچه به دنیا میآد، این ماه چند تا بچه از دنیا میره. خیلی راحت نشستن. بچه های خودشون نیست. بچه های ما هستن.

عکس شماره ۴

 

*روز یکشنبه ۲۷ بهمن، کارگران خط ۳ متروی تهران (کارگاههای ایستگاه نوبنیاد و اقدسیه) برای اعتراض به عدم پرداخت ۱۸ ماه حقوق مقابل ساختمان شورای قلابی شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: مدیران مترو به ما قول می‌ دهند که حقوقتان را واریز می کنیم، در حالی که با وعده ‌و وعید ۱۸ ماه است که بدون حقوق مشغول به کاریم.

 

*روز یکشنبه ۲۷ بهمن، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن منطقه لرستان (شرکت تراورس) برای اعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق، حق بیمه و مطالبات دیگر دست از کارکشیده و تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض خواهان استعفای دسته جمعی مدیران ستادی راه آهن  و شرکت تراورس  به علت وعده های دروغ و بی لیاقتی و بی توجهی به حق الناس کارگران شدند.

روز سه شنبه ۲۹ بهمن، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن منطقه لرستان در ادامه اعتراض شان به عدم پرداخت چندماه حقوق، حق بیمه و مطالبات دیگر دست به تجمع مقابل اداره کل راه آهن لرستان زدند.

در همین روز کارگران خط و ابنیه فنی راه آهن شهرستان دورود (شرکت تراورس) در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و حق بیمه و اخراج  و تبعید ۸ کارگر حق طلب اعتصاب و تجمع کردند.

روز دوشنبه ۲۸ بهمن، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن منطقه خراسان برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع مطالبات و نداشتن امنیت شغلی مقابل فرمانداری نیشابور تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه ۲۸ بهمن، بازاریان شهر پاوه در اعتراض به کشته شدن دو کولبر و زخمی شدن هفت کولبر دیگر توسط نیروهای مرزی جمهوری اسلامی ایران دست به اعتصاب زذند. به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، نیروهای هنگ مرزی نوسود در شهرستان پاوه روز یکشنبه ۲۷ بهمن به تعدادی از کولبران شلیک کردند که یک کولبر به نام احمد صحرایی کشته و هشت نفر دیگر زخمی شدند. همچنین روز دوشنبه شاهد اداک، یکی از این کولبران مجروح شده در بیمارستان فوت شد. او ۲۰ ساله و از اهالی روستای ژیوار در شهر سروآباد، و مجرد بود. بر اساس این گزارش، پس از شلیک به این کولبران گروهی از شهروندان نوسود در محل درمانگاه این شهرستان تجمع کرده و شعارهایی علیه نیروهای هنگ مرزی سر دادند.

 

*روز سه شنبه ۲۹ بهمن، کارگران کارخانه کنتورسازی در قزوین برای اعتراض به عدم پرداخت بیش از ۲سال حقوق مقابل دفتر امام جمعه قزوین تجمع کردند. به گزارش صبح قزوین، مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان قزوین در جمع کارگران حاضر شد اما کارگران معترض اعلام کردند از آنجا که استاندار و رئیس کل دادگستری بارها وعده رسیدگی و پاسخگویی به خواسته های شان را داده اند باید درتجمع شان حاضرشوند و تا زمانی که این مسئولان در جمع آنان حاضر نشوند به تجمع خود پایان نمی ‌دهند.

 

*صبح روز چهارشنبه ۳۰ بهمن، جمعی از رانندگان عضو پروژه‌ های سپیدار ۲ و ۳ در ادامه اعتراض شان به عدم تحویل مسکن پس از ۶ سال مقابل ساختمان تعاونی مسکن مرکزی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: شش سال است که ساخت واحدها متوقف شده و این اواخر، بعد این همه سال تاخیر، اخطار دادند بازهم پول بدهید.

 

*روز شنبه ۲۶ بهمن، کارگران اخراجی شرکت پخش فرآورده ‌های نفتی ماهشهر در ادامه کنشهای شان برای بازگشت به کار دست به تجمع دو باره مقابل شرکت زدند.

به گزارش عصر جنوب، تجمع کنندگان گفتند: آنها به صورت گروهی اخراج شده اند تا نیروهای سفارشی جای آنها استخدام شوند.

روز چهارشنبه ۳۰ بهمن، برای پنجمین روز متوالی، کارگران اخراجی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ماهشهر جهت بازگشت به کار مقابل درب ورود و خروج تانکرها‌ به انبار نفتی نوربخش تجمع کردند. کارگران معترض گفتند: اولویت برای جذب نیرو باید به کارگران بومی منطقه داده شود ولی مدیران شرکت نوربخش این اصل را نادیده گرفتند.

انبار نوربخش ماهشهر سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های سنندج، کرمانشاه،BOT  شیراز، حافظ شیراز، سیکل ترکیبی کازرون، افق ماهشهر، گناوه و عسلویه را تامین می کند.

 

*روز چهارشنبه ۳۰بهمن، کارگران شهرداری منطقه ۳ بندرعباس (شرکت پیمانکاری فرس) برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و حق بیمه ومطالبات دیگر مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، این کارگران علاوه برپرداخت نشدن ۴ ماه حقوق و حق بیمه به عدم پرداخت حق اضافه کاری، ندادن مرخصی و توزیع نشدن لباس ،کفش کار و دیگر وسایل ضروری کارشان نیز اعتراض کردند. یکی از این کارگران گفت: از برج ۷ تاکنون هیچ حقوقی دریافت نکرده ام.

 

 

اخبار کوتاه بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

 

سه شنبه ۱ بهمن: غارت شدگان مؤسسه مالی و اعتباری کاسپین با وجود برودت هوا مقابل ساختمان هیات تصفیه این مؤسسه، با سردادن شعار خواستار تعیین تکلیف مطالبات شان از سوی مسئولان مرتبط با ساماندهی شدند. آنها در حالی که از شدت سرما می لرزیدند شعار می دادند: غارتگری بسه دیگه  ارزش پولمان رفته دیگه/ تجمع کودکان معلول ساکن ارومیه آغازگر اعتراض سراسری معلولان جسمی- حرکتی، ناشنوا و کم ‌توان ذهنی، با شعار «بودجه‌ی معلولان کجاست» شد./ تجمع مردم شهرستان کاکی واقع در استان بوشهر مقابل شورای قلابی شهر برای اعتراض به بحران آب و سوخت که زندگی روزانه آنها را مختل کرده است.

چهارشنبه ۲ بهمن: تجمع کارگران شهرداری بندر لنگه و خانواده های شان در اعتراض به پرداخت نشدن پنج ماه حقوق.

پنج شنبه ۳ بهمن: تجمع مردم زابل در اعتراض به نبود گاز مقابل فرمانداری شهر./ تجمع جمعی از دانش ‌آموزان شهرستان ایذه در محل دفن زباله‌ های ایذه (حاشیه قبرستان روضه الزهرا) برای اعتراض به این اقدام که تهدید علیه بهداشت عمومی است

سه‌ شنبه ۸ بهمن: تجمع ساکنان شهرک آب ‌زنگی شیراز در اعتراض به تخریب خانه ‌های شان توسط شهرداری، مقابل دفتر استاندار.

شنبه ۱۲ بهمن: اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران طرحی شرکت آب‌ و فاضلاب استان خوزستان در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و عدم تبدیل وضعیت، سطح نازل حقوق و چندین ماه تاخیر در پرداخت آن برای دومین روز متوالی.

یکشنبه ۱۳ بهمن: اعتصاب و تجمع پرسنل شهرداری لالی برای اعتراض به عدم دریافت نه ماه حقوق عقب افتاده خود.

سه شنبه ۱۵ بهمن: تجمع کارکنان اخراجی موسسه وحدت در مشهد مقابل سرپرستی ملل.

سه شنبه ۱۵ بهمن: تجمع بازنشستگان صنعت نفت اراک مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی صنعت نفت برای اعتراض به خصوصی سازی و الحاق به صندوق بازنشستگی استان کرمانشاه.

یکشنبه ۲۰ بهمن: تجمع اهالی شهرک یاسر امیدیه در استان خوزستان مقابل شهرداری امیدیه، برای اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات این منطقه.

دوشنبه ۲۱ بهمن: تجمع رانندگان تاکسی مقابل در تهران مقابل بانک انصار در خیابان پاسداران (سلطنت‌ آباد سابق) در اعتراض به نحوه پرداخت وام و محقق نشدن مطالبات شان.

چهارشنبه ۲۳ بهمن: تجمع شهروندان لاهیجان دراستان گیلان مقابل ساختمان  اداره برق برای اعتراض به طولانی شدن قصعی آب و برق پس از بارش برف.

شنبه ۲۶ بهمن: تجمع کارگران راه آهن لرستان در ایستگاه کشور روستایی از توابع بخش پاپی شهرستان خرم‌ آباد، برای اعتراض به ۱۰ روز بی آبی و عدم پیگیری مسئولان.

یکشنبه ۲۷ بهمن: اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه چوكا (شركت صنايع چوب و كاغذ ايران ) واقع درکیلومتر ۵ جاده رضوانشهر به تالش در استان گیلان.

 

* اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران هر ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

 

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول