جنبش رنگین کمان بیشماران (آبان ۹۸)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در هفته آخر ماه آبان قیامها و خیزشهای توده ای صورت گرفت که با اعتراض به سه برابر شده قیمت بنزین شروع شد و در همان ساعات اول به تقابل با کل نظام منجر شد. بر اساس گزارشهای رسانه های حکومتی و حرفهای کارگزاران نظام این ثیام در صدها شهر و در بیش از هزار نقطه صورت گرفته است. نیروی اصلی این جنبش گسترده تهیدستان بودند و سایر اقشار تحت ستم نیز در کنار آنان در قیام شرکت داشتند. در این ماه همچنین ۱۱۳ حرکت اعتراضی از جانب نیروهای کار به شرح زیر شکل گرفت.

 

*روز چهارشنبه اول آبان، رانندگان استیجاری شهرداری رشت برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و سایر مطالبات مقابل ساختمان شهرداری واقع در میدان گیل تجمع کردند. به گزارش گیل و دیلم به نقل از حرف تازه، یکی از رانندگان معترض ضمن اشاره به این که برخی همکاران مان توانایی تمدید بیمه خودروی خود را ندارند گفت: با افزایش هزینه های تعمیر و نگهداری خودرو، حتی در صورت پرداخت به موقع حقوق نیز رانندگان با مشکلات عدیده ای مواجهند.

 

*روز چهارشنبه اول آبان، کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس مقابل فرمانداری اسلامشهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران این شرکت گفت: هیچ مسئولی در شهرستان پاسخگوی مطالبات کارگران تعدیلی شرکت حمل و نقل خلیج فارس نیست، وقتی کارگر حامی ندارد مسلما  اعتراضات‌ او هم به جایی نمی‌رسد.

 

*روز چهارشنبه اول آبان، کارگران شهرداری شاهین شهر (شرکتهای پیمانکاری "گلینه فجر سپاهان" و "مینا گل اسپادانا") برای اعتراض به اخراج ازکار مقابل ساختمان شورای فرمایشی این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، نماینده کارگران حاضر در این تجمع گفت: اکثر این کارگران بیش از ۱۰ سال سابقه کاری دارند، اما اکنون شرکت پیمانکار پس از اخراج آنان، از استانهای دیگر، نیروی کار جایگزین شان کرده ‌است.

 

*روز چهارشنبه اول آبان، اهالی شهرک زیتون در منطقه سرخه حصار دست به تجمع اعتراضی مقابل نهاد ریاست جمهوری زدند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان گفتند که سالهاست دارای سند املاک خود در شهرک زیتون منطقه سرخه حصار هستند اما برخی به منظور بهره‌ برداری خود اقدام به جلوگیری از صدور پروانه بهره برداری از این منطقه را می کنند.

 

*کارگران جوشکار سیار بیرجند در اعتراض به قطع سهمیه سوخت خود، روز چهارشنبه اول آبان، مقابل شرکت نفت منطقه ای خراسان جنوبی دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش خاورستان، یکی ازجوشکاران در این خصوص گفت؛ دو ماه است که سهمیه گازوئیل ما را قطع کردند و از تمام جوشکاران کد صنفی و پروانه کسب می خواهند، در حالی که ما دستگاههای دیزلی را شراکتی خریدیم و هیچ کدام متعلق به کارفرما نیست و دراین شرایط هر گالن گازوئیل ۶ هزارتومانی را ۴۰ هزار تومان آن هم با سختی می خریم.

 

*روز چهارشنبه اول آبان، جمعی از پرسنل بیمارستان جلیل یاسوج در اعتراض به تصمیم دانشگاه علوم پزشکی استان در مقابل این مرکز درمانی تجمع کردند. به گزارش بویرنیوز، یکی از معترضان با بیان اینکه در حق آنها اجحاف شده و عمده دلیل اخراج آنها مسائل سیاسی بوده است، گفت: «تمامی بار اخراج نیروها بر دوش سازمان بازرسی افتاده است اما اگر واقعا سازمان بازرسی در پی احقاق حقوق ماست چرا به جذب نیرو در دیگر دستگاهها واکنش نشان نمی‌دهد. بیش از یکسال است که در این بیمارستان مشغول به کار هستم و تمامی فرصتهای شغلی که برایم وجود داشت را از دست داده‌ ام. اگر واقعا ما را نمی خواستند همان زمان باید اعلام می‌کردند».

 

*روز چهارشنبه اول آبان، کارگران کارخانه کنتورسازی در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی به تجمع خود ادامه دادتد. به گزارش ایلنا، کارگران معترض کارخانه کنتورسازی گفتند: همه مشکلات ما به خصوصی‌سازی بازمی‌گردد لذا ما خواهان بازگشت به بخش دولتی هستیم. در روزهای گذشته تقریبا یک روز در میان، اعتراض کارگران کارخانه کنتورسازی ایران ادامه داشته‌ است.

 

*روز چهارشنبه اول آبان، جوشکاران سیار بیرجند برای اعتراض به قطع سهمیه سوخت دست به تجمع مقابل شرکت نفت منطقه‌ ای خراسان‌ جنوبی زدند. به گزارش خاورستان، یکی از جوشکاران حاضر در تجمع گفت: دو ماه است که سهمیه گازوئیل ما را قطع کرده ‌اند و از ما کد صنفی و پروانه کسب می‌خواهند و این در حالی است که دستگاههای دیزلی را شراکتی خریده‌ ایم و کارفرما نیستیم.

 

*روز چهارشنبه اول آبان، اعضای تعاونی صنم مسکن ۱۴۸۳خواهران شهرستان سنندج و تعاونی مسکن ۲۹۵نساجی کردستان برای اعتراض به عدم تحویل خانه های شان پس از ۱۸سال مقابل استانداری کردستان تجمع کردند. به گزارش موکریان، تجمع کنندگان گفتند: هدف ما از این تجمع تنها مطالبه حقوق مان و درخواست رسیدگی به موضوع توسط نماینده عالی دولت در استان کردستان است.

 

*روز پنجشنبه ۲ آبان، کارگران فضای سبز شهرداری اصفهان،  اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش هرانا معترضان علت تجمع خود را اعتراض به اخراج خود و همکاران شان، عنوان کردند.

 

*روز پنجشنبه ۲ آبان، کارگران نیشکر هفت‌ تپه در حمایت ازهمکاران اخراجی خود و نداشتن امنیت شغلی و لغو خصوصی سازی و پایان دادن به پرونده سازی برای کارگران در محوطه کارخانه تجمع کردند. در این روز کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه پس از ۳۲ روز اعتصاب، اعلام کردند: به دلیل اهمیتی که برای تعمیرات کارخانه قائل هستیم از روز پنجشنبه ۲ آبان کار را از سر گرفتیم.

 

*روز آدینه ۳ آبان، جمعی از زباله گردهای شهرستان نظرآباد در استان البرز برای اعتراض به واگذاری جمع آوری زباله های خشک موجود در سطلهای زباله به پیمانکار از شهرداری به شورای شهر نظرآباد، دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهر زدند. به گزارش قدس آنلاین، رئیس شورای فرمایشی شهر از تصویب لایحه ای مبنی بر واگذاری جمع آوری زباله های خشک موجود در سطلهای زباله به پیمانکار از شهرداری به شورای شهر نظر آباد خبر داد و گفت: این موضوع موجب اعتراض زباله گردهای این شهرستان شده است.

 

*روز آدینه ۳ آبان، کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز برای اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق دست به تجمع مقابل مصلای امام علی کرمان زدند. به گزارش جوان، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: حدود ۵ ماه است که حقوق ما پرداخت نشده است و این در حالی است که روغن تولید شده به بازار عرضه و پول آن دریافت شده ولی مدیر عامل اقدام به پرداخت حقوق ما نکرده است.

 

*روز آدینه ۳ آبان، جمعی از اهالی استانهای مازندران و گلستان با تجمع در ساحل دریای آرام شهرستان گلوگاه در شرق مازندران به انتقال آب دریاچه خزر اعتراض کردند. به گزارش ایرنا، شرکت کنندگان در این تجمع اعتراضی پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «نه به انتقال آب خزر» ، «نه به انتقال منابع آب شمال، «خلیج گرگان رو به خشکی است؛ آنرا دریابید». تجمع کنندگان پیش از تشکیل زنجیره انسانی ، در یک اقدام جمعی ساحل دریای آرام گلوگاه را از زباله پاکسازی کردند.


*روز آدینه ۳ آبان، اهالی شهرستان پارسیان (گاوبندی) در غرب هرمزگان، برای اعتراض به «صدور مجوز احداث سنگ ‌شکن در منطقه ‌ی تاریخی و گردشگری بردول. تجمع کردند. به گزارش نبض پارسیان، پیش از این حدود بیست روز قبل محمود مولوی شهردار پارسیان نیز با اشاره به وجود اکوسیستمهای طبیعی و آثار قدیمی موجود؛ صدور مجوز سنگ ‌شکن در پشت سد بردول را تصمیمی بسیار اشتباه دانسته بود.


*روز شنبه ۴ آبان، کشاورزان شرق اصفهان، در اعتراض به بسته بودن آب زاینده رود، در میدان پزوه خوراسگان واقع در شرق این شهر، تجمع کردند. به گزارش ایرنا، محمود کریمی، نماینده کشاورزان در این خصوص گفت: با وجود اینکه چند روزی از آبان ماه می‌گذرد، مسئولان هنوز زمان تخصیص آب کشت پاییزه به کشاورزان را اعلام نکرده ‌اند و این امر در فعالیت کشاورزان مشکل ایجاد می‌کند.

کشاورزان و باغداران شرق و غرب استان اصفهان به دلیل جریان دوره‌ ای زاینده‌رود و خشکیهای متوالی این رودخانه و توقف نسبی کشاورزی، در چند سال اخیر و امسال در چند نوبت با اجتماع در نقاط مختلف استان، رسیدگی به وضعیت حقابه از زاینده ‌رود و حل مشکلات معیشتی خود را خواستار شدند.

 

*روز شنبه ۴ آبان، کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، در محوطه این پالایشگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته کارگران معترض، معوقات مزدی آنان مدتهاست پرداخت نشده و هیچ تاریخی نیز به آنها اعلام نکرده‌ اند. این کارگران خواستار پاسخگویی مسئولان هستند.

فاز ۱۲ پارس جنوبی در شهرستان کنگان واقع شده است.

 

*روز شنبه ۴ آبان، اهالی معترض به زمین خواری در بوشهر با تجمع مانع دیوار کشی محدوده ‌ای از نوار ساحلی بوشهر در اطراف پارک گردشگری لیان شدند. به گزارش ایرنا، بسیاری از نوارساحلی بوشهر در مالکیت دستگاههای مختلف قرار گرفته و محدوده ‌های باقیمانده با توجه به نبود فضای تفریحی گردشگری مناسب در محله های جنوبی نباید در تملک اختصاصی قرار گیرد. یکی از معترضان به اجرای این پروژه گفت: این دیوارکشی آغازی بر تملک حدود ۲ کیلومتر از ساحل بوشهر با عرض تقریبی ۴۰۰ متر است. یکی دیگر از تجمع کنندگان گفت: اجرای دیوار کشی بیشتر با هدف متجمع تفریحی گردشگری برای دستگاهی خاص است که باید از آن جلوگیری کرد.


*روز شنبه ۴ آبان، مالکان باغستانهای زنجان در پی قلع و قمع باغهای خانه ‌های کارگری خود، مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، مالکان مجموعه ‌های باغی زنجان با این تجمع خواستار جلوگیری از تخریب بناها و خانه‌ های کارگری باغهای خود شدند. تجمع ‌کنندگان خواستار ساماندهی و جلوگیری از تخریب و اجرای احکامی تبعیض ‌آمیز که مراحل قانونی و درستی را طی نکرده بود شده و از مسئولان خواستار حل مشکلات این مجموعه ‌ها شدند.

 

*روز دوشنبه ۶ آبان‌، شماری از کارمندان و کارگران اداره آبفا ماهشهر در پی عدم پرداخت چندین ماه دستمزد معوقه خود، مقابل این اداره دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، ۴ ماه است که مسئولان اداره آبفا بندر ماهشهر به بهانه ‌های مختلف از جمله نبود اعتبار از پرداخت ۴ ماه دستمزد پرسنل این اداره خودداری می‌ورزند.

بندر ماهشهر  از نظر وسعت و جمعیت سومین شهرستان بزرگ استان خوزستان محسوب می‌ شود و با توجه به میزان ارتفاع آن از سطح دریا مشکلات زیادی در زمینه دفع آبهای سطحی دارد. بنابراین در حال حاضر از مشکلات شهرستان بندر ماهشهر مشکل آب شرب نامناسب، فاضلاب و دفع آبهای سطحی است.

 

*روز دوشنبه ۶ آبان، کارگران راه آهن بندر عباس برای اعتراض به عدم پرداخت چندین ماه دستمزد معوقه خود دست از کار کشیدند. به گزارش ایران کارگر، از سال ۹۷ کارگران خطوط راه آهن بندرعباس و سایر شهرها به طور مستمر در اعتراص به حقوق معوقه و وضعیت وخامت‌بار معیشتی خود تجمعات اعتراضی متعددی برگزار کردند. اما تاکنون هیچگونه رسیدگی از جانب مقامات دولتی به وضعیت آنها صورت نگرفته است. روزهای ۷ و ۸ آبان،کارگران راه آهن بندر عباس به اعتصاب شان ادامه دادند.

 

*روز شنبه ۱۱ آبان، کارگران شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت از قراردادی‌ به رسمی و اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل دست از کارکشیدند و مقابل ساختمان این شرکت اجتماع کردند. به کزارش ایلنا، کارگران تجمع کننده شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی اعلام کردند اعتراض شان تا متحقق شدن خواسته های شان ادامه خواهد داشت.

 

*روز شنبه ۱۱ آبان، کارگران کمباین ‌سازی تبریز برای جلوگیری از مصادره زمین و تجهیزات و ماشین ‌آلات کارخانه با تجمع مانع پلمب این واحد صنعتی توسط یکی از بانکهای خصوصی شدند. به گزارش اتحاد، کارگران کارخانه کمباین‌ سازی تبریز گفتند: چرا قوه قضاییه اقدام به توقیف این کارخانه با بیش از ۱۰۰میلیارد تومان ارزش مالی  که تنها محل درآمد اهالی یک منطقه بوده و کارگرانش سالها عمر خود را برای نگهداریش به عنوان محل کارشان هزینه کرده ‌اند و مطالبات شان بابت مزد معوقه و سنوات پایان خدمت به حدود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان می‌رسد ودر عین حال امکان بازگشایی مجدد ش وجود دارد، اقدام کرده است؟

 

*روز یکشنبه ۱۲ آبان همزمان با صد و چهل و چهارمین جلسه علنی شورای فرمایشی شهر تبریز، کارگران سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز با تجمع در صحن علنی این شورا به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی اعتراض کردند. به گزارش آناج، یکی از تجمع کنندگان با بیان این‌که ما بخشی از کارکنان سازمان ورزشی شهرداری تبریز بوده و قرارداد کاری ما داخلی است، گفت: حدود پنج ماهی می ‌شود در این سازمان مشغول به کار هستیم ولی در این مدت هیچ گونه حقوقی دریافت نکرده و بدون بیمه کار می‌ کنیم.

 

*به گزارش هرانا، روز یکشنبه ۱۲ آبان، عده ای از پرسنل شرکت شایگان مهر آپادانا (پروژه آبیاری دشت سیستان) واقع در استان سیستان و بلوچستان، در اعتراض به پرداخت نشدن ۶ ماه حقوق و عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به تجمع زدند.

 

*به گزارش هرانا، روز یکشنبه ۱۲ آبان، بازنشستگان فولاد در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. معترضان در خصوص مطالبات شان گفتند که خواستار رفع تبعیض و بهبود معاش بازنشستگان و همچنین بهبود کیفیت خدمات درمانی هستند.

 

*روز سه ‌شنبه ۱۴ آبان‌، پیمانکاران شهرداری تهران، در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی شان مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر تهران دست به تجمع زدند. به گزارش فارس، پیمانکاران با سر دادن شعارهایی از اعضای شورای شهر درخواست کردند که برای صحبت با آنها به ساختمان بیرونی شورای شهر بیایند و وضعیت آنها را بررسی کنند. حداکثر مطالبه این پیمانکاران ۸ میلیارد و حداقل ۵۰ میلیون تومان است که از حدود ۶ الی ۷ سال گذشته پرداخت نشده است.

 

*روز سه شنبه ۱۴ آبان، اهالی روستای کوشک بیدک از توابع شیراز با تجمع مانع عملیات حفر چاه عمیق در زمینهای بالادستی این روستا برای رفع کم ‌آبی منطقه ویژه اقتصادی شیراز شدند که با یورش نیروی انتظامی روبرو شدند و  ۱۵نفرشان بازداشت شدند. به گزارش ایرنا، یکی ازمعترضان گفت: از حدود یک ماه پیش اعتراض  اهالی این روستا نسبت به حفر چاه عمیق برای منطقه ویژه اقتصادی شیراز آغاز شده اما تاکنون مسئولان مربوطه توجهی به این تجمع‌ها و مخالفتها نکرده اند.

اهالی روستا مخالف حفر این چاه هستند و معتقدند که این موضوع تاثیر منفی زیادی بر زندگی و کسب و کار اهالی این روستا خواهد گذاشت.

 

*روز پنجشنبه ۱۶ آبان، برای شانزدهمین روز متوالی کارگران دهکده فرهنگی تفریحی زاینده رود (سازمان عمران زاینده رود) برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی مقابل در ورودی این دهکده واقع درشهرستان چادگان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی ازکارگران حاضر در این تجمع گفت: دهکده چادگان در استان اصفهان بیشترین گردشگر را دارد و امنیت شغلی این شهرستان به وضعیت کاری این کارگران وابسته است، اما ما به عنوان کارگران این دهکده امنیت شغلی نداریم.

سازمان عمران زاینده رود به دنبال اعتراضهای دامنه دار کارگران دهکده فرهنگی تفریحی زاینده رود دست به عقب نشینی موقت زد و از حجمی کردن قرارداد کارگران کوتاه آمد.

 

*روزشنبه ۱۸آبان، کارگران پروژه مرمت ارگ قدیم بم برای اعتراض نسبت به عدم پرداخت ۳ماه حقوق دست از کار کشیدند و مقابل  ورودی پایگاه ارگ قدیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: علاوه بر تاخیر سه تا چهار ماهه در پرداخت حقوق از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور، یکی از عمده ‌ترین مشکلات کارگران، روالی است که سازمان میراث فرهنگی برای پرداخت دستمزد کارگران پروژه ‌های عمرانی در پیش گرفته است. کارگران پروژه مرمت ارگ قدیم بم در روز یکشنبه ۱۹ آبان، به اعتصاب و تجمع شان پس از ۲ روز با وعده پرداخت حقوق تا پایان آبان ماه، خاتمه دادند.

 

*روز یكشنبه ۱۹ آبان، به دنبال فراخوان قبلی، بازنشستگان از سراسر کشور در اعتراض به وضعیت بدمعیشتی و ناچیز بودن حقوق بازنشستگی مقابل سازمان برنامه و بودجه و مجلس رژیم تجمع کردند. صدها نفر نیروهای سرکوبگر رژیم برای جلوگیری از این تجمع اعتراضی و پیوستن سایر اقشار مردم به بازنشستگان، از قبل در محل مستقر شده بودند. با این وجود بازنشستگان كه بسیاری از آنها را زنان تشكیل می دادند، توانستند تجمع خودشان در مقابل مجلس ارتجاع را برگزار كنند. آنها شعار می دادند، «معلم زندانی آزاد باید گردد»، «ای داد از این همه بیداد»، «تا حق خود نگیریم ازپا نمی نشینیم» و «تجمع اعتراضی حق مسلم ما است».

پیرامون لشگر کشی رژیم برای مقابله با این تجمع اعتراضی، شورای بازنشستگان ایران بیانیه ای منتشر کرد. در این بیانیه آمده است: «امروز یکشنبه ١٩ آبان طبق فراخوانی که اعضای صندوقهای مختلف بازنشستگی برای پیگیری مطالبات خود اعلام نمودند، جمعیت انبوهی از بازنشستگان به سمت مجلس و میدان بهارستان حرکت کردند ولی پیش از پیوستن به صفوف خود و آغاز تجمع با صحنه ای از آرایش نیروهای امنیتی و نظامی مواجه شدند به طوریکه خروجیهای مترو و خیابانهای اطراف بهارستان مملو از نیروهای سرکوبگر، چه نظامی و چه لباس شخصی بود.».

 

*روز یکشنبه ۱۹ آبان، کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی، مقابل مجمع تشخیص مصلحت نظام و بانک کشاورزی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، خواست اصلی تجمع کنندگان، تصویب و اجرای هرچه سریع ‌ترِ «طرح جذب کارگزاران در بدنه‌ دولت» است.

 

*روز شنبه ۱۸ آبان، کارگران کارخانه قند دزفول برای اعترض نسبت به بلاتکلیفی شغلی دست به تجمع در این واحد تولیدی واقع در کیلومتر ۷ جاده شوش - دزفول زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: حدود ۱۰روز است که به دلیل نبود چغندر قند ۲روزدر هفته سر کار می آییم. وی افزود: مدیریت کارخانه اعلام کرده است تا ۱۰روز آینده اگر چغندر قند تامین نشود، مابقی کارگران یعنی حدود ۲۰۰ نفر نیز اخراج خواهند شد. روز یکشنبه ۱۹ آبان، کارگران کارخانه «قند شوش» برای دومین روز متوالی مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه ۲۰ آبان، مهندسان صنعت ساختمان استان فارس به نمایندگی بیش از سه هزار مهندس ذیصلاح در مقابل ساختمان مرکزی شهرداری شیراز تجمع کردند. به گزارش شیرازه، بازگشت خدمات مهندسی ساختمان از شهرداری به سازمان نظام مهندسی، الزام حضور سازندگان ذیصلاح در تمامی مدت احداث ۴ گروه ساختمانی، درج نام سازندگان ذیصلاح برای ۴ گروه ساختمانی در پروانه توسط شهرداری از جمله مطالبات تجمع کنندگان است.

 

*روز دوشنبه ۲۰ آبان، کارگران فاز ۲ پالایشگاه آبادان برای اعتراض به اخراج ازکار وعدم پرداخت چندماه حقوق دست به تجمع مقابل در ورودی این پالایشگاه زدند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض گفتند:در سه ماه گذشته  حقوق آنها پرداخت نشده و بسیاری از کارگران با تصمیم پیمانکار پروژه از کار بیکار و اخراج شده ‌اند.

 

*روز دوشنبه ۲۰ آبان، کارگران متروی اهواز با تجمع مقابل استانداری خوزستان به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی اعتراض کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: چند ماه از دستور رئیس شورای تامین استان مبنی بر پرداخت حقوق کارگران مترو اهواز توسط شرکت کیسون و کارفرما گذشته اما تاکنون این مطالبات پرداخت نشده است.

 

*روز یکشنبه ۱۹ آبان، یک شاعر اهوازی به ‌نام حسن حیدری،به طرز مشکوکی در بیمارستان جان باخت. بنا به اخبار منتشر شده در شبکه های اجتماعی، شامگاه یکشنبه ۱۹ آبان، به ‌دنبال کشته شدن یک شاعر اهوازی توسط ماموران امنیتی رژیم، خیابان اصلی شهر شادکان توسط جوانان بسته شد. آنها با ریختن درخت و پاره ‌های سنگ و هم‌چنین با روشن کردن آتش خیابان اصلی این شهر را بستند.

به گزارش رادیو زمانه، جنازه حسن حیدری، شاعر عرب اهوازی که «مرگ مشکوک» او به تظاهرات در منطقه کوت عبدالله اهواز منجر شده بود، بامداد دوشنبه ۲۰ آبان در محاصره نیروهای امنیتی به خاک سپرده شد. در پی خاکسپاری، جمع وسیعی در مراسم ختم او شرکت کردند.

 

*روز شنبه ۱۸ آبان، کارگران پیمانی شهرداری شوشتر در ادامه اعتراضهای خود برای حذف پیمانکاران و عقد قرارداد مستقیم برای باری دیگر دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهر شوشتر زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض نزدیک به ۳۰۰ نفر هستند که برابر مقرارت قانون کار در شهرداری شوشتر مشغول‌ کارند.

کارگران معترض گفتند: یک جمعیت چند ده‌ هزار نفری از کارگران پیمانکاری در شهرداریها هستند که در نتیجه حضور پیمانکاران مطالبات شان کاهش پیدا کرده و این موضوع آنها را در شرایط بد مالی قرار داده است.

روز سه شنبه ۲۱ آبان، کارگران خدمات موتوری شهرداری شوشتر برای حذف پیمانکاران وعقد قرارداد مستقیم بار دیگر مقابل ساختمان شورای شهرتجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه ۲۹ آبان گروهی از کارگران بازنشسته کاشان و آران ‌و بیدگل واقع در استان اصفهان، در تداوم اعتراض‌ بازنشستگان به کمی مستمری و زندگی زیر خط فقر، گردهم آمده و خواستار همسان‌ سازی حقوق خود شدند. به گزارش رادیو زمانه، حدود ۶۰ درصد کل بازنشستگان و ۸۰ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی با حداقل مستمری زندگی می‌ کنند که میزان آن حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

 

حرکتهای اعتراضی کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه

روز شنبه ۱۱ آبان، کارگران بازنشسته کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای  اعتراض به عدم پرداخت حق سنوات (مطالبات پایان کار) دست به تجمع مقابل دفتر مدیریت این مجتمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران بازنشسته از آذر تا اسفند ماه  سال ۹۷ به مرور بازنشسته شده ‌اند و در حال حاضر به دنبال مطالبات عقب افتاده سنواتی خود هستند.

روز سه ‌شنبه ۱۴ آبان، شماری از کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل دفتر مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، معترضان که از میان کارگران رسمی، قراردادی و روزمزد بخش صنعت و کشاورزی این شرکت هستند، در خصوص علت حضورشان در این تجمع اعلام کردند که دستمزد آنان از دو ماه گذشته پرداخت نشده و کارفرما نیز هنوز به وعده‌ هایش مبنی بر پرداخت به موقع مطالبات کارگران، عمل نکرده است.

روز آدینه ۱۷ آبان، کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای باری دیگر دست به تجمع مقابل مقابل دفتر مدیریت زدند.

روز یکشنبه ۱۹ آبان ششمین روز از دور جدید اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه برگزار شد و تعداد زیادی از کارگران که در برخی از خبرها تعدادشان ۵۰۰ تن برآوردشده است در اعتصاب بودند.

روز چهار شنبه ۲۲ آبان، بیش از هزار نفر از  کارگران نیشکر هفت تپه در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهای خود و همچنین نداشتن امنیت شغلی و بازگشت به کار همکاران اخراجی خود، وبر چیده شدن بخش فاسد خصوصی، دست به آعتراض و راهپیمایی زدند.

به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز پنج شنبه ۲۳ آبان، برای یازدهمین روز متوالی تمامی بخشهای کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به واگذاری شرکت به بخش خصوصی که باعث عدم امنیت شغلی کارگران شده است و همچنین تمدید و تجدید نشدن به موقع دفترچهای درمانی کارگران، پرداخت نشدن بیش از دو ماه دستمزد و بازگشت به کار همکاران اخراجی و پایان دادن به پرونده سازیها دست به تجمع زدند.

روز شنبه ۲۵ آبان‌، کارگران بخش کشاورزی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت ‌تپه، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی ۳ ماهه خود، مقابل ساختمان فرمانداری شوش دست به تجمع زدند. کارگران پس از توقف ۲ ساعته مقابل فرمانداری شوش به سمت میدان بسیج این شهر حرکت کردند و برای دقایقی خیابانهای شهید دانش، شریعتی و میدان هفت ‌تیر به دلیل حضور کارگران بسته شدند. کارگران پس از حرکت در سطح شهر دو باره به مقابل فرمانداری برگشتند.

کارگران هفت ‌تپه روز یکشنبه ۲۶ آبان، ابتدا مقابل فرمانداری شوش حضور یافتند و سپس به محل کار خود بازگشتند.

روز پنج شنبه ۳۰ آبان، صدها کارگر کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض نسبت به بلاتکیفی معیشتی و شغلی برای هیجدهمین روز مقابل فرمانداری شهرستان شوش تجمع کردند.

 

اخبار کوتاه بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

چهارشنبه اول آبان: اعتصاب و تجمع کارگران شرکت پاژن در نسیم شهر در اعتراض به دریافت نکردن ۷ ماه حقوق

پنجشنبه ۲ آبان: تجمع اعتراضی مردم مجومرد در اعتراض به کلاهبرداری میلیاردی به اسم قرآن مقابل استانداری یزد./ تجمع کارگران کارخانه کاشی‌کاژه در اسلام ‌آباد غرب برای اعتراض به تعطیلی کارخانه برای دومین بار طی هفته جاری.

دوشنبه ۶ آبان: تجمع کارگران سازمان عمران زاینده ‌رود چادگان واقع در استان اصفهان، در اعتراض به وضعیت قراردادهای ضدکارگری این سازمان و وضعیت وخامت‌بار معیشتی کارگران.

چهارشنبه ۸  آبان: تجمع اعتراضی اهالی مرادآباد شهر چابهار به دلیل قطعی برق منازلشان، مقابل فرمانداری چابهار.

شنبه ۱۱ آبان: تجمع نانوایان ساوجبلاغ برای همسان شدن قیمتهای مصوب نان این شهرستان با قیمت نان در کرج مقابل فرمانداری./ تجمع کارگران کارخانه آذرآب مقابل ساختمان مدیریت شرکت.

یکشنبه ۱۲ آبان: تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین و آرمان البرز ایرانیان مقابل ساختمان مجلس./ تجمع کارکنان شهرداری شهریار واقع در غرب استان تهران، مقابل ساختمان شهرداری این شهر

دوشنبه ۱۳ آبان: متقاضیان مسکن مهر اهواز در اعتراض عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل اداره مسکن و شهرسازی این شهر، دست به تجمع زدند./ تجمع نانوایان شهرستان ساوجبلاغ برای دومین روز متوالی در اعتراض به نرخ مصوب نان در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، دست به تجمع زدند.

سه شنبه ۱۴ آبان: تجمع جمعی از ساکنان مجتمع طلوع فجر تاکستان مقابل شهرداری تاکستان./ تجمع بانوان اسلام ابادی درب پارک بانوان به دلیل تعطیلی پارک.

شنبه ۱۸ آبان‌: تجمع اهالی روستاهای ایج و امام‌ زاده عبدالله سرخه مقابل استانداری سمنان مقابل استانداری سمنان./ تجمع غارت شدگان بانکهای نظام مقابل بیدادسرای عمومی ناحیه ۳۱ تهران./ تجمع کارگران شهرداری پارس‌آباد مغان واقع در استان اردبیل مقابل شهرداری این شهر./ اعتصاب صدها کامیوندار در مشهد در اعتراض به شرایط کار. کامیونداران خودرو‌های شان در دو طرف لاین یکی از خیابانهای مشهد پارک کردند./ تجمع مالکان زمینهای روبروی پارک کوهستانی در یزد مقابل استانداری

دوشنبه ۲۰ آبان: تجمع غارت شدگان طلافروشی شادی در تهران./ تجمع مردم زلزله زده ترکمانچای مقابل بخشداری در اعتراض به نبود چادر اسکان.

سه شنبه ۲۱ آبان: تجمع بازنشستگان مترو تهران مقابل شورای قلابی شهر تهران

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات استان یزد مقابل ساختمان مخابرات مرکزی./ تجمع اعتراضی کارکنان مراکز علمی کاربردی  مقابل مجلس

چهارشنبه ۲۲ آبان: تجمع مالکان خودروهای وارداتی پلاک اروند برای چندمین روز متوالی مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد اروند برای اعترا ض به عدم ترخیص وسیله نقلیه خود.

 

منبع نبردخلق شماره ۴۱۸، آدینه اول آذر ۱۳۹۸ ـ  ۲۲ نوامبر ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول