کارورزان سلامت (مهر ۹۸)

 

اقتصاد و نقدینگی داروخانه ‌ها در بحران است

علی فاطمی، نایب‌رییس انجمن داروسازان ایران، ضمن «بحرانی»‌ خواندن وضعیت داروخانه‌ ها از کاهش شدید نقدینگی در آنها خبر داد. وی ضمن انتقاد از وضعیت پرداخت سازمانهای بیمه‌ گر اعلام کرد:‌ متاسفانه نقدینگی داروخانه ‌ها شدیدا کاهش یافته و شرکتهای توزیع هم به آنها فشار وارد می ‌کنند، به‌ طوری که داروها را در بازه ‌های کوتاه ‌مدت و بعضاً به صورت نقدی در اختیار داروخانه ‌ها قرار می‌دهند.

به گفته فاطمی، پرداخت‌ از سوی شرکتهای بیمه به داروخانه ‌ها در بعضی موارد تا یک سال به طول می ‌انجامد.

او در همین زمینه وضعیت بیمه تامین اجتماعی و سلامت را «نامناسب» خواند و از تاخیر آنها در پرداخت مطالبات چند ماه از سال گذشته و امسال خبر داد.

 

اعتصاب و تجمع 2روزه پزشکان خانواده جیرفت

در روزهای شنبه و یکشنبه 6 و 7 مهر، پزشکان خانواده جیرفت برای اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه کارانه سال جاری و بخشی از مطالبات سال 97 دست به اعتصاب زدند. آنان در روز اول در دانشگاه علوم پزشکی و روز بعد در معاونت آموزشی تجمع کردند.

روز دوشنبه 8 مهر، یکی از پزشکان خانواده بخش مرکزی جیرفت گفت: قرارداد ما با مرکز بهداشت است و افزود: وعده هایی مبنی بر پرداخت بخشی از مطالبات ما تا پایان مهر ماه داده شده ولی قول صد در صد داده نشد.

 

تجمع کارکنان بیمارستان جلیل یاسوج

جمعی از کارکنان بیمارستان جلیل یاسوج در ادامه اعتراض شان نسبت به عدم پرداخت ماهها حقوق و بلاتکلیفی استخدامی در روز یکشنبه 14 مهر دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند.

یکی از کارکنان این بیمارستان گفت: افرادی که در این تجمع حاضر هستند، در مدت زمان 1 سال و نیم مشغول کار بوده، اما هیچگونه حقوق و مزایا به آنها پرداخت نشده است و خواستار مطالبات خود هستند. در شرایط حاضر ما بلاتکلیف هستیم، تحصیلات دانشگاهی، متاهل  و فرزند داریم، اما آیا بدون حقوق می توان امورات زندگی را اداره کنیم.

وی با اشاره به فعالیتها و عملکرد این افراد در بیمارستان علوم پزشکی افزود: این افراد با توان و تلاش خود از همان ابتدا و در مراحل ساخت بیمارستان جلیل فعالیت کرده اند، بنابراین از ریاست دانشگاه علوم پزشکی می خواهیم خواسته های این افراد را مورد رسیدگی قرار دهند.

 

روزگار سخت سرپرستاران زیر نظر شرکتهای خدماتی

ماشا اکبری (فعال صنفی پرستاری) با اشاره به اینکه در قانون ارتقای بهره‌ وری برای نیروهای فیکس صبح هیچ ضریبی لحاظ نمی‌ شود و سختی کار برای این نیروها نیز محاسبه نمی ‌شود، گفت: سرپرستار و مدیران پرستاری باید با تک تک نیروها همکاری کنند و برنامه درخواستی آنان را لحاظ کنند (نیروی دو جا کار، نیروهایی که فرزند کوچک دارند، نیروهایی که ادامه تحصیل می‌دهند و...) اما خودشان باید هر روز و ۲۴ ساعته در دسترس باشند و شش دانگ حواسشون به بخش و مجموعه باشد.

او ادامه داد: برخی از سرپرستاران و مدیران، همان پست پرستار بالین را دارند و حق شیفت در گردش آنان از احکام حذف شده و سختی کار به ایشان تعلق نمی‌گیرد. آنها حق مدیریت نیز دریافت نمی‌کنند. در صورت سهل‌انگاری کار خدمات و منشی و تاسیسات در بخش باید مدیران پرستاری و سرپرستاران جوابگو باشند این در حالی است که این نیروها زیر نظر شرکتهای خدماتی هستند.

به گفته این فعلا صنفی پرستاری؛ سرپرستاران در صورت هر گونه سهل‌ انگاری هر کدام از اعضا تیم درمان مواخذه می ‌شوند اما اهرم قانونی کافی در اختیار ندارند و حمایت نمی ‌شوند.

این فعال صنفی پرستاری با اشاره به این که وزیر بهداشت از کمبود پرستار در کنار تختها شاکی است که حرفی حق و بجا است، گفت: اما پرستاران از خود می‌ پرسند چه کسانی و در چه سطحی از تصمیم ‌گیری و با چه شناختی از وظایف و ماموریتهای پرستار بالین، پرستاران را از بالین بیماران جدا کرده و به بهانه مستند سازی و اعتبار بخشی ایستگاههای پرستاری را میخکوب کرده است؟

 

مطالبه حضور نمایندگان پرستاری در هیاتهای پزشکی قانونی

یکی از مطالبات صنفی پرستاران حضور متخصصان و کارشناسان پرستاری در پزشکی قانونی است. آنها معتقدند که پرستاری در تعریف تشکیلاتی قوه‌ قضاییه جایگاهی ندارند.

امین شاطریان (عضو هیات مدیره نظام پرستاری قم) یکی از مهم‌ترین مطالبات پرستاران و کادر بالین را حضور نمایندگان و متخصصان پرستاری در هیاتهای پزشکی قانونی دانست. او می ‌گوید: متاسفانه احساس نداشتن حامی قضایی در فرایند دادگاهها، پرستاران را بی ‌انگیزه کرده است. وقتی صنف خاصی در پزشکی قانونی حضور دارد که می ‌تواند موجب صدور آرای جانبدارانه به نفع پزشکان و به ضرر پرستاران و بهیاران شود. پرسشی که برای همکاران پیش آمده بود این بود که چرا با وجود رعایت تمام استانداردهای حرفه ‌ای باز هم اتهامات سنگینی به گروه پرستاری تعلق می گیرد؟

 

(منابع: ایلنا، صبح زاگروس، ایسنا)

منبع: نبردخلق شماره ۴۱۷، چهار شنبه اول آبان ۱۳۹۸ ـ ۲۳ اکتبر ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول