یادداشت سیاسی نبرد خلق شماره ۴۲۰ اول بهمن ۱۳۹۸

 

تکیه نظام بر نیروی نظامی بدون مرز و بمب هسته ای

مهدی سامع

 

با انتشار این خبر که خامنه ای در روز ۲۷ دی روضه خوان نمایش حکومتی نماز جمعه است، تحلیل و تفسیرهای زیادی پیرامون هدف و برنامه ولی فقیه از ظهور در این مراسم منتشر شد. برخی بر این باور بودند که خامنه ای مثل جمعه ۲۹ خرداد سال ۱۳۸۸ جسم علیل اش را به رُخ کشیده و با بستن شمشیر از رو، اتمام حجت می کند. برخی دیگر بر این نظر بودند که ولی فقیه تصمیم به میزانی نرمش قهرمانه آمیخته با دلسوزی برای جانباختگان هواپیمای اوکراینی دارد. تحلیلهای «دایی جان ناپلئونی» نیز، به ویژه در شبکه های اجتماعی، به وفور دیده می شد. برای مثال گفتند و نوشتند که خامنه ای با آمریکا به طور پنهانی توافق کرده تا برای «سازش نهایی»، سلیمانی به وسیله آمریکا از سر راه برداشته شود و خامنه ای نیز با موشک زدن یه مهمترین پایگاه آمریکا در عراق، پایان جدال با نتیجه «بُرد- بُرد» را اعلام کند. واکنش ترامپ به حمله موشکی رژیم فاکتور مناسبی برای مدافعان این نطریه بود. و بالاخره دیدگاه دیگری هم وجود داشت که هدف خامنه ای را «قدرت نمایی کاذب»، «روحیه دادن به نیروهای خاص ولایت»، «ترمیم زخمهای وارد شده بر هِرَم قدرت» و بالاخره «ناچیز نشان دادن خشم و نفرت مردم از نظام» ارزیابی می کرد.

قبل از این که به هدف و برنامه خامنه ای پیرامون روضه خوانی در نماز جمعه پرداخته شود، لازم است ابتدا ببینیم این نمایش حکومتی در چه شرایطی برگزار شد.

 

خامنه ای با نادیده گرفتن قیام قدرتمند هفته آخر آبان امسال و خیزش انقلابی مردم عراق و لبنان، تحولات را محدود به دو هفته ختم شده به نماز جمعه ارزیابی کرد و گفت: «دو هفته‌ گذشته دو هفته‌ ای استثنایی و پر از ماجراهای تلخ و شیرین و درس ‌آموز برای ملت [بخوانید برای نظام] ایران» بود. وی شروع این دوهفته را روز به هلاکت رسیدن فاسم سلیمانی اعلام کرد. حتی اگر نخواهیم نقش تعیین کننده خیزش آبان و قیامهای مردم عراق و لبنان را وارد ارزیابی از شرایط کنیم، صحبت از ۱۵ روز «ماجرا» گمراه کننده است. زیرا حمله مزدوران عراقی رژیم به یک پایگاه آمریکایی یک هفته پیش از کشته شدن سرکرده کل تروریستهای رژیم صورت گرفت. بنابرین رویدادها را از آن نقطه شمارش می کنیم.

 

*جمعه ۶ دی ۱۳۹۸ (۲۷ دسامبر ۲۰۱۹): نیروهای حشدالشعبی به یک پایگاه عراقی– آمریکایی در نزدیکی شهر کرکوک با پرتاب چند راکت حمله کردند که در نتیجه آن یک پیمانکار آمریکایی کشته شد.

*یكشنبه ۸ دی ۱۳۹۸ (۲۹ دسامبر ۲۰۱۹): نیروهای آمریکایی پایگاههای «کتائب حزب الله» عراق از زیرشاخه ‌های حشد الشعبی را در شهرستان قائم در غرب عراق، بمباران کردند. در پی این حمله، تعدادی از اعضای کتائب کشته و مجروح شدند.

*سه شنبه ۱۰ دی ۱۳۹۸ (۳۱ دسامبر ۲۰۱۹): نیروهای حشدالشعبی بدون مانع وارد منطقه سبز در بغداد شدند و سفارت آمریکا را مورد حمله قرار دادند و خسارتهایی بدان وارد کردند. تصویرهای منتشر شده نشان می دهد که سرکردگان حشدالشعبی در این اقدام ماجراجویانه شرکت داشته اند.

 

*جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ (۳ ژانویه ۲۰۲۰): آمریکا به وسیله یک پهباد قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس را در ترمینال حمل بار فرودگاه بغداد مورد حمله قرار داد که در این عملیات این دو نفر و تعدادی دیگر به هلاکت رسیدند.

از روز شنبه ۱۴ دی تا سه شنبه ۱۷ دی، کارنوال مُرده گردانی قاسم سلیمانی در شهرهای مختلف و با هزینه کلان به راه افتاد و در آخرین روز در شهر کرمان حدود ۷۰ نفر از میان جمعیت کشته شدند. خامنه ای صحبت از دهها ملیون شرکت کننده در این جسد گردانی می کند و می گوید: «آن روزی که دهها میلیون در ایران و صدها هزار نفر در بعضی کشورها به پاس خون فرمانده سپاه قدس به خیابانها آمدند و بزرگترین بدرقه جهان را شکل دادند از ایام الله است.» سرکرده کل سپاه منفور پاسداران با بلاهت غیر قابل توصیف، جمعیت را، لابد به طور دقیق، «۵۰ میلیون» اعلام کرد. علی مطهری، نایب رئیس مجلس ارتجاع در این مورد گفته است که: در اتفاقات کرمان ما اطلاع دقیق داریم که ۵ نفر در جلسه شورای تامین اعتراض کرده اند که اگر جمعیت به این نقطه مشخص برسد تلفات خواهیم داشت چون عرض خیابان کم است. اما چند نفر دیگر قبول نکرده اند و گفته اند ما اصرار داریم جمعیت را نشان بدهیم و باید ازدحام چشمگیر باشد. (همشهری، دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۸)

*چهارشنبه ۱۸دی ۱۳۹۸ (۸ ژانویه ۲۰۲۰): در اولین ساعتهای این روز، سپاه پاسداران تعدادی موشک به سوی دو پایگاه نظامی ایالات متحده در عراق شلیک کرد که به گفته مقامات آمریکایی تلفاتی نداشته و رسانه‌ های وابسته به سپاه مدعی شدند که دهها آمریکایی در حمله موشکی سپاه کشته شده‌ اند.

چند ساعت پس از این موشکباران که دولتهای عراق و دانمارک از آن اطلاع داشتند، یک هواپیمای اوکراینی با ۱۷۶ سرنشین دقایقی پس از برخاستن از فرودگاه تهران سقوط کرد و همه سرنشینان آن که ۱۴۷ تن از آنها ایرانی بودند، جانباختند.

 

پس از این فاجعه غم انگیز، کارگزاران نظام مجموعه ای از دروغ، گزارشهای جعلی، پنهانکاری، فریبکاری، نیرنگ، گزافه گویی و ... را از طریق رسانه های وابسته به حکومت نشر دادند. با وجود آن که دقایقی پس از این اقدام رسوا، فیلم شلیک موشک به هواپیما در شبکه های اجتماعی و برخی از رسانه های در خارج از کشور منتشر شد، اما عده ای از تبهکاران حکومتی «نقص فنی و آتش ‌سوزی در یکی از موتورهای» هواپیما را علت سقوط آن اعلام کردند. شرکت هواپیمایی اوکراینی این ادعا را به شدت تکذیب کرد.

علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی رژیم، در تلویزیون ظاهر شد و سقوط هواپیما بر اثر برخورد موشک سامانه دفاعی را «غیرممکن» دانست.

حسام ‌الدین آشنا، از تبهکاران به نام و از شکنجه گران «آشنا» که اکنون مشاور فرهنگی حسن روحانی است، خبرها در این زمینه را «جنگ روانی» اعلام کرد با تهدید، روزنامه ‌نگاران ایرانی خارج از کشور را خطاب قرار داد که «به آن دامن نزنند.».

علی ربیعی که در مقام شکنجه گر تجربه فراوانی در دروغ پردازی دارد، گزارشهای مبنی بر شلیک موشک به هواپیما را «روش کاملا حساب شده و شناخته شده در عملیات روانی» دانست و به ضِرس قاطع نوشت: «در آینده که مشخص شد این ادعای دروغ عاری از حقیقت است هیچ کس مسئولیت این دروغ بزرگ را بر عهده نخواهد گرفت.»

روزنامه کیهان خامنه ‌ای در مطلب روز چهارشنبه، احتمال شلیک موشک به هواپیما را «یک دروغ»، «شیادی آمریکا»، «جنگ روانی»، «سناریو سازی دروغین غرب» و ... معرفی کرد.

تیتر و مطلب از قبل تهیه شده روزنامه جمهوری اسلامی در روز شنبه ۲۱ دی، بیان کننده شیوه عمل رسانه های حکومتی در دروغگویی است.

 

 

در همان روز چهارشنبه مشخص شد که آمریکا اطلاعات دقیقی در مورد سقوط هواپیما در اختیار کانادا و اوکراین گذاشته است. براساس این اطلاعات نخست ‌وزیران کانادا و بریتانیا با استناد به داده‌ های ماهواره ‌ای آمریکا، احتمال شلیک موشک به هواپیما را مطرح کردند.

سرانجام تحت فشار خارجی و افشاگرییهای مندرج در شبکه های اجتماعی، در بامداد روز شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۸، سرکرده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، مسئولیت فاجعه صبح چهارشنبه را بر عهده گرفت و با پوشاندن حقیقت و «عذر بدتر از گناه» گفت مامور سامانه پدافند هوایی سپاه، هواپیمای مسافربری اوکراینی را «اشتباها موشک کروز تشخیص داده» و به سمت آن شلیک کرده است. وی در این رابطه گفت: «من غرب کشور بودم بلافاصله به سمت تهران آمدم. بین راه با مسئولان تماس گرفتم و گفتم این اتفاق افتاده. من احتمال بالا می دهم که هواپیماهای خودی را ما زده باشیم. من دوباره تکرار می کنم بنده در اولین ساعتی که مطلع شدم به مقامات اطلاع دادم».

مقامهای بالاتر او سرکرده کل سپاه، ستاد کل نیروهای مسلح و سرکرده کل نیروهای مسلح، یعنی علی خامنه ای، است. البته خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران مدعی شد که خامنه ای تا روز جمعه از واقعیت «اطلاع نداشته» است.

پس از اعتراف رژیم به این رسوایی ، کارگزاران رژیم برای عذر خواهی بدتر از گناه دروغگویی به صف شدند. حرفهای مضحک جواد ظریف برای شناخت این دغلکار و شیاد گویا است. او می گوید: «خطای انسانی در زمان بحران ناشی از ماجراجویی آمریکا موجب فاجعه شد.»

با برملا شدن عمل رسوا و فاجعه بار سپاه تحت امر ولی فقیه، موجی از خیزش، جنبش و اعتراض در سراسر کشور جریان پیدا کرد که همه نمایشهای رژیم پیرامون هلاکت سلیمانی را به کلی بی اعتبار کرد. پیرامون این خیزشها در روز آخرین ساعات روز یکشنبه ۲۲ دی، نوشته کوتاهی را در فیس بوک منتشر کردم که ضمیمه این یادداشت است.

 

خامنه ای در چنین شرایطی در روز جمعه به منبر رفت و کوشش کرد وضعیت آشفته درون رژیم و به ویژه سردرگمی هواداران خاص اش را سر و سامان دهد. او با تحقیر مردم بپاخاسته، صحبتهای تکراری بسیار کرد. به سیل و ویرانی در بلوچستان کاری نداشت. برای جانباختگان هواپیما عزای عمومی اعلام نکرد، انگلیس را «خبیث» نامید و کشورهای اروپایی را «حقیر» و «پادوی» آمریکا معرفی کرد و گفت: «ما از مذاکره، البته به جز با آمریکاییها، ابایی نداریم.» معنی حرف همه کاره نظام این است که با «پادوهای آمریکا» حاضر به مذاکره هستیم.

او حاج قاسم و ابومهدی نه «به چشم یک فرد»، «بلکه باید آنها را یک مکتب، یک راه و یک مدرسه درس آموز» معرفی کرد. با همین معرفی وی دو نکته مطرح می کند که از میان وراجیهای او قابل تعمل است.

خامنه ای می گوید: «سپاه قدس در جایگاه رزمندگان بدون مرز، هرجا نیاز باشد برای کمک به ملتهای منطقه و حفظ کرامت مستضعفان حضور می‌یابد.» توجه داشته باشیم که خامنه ای پس از قیام آبان ماه امسال خطاب به بسیجیان، «مستضعفان» را این گونه تعریف کرد: «مستضعفین را بد معنی می‌کنند، این چند سال اخیر باب شده آن را فرودست و اقشار آسیب‌ پذیر معنا می ‌کنند؛ نه! قرآن مستضعف را این نمی ‌داند...قرآن می‌گوید: مستضعفین یعنی ائمه و پیشوایان بالقوه‌ عالم بشریت.».

بنابرین و بنا به تعریف خامنه ای، سپاه قدس در خدمت ولایت خامنه ای است.

نکته دوم قابل تامل در سخنان خامنه ای چنین است: «به فضل الهی این ملت و کشور در آینده ای نه چندان دور به نقطه ای می رسد که دشمنان حتی جرأت تهدید او را هم پیدا نکنند.» این ادعای خامنه ای فقط وقتی عملی می شود که رژیم ولایت فقیه به بمب هسته ای دست یابد، وگرنه جمهوری اسلامی در هیچ زمینه دیگر نمی تواند قدرتنمایی کند.

بی مرز بودن سپاه قدس (صدور ترور و بنیادگرایی) و رسیدن به «نقطه» دستیابی به بمب هسته ای سیاست همیشگی نظام ولایت فقیه بوده که ما همواره آن را افشا کرده ایم.

 

ضمیمه:

 

دیدگاه انحرافی پیرامون مُرده گَردانی حاج قاسم

 

پس از به هلاکت رسیدن قاسم سلیمانی و با نمایش مُرده گردانی که حاکمیت با هزینه کلان به راه انداخت، برخی از کسانی که در گذشته خواستار «مسلح شدن سپاه به سلاح سنگین بودند»، اکنون که این نیروی منفور، مخرب و ضد انسانی به سلاح مافوق سنگین مسلح شده، در ماتم کشته شدن یکی از جنایت کارترین سرکردگان سپاه، با حربه «خطر جنگ»، چند دیدگاه انحرافی را تبلیغ و ترویج کردند و گفتند و نوشتند که:

- مردم برای مخالفت با جنگ (کدام جنگ را نگفتند) همسو با رژیم به صورت میلیونی (استناد به آمار رژیمی که همیشه دروغ می گوید) در مراسمهای جنازه گردانی شرکت کرده اند.

- قاسم سلیمانی خطر داعش را از ایران دور کرد (به داعش حاکم در تهران کاری ندارند)

- و بالاخره این که کشتن حاج قاسم، باعث انفعال مردم و کاهش مبارزات آنان خواهد شد.

 

اکنون ببینیم این نظرات لابد خیلی کارشناسی که در دود و دَم یک معرکه گیری مضحک به طور گسترده پوشش رسانه ای داشت، چگونه دود شد و رفت به هوا.

در اولین ساعات بامداد روز چهارشنبه ۱۸ دی، کمی بیش از یک ساعت از پینگ پونگ موشکی با آمریکا، سپاه جنایتکار پاسداران با موشکهایی که قوی تر از آن حتی یک آمریکایی را هم زخمی نکرده است، به یک هواپیما شلیک کردند و ۱۷۶ تن از سرنشینان آن را به قتل رساندند.

اما قاتلان حقیقت را کتمان کردند و بازهم بر طبق سنت همیشگی حکومت مشتی دروغ و ادعاهای مضحک تحویل مردم دادند. این حرف تهمت ناروا نیست. به حرفهای جواد ظریف، حسام الدین آشنا، علی ربیعی که مثلاً «اعتدالیون» هستند و ذوب شدگان در ولایت که لابد «عامیون» هستند و همه جا پوشش داده شده می توان مراجعه کرد.

 

ایستادگی مسئولان کانادا و اوکراین و اطلاعات آمریکا که به این دو کشور ارایه شد و موج انزجار داخلی و بین المللی سپاه پاسداران را مجبور کرد که مسئولیت موشک پرانی به هواپیما را، البته با استدلالهای مسخره، بپذیرد.

روز جمعه ۲۰ دی اعتراف سپاه پاسداران رسانه ای شد و روز شنبه ۲۱ دی تیر آرش از کمین دانشگاه پرتاب شد و هر سه نظریه «دانشمندان»، «کارشناسان» و لابد «صلح طلبان» را نقش برآب کرد.

خروش خلق از دانشگاههای تهران شروع شد و به سرعت مورد حمایت مردم قرار گرفت. طی روزهای شنبه ۲۱ و یکشنبه ۲۲ دی، در دستکَم ۲۰ شهر و در دهها مکان در این شهرها زنان و مردان آزادیخواه خامنه ای و ولایت اش و قاسم اش را شستند و آویزان کردند.

دیدن فیلمهای منتشر شده از این خیزش افتخار برانگیز نشان می دهد که:

 

- مردم کل نظام را با شعارهای زیر نشانه گرفته اند:

«مرگ بر دیكتاتور/ مرگ بر اصل ولایت فقیه/ جمهوری اسلامی نمی خوایم نمی خوایم/ خامنه ای قاتله ولایتش باطله/ دشمن ما همین جاست دروغ می گن آمریکاست/ سلیمانی قاتله، رهبرشم‌ خائنه/ سلیمانی قاتله رهبرشم قاتله جاهله خائنه/ مرگ بر این ولایت، این همه سال جنایت/ مرگ بر خامنه ای/ ننگ ما ننگ ما، رهبر الدنگ ما/ به من نگو فتنه گر فتنه تویی ستمگر/ کشته ندادیم که سازش کنیم، رهبر قاتل رو ستایش کنیم و .....»

 

- مردم با شعارهای زیر نشان می دهند که از سپاه پاسداران تنفر دارند و هیچ ترفندی نمی تواند آب تطهیر بر این نهاد جنایتکار بریزد:

«سپاه جنایت می کند، رهبر حمایت می کند/ سپاه بی كفایت، مایه ننگ ملت/ سپاهی حیا کن، مملکتو رها کن/ دیکتاتورِ سپاهی، داعشِ ما شمایی/ سپاه بی کفایت مایه ننگ ملت و ....»

 

- و بالاخره مردم برای نظریه پردازان «واقع بین» که همیشه آمار رژیم را درست و اصل می گیرند شعار دادند:

«بى شرف، بى شرف، دروغگو، دروغگو »

 

قرار دادن این شعارهای همگانی در کنار پاره کردن بنرهای جنایتکار جنگی، قاسم سلیمانی تروریست، شفافیت صحنه جنگ رژیم با مردم ایران را نشان می دهد. این جنگ واقعی ترین و جدی ترین جنگ هم برای رژیم و هم برای مردم ایران است.

بار دیگر جانباختن سرنشینان هواپیمای اوکراین را به خانواده و آشنایان آنان تسلیت می گویم و این نوشته را با یکی دیگر از شعارهای مردم و با گرامی داشت یاد و نام بیش از ۱۵۰۰ شهید قیام سترک آبان امسال پایان می دهم؛ بجنگ تا بجنگیم!

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۰، سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ ـ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول