دانشگاه در ماهی که گذشت (آبان ۹۸)

کامران عالمی نژاد

 

"سهمیه ها"؛ ورودی خودیها

اواخر شهریور ماه امسال سعید نمکی، وزیر بهداشت، در توییت شخصی خود خبر از "فساد در کنکور پزشکی و فروش صندلی دانشگاه" داد، وی گفت: "تاکنون نتایج مهمی حاصل شده و به زودی به قوه قضاییه ارسال خواهد شد. عوامل قدرت و فساد در هر سطح و جایگاه بدانند ما تا آخر این راه خواهیم رفت." البته پیش از این نیز خبرهایی مبنی بر "فساد گسترده و صندلی فروشی" در دانشگاههای کشور جَستِه و گریخته از طرف نمایندگان مجلس و دیگران مطرح شده بود.

اینکه افرادی بدون رعایت ضوابط رسمی و تنها بر این اساس که فرزند نماینده مجلس و یا دست اندرکار حکومت هستند در دانشگاه ثبت نام می شوند، کلاهبرداری و فسادی شنیع در محیط علمی است که عده ای رانت خوار حکومتی و فرصت طلب در سطحی وسیع مرتکب می شوند. با این عمل، حق افرادی که با تلاش شبانه روزی، امید به موفقیت و کسب جایگاهی متناسب با دانش خویش در دانشگاه داشته اند، ضایع می گردد و از طرف دیگر، خروجی دانشگاه، افرادی بی لیاقت و بی سواد خواهد بود که به حتم در دوران تحصیل هم به مانند نحوه ورود به دانشگاه با رانت و رشوه به مدرک تحصیلی دست می یابند.

رژیم جمهوری اسلامی سالها است که برای ورود فرزندان مسوولان حکومتی و آقازاده ها، ذوب شدگان در ولایت، فرزندان قربانیان جنگ، جانبازان و معلولان به دانشگاههای کشور و ایجاد محیطی مذهبی و در پیرو خط ولایت تلاش می کند. رژیم در جهت نیل به این مقصود از هیچ اقدامی و از جمله تصویب قوانین ضد دانشجویی در شورای انقلاب فرهنگی و مجلس کوتاهی نکرده است. این حرکت برای حکومت این امکان را مهیا می کند که در دانشگاهها محیطی مذهبی به وجود آورده و توسط این دانشجویان (بسیجی) خط و مشی مورد نظر خود را پیش برده و به این ترتیب دانشجویان دیگر با دیدگاههای متفاوت که به تحصیل مشغولند را پایش و کنترل کند و دست آخر از بین این بسیجی دانشجویان که با مدارک دکتر و مهندس فارغ از تحصیل شده اند، افراد مورد نظر را دستچین و در پستهای حکومتی بگمارد.

رایج ترین ترفند برای ورود افراد خودی و یا پولدار به دانشگاه، استفاده از لایحه "سهمیه های کنکور" است. این لایحه دست وزارت علوم و آموزش عالی را آنگونه باز می گذارد که به راحتی افراد مورد نظر، با ارایه یکی از مدارک ذکر شده در لایحه ی "احکام دائمی برنامه های توسعه کشور بند ب ماده ۳ و تبصره آن" را وارد دانشگاه کند. لایجه مزبور تمامی دانشگاههای دولتی و غیر دولتی را مجاز به پذیرش ۲۵ درصد از سهمیه ورودی خود به جذب همسر و فرزندان ایثارگران و جانبازان ۲۵ درصد به بالا می کند.

البته "سهمیه های دانشگاهی" به همین جا خاتمه نمی یابد. بشیر خالقی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، می گوید: "سال گذشته حدود ۷۰ درصد از دانشجویان دندانپزشکی با سهمیه در دانشگاهها پذیرفته شده اند، که این موضوع نشان دهنده ضایع شدن حق دانشجویان مستعد دیگر است."

وی همچنین به ترفند دیگری اشاره می کند و می گوید: "متاسفانه در مواقعی مشاهده می کنیم که افرادی برای ادامه تحصیل به دانشگاه های نامعتبر برخی از کشورهای خارجی مراجعه می کنند و با طی کردن دوره کوتاهی از تحصیل، برای ادامه دادن تحصیل شان به داخل کشور منتقل می شوند."

این اما، تمام ماجرا نیست. طرح "بومی گزینی" یکی از امتیازاتی است که به اعضای هیات علمی داده شده؛ به این منظور که اگر فرزندان آنها پس از شرکت در کنکور در شهری به جز شهری که والدین شان در آنجا هستند قبول شدند، میتوانند به محل خدمت پدر و مادرشان بروند و ادامه تحصیل دهند. احمد توکلی، رییس هیات مدیره "دیده بان شفافیت و عدالت"، در نامه ای به علی اکبر ولایتی، رییس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، از تحصیل ۱۳۴ نفر از فرزندان اعضا و برخی مدیران دانشگاه آزاد در رشته هایی غیر از رشته قبولی خود خبر داده است.

در حقیقت می توان اینگونه توضیح داد که فرزندان اعضا و مدیران دانشگاه آزاد بعد از شرکت در کنکور سراسری به عنوان مثال در رشته دامپزشکی انتخاب رشته می کنند و بعد از مدتی با استفاده از طرح "بومی گزینی" به محل خدمت والدین انتقال پیدا کرده و در کنار خانواده در رشته ای غیر از رشته انتخابی کنکور (پزشکی و یا دندانپزشکی) مشغول به ادامه تحصیل می شوند.

منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در رابطه با طرح "بومی گزینی" این چنین می گوید: "این موضوع طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و چندین سال است که اجرا می شود. سال گذشته ۱۵۰۰ دانشجو از این امتیاز استفاده کردند که اغلب از استانی به استان دیگر جا به جا شده و ۶۰۰ نفر نیز از این ۱۵۰۰ نفر تغییر رشته داشته اند."

اینکه "سهمیه ها" تا به چه میزانی در جهش رتبه فرد متقاضی تاثیر می گذارد را ریس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اینگونه توصیف می کند: "رتبه ۲ و رتبه ۸۷۹۴۸ همکلاسی و هر دو در رشته پزشکی درس می خوانند که دانشجوی اولی بدون سهمیه و دانشجوی دومی با سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران در این رشته مشغول به تحصیل هستند".

تجمع در اعتراض به دریافت شهریه در دوره روزانه

دانشجویان دانشگاه صنعتی قوچان در اعتراض به مسائل آموزشی و سیاستهای پولی سازی دانشگاههای دولتی مقابل سازمان مرکزی این دانشگاه تجمع کردند.

دانشجویان همچنین اعتراض خود را نسبت به دریافت شهریه از دانشجویان روزانه توسط دانشگاه پس از پایان سنوات تحصیلی (هشت ترم برای دانشجویان کارشناسی پیوسته) و همچنین دریافت شهریه از دانشجویان روزانه در صورت عدم قبولی و یا حذف درسی در طول ترم تحصیلی، اعلام داشتند.

در واکنش به تجمع دانشجویان، معاونت آموزشی و ریاست دانشگاه، قول دادند در عرض یک هفته مطالبات دانشجویان را پیگیری کنند.

نرخ بیکاری فارغ ازتحصیلان دانشگاهی دو برابر بیسوادان است

علیرضا حاتم زاده، معاون آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه ای، می گوید ۴۰ درصد از مراجعه کنندگان به این سازمان وابسته به وزارت کار را "فارغ از تحصیلان بیکار" تشکیل می دهند.

وی همچنین شمار فارغ از تحصیلان بیکار کشور را حدود یک میلیون و ۳۴۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: "مطابق آمار سال ۹۷، حدود ۴۰ درصد کارآموزان فنی و حرفه ای، فارغ از تحصیلان دانشگاهی هستند."

وی در ادامه گفت: "نرخ بیکاری در فارغ از تحصیلان دانشگاهی دو برابر بیسوادان است."

در همین حال علی صادقی، معاون "حمایتهای اجتماعی سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران" از تحصیلات دانشگاهی برخی از کارتن خوابها خبر داده که به گفته او "در اثر طرد شدگی از محیط خانواده کارتن خواب شده اند".

این مقام شهرداری تهران گفته است: "حدود ۶۰ درصد از کارتن خوابهای ایران از تحصیلات تکمیلی یا مهارتهای تخصصی برخوردار هستند، اما به دلیل درگیری با اعتیاد یا فقر از جامعه رانده شده و در خیابانها رها شده اند."

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان

ظهر روز یکشنبه 12 آبان، جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان برای اعتراض به وضعیت نامطلوب کارگاهها و امکانات سرای دانشجویی جدید این دانشگاه دست به تجمع در ساختمان مارتاپیترز زدند. ساختمان مجتمع عالی آموزشی پژوهشی صنعت آب و برق اصفهان که اکنون با نام سرای دانشجویی صبا در اجاره دانشگاه هنر اصفهان قرار گرفته، جدیدترین بخش این دانشگاه است.

در اواخر ترم تحصیلی گذشته و ابتدای تابستان سال جاری مصطفی کیانی، رییس سابق دانشگاه هنر اصفهان اعلام کرد که این مجتمع در اختیار دانشگاه قرار گرفته و قرار است به عنوان خوابگاه جدید دختران و محلی برای کارگاههای رشتههایی چون طراحی صنعتی، صنایع دستی، آهنگسازی و غیره مورد استفاده قرار گیرد.

این مجتمع در حوالی میدان استقلال و در همسایگی پالایشگاه اصفهان قرار دارد و تاکنون حواشی زیادی برای دانشگاه هنر داشته است. دوری مسیر، امکانات کم، سختی راه و امنیت پایین از جمله مواردی است که دانشجویان به آن اعتراض دارند.

بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور در اعتراض به "شیوه نامهانضباطی"

جمعی از دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور در اعتراض به شیوه نامهانضباطی مصوب تابستان سال جاری بیانیه ای صادر کردند.

دانشجویان در این بیانیه می نویسند: "وزارتخانه های علوم و بهداشت در دولتی که وعدهحقوق شهروندی و دانشجویی و دانشگاه "امن و نه امنیتی" می داد، با تصویب و ابلاغ شیوه نامهضد دانشجویی آیین نامه انضباطی، به پیشواز دانشجویان در آغاز سال تحصیلی جدید رفته اند."

در قسمت دیگری از این بیانیه آمده است: "روح حاکم بر شیوه نامهجدید با نقض اصول ۲۵، ۳۵ و ۳۷ قانون اساسی، مبنا را بر متخلف بودن دانشجو گذاشته و زمینهتجسس در حریم خصوصی او و جرم انگاری گسترده و مبهم به ویژه در حوزه های مربوط به سبک زندگی و فضای مجازی را فراهم می کند."

دانشجویان یادآور شده اند: "مفاد این شیوه نامهاجرایی در مقایسه با آیین نامهانضباطی سال ۷۴، دستور العمل انضباطی سال ۹۴ و حتی شیوه نامهاجرایی سال ۸۸ که در اوج فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه ابلاغ شده بود، نشان دهنده عقب گردی بزرگ برای دولتی است که از بازگرداندن ستاره ها به آسمان می گفت."

در خاتمه بیانیه دانشجویان تاکید کرده اند: "بدیهی است که در صورت عدم لغو فوری شیوه نامهجدید، از تمام حقوق مصرح قانونی خود جهت اعتراض و لغو این شیوه نامه استفاده خواهیم کرد."

سرنوشت نامشخص جذب دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه پیام نور

پس از گذشت سالها از جذب دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه پیام نور، به تازگی آشکار گردیده که دانشگاه مزبور مطابق اساسنامه امکان جذب دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی را ندارد.

براساس ماده ۱۴ اساسنامه، این دانشگاه فقط می تواند در دوره های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته دانشجو جذب کند و در عمل امکان جذب دانشجو در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری را ندارد. این در حالی است که این روزها دانشگاه پیام نور در حال آماده شدن برای برگزاری بیستمین آزمون فراگیر دوره کارشناسی ارشد است و قرار است ۴۰ هزار دانشجو از این طریق جذب کند.

اینکه چگونه این دانشگاه توانسته برخلاف اساسنامه اش سالها فعالیت کند و چرا تاکنون شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع ورود نکرده، سوالاتی است که باید به آنها پاسخ داده شود.

 تحریم غذای دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران

روز سه شنبه 21 آبان، دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در اعتراض به کیفیت نامناسب غذای این دانشکده با قراردادن غذاهای خود در محوطه دانشگاه خواستار رسیدگی دانشگاه به کیفیت غذا و برخورد با پیمانکار شدند.

در پی اعتراض جمعی از دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به کیفیت نامناسب غذای این دانشکده معاون دانشجویی دانشگاه تهران از برخورد با پیمانکار متخلف و همچنین احتمال لغو قرارداد با او خبر داد و گفت: این دومین بار است که پیمانکار دانشکده اقتصاد کیفیت لازم را در تهیه، توزیع و پخت غذای دانشجویی رعایت نمیکند و دانشگاه تهران با این پیمانکار برخورد میکندو احتمال لغو قرارداد آن وجود دارد.

بازداشت محمدامین حسینی، فعال دانشجویی

در ساعات پایانی یکشنبه ۲۶ آبان، محمدامین حسینی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه گرگان و دبیر سابق شورای صنفی دانشگاه نوشیروانی بابل، توسط ماموران وزارت اطلاعات به دلایل نامشخصی بازداشت و از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.

همچنین دلایل بازداشت و مصادیق حقوقی اتهامات احتمالی این فعال دانشجوی هم مبهم است.

دیوان عالی کشور حکم پریسا رفیعی را تایید کرد

حکم صادره علیه پریسا رفیعی، فعال صنفی دانشگاه تهران، که توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران صادر شده بود، در دیوان عالی کشور تایید شد. پیشتر دادگاه تجدیدنظر استان تهران نیز حکم صادره در دادگاه بدوی را عینا تایید کرده بود.

خانم رفیعی توسط دادگاه انقلاب تهران به ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال ممنوع الخروجی و محرومیت از عضویت در گروهها و احزاب محکوم شده بود. گفته می شود به استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، اشد مجازات، یعنی ۵ سال از مدت زمان محکومیت وی قابل اجرا خواهد بود.

یک منبع نزدیک به این فعال دانشجویی گفت: "پریسا در تمام مدت بازداشت تحت آزارهایی چون اعزام برای آزمایش بکارت و تهدید به اعدام و ضرب و شتم و ناخن کشیدن قرار گرفت. ضابط پرونده نیز در دوران بازداشت و در پاسخ به پیگیریهای خانواده گفته بود پریسا چون همکاری نمی کند از حقوق قانونی اش محروم می شود. همچنین در کیفرخواست او به دلایلی چون "عدم همکاری متهم" و "انکار همه موضوعات مطروحه به راحتی" تکیه شده و بارها به گزارشات اداره اطلاعات و حراست دانشگاه تهران استناد شده است."

لازم به یادآوری است که مسوولان دانشگاه، نمایندگان مجلس و مسوولان دولتی بارها از پیگیریهای خود برای جلوگیری از صدور حکم برای دانشجویان خبر داده اند.

پریسا رفیعی، فعال صنفی و دانشجوی هنرهای زیبا دانشگاه تهران، در تاریخ ۶ اسفندماه ۹۶ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تحمل ۲۳ روز سلول انفرادی در مکانی نامعلوم در آخرین روز سال ۹۶ با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

تجمع و راهپیمایی دانشجویان دانشگاه تهران و تبریز

جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به افزایش قیمت بنزین و به حمایت از اعتراضات گسترده مردمی در روز یکشنبه 26 آبان دست به تجمع اعتراضی در محوطه و پشت دربهای این دانشگاه که موازی با خیابان انقلاب است، زدند.

دانشجویان با سردادن شعارهایی چون "بنزین گرانتر شده - فقیه وقیح تر شده"، "مرگ بر دیکتاتور"، "دانشجو می میرد ـ ذلت نمی پذیرد"، "اصولگرا، اصلاح طلب - دیگه تمومه ماجرا"، "دانشجو زندانیه - کلاس درس خالیه"، "ستاره در پرونده - دانشجو مون دربنده" و همچنین خواندن سرود "یار دبستانی" همبستگی شان را با معترضان در سراسر کشور به نمایش گذاشتند.

همزمان جمعی از جوانان، روبروی دانشگاه در خیابان انقلاب به نشانه همراهی اجتماع کردند و شمارشان در حال افزایش بود که با دخالت نیروهای امنیتی و انتظامی پراکنده شدند.

در همین روز دانشجویان دانشگاه تبریز نیز در اعتراض به افزایش قیمت بنزین و همبستگی با معترضان، در داخل محوطه این دانشگاه با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون "دانشجو زنده است" و "نه به گرانی" دست به راهپیمایی زدند و در برابر ساختمان مرکزی دانشگاه تجمع کردند.

دانشجویان با سردادن شعارهایی همچون: "بیکاریم، بیکاریم – آینده ای نداریم" و "حاصل دسترنج ما - اختلاس، اختلاس" اعتراض خود را نسبت به بیکاری، اختلاس و فساد اقتصادی ابراز داشتند.

 تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در روز دوشنبه 27 آبان، در اعتراض به گرانی بنزین و سرکوب اعتراضات مردمی دست به تجمع زدند و باسردادن شعارهایی ضمن اعتراض به سرکوبها حمایت شان از اعتراضات نسبت به گران شدن بنزین به نمایش گذاشتند.

تجمع دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی علامه طباطبایی

روز سه شنبه 28 آبان، دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی علامه طباطبایی در حمایت از مردم و در اعتراض به گرانی بنزین تجمع اعتراضی کردند.

این تجمع در حالی برگزار شد که طی سه روز گذشته با خانواده بسیاری از دانشجویان از سمت وزارت اطلاعات تماس گرفته شده و دانشجویان تهدید شده اند که در صورت حضور در محیط دانشگاه بازداشت می شوند.

این تجمع با همراهی و شرکت اساتید دانشکده علوم اجتماعی برگزار شد اما انجمنهای اسلامی حضور در این تجمع را تحریم کردند.

بازداشت سها مرتضائی، دانشجوی محروم از تحصیل توسط نیروهای امنیتی

سها مرتضائی، فعال دانشجویی و دبیر پیشین شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران و دانشجوی محروم از تحصیل، به همراه ۲ دانشجوی دیگر، امیر فرصتی، دانشجوی موسیقی هنرهای زیبا، و نرگس باقری از دانشگاه هنر، در خوابگاه دانشجویان دانشگاه تهران به دلایل نامعلومی توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

سها مرتضائی در تاریخ ۱۳ شهریور ماه سال جاری و در زمانی که خود را برای ادامه تحصیل آماده می کرد، مطلع شد که به عنوان "دانشجوی ستاره دار" از ادامه تحصیل در مقطع دکترای علوم سیاسی و روابط بین الملل محروم شده است.

این فعال دانشجویی پس از اطلاع از جلوگیری از ادامه تحصیل باوجود قبولی با رتبه ۱۰ در آزمون سراسری ورود به دانشگاه برای ادامه تحصیل در مقطع دکترای علوم سیاسی و روابط بین الملل، دست به یک تحصن اعتراضی به مدت ۱۹ روز در محوطه دانشگاه تهران با هدف بازگشت به تحصیل زد و خواستار بازگشت به کلاس دانشگاه برای ادامه تحصیل شد.

بازداشت ملیکا قراگوزلو، دانشجوی روزنامهنگاری

ملیکا قراگوزلو، روزنامه نگار و دانشجوی روزنامه نگاری دانشگاه علامه، روز یکشنبه  ۲۶ آبان در خیابان بازداشت و طی تماس تلفنی کوتاه با خانواده، از بازداشت و انتقال خود به زندان اوین خبر داد.

تا لحظه تنظیم این خبر مشخص نیست وی توسط کدام نهاد امنیتی بازداشت شده است.

 

نیروهای امنیتی  ۲ تن از دانشجویان دانشگاه علامه و تهران را بازداشت کردند

روز یکشنبه  ۲۶ آبان کامیار ذوقی، دانشجوی دانشگاه تهران، در خانه اش و علی نانوائی، دانشجوی دانشگاه علامه، هنگام ترک دانشگاه دستگیر شدند.

 

حمله لباس شخصیها به دانشگاه/ شمار بالای دانشجویان بازداشت شده

شورای صنفی دانشجویان کشور در اطلاعیه ای اعلام کرد که در تجمع دانشجویان دانشگاه تهران در عصر روز دوشنبه ۲۷ آبان، با نزدیک شدن به ساعات تاریکی شب چندین آمبولانس حاوی نیروهای لباس شخصی وارد دانشگاه شدند و شماری از دانشجویان را دستگیر و داخل آمبولانس یا خود بردند.

نیروهای امنیتی در ادامه تنها درب منتهی به خیابان ۱۶ آذر را برای خروج از دانشگاه باز کردند، باقی دانشجویان را از آن در از دانشگاه بیرون راندند، و سپس تعدادی از دانشجویان را نیز بیرون از دانشگاه دستگیر کردند.

این تشکل دانشجویی آمار بازداشت شدگان عصر دوشنبه در دانشگاه تهران را ۴۰ تا ۵۰ نفر عنوان کرد و گفت، پنج تن از دستگیر شدگان دانشجویان دانشگاه علامه بودند و از هویت آنها اطلاع دقیقی در دست نیست. همچنین پنج نفر دیگر از دانشجویان دانشگاه علامه خارج از تجمع بازداشت شده اند.

رییس حراست دانشگاه تهران مدعی شد از آمار دانشجویان بازداشتی و نهاد بازداشت کننده آنها اطلاع دقیقی ندارد وی گفت: "در حال حاضر آمار دقیقی به ما هم داده نمی شود و ما نمی دانیم ضابط دانشجو چه کسی بوده و کجا دستگیر شده است. خیلی از آنهایی که دستگیر شده اند، ممکن است که بازداشت باشند و هنوز به مرحله بازپرسی و دادسرا نرسیده باشند."

شورای صنفی دانشجویان کشور اعلام کرد که برخی دانشجویان دستگیر شده به زندان فشافویه و شماری نیز به زندان اوین منتقل شده اند. این شورا افزوده در سه روز گذشته نهادهای امنیتی با بسیاری از دانشجویان و خانواده های آنها تماس تهدیدآمیز گرفته و گفتهاند اگر در محیط دانشگاه دیده شوند، دستگیر خواهند شد. همچنین ماموران امنیتی برای بازداشت شماری از دانشجویان به خانه های آنها رفته اند.

منابع: مهر، خبرنامه دانشجویان ایران، دویچه وله، تسنیم، ایسنا، دانشجو آنلاین، آنا، فارس، خبرگزاری هرانا، حقوق بشر در ایران، رادیو زمانه، ایلنا)

 منبع نبردخلق شماره ۴۱۸، آدینه اول آذر ۱۳۹۸ ـ  ۲۲ نوامبر ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول