چالشهای معلمان (آبان ۹۸)

فرنگیس بایقره

 

مقام دولتی: مدارس کپری جزئی از معماری منطقه است

رییس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور از بهینه سازی و متناسب سازی مدارس کپری خبر داد و گفت: "کپر جزیی از معماری منطقه است، به دنبال کپر زدایی نیستیم بلکه باید سازه های مناسبی را جایگزین کنیم."

مهرالله رخشانی مهر اضافه کرد: "کپر جزو معماری برخی مناطق کشور است و حتی در بسیاری مناطق دیده می شود که خانواده ها در باغ و ویلای خودشان هم کپری ساخته اند و از مهمانهای شان در آنجا پذیرایی می کنند. همچنین هتل کپری ساخته شده که مورد استقبال قرار گرفته است."

 

جبران کمبود نیرو در آموزش و پرورش با کمک شورای دانش آموزی

مدیرکل فرهنگی و هنری آموزش و پرورش گفت: "قصد داریم با استفاده از ظرفیتهای موجود در شورای دانش آموزی و تشکلهای دانش آموزی و هم افزایی آنها، بحث کمبود نیرو در آموزش وپرورش را تا حدی جبران کنیم."

علی رمضانی ادامه داد: "امروز جامعه به درک توانایی جوانان و نوجوانان رسیده است و این مهم که جوانان و نوجوانان به جهت روحیه نشاط، شادمانی و خلاقیتی که دارند نقش پذیر هستند، بسیار مورد توجه قرار گرفته است."

 

محمد حبیبی معلم زندانی ممنوع الملاقات شد

محمد حبیبی، معلم زندانی، برای نزدیک به یک ماه از سوی مسوولان زندان ممنوع الملاقات شده است.

بنابر گزارش منابع حقوق بشری، خانواده محمد حبیبی، معلم زندانی روز چهارشنبه ۸ آبان ماه برای ملاقات هفتگی با فرزندشان به تهران آمده بودند، اما اجازه ملاقات نیافتند.

بعد از پیگیری این خانواده مشخص شد آقای حبیبی از تاریخ ۲۹ مهر تا ۲۱ آبان از سوی رییس زندان، غلامرضا ضیائی، ممنوع الملاقات شده است.

این ممنوع الملاقاتی به دنبال ۲۲ روز نافرمانی محمد حبیبی، فرهاد میثمی، برزان محمدی و مهدی مسکین نواز در اعتراض به تضییع حقوق زندانیان در اوین صورت گرفته است.

محمد حبیبی و فرهاد میثمی ۱۶ مهرماه امسال در یک نامه سرگشاده خطاب به قوه قضاییه و سازمان زندانها نسبت به نقض آشکار حقوق زندانیان در زندان اوین اعتراض کرده بودند.

محمد حبیبی، محمود بهشتی لنگرودی و اسماعیل عبدی از جمله فعالان صنفی معلمان هستند که در حال حاضر در زندان به سر می برند.

 

زنگ نماز برای مدیران مدارس اجباری است

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد زنگ نماز برای مدیران مدارس اجباری است و هر مدیری مکلف است ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در برنامه درسی برای زنگ نماز خالی کند.

علیرضا کاظمی گفت: "در مدارس زنگ نماز داریم ولی به هیچ وجه اجباری نیست، البته زنگ نماز برای مدیران مدارس اجباری است همانند کلاس ریاضی و فیزیک، ولی حضور دانش آموزان اختیاری است و الزام و اجباری وجود ندارد."

وی گفت: "هر پدر و مادر و هر مسوول و معلمی مکلف است بر اساس فرامین قرآنی به اقامه نماز کمک کند."

 

۷ هزار کلاس درس در تهران بیش از حد میانگین تراکم جمعیت دارد

رییس آموزش و پرورش استان تهران گفت: "حدود ۶ تا ۷ هزار کلاس درس بیش از میانگین تراکم در نظر گرفته شده جمعیت دارند. میانگین تراکم دانش آموزان در هر کلاس ۳۳ نفر است، در حالی که در کشور این تراکم ۲۳ تا ۲۴ نفر است. مدارس ما در این خصوص وضعیت خوبی ندارند."

وی در پاسخ به این سوال که طبق آمارها ۷۶درصد دانش آموزان دختر در تهران کمبود شدید ویتامین D دارند و قرار گرفتن در زیر نور آفتاب اصلی ترین راهکار برای تامین این ویتامین است و چه تدابیری برای انجام آزادانه فعالیتهای ورزشی دختران در مدارس در نظر گرفته خواهد شد گفت: "قرار است امکانات خاصی در این زمینه ارایه شود، اما هنوز مقدمات اجرایی آن فراهم نشده است."

 

تجمع اعتراضی معلمان حق التدریس و نهضت سواد آموزی

روز یکشنبه ۱۲ آبان، جمعی از معلمان حق التدریس و نهضت سواد آموزی، در اعتراض به تبدیل نشدن وضعیت استخدامی و وضعیت معیشتی خود، در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران تجمع کردند.

یکی از معلمان حق التدریس در توضیح علت تجمع مقابل مجلس گفت: "ما آخرین گروه معلمان حق التدریس غیر مستمر هستیم که تبدیل وضعیت نشده ایم، لذا از مجلس میخواهیم که قانون مربوط به تبدیل وضعیت معلمان حق التدریس از سال ۷۹ تا قبل از سال ۹۱ را اصلاح کند تا مشمول معلمان حق التدریسی سال ۹۱ هم بشود."

در همین روز تعدادی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی نیز با تجمع در مقابل مجلس خواستار تعیین تکلیف وضعیت شان شدند.

 

برخی با اعلام ورشکستی مدارس را فروختند

نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی از کلاهبرداری در بخش مدارس خصوصی خبر داد و گفت: "متاسفانه برخی با اخذ تسهیلات صاحب مدرسه شدند و بعد با اعلام ورشکستی مدرسه را فروختند."

علیم یارمحمدی با بیان اینکه نظارت درستی در حوزه مدارس غیر دولتی در استان سیستان و بلوچستان و به ویژه شهر زاهدان وجود ندارد، عنوان کرد: "بخش خصوصی در حوزه آموزش و پرورش با استفاده از فشار و لابی پای به استان سیستان و بلوچستان گذاشت و نه تنها خدماتی به مردم ارایه نکرد، بلکه سوواستفاده هایی نیز صورت گرفت."

وی ادامه داد: "زمین بسیاری از مدارسی که به بخش خصوصی واگذار شد، به دلیل فعالیت آموزشی این مدارس با تسهیلات به آنها اعطا شد، ولی پس از واگذاری برخی از صاحبان مدارس با اعلام ورشکستی مدارس را فروختند و دانش آموزان سرگردان شدند."

او یادآور شد: "به تبع همین موضوع بسیاری از دبیران و معلمان درجه یک نیز از کار بیکار شدند و حتی به جمعیت بازماندگان از تحصیل سیستان و بلوچستان نیز اضافه شد."

 

۹ مدرسه ایرانی در خارج از کشور تعطیل شد

رییس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور از تعطیلی ۹ مدرسه ایرانی در خارج از کشور خبر داد.

غلامرضا کریمی گفت: "با توجه به تاکیدی که مقام معظم رهبری داشتند، استراتژی ما بر این بوده که هیچ مدرسه ای در خارج از کشور به خاطر چالشهای ارزی تعطیل نشود و ما از ابتدا با وجود این چالشها این تصمیم را گرفتیم، لذا هیچ مدرسه ای را به خاطر مشکلات ارزی تعطیل نکردیم."

وی با بیان اینکه تعداد ثبت نام دانش آموز در مدارس خارج از کشور به اندازه سال گذشته بوده است، گفت: "امسال تعداد ۱۳ هزار و ۷۵۰ دانش آموز در مدارس خارج از کشور ثبت نام کردند که سال گذشته تقریبا همین آمار را داشتیم. البته تعدادی از مدارس به خاطر کاهش تعداد دانش آموز تعطیل شدند. به عنوان مثال ۹ مدرسه در خارج از کشور به دلیل اینکه تعداد دانش آموزانش زیر هفت نفر بود، تعطیل شدند."

وی افزود: "اکنون ما به صوت جدی با چالش ارزی مواجه هستیم. به طور مثال سال تحصیلی ۹۶-۹۷ تعداد ۴۰۱ نفر نیروی اعزامی مستقر با حقوق ارزی داشتیم، اما امسال با ۱۳۵ معلم اعزامی سامانه مدرسه های خارج از کشور را جمعبندی می کنیم. این اتفاق یک کاهش بسیار چشمگیر در تعداد نیروهای اعزامی با حقوق ارزی بوده که کار را سخت کرده است. در عین حال تلاش کردیم با اعزام نیروهای ریالی، نیروهای محلی و حتی بهره گیری از ظرفیتهای دانشجویان، مشکلات مان را حل کنیم تا مدارس کار خود را از اول مهر آغاز کنند."

کریمی در همین حال از پرداخت نشدن فوق العاده دو ماه معلمان خارج کشور و حق مسکن کل سال ۹۷ خبر داد.

 

مطالبات فرهنگیان تا پایان سال ۹۷ تسویه شد!

محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش درباره پرداخت مطالبات فرهنگیان گفت: "مطالبات را تا پایان سال ۹۷ صفر کردیم. تنها مطالبات سال ۹۸ باقی مانده است که تلاش می کنیم صفر شود."

وی افرود: "پاداش بازنشستگان پایان سال ۹۷ پرداخت شد. مقداری از اضافه کار و حق ماموریت برخی کارکنان اداری و حق التدریس آموزشیاران باقی مانده بود که تا پایان ۹۷ تسویه شد و مطالبات سال ۹۸ را هم در تلاشیم که انجام شود."

حاجی میرزایی درحالی چنین ادعایی را مطرح می کند که هنوز مطالبات ماموران فرهنگی خارج از کشور (سراسر کشور) از سال ۸۴ تاکنون پرداخت نشده، مطالبات فرهنگیان مامور به مدارس خارجی (سراسر کشور) از سال ۸۴ و ۸۵ پرداخت نشده، مطالبات کلیه فرهنگیان راهبر مناطق روستایی و عشایری (سراسر کشور) از سال ۹۵ پرداخت نشده، و دهها طلب دیگر جامعه فرهنگیان کشور با عناوین مختلف همچنان ماه ها و سالها را پشت سر می گذارد.

 

همسانسازی حق مستمری بگیران است

انجمن صنفی معلمان کردستان در بیانیه ای به طرح خواسته های بازنشستگان پرداخت و این خواسته ها را قانونی و صنفی دانست.

در این بیانیه مطالبات آنها اینگونه بازگو می شود: "بازنشستگان عزیز خواهان اجرای کامل بندهای قانون مدیریت خدمات کشوری، همسان سازی حقوق بازنشستگان و شاغلان و بیمهدرمانی کارآمد هستند."

معلمان می افزایند: "بازنشستگان بارها با نگاشتن نامه، تجمع در مقابل سازمان برنامه و بودجه، مجلس و ... خواستار رسیدگی به وضعیت خویش شده اند. اما متاسفانه تاکنون مسوولان نه تنها جوابگوی این قشر فرهیخته نبوده اند، بلکه به قوانین خود نیز تمکین نکرده و پایبند نبوده اند."

در ادامه این بیانیه، معیشت مهم ترین دغدغهبازنشستگان عنوان شده و آمده است که بازنشستگان کشوری زیر خط فقر زندگی می کنند.

 

برپایی نماز جماعت در بیش از ۹۷ درصد مدارس استان قزوین

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین روز شنبه ۱۷ آبان در نشست ستاد اقامه نماز استان قزوین اطلاع داد: "در ۹۷درصد مدارس استان قزوین نماز جماعت برپا می شود و سه درصد باقی مانده مراکزی هستند که تعداد محدودی دانش آموز دارند."

حجت الاسلام علی انصاری اضافه کرد: "سند تحول بنیادین یکی از اسناد بالادستی آموزش و پرورش است که بر برپایی نماز جماعت در مدرسه و تقویت انس با قرآن کریم در میان دانش آموزان تاکید کرده است."

وی گفت: "متاسفانه با کمبود افراد دوره دیده و توانمند در استان برای توجیه دانش آموزان مواجه هستیم و باید از حوزه علمیه قم و سایر مکانهای معتبر علوم دینی جهت توجیه دانش آموزان دعوت به عمل آوریم."

 

فعال صنفی معلمان شهرضا بازداشت شد

حمید رحمتی،عضو کانون صنفی معلمان شهرضا، روز یکشنبه ۱۹ آبان در برابر منزل شخصی اش در این شهرستان دستگیر شد. ماموران نیروی انتظامی رحمتی را بازداشت و به کلانتری منتقل کردند.

رحمتی که از ۱۰ آذر گذشته در محوطه آموزش و پرورش شهرضا در اعتراض به بازداشت معلمان دست به تحصن یکنفره زده بود، ۸ دی ۹۷ بازداشت و برای او وثیقه ۴۰ میلیون تومانی صادر شد.

شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری شهرضا این فعال صنفی را به اتهام "اخلال در نظم با انجام رفتارهای غیرمتعارف،و تشویق و تحریک و ترغیب به خشونت از طریق ارسال پیامک در فضای مجازی" به سه سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرد.

مقرر شده است که ۱۰ ماه از این حبس در تبعید و در شهرستان نایین صورت بگیرد و مجازات شلاق در محوطه زندان و در ملاءعام اجرا شود.

این معلم زندانی هشدار داده است که به محض ورود به زندان اعتصاب غذای خشک خواهد کرد.

 

اعتراض ۱۶ هزار معلمان پیمانی آموزش و پرورش به تبعیض

۱۶ هزار معلم پیمانی ورودی سال ۹۸ به آموزش و پرورش، نامه ای اعتراضی به نمایندگان مجلس نوشته و خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی شان شدند.

طبق قانون بودجه حقوق معلمان در دو مرحله، یکی از طریق افزایش ۱۰درصدی به حقوق و دیگری از طریق پرداخت ۴۰۰ هزار تومان دیگر به همه افزایش می یابد. اما وزارت آموزش و پرورش از افزودن ۴۰۰ هزار تومان به حقوق معلمان پیمانی خودداری کرده است.

یکی از این معلمان در این رابطه می گوید: "تعداد ما ۱۶ هزار نفر است که همگی ورودی مهر ۹۸ هستیم؛ حدود ۳ هزار نفر از ما در هنرستانها و باقی در دبیرستانها و مدارس ابتدایی جذب شدیم. تبصره ۱۲ قانون بودجه ۹۸ که افزایش حقوق مزدبگیران دولت را مشخص کرده، به صراحت گفته افزایش حقوق در دو مرحله، یکی ۴۰۰ هزار تومان نقدی و دیگر ۱۰درصد افزایش، بایستی صورت بگیرد، اما دولت برای ورودیهای ما فقط ۱۰درصد را در نظر گرفته و افزایشِ ۴۰۰ هزار تومانی حقوق، شامل حال ما نشده است."

به گفته این معلم، اگر ۱۰ درصد افزایش هم از سوی دولت در نظر گرفته نمی شد، دریافتی معلمان پیمانی از حداقل مجاز حقوقهای دولتی، یعنی از "کف قانونی" نیز کمتر می شد.

 (منابع: ایسنا، مهر، رادیو زمانه، ایلنا، هرانا، آوای فرهنگی، تسنیم، کانال اخبار فرهنگیان)

 منبع نبردخلق شماره ۴۱۸، آدینه اول آذر ۱۳۹۸ ـ  ۲۲ نوامبر ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول