دانشگاه در ماهی که گذشت (دی ۹۸)

کامران عالمی نژاد

 

پروپاگاندای رژیم و افتضاح به بار آمده 

چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۸ هواپیمای بویینگ ۷۳۷ خط هوایی اوکراین در مسیر پرواز تهران به مقصد کی یف، ساعت ۶.۱۲ دقیقه با ۱۷۶ مسافر سُقوط کرد که در این سانحه تمامی سرنشینان و خدمه آن کُشته شدند.

حُدود پنج ساعت قبل از این حادثه، جُمهوری اسلامی در پی انتقام از حمله پهباد آمریکایی در سحرگاه جُمعه قبل و کُشته شدن قاسم سلیمانی، قرارگاههای سربازان آمریکایی در عین الاسد و اربیل کُردستان عراق را هدف موشکهای خود قرار داد. رژیم این عملیات را تلافی جویانه و نشانه قدرت نظامی و اقتدار جمهوری اسلامی معرفی کرد و با تبلیغات و جنجال بسیار در تلویزیون و خبرگزاریهای رسمی کشور، از کُشته شدن ۸۰ نظامی آمریکایی و زخمی شدن ۲۰۰ نفر خبر داد، این در حالیست که همان روز شبکه خبری سی ان ان به نقل از مقامات ایالات مُتحده گزارش داد: "در این حمله نیروهای آمریکایی در محل اصابت موشکهای ایران حضور نداشته اند."

همان روز، در حالی که سرکردگان سپاه تروریستی مشغول بلوف زنی و دُروغ پردازی در باره کُشته و زخمی شدن سربازان آمریکای و توان موشکی و دقت موشکهای بالستیک خود و همزمان ضعف و ناتوانی نیروهای آمریکایی در برابر این حمله بودند، خانواده قربانیان هواپیمای اوکراینی در غم از دست دادن عزیزان شان، سخت ترین لحظات را سپری می کردند؛ افرادی اعم از مهاجران، دانشجویان و دانش آموختگانی که برای ادامه تحصیل و یا اقامت راهی غُربت می شدند تا بلکه در جای دیگری به آزادیهای اولیه ای که در کشور خودشان و تحت سُلطه آخوندها دست یافتن به آنها مُیسر نیست را به دست آورند.

در ابتدا، جُمهوری اسلامی توسُط ایادی داخلی و خارجی خود سعی در لاپوشانی شلیک موشک توسط سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی را داشت. رژیم هراس داشت با روشن شدن موضوع انهدام هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران، هیاهوی "انتقام سخت" و "حمله جانانه" به مواضع آمریکا تحت تاثیر افکار عُمومی قرار بگیرد و بطور حتم به حاشیه رانده شود.

اینکه سردمداران رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی و علی خامنه ای به عنوان "فرمانده کُل قوا" بعد از هدف قرار گرفتن هواپیمای مسافربری توسط سپاه پاسداران در جریان ریز امور قرار گرفته اند را پاسدار علی عبداللهی، معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مُسلح، عنوان می کند و می گوید: "حدود ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۰ روز چهارشنبه به ستاد کل نیروهای مُسلح اطلاع داده شد که این اتفاق مُحرز شده است که بلافاصله تیم بازرسی توسط ستاد کل نیروهای مُسلح از عناصر مختلف تشکیل شد، ساعت ۲۰ جمع شدند و تا ساعت ۲۲ شب توجیه شدند و ساعت ۲۲ شب چهارشنبه اعزام شدند."

رهبر جُمهوری اسلامی بمانند همیشه، این بار هم خود را کنار کشیده و نمی خواهد هیچ مسوولیتی را در قبال کُشته شدن سرنشینان هواپیما توسط ایادیش و دهها افتضاحی که تنها از بی مسوولیتی، بی کفایتی، بی اطلاعی و دزدیهای کلان اقتصادی هر روز در کشور بُروز می کند، به گردن بگیرد. او از ترس درهم شکسته شدن اُتوریته بر باد رفته اش بارها و بارها به اندرونی پناه بُرده و خود را تنها نظاره گر، جلوه داده است. اما کیست که نداند علی خامنه ای در کُجای هرم قدرت رژیم فاسد جمهوری اسلامی ایستاده و چه نقشی در طرح و اجرای سیاستهای کلان رژیم ایفا می کند.

دقیقا بر همین پایه است که در قیامهای گُسترده سالهای اخیر و بخصوص در دی ماه امسال دانشجویان و مردم کشور از اولین ساعات شُروع اعتراضات، با شُعارهای سرنگونی طلبانه، کُل نظام و رهبر آن را هدف گرفتند:

"خامنه ای قاتله، حکومتش باطله"

"خونی که در رگ ماست خوراک رهبر ماست"

"این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت"

"سپاه جنایت می کنه، رهبر حمایت می کنه"

روز شنبه ۲۱ دی ماه و بعد از اعتراف اجباری رژیم به هدف قرار دادن هواپیمای اوکراینی توسط پدافند ضد هوایی سپاه پاسداران، دانشجویان دانشگاه تهران و صنعتی شریف به نشانه احترام به کُشته شدگان و همدردی با بازماندگان، با روشن کردن شمع و قرار دادن عکسهای تعدادی از دوستان و رُفقای خود در محوطه دانشگاه تجمع کردند.

اما این تجمع کوچک به قیامی دیگر راه گشود. طی چهار روز (شنبه ۲۱ دی تا سه شنبه ۲۴ دی) در ۲۱ شهر و ۲۱ دانشگاه کشور دانشجویان و مردم دست به اعتراض زدند و به خیابان آمدند.

نیروهای سرکوبگر رژیم بعد از سلاخی و کُشتار بُزدلانه آبان ماه با تیربار و سلاحهای جنگی، این بار افزوده بر استفاده از گلوله های جنگی، مُتوسل به استفاده و شلیک با تُفنگ بادی و گلوله های ساچمه ای و پلاستیکی شدند و شماری را از معترضان را نیز دستگیر کردند. بنا به گزارشهای محلی، در دانشگاه تبریز حداقل ۷ نفر بازداشت شدند. همچنین در شهرستان آمل خبرها حاکی از دستگیری ۱۳ نفر است. غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، از بازداشت دستکم ۳۰ شهروند در جریان تجمعات و اعتراضات مردمی اخیر خبر داده است.

سیر حرکت اعتراضات آنچنان رو به شتاب است که دیگر برای مردم، اعم از دانشجو یا کارگر، کارمند یا مُحصل، بیکار یا غارت شده، مکان و زمان مُعین برای اعتراض، معنای حقیقی خود را از دست داده است. آنان برای شورش بر این نظم کژ، دیگر نیازی به تجمعات چندین هزار نفری و از پیش برنامه ریزی شده نمی بینند. هر تجمعی، خواه چند ده نفری، پتانسیل قیامی بزرگ را در درونش می پروراند. آنان همچنین از تجربیات تلخ گذشته نیز به این نتیجه رسیده اند، برای به حرکت در آوردن موج، نیازی به فردی با "شال سبز" نیست، این اراده و عزم استوار خود آنها است که تداوم بخش و نیروی مُحرکه قیام است.

مردم دیگر از دُروغ و تزویر حکومتیان به تنگ آمده اند، دیگر هیچ "اصلاحی" را نمی پذیرند و دیگر کسی نمی تواند بگوید: اگر رای ندهی، این قاتل رییس جمهور می شود و آن قاتل به مجلس می رود. مردم راه خود را به درستی انتخاب کرده اند: "نه رِفراندوم، نه اصلاح - اعتصاب، انقلاب".

 

دانشگاه آزاد صندلی فروشی را منکر شد

احمد حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد، درباره صندلی فروشی در دانشگاه آزاد گفت: "در دانشگاه آزاد هیچ صندلی فروشی صورت نگرفته. ۷۰۰ هزار دانش آموز پشت کنکور پزشکی هستند که کمتر از ۱۰ هزار نفر آنها در سه رشته پرطرفدار پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی قبول می شوند و بالطبع در این مسیر عده ای دلال و سودجو به شیوه های مختلف از این اشتیاق مردم سوواستفاده می کنند و وعده وعید صندلیهای علوم پزشکی دانشگاهها را می دهند.

سخنگوی دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه حتی یک مورد از اینها موفق به نام نویسی نشده اند، افزود: "بنده تاکید می کنم که هیچ موردی از این کلاهبرداریها موفق نبوده و نتوانسته اند در دانشگاه رخنه کنند و حتی اگر یک مورد هم باشد و به ما معرفی شود، فورا اخراج می کنیم."

این سخنان در حالی ابراز می شود که سرکرده نیروی انتظامی تهران در ۲۶ آذر ماه از شناسایی ۴۰ نفر که با خرید صندلی در دانشگاه آزاد مشغول تحصیل بودند. او اعلام کرد که در این رابطه اعضای یک باند فروش صندلی دستگیر شده اند و افزود: "تحقیقات در این پرونده ادامه دارد."

 

تحصن دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در ساختمان ریاست

روز سه شنبه ۳ دی جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در واکنش به انتصاب عبدالمجید ارجمندی، سرپرست جدید معاونت فرهنگی این دانشگاه، خواستار برکناری او شدند. آنها می گویند مسوول جدید یکی از طرفداران تشکیل پرونده های قضایی علیه دانشجویان است.

دانشجویان متحصن در ساختمان ریاست دانشگاه علم و صنعت در شرایطی در حال ادامه تحصن خود هستند که نه تنها ریاست دانشگاه - دکتر ذاکری - در جمع متحصنان حضور نیافته است، بلکه حراست دربهای این ساختمان را قفل کرده و دانشجویان در عمل در ساختمان زندانی شده اند و حتی حق استفاده از سرویس بهداشتی را نیز ندارند.

خواسته های اساسی دانشجویان متحصن عبارتست از:

۱- عزل فوری دکتر ارجمندی از سمت سرپرستی معاونت فرهنگی دانشگاه.

۲- اعمال نظر اعضای شورای صنفی، تشکلها و کانونهای معترض به عنوان نماینده دانشجویان در انتصاب معاونت فرهنگی

۳- عدم تشکیل پرونده در کمیته انضباطی برای متحصنین

مسوولین دانشگاه هنوز واکنشی به خواسته های دانشجویان نداشته اند.

لازم به ذکر است که دانشجویان به علت حضور نیافتن رییس دانشگاه در بین معترضان، در اقدامی جالب عکس او را به عنوان گمشده روی کاغذ چاپ کردند.

 

اعتصاب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز 

جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز سه شنبه ۳ دی در اعتراض به کاهش دستمزد کار ساعتی دانشجویان در بیمارستانها دست به اعتصاب زدند و در بخشهای مربوطه حاضر نشدند.

دانشگاه دستمزد کار ساعتی دانشجویان در بیمارستانها را از ۵۵۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان کاهش داده است.

معترضان به این تصمیم دانشگاه، در بخشهای اورژانس، اطفال، بزرگسال، پذیرش، رادیولوژی و دیگر بخشهای بیمارستانهای تحت مدیریت علوم پزشکی شیراز مشغول به کارند.

دانشجویان معترض اعلام کرده اند تصمیم دانشگاه به کاهش دستمزد ساعتی کار دانشجویی در حالی اتخاذ شده است که نرخ غذا و هزینه های خوابگاهی آنان افزایش داشته است.

آنان همچنین تاکید کردند که تا رسیدگی به خواسته شان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.

 

اعتصاب غذای سها مرتضایی در زندان اوین

سها مرتضایی، فعال دانشجویی و دبیر پیشین شورای صنفی کل دانشجویان تهران که رتبه ۱۰ کنکور دکتری رشته علوم سیاسی را به دست آورده، طی روزهای اخیر در اعتراض به ادامه بازداشت خود در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است. او قبل از بازداشت، در اعتراض به ستاره دار شدن و محرومیت از تحصیل، در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دست به تحصن زده بود.

این دانشجوی زندانی در آخرین تماس تلفنی خود از زندان اوین از ارسال نامه ای به بازپرس پرونده اش در اعتراض به بی عدالتی موجود در پرونده خود خبر داده و گفته است: "وقتی منِ زندانی توان تامین وثیقه ندارم، موظفید مرا به قید تعهد آزاد کنید. آنچه من اکنون شاهدش هستم همان بی عدالتی و تبعیضی است که برای آن زندانی شده ام؛ چون توان مالی تامین وثیقه را ندارم باید در زندان بمانم. در اعتراض به این روند ناعادلانه تا زمان تعیین تکلیف دست به اعتصاب غذا می زنم."

پیشتر وثیقه ای ۵۰۰ میلیون تومانی جهت آزادی موقت سها مرتضایی تا پایان مراحل دادرسی تعیین شده بود.

در جریان اعتراضات سراسری آبان در واکنش به افزایش قیمت بنزین، ده ها تن از دانشجویان ازجمله سها مرتضایی در شهرهای مختلف کشور توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

این دانشجوی نخبه پیشتر نیز در سلسله بازداشتهای اواخر دی ماه سال ۹۳ به همراه تعدادی از فعالین دانشگاه های امیرکبیر و علامه بازداشت و پس از حدود دو ماه در بهمن ماه همان سال آزاد شده بود.

 

طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد منتفی شد

سخنگوی دانشگاه آزاد از منتفی شدن طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبر داد.

احمد حیدری گفت: "طی جلسه ای که با نمایندگان سوال کننده در کمیسیون داشتیم، پس از ارایه توضیحات دانشگاه آزاد اسلامی به سووالات، نمایندگان قانع شدند و طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی در همان جلسه منتفی شد."

پیشتر یک عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تاکید کرده بود: "به موضوعاتی از قبیل صندلی فروشی رسیدگی خواهد شد و در حال حاضر اسناد خوبی در این زمینه به دست آمده."

 

تجمع اعتراضی دانشجویان ساکن خوابگاههای دانشگاه تهران

ظهر روز شنبه 7 دی، جمعی از دانشجویان ساکن خوابگاههای سطح شهر دانشگاه تهران برای اعتراض نسبت به وضعیت نامناسب این خوابگاهها دست به تجمع مقابل  ساختمان مرکزی دانشگاه زدند.

درهمین رابطه، یک  عضو شورای صنفی خوابگاههای سطح شهر دانشگاه تهران گفت: ما امروز با تجمع در مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه خواستار پیگیری مطالبات صنفی و رفاهی خود از سوی مسئولان دانشگاه شدیم. چرا که حدود یک سال است که مدام در خصوص خواستههای خود نامهنگاری میکنیم؛ اما این پیگیریها تا کنون به جایی نرسیده و مسئولان مدام کمبود بودجه را عامل اصلی این مشکلات میدانند.

 

تجمع اعتراضی دانشجویان پردیس عباسپور دانشگاه بهشتی

روز یکشنبه 8 دی، دانشجویان روزانه پردیس عباسپور دانشگاه بهشتی برای اعتراض به مصوبه جدید آموزشی مبنی بر اخذ هزینه بابت حذف اضطراری دروس دست به تجمع در ساختمان هشترودی این دانشگاه زدند.

تجمع کنندگان دانشجویان مقطع کارشناسی ورودیهای ۹۵ تا ۹۸ رشتههای برق، مکانیک و عمران پردیس عباسپور دانشگاه بهشتی هستند که نسبت به بسته شدن سامانه آموزشی این دانشگاه و همچنین مصوبه آموزشی اخذ هزینه از دانشجویان روزانه اعتراض کردند.

 

تجمع دوباره دانشجویان دانشگاه بهشتی

شماری از دانشجویان دانشگاه بهشتی در اعتراض به مصوبه جدید آموزشی مبنی بر اخذ جریمه برای واحدهای افتاده و حذفی برای دانشجویان ورودی ٩٧ به بعد، در مقابل ساختمان ریاست این دانشگاه دست به تجمع زدند.

این دانشجویان روز سه شنبه ۱۰ دی با حمل پلاکاردهایی با شعارهایی نظیر "بودجه دانشگاه تو جیب دانشجو نیست"، "نه به دانشگاه خصوصی" و "نه به پولی سازی آموزش" اعتراض خود را به گوش مسوولان دانشگاه رساندند.

دانشجویان معترض همچنین با تهیه طوماری به شرح مطالبات و علت اعتراض خود به مصوبه جدید آموزشی پرداختند.

در این طومار که تاکنون به امضای ۸۰۰ تن از دانشجویان رسیده، با اشاره به اینکه خواسته دانشجویان حذف بدون قید و شرط مصوبه جریمه مربوط به واحدهای حذف شده، افتاده و جبرانی برای دانشجویان در تمام مقاطع است، تاکید شده: "ما دانشجویان منتظر پاسخ شما مسوولان هستیم، در غیر این صورت اعتراضات را با شروع ترم جدید از سر می گیریم."

یکی از دانشجویان حاضر در تجمع پیرامون علت این تجمع گفت: "دانشگاه می خواهد از راه کسب شهریه از دانشجویان روزانه کسب درآمد کند. هر دانشجو باید به ازای هر واحد حذف شده یا جبرانی هزینه هنگفتی را متحمل شود. ما دانشجویان دوره کارشناسی بیکار هستیم و از پس هزینه های غیر احتمالی دانشگاه برنمی آییم. از سوی دیگر، ما رتبه های برتر کنکور سراسری بوده ایم، بنابراین نباید برای تحصیل هزینه ای پرداخت کنیم."

 

تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز

شماری از دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز روز سه شنبه ۱۰ دی در اعتراض به دریافت شهریه دروس جبرانی و پولی سازی آموزش تجمع کردند و خواستار لغو فوری مصوبات هیات امنای دانشگاه شدند.

شایان توجه است دانشگاه هایی همچون امیرکبیر و گلستان دارای ۱۰ ترم سنوات مجاز می باشند و نام ۴۱ دانشگاه مطرح دولتی در لیست دانشگاه های با ۹ ترم سنوات مجاز دیده می شود که دانشگاه صنعتی شیراز در راستای تبدیل به بنگاه آموزشی از این لیست خارج شده است.

دانشگاه تاکید کرده براساس تبصره ۱ ماده ۷ آیین نامه آموزشی مقطع کارشناسی پیوسته ورودی ۱۳۹۷ به بعد، دانشجویان مشمول آموزش رایگان در صورت حذف اضطراری، غیبت غیرموجه در کلاس و یا امتحان درس و عدم کسب نمره قبولی در هر درس، برای انتخاب مجدد همان درس موظف به پرداخت هزینه مربوط طبق مصوبه هیات امناء دانشگاه هستند.

دانشجویان معترض خواستار لغو کلیه مصوبات و بازگرداندن تمامی هزینه های اخذ شده از این طریق به دانشجویان و بازگشت سنوات مجاز به حالت قبل شدند. این تجمع را جمعی از تشکلهای دانشجویی حمایت می کردند.

 

تجمع اعتراضی در برخی دانشگاه ها، تدابیر امنیتی شدید در تهران

عصر روز شنبه ۲۱ دی ماه، گروهی از دانشجویان و مردم مقابل دانشگاههای امیرکبیر و صنعتی شریف در همدردی با خانواده ها قربانیان و در اعتراض به حادثه شلیک موشک سپاه پاسداران به هواپیمای مسافری و پنهانکاری مقامات جمهوری اسلامی تجمع کردند.

تجمع اعتراضی دانشجویان با پیوستن مردم به این اعتراضات در شامگاه بزرگتر شد و در برخی از مناطق تهران، از جمله چهار راه حافظ به خیابانهای اطراف کشیده شد. ماموران امنیتی در مقابل دانشگاه امیرکبیر با تاریک شدن هوا، برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور استفاده کردند.

شعارهای دانشجویان و مردم ساختار حکومت اسلامی را نشانه گرفته بود. شعارهایی از جمله: "این همه سال خیانت، مرگ بر ولایت"، "فرمانده کل قوا، استعفا استعفا" و "سپاهی حیا کن، مملکت رو رها کن".

همچنین تجمعات اعتراضی در تعداد دیگری از شهرهای ایران از جمله تهران، ساری، اصفهان، رشت، همدان، کرمان، شیراز، بابل و ارومیه برگزار گردید که با واکنش نیروهای امنیتی مواجه شد.

روز یکشنبه ۲۲ دی ماه، دانشجویان معترض دانشگاه بهشتی تهران و دانشگاه صنعتی اصفهان تجمع کرده و شعارهای ضدحکومتی سر دادند. جو چندین نقطه از تهران بشدت امنیتی و شاهد حضور پرشمار نیروهای انتظامی و دیگر نیروها است.

دانشجویان معترض در دانشگاه بهشتی تهران شعار می دادند: "سپاه بی کفایت، عامل قتل ملت"، "دانشجو بیدار است - از سیدعلی بیزار است".

دانشجویان همانند شنبه شب شعارهای ضد سپاه پاسداران، صدا و سیما و علیخامنه ای، سر دادند: از جمله این شعارها می توان به "سپاه بی کفایت، عامل قتل ملت"، "کشته ندادیم که سازش کنیم، رهبر قاتل رو ستایش کنیم"، "بسیجی سپاهی، داعش ما شمایی" و "به من نگو فتنه گر، فتنه تویی ستمگر" اشاره کرد.

 

حکومت با بازداشت دانشجویان به اعتراض آنها پاسخ می دهد

شوراهای صنفی دانشجویان کشور از بازداشت چند دانشجو خبر داده است.

به گفته این تشکل، محمدامین حسینی، دبیر سابق شورای صنفی دانشگاه نوشیروانی بابل و محمد اسماعیلی، دانشجوی رشته عکاسی دانشگاه تهران از جمله بازداشت شدگان هستند.

"انجمن فرهنگ و تمدن اسلامی" دانشگاه نوشیروانی بابل نیز در کانال تلگرامی خود خبر داد که چند تن از دانشجویان این دانشگاه در اعتراضات شب گذشته، یکشنبه ۲۲ دی، در شهر بابل بازداشت شده اند.

این انجمن هشدار داد که تعرض به حریم دانشگاه و بازداشت دانشجویان از خطوط قرمز این تشکل بوده و تا آزادی بی قید و شرط این دانشجویان از پا نخواهد نشست.

تاکنون نهاد بازداشت کننده مشخص نشده است.

 

بازداشت سه دانشجوی دانشگاه رازی کرمانشاه

روز یکشنبه ۲۲ دی ماه، در جریان برگزاری تجمع دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه در اعتراض به سرنگونی هواپیمای اوکراینی از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دستکم چهار دانشجو بازداشت شدند، یکی از آنها ساعاتی بعد آزاد شد و سه تن دیگر تاکنون در بازداشت هستند.

سیاوش حیاتی، ۶۱ ساله، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی و سخنگوی مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان،  صلاح غریبی، دانشجوی رشته دامپزشکی، و نبی تردست، دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی سه دانشجویی هستند که تاکنون در بازداشت هستند.

مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان نیز امروز طی بیانیه ای با تایید خبر بازداشت سیاوش حیاتی اعلام کرد که اعضای خانواده این فعال مدنی توانسته اند وی را در بازداشتگاه پلیس امنیت کرمانشاه ملاقات کنند. در این بیانیه همچنین آمده است که سیاوش حیاتی در زمان بازداشت مورد ضرب و شتم و اهانت قرار گرفته و آثار کبودی بر روی بدن وی مشاهده شده است.

همچنین گفته می شود این فعال مدنی از روز گذشته تاکنون در اعتراض به بازداشت  غیرقانونی خود دست به اعتصاب غذا زده است.

نبی تردست پیشتر در جریان اعتراضات دی ماه ۹۶ بازداشت و پس از مدتی با سپردن وثیقه آزاد شده است.

 

حمله اوباش بسیجی و لباس شخصی به تجمع دانشجویان دانشگاه بهشتی و دانشگاه تهران

روز سه شنبه ۲۴ دی، در چهارمین روز اعتراضات در دانشگاه ها و شهرهای ایران، ماموران بسیجی و لباس شخصی تجمع دانشجویان معترض در دانشگاه بهشتی را به تشنج کشاندند.

در این روز شمار زیادی از دانشجویان دانشگاه بهشتی تهران در محوطه دانشگاه تجمع کرده بودند و اوباش حکومتی بسیجی در حالی که از بلندگو صدای نوحه می آمد، برای مقابله با آنها وارد محوطه دانشگاه شدند.

دانشجویان دانشگاه تهران نیز در چهارمین روز اعتراضات در محوطه دانشگاه یک تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها شعار می دادند: "دانشجو، کارگر – ایستاده ایم در سنگر"، "نه رفراندوم، نه اصلاح - انقلاب، اعتصاب"

 

تجمع و راهپیمایی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان

روز چهارشنبه ۲۵ دیماه ۹۸ دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در اعتراض به ساقط کردن هواپیمای اوکراینی توسط موشک سپاه پاسداران در محوطه این دانشگاه تجمع کردند.

آنها در اعتراض به خفقان ایجاد شده با ماسک و ضربدر سیاه روی آن، تراکتهایی در دست داشتند که روی آنها از جمله نوشته شده بود: "۱۷۶+۱۵۰۰، دروغ خطای انسانی نیست".

دانشجویان همچنین دست به راهپیمایی زدند که "بسیجی برو گمشو" از شعارهای سر داده شده در جریان آن بود.

این حرکت اعتراضی در حالی صورت گرفت که پاسداران سپاه پشت درب دانشگاه مستقر شده بودند. حراست رژیم در دانشگاه نیز مانع ادامه تجمع دانشجویان شد. اما دانشجویان گفتند تا رسیدن به اهداف جنبش به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه کردستان

غروب روز چهارشنبه ۲۵ دی دانشجویان دانشگاه کردستان در سنندج تجمع کرده و شروع به شعار دادن علیه خامنه ای و سپاه پاسداران کردند. آنها شعار می دادند: ""مرگ بر دیکتاتور" و "سپاهی حیا کن، مملکتو رها کن".

دانشجویان در حالیکه پا روی زمین می کوبیدند، خطاب به بسیجیها شعار "بی شرف، بی شرف" و "توپ تانک فشفشه، بسیج باید گم بشه" می دادند.

این تجمع که در ادامه اعتراضهای چند روز گذشته دانشجویان برگزار شده بود، با یورش اوباش بسیجی که از طرف "دفتر رهبری" سازماندهی شده بودند، روبرو شد. مهاجمان با دانشجویان درگیر شدند و حراست دانشگاه نیز اقدام به بستن درهای دانشکده کرد.

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان  تبریز

روز پنج شنبه 26 دی، دانشجویان دانشگاه فرهنگیان  پردیس علامه امینی تبریزبرای اعتراض نسبت به وضعیت نامناسب رفاهی از جمله کیفیت نامطلوب غذای سلف دست به تجمع زدند وخواهان استعفا مسئولان بی کفایت ذیربط شدند.

 

بازداشت دستکم سه دانشجو در جریان اعتراضات دانشگاه کردستان

دستکم سه دانشجو در جریان اعتراضات در دانشگاه کردستان بازداشت و به بازداشتگاه های نامعلوم منتقل شدند.

بنابر اعلام شورای صنفی دانشجویان کشور، مسلم سلیمانی، زانیار احمدپور و ارشد اتابک از جمله دانشجویانی هستند که در جریان اعتراضات دانشگاه کردستان بازداشت شده اند.

ارشد اتابک، دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات عرب، مسلم سلیمانی، دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک و زانیار احمدپور، دانشجوی کارشناسی اقتصاد هر از سه دانشجوی دانشگاه کردستان هستند که از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.

 

قاضی صلواتی وکیلان مدافع سها مرتضایی را از ورود به شعبه منع کرد

به دستور ابوالقاسم صلواتی، رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، محمدهادی عرفانیان و مصطفی نیلی، دو وکیل مدافع سها مرتضایی، دانشجوی محروم از تحصیل و محبوس در زندان قرچک ورامین، از ورود به این شعبه دادگاه منع شدند.

بنا بر اعلام یک منبع نزدیک به سها مرتضایی، پرونده این دانشجوی زندانی روز سه شنبه ۱۷دی ماه برای طی مراحل دادرسی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شده است.

به گفته همین منبع پس از گذشت یک هفته از ارجاع پرونده به این شعبه، وکیلان مدافع سها مرتضایی به دلیل ممانعت قاضی صلواتی همچنان موفق به گرفتن تاییدیه وکالت از او نشده اند.

شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب در میان وکلا به عملکرد فراقانونی و نادیده گرفتن حقوق زندانی معروف است. ابوالقاسم صلواتی در این شعبه در پذیرش یا نپذیرفتن وکیل اختیار تام دارد و در برخی موارد دیده شده که حتی پس از پذیرش وکالت از سوی او، وکلا اجازه حضور در دادگاه را پیدا نمی کنند.

سها مرتضایی روز ۵ دی ماه در اعتراض به بلاتکلیفی خود، ادامه بازداشتش و عدم تودیع وثیقه از سوی قاضی دادگاه، اعلام اعتصاب غذا کرد، اما با درخواست دوستان و همچنین قول مساعد رییس زندان قرچک مبنی بر رسیدگی به خواستهایش، روز یکشنبه ۲۲ دی ماه به اعتصاب غذای خود پایان داد.

 

شبیخون لباس شخصیها به خوابگاه دانشجویان دانشگاه تهران با همدستی حراست

نیروهای لباس شخصی با همدستی حراست دانشگاه تهران به خوابگاه "شهدای دانشجو" وارد شدند، یکی از دانشجویان را بازداشت کردند و سپس با این تهدید که "با تعداد بیشتری برمی گردیم"، محیط خوابگاه را ترک کردند.

دانشجویان در اعتراض به این حرکت، عصر همان روز در جلوی خوابگاه تحصن کردند تا بالاخره اسماعیل سلیمانی، رییسکل حراست این دانشگاه، در جمع تحصن کنندگان حاضر شد و گفت:"بازداشت دانشجویان حق شان بود! آنها به رهبری فحش داده و توهین کرده اند."

یکی از دانشجویان معترض می گوید: "سلیمانی با بچه ها طلبکارانه برخورد کرد. حتی منکر حضور لباسشخصیها در زمانهای مختلف در دانشگاه شد و گفت اصلا اینطور نیست. ما اعتراض کردیم که چرا ویدیوهای ضبط شده دوربینهای دانشگاه را در اختیار نهادهای امنیتی قرار می دهد، که پاسخ داد شما هم همین کار را می کنید. یکی از بچه ها مشغول صحبت بود که همکار سلیمانی از او فیلم می گرفت، اما با اعتراض دانشجویان ناچار شد فیلمبرداری را قطع کند."

 

 (منابع: آنا، تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور، دویچه وله، کانال تلگرامی عصر دانشجو، ایسنا، خبرگزاری هرانا، خبرگزاری دانشجو، خبرنامه دانشجویان ایران، ایرنا، مهر، خانه ملت، رادیو فردا، ایران اینترنشنال، شبکه حقوق بشر کردستان)

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۰، سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ ـ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول