ولخرجی تروریستی و تبلیغات پوشالی برای سیل زدگان

زینت میرهاشمی

 

بارش بارانهای فراوان و ایجاد سیل به عنوان رویکردی از طبیعت در همه جای جهان امکان به وجود آمدن دارد. در اغلب کشورها هنگام بروز سیل، امکانات دولتی برای حفظ جان مردم به کار گرفته می شود تا خساراتهای ناشی از سیل به حداقل کاهش یابد و همزمان امکانات دولتی به مردم سیل زده به طور جدی یاری می رسانند.

در ایران اما وضع به گونه دیگری است. بارانهایی که می تواند برای مناطق خشک ایران اثرات مثبتی داشته باشد به دلیل عدم توجه حکومت و اختصاص ندادن بودجه تبدیل به فاجعه ای انسانی و زیست محیطی می شود. هنوز آوارگی و بی خانمانی سیلها و زلزله های قبلی برجا مانده است که سیل در بلوچستان زندگی مردم این منطقه را به تباهی کشیده است. بی توجهی به مردم سیل زده را می توان از سخن پراکنی خامنه ای در نماز آدینه ۲۸ دی ماه بهتر دید. وی حتی اسمی از مردم سیل زده بلوچستان به زبان نیاورد.

به گزارش رسانه های حکومتی در سیل بلوچستان تاکنون به واحدهای مسکونی ۷۱۶ روستا و ۱۴ شهرستان از جمله شهرستانهای چابهار، کنارک، قصر قند، نیک‌شهر، فنوج، دلگان، سیب و سراوان، ایرانشهر، خاش، مهرستان، سرباز، آسیب وارد آمده است.

استاندار این استان با اشاره به نبود بالگرد برای رساندن آذوقه به مردم پس از گذشت چند روز از سیل ویرانگر گفته است: سیلاب در جنوب این استان ارتباط بیش ‌از ۵۰۰ روستا را قطع کرده و از این میان حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ روستا همچنان در محاصره سیل هستند.

در حالی که طی چند سال گذشته شاهد سیل و زلزله بسیار بودیم، در بودجه دولت به طور واقعی برای این رویدادهای ناگوار، بودجه مناسبی اختصاص داده نشده و این درحالی است که در بودجه هرساله رژیم منابع کشور تحت عنوان خصوصی سازی غارت می شود و بذل و بخششهای مالیاتی کلان به شرکتهای خصولتی که با رانت حکومتی جامعه را چپاول می کنند داده شده است.

بر اساس داده های آماری و نظر کارگزاران حکومت، امکان جلوگیری از بسیاری فجایع زیست محیطی وجود دارد. به عنوان نمونه عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست رژیم، در رابطه با هوای آلوده و ناپاکی که گریبان مردم تهران و شهرهای بزرگ استانهای دیگر را گرفته، ایران را «کشور اسقاطی» دانست که انتظار هوای پاک از آن نمی توان داشت. وی با اشاره به این که «برای به دست آوردن هوای پاک هیچ بودجه ‌ای در هیچ یک از برنامه ‌های پنج ساله جمهوری اسلامی پیش ‌بینی نشده»، گفت: «امروز حدود ۸۷ درصد مینی ‌بوس‌ها، ۸۱ درصد موتورسیکلتها، ۷۳ درصد اتوبوسها و ۶۱ درصد کامیونهای کشور اسقاطی هستند. در واقع کشور اسقاطیها شده ‌ایم و انتظار هوای پاک داریم که این عملا غیرممکن است.». (خبرگزاری حکومتی ایرنا، شنبه ۲۹ دی )

 

تبلیغات پوشالی روحانی در میان سیل زدگان

یک هفته پس از جاری شدن سیل در بلوچستان، حسن روحانی در سفر توریستی به آن دیار و وعده هایی که برای آینده داد، دروغپردازی و شیادی خودش را نشان داد. حسن روحانی منطقه چاه بهار را با اهمیت دانست و به مردم آن جا وعده داد که روزی راه آهن، کشتی، اتوبان و فرودگاه، هر چهار تا  را در کنار هم خواهید داشت.

رئیس حکومت دروغگویان، بعد از چهل سال تحمیل فقر و تنگدستی، بی آبی و بی خانمانی به مردم محروم سیستان و بلوچستان، از پروژه های دولتش در حوزه آب و برق در این منطقه حرف زد و وعده ۳۱ هزار میلیارد تومان طرح آب و برق در سال آینده را داد. او بی شرمانه «وقفه» در این طرحها را تقصیر «دشمن» اعلام کرد.

«دشمن» کلمه رمز در بارگاه ولایت خامنه ای است که ریز و درشت خدمتگزاران این بارگاه برای پوشاندن بی لیاقتی، دزدی، دروغگویی، چپاول، استثمار و ....از آن استفاده می کنند. روحانی هم در این سفر توریستی این کلمه را فراموش نکرد.

تصویرها و فیلمهای گوناگونی از زندگی دشوار مردم این مناطق که سیل همه دارائیهای نداشته شان را از بین برده و حتا آّب آَشامیدنی هم ندارند سخن می گویند.

در چنین وضعیتی، حسن روحانی به دولت «تدبیر و امید» ش مدال افتخار داد که کسی در این سیل کشته نشده است. وی گفت: «همین که سیل تلفات نداشته مایه افتخار دولت است». شاید هم خبر تلویزیون «پرس تی وی» مبنی بر کشته شدن حداقل ۳ نفر در جریان سیل سیستان و بلوچستان در روز «جمعه» آینده به وی برسد. همان طور که خبر گران شدن بنزین و شلیک سپاه به هواپیما روز «جمعه» به وی رسیده است.

مدیر یک مدرسه در وانان در منطقه سیل زده می گوید: «سالهاست که از خرابی جاده ها می گوییم. سالهاست که داد زده ایم روستاهایمان در بستر رودخانه هستند و زیرساختها برای سیل فراهم است اما کو گوش شنوا» (ایلنا شنبه ۲۸ دی )

مردم محروم سیستان و بلوچستان که قبل از سیل هم از جمله نادیده شدگان و هیچ شمردگان بودند حتا «مبلغ ناچیز» ی هم برای لایروبی رودخانه های این استان در سهمیه بندی بودجه دولت «تدبیر و امید» روحانی نصیب شان نشده است.

روحانی نیاز به تولید انبوه موشک را بر نیاز مردم این استان ترجیح داد. هدایت فهمی، کارشناس سابق منابع آب وزارت نیرو، در این باره به برخی رسانه ‌ها گفت: «در لایروبی رودخانه‌ ها هیچ شوی تبلیغاتی برای مسئولین اتفاق نمی‌ افتد. به همین دلیل است مساله به این مهمی در کشور به خوبی اجرا نمی‌شود.» (دویچه وله ۲۶ دی )

یک مجلس نشین از زاهدان در روز دوشنبه ۲۳ دی در رابطه با قابل پیش بینی بودن این سیل گفت: «اگر زیرساختهای مناسب، فراهم می ‌شد، با توجه به اینکه وقوع سیل در سیستان و بلوچستان قابل پیش ‌بینی بود، می ‌توانستیم جلوی خسارتها را بگیریم.»

فاجعه سیل بلوچستان، زندگی در آب و سرما و قطع کامل ارتباطات مردم سیل زده، تصویری از ظلم و بیداد رژیم ولایت فقیه است که برای نشان دادن عظمت دروغین خود در مرده سواری یک جنایتکار بین المللی، مردم را به زور از مناطق تنگ و بستن کوچه های منتهی به آن عبور می دهد تا بگوید در اثر ازدحام جان داده اند و بدین ترتیب دهها نفر را قربانی نمایش دروغین خود کند. میلیونها دلار هزینه تعدادی موشک برای زدن بیابانهای بغداد خرج می کند، دو موشک به هواپیمایی مسافر بری با ۱۷۶ سرنشین می کند تا بگوید آمریکائیها زدند و وقتی دروغش افشا می شود باز هم دلیل را شرایط جنگی اعلام می کند.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۰، سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ ـ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول