وحشت رژیم از پیوند اعتصاب کارگری با قیام سراسری

زینت میرهاشمی

 

در هنگامه قیام گسترده مردم فقیر در بیشمار شهرهای ایران زمین علیه ظلم و بی عدالتی، تعطیلی کردن کارخانه ها اقدامی سرکوبگرانه برای شکستن اعتصاب برحق کارگران است.

همزمان با گسترش قیام آبان ۹۸ در شهرهای خوزستان، مدیر عامل کارخانه نیشکر هفت تپه برای مقابله با اعتصاب کارگران، این واحد تولیدی را تعطیل کرد. این یک نشانه وحشت رژیم درمانده ولایت فقیه از گسترش اعتصابهای کارگری و پیوند آن با قیامهای مردمی است. راضی نوری، محلس نشین از شوش گفت؛ شوش به خاطر اعتراضهای کارگران نیشکر هفت تپه به تعطیلی کشیده شده است.

کارگران این مجتمع، چند سال است که از عدم پرداخت سر موقع مزدشان و یا به تعویق انداختن آن دست به اعتراض زده و تمامی قولهای داده شده به کارگران تا کنون عملی نشده است. همچنین منابع کارگری در خوزستان اعلام کردند که؛ تولید در فولاد اهواز ۹۰ درصد کاهش یافته است

بحران و تعطیلی یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی، بی کاری و به فقر کشاندن اکثریت مطلق نیروهای کار، وعده های پوچ و دروغین کارگزاران رژیم مبنی بر بالا بردن بهای بنزین برای کمک به مردم را نقش بر آب می کند.

 

فرمان سرکوب

تصمیم به سه برابر کردن قیمت بنزین مدتی قبل از اعلام علنی آن گرفته شد. رژیم از ترس واکنش اجتماعی با این محاسبه که ابعاد اعتراض چندان گسترده نخواهد بود اقدام به دستگیری برخی از فعالان اجتماعی در شهرهای شورشی زد. برای نمونه دو روز قبل از اعلام گران شدن قیمت بنرین برای ایجاد جو وحشت، حمید بیت سیاح متاهل و دارای دو فرزند را در کوی علوی (حی الثوره) در شهر اهواز دستگیر کردند.

بازداشتها در استان خوزستان به ‌دنبال خیزش مردم شادکان پس از کشتن یک شاعر اهوازی ضد رژیم، صورت گرفت. روز یکشنبه ۱۹آبان زنده یاد حسن حیدری، فرزند ناصر ۲۹ساله، به طرز مشکوکی در بیمارستان جان خود را از دست داد. بستگان این شاعر منتقد رژیم ‌گفتند: حسن از سلامت خوبی برخوردار بود و جوان تنومند و سالمی بود و از هیچگونه بیماری یا مشکلات قلبی که سبب سکته می‌شوند، رنج نمی ‌برد.

پایوران رژیم و به خصوص خامنه ای فکر نمی کردند که این تعرض بی دنده و ترمز به زندگی و معیشت مردم با واکنش گسترده روبرو شود.

با شروع خیزشهای تهیدستان، خامنه ای در کاخ محافظت شده خود در روز یکشنبه ۲۶ آبان فرمان کشتار را علنی کرد. او با گسیل اراذل و اوباش با نام آتش به اختیاران، مزدوران سپاهی و بسیجی به خیابانها همراه با ماشینهای زرهی جنگی و به میدان آوردن انبانی از اسلحه و مزدور، مدعی شد «دشمن را عقب زدیم». از تدارکچی تا ماله کش نظام، از پاسدار شریعتمداری پادوی ولی فقیه در کیهان، تا دانه ریزهای به اصطلاح اصلاح طلب، از ترس جان و مالشان، هر چه در دل داشتند بالا آوردند. در حالی که خودشان گهگاهی از اسناد تاریکخانه دزدان پرده ای را کنار می زنند، جوانان جان بر کف و شجاع ایران زمین را «اجاره ای، اراذل و اوباش،  خشونت طلب، سودجو و فرصت طلب و اشرار...» خطاب کردند.

فرمان برخورد «قاطع»، «اعدام» و.... از بیت ولایت فقیه شنیده می شود. سیاست همیشگی، شکنجه و اعتراف گیری علیه خود و نمایش آن در تلویزیون اجرا می شود. خشونت بی حد و حصر، بی رحمی و به راه انداختن حمام خون نه نشان وضعیت خوب رژیم بلکه دقیقا نشانه ضعف مطلق رژیم و باور حاکمان به پایان خود است.

تیتر روزی نامه های رژیم دقیقا با تیتر روزنامه های دوران پهلوی در هنگامه انقلاب مردمی همسانی می کند. شاه، مبارزان را خرابکار می نامید و روزی گریان گفت صدای انقلاب مردم را شنیده است. رژیم شاه آنقدر دستانش آلوده به خون مبارزان بود که غلط کردن او فایده ای نداشت. تیتر اول جریده کیهان خامنه ای نوشته شده: «ستون پنجم دشمن متلاشی شد ... آرامش به کشور بازگشت.» زهی خیال باطل. باید گفت ای شب پرستان و بیچارگان، بدون شک این شما هستید که در شعله های خشم بر حق مردم سوخته و نابود خواهید شد.

 

سرکوب، ترور و صدقه

مردم در شهرهای مشهد، بهبهان، اهواز، آبادان، سیرجان، ماهشهر، بیرجند، بندر عباس، مرند، گچساران، زاهدان، کرج، تهران در قلعه حسن خان، شیراز، اصفهان، زنجان، خرمشهر، هشتگرد و .... در اعتراض به افزایش قیمت بنزین اعتراض کرده و یک تودهنی به روحانی زدند که شیادانه این افزایش را به نفع مردم اعلام کرده است. بنا بر برخی خبرها در شبکه های اجتماعی در اعتراضهای در روز شروع قیام تهیدستان (آدینه ۲۴ آبان)، چندین تن توسط ماموران رژیم به قتل رسیدند. این کشتار در روزهای بعد ادامه پیدا کرد و ابعاد آن تکاندهنده است.

رژیم ولایت فقیه در مقابله با بحران کسری درآمد، آسان ترین راه را انتخاب کرد. افزایش سه برابری قیمت بنزین، ظالمانه ترین راه برای پر کردن خزانه خالی دولت است و درآمد حاصل از این غارتگری برای ریخت و پاشهای فاسدان حکومتی، برای تولید انبوه موشک، سانتریفوژها و ساخت سلاح اتمی هزینه می شود. کم شدن درآمد نفت به دلیل تحریمها، افزایش بحران در کشورهای منطقه، اداره کردن گروههای تروریستی و مزدور برای پابرجا نگاه داشتن ام القرای ولایت فقیه نیاز به بودجه در شرایط تحریم دارد. بر اساس گزارش سازمان اوپک، در روز پنجشنبه ۲۳ آبان، تولید روزانه نفت ایران حدود یک میلیون و ۱۴۶ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد که بخش ناچیزی از آن از طریق دور زدن تحریمها صادر می شود.

بودجه بندی سال ۹۹، بنا به گفته پایوران حکومتی قرار است به فروش نفت متکی نباشد. در حالی که هر ساله در بودجه سهمیه سپاه پاسداران و بسیج و سهمیه موسسه های مذهبی و فرهنگی وابسته به حکومت زیادتر می شود، سهم مردم کاهش یافته است. بر این منظر و با توجه به بحران و ورشکستگی رژیم، سهمیه های بخش نظامی و تبلیغاتی حکومت با افزایش سه برابری قیمت بنزین تامین می شود تا حکومت بتواند به حیات خودش ادامه دهد.

روحانی مکار و شیاد، قبل از اعلام ناگهانی افزایش قیمت بنزین، در شوهای مسافرتی خود در یزد و کرمان، وعده بسته های حمایتی برای ۱۸ میلیون خانوار داد. بسته هایی که شامل اجناس گندیده و تاریخ مصرف گذشته چینی و روسی است و دردی از مردم دوا نمی کند. مساله بهداشت، درمان، هزینه های تحصیل بچه ها و کرایه خانه و... با بسته های اجناس اربابان چپاولگر حل شدنی نیست. این هم نوعی رواج ارباب و رعیتی است.

افزایش بنزین ادامه سیاست اقتصاد مقاومتی، یعنی تحمیل ریاضت کشی و فقر بر مردم برای برآورده کردن رویاهای ام القرای اسلام، است. روحانی مکار روز آدینه ۲۴ آبان افزایش قیمت را «به نفع مردم و اقشار تحت فشار جامعه» دانست. نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه رژیم گفته: «سازمان برنامه و بودجه موظف شده است که عینا همه مبالغی را که به حساب واریز می‌شود، میان خانوارها اعم از یک نفره تا پنج نفره بین ۵۵ هزار تومان تا ۲۰۵ هزار تومان ماهانه پرداخت کند." همان قدر که پرداخت ناچیز یارانه با بالارفتن قیمتها، وضعیت معاشی مردم را فقیر تر کرد و کارگران و مزدبگیران بیشتری را به زیر خط فقر کشاند، این مبالغ ناچیز هم مشکلی از مردم حل نخواهد کرد.

این سیاست گداپروری در برابر اشتغال و تولید و واقعی کردن حقوق کارگران و مزدبگیران است و سیاستی ضد انسانی است که دیکتاتورهای فاسد برای ادامه حیات خود و خواباندن شورشهای مردمی از آن استفاده می کنند.

 

منبع نبردخلق شماره ۴۱۸، آدینه اول آذر ۱۳۹۸ ـ  ۲۲ نوامبر ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول