دانشگاه در ماهی که گذشت (مهر ۹۸)

کامران عالمی نژاد

 

فساد مشمئز کننده در دانشگاه

در سال ۱۳۸۶ قانون حذف کنکور به تصویب رسید و قرار بر آن شد که از سال نخست برنامه پنجم توسعه این قانون به اجرا در آید ولی تا به امروز اجرایی نشده، علت اجرایی نشدن این قانون را باید در درآمدهای هنگفتی که در آماده سازی (موسسات آموزشی)، برگزاری کنکور و چاپ و نشر کتابهای مربوط به کنکور نهفته است، جستجو کرد.

قدرت الله علیزاده، نایب رییس شورای مووسسان مراکز آموزشی کشور، در یک برنامه تلویزیونی در اوایل سال ۱۳۹۷ ضمن هشدار به خانواده ها در رابطه با آموزشگاههای غیرمجاز گفت: "حدود ۱۱ هزار و ۳۰۰ آموزشگاه علمی در سراسر کشور داریم. البته در تهران ۹۱۲ آموزشگاه مجاز و ۹۵۰ آموزشگاه غیرمجاز هست."

به طور یقین این سووال به ذهن هر فردی خطور می کند که چرا وزارت آموزش و پرورش مانع فعالیت این موسسات غیر مجاز نمی شود؟ برای درک بهتر موضوع می توان به قسمتی از صحبتهای ابراهیم خدایی، رییس سازمان سنجش آموزش کشور، در مورد به جیب زدن میلیاردها تومان از برگزاری امتحانات کنکور اشاره کرد. وی می گوید: "برگزاری کنکور ۱۲۵ میلیارد تومان درآمد دارد که به لحاظ قانون مقداری از آن کسر می شود و ۱۰۵ تا ۱۱۰ میلیارد تومان باقی می ماند."

وی اما برای بدر بردن خود و سازمان متبوع اش از اتهام و یادآوری اینکه در غارت و دستبرد به جیب مردم تنها نیست، با بالا زدن اندکی از پرده اندرونی وزارت آموزش و پرورش و در معرض دید قرار دادن آن، پای این وزارتخانه را به گود چپاول می کشد و می گوید: "درآمد این موسسات (آموزشی) را ما هم نمی دانیم، دوستان آموزش و پرورش می دانند که ۴ تا ۵درصد از درآمد موسسات را دریافت می کنند."

اینکه درآمد موسسات مزبور چه مقدار است را سید محمد بطحایی، وزیر سابق آموزش و پرورش، اینگونه توضیح داده: "گردش مالی موسسات کمک آموزشی گاهی تا ۱۵ هزار میلیارد تومان گزارش می شود و این رقم به طور غیر رسمی تا ۴۰ هزار میلیارد نیز برآورد شده است."

براساس گزارش ایبنا (خبرگزاری کتاب ایران)، مجموع قیمت کتابهای کمک درسی چاپ شده در سال ۹۵ عدد ۷۵۸ میلیارد و ۴۷۳ میلیون و ۶۸۸ هزار تومان بوده که در سال ۹۶ به رقم ۸۰۹ میلیارد و ۴۶۱ میلیون و ۷۱۵ هزار تومان رسیده است.

بدین ترتیب با کنار هم گذاشتن پارامترهای دخیل در حذف کنکور یعنی، برگزاری امتحانات کنکور، موسسات کمک آموزشی و مافیای چاپ کتابهای کمک آموزشی، پازل شکل گرفته کنکور را می توان از زاویه بهتری ارزیابی کرد و علت اینکه بعد از گذشت ۲۰ سال از تصویب قانون حذف کنکور هنوز وزارتخانه های آموزش و پروش و وزارت آموزش عالی هنوز آن را اجرایی نکرده اند را بهتر دریافت.

سید سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، به تازگی در برنامه تلویزیونی "پرسشگر" گفته بود: "تلاش می کنیم در ۶ ماه آینده به مدل قطعی برای حذف کنکور برسیم و با همراهی مجلس این مساله را به نتیجه برسانیم و دولت نیز باید اراده لازم را داشته باشد."

در روز یکشنبه ۲۱ مهرماه، شورای عالی انقلاب فرهنگی نشستی در مورد تصمیم گیری در باره حذف کنکور برگزار کرد، جنبه مضحک این نشست اما روسای مافیای کنکور بود که در نشست حضور داشتند. مدیران دبیرستانهای غیردولتی و مسوولان موسسات کنکوری "بنام" در کشور از مهمانان "ویژه" این نشست بودند؛ نشستی که معلوم نیست برای راهکار چالش کنکور و سهولت راهیابی دانش آموزان به دانشگاه نسبت به توان علمی برگزار شده یا رضایت و دلجویی و یا شاید سهم بیشتر.

 

محرومیت ۱۶ دانشجوی دختر بهایی در شروع سال تحصیلی جدید

۱۶ دختر دانشجوی دختر بهایی که در کنکور سال ۹۸ قبول شده بودند، توسط سازمان سنجش از ادامه تحصیل بازمانده و از دسترسی به آموزش عالی محروم شدند.

اسامی این دانشجویان عبارت است از: تارا احسان، مهسا فروهری، شایلین عقیلی، روژین کثیری از کرج،شمیم ایدلخانی از اردبیل، مهتاب خادم از تهران، ارمغان عنایتی از سمنان، نگار ایقانی و ترنم کمالی از شیراز،روژان احسانی از کاشان،غزل الله وردی گرجی از ساری،درسا مصطفوی از تهران؛، نوریه فردوسیان از اصفهان، نگین فروغی،شعله موفقی ایولی از ساریو آیلار روشن نهار.

 

هفتاد درصد دانشجویان دندانپزشکی سهمیه ای هستند 

بشیر خالقی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: "بر اساس اطلاعات رسیده، در سال گذشته حدود هفتاد درصد از دانشجویان دندانپزشکی با سهمیه در دانشگاهها پذیرفته شده اند."

وی همچنین در حوزه انتقال غیرقانونی دانشجویان علوم پزشکی از خارج کشور به دانشگاههای کشور گفت: "متاسفانه در مواقعی مشاهده می کنیم که افرادی برای ادامه تحصیل به دانشگاه های نامعتبر برخی از کشورهای خارجی مراجعه می کنند و با دور زدن قانون با طی کردن دوره کوتاهی از تحصیل برای ادامه دادن تحصیل شان به داخل کشور منتقل می شوند." وی افزود: "بررسیهای ما نشان می دهد برخی از این افراد فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاهها هستند."

 

مدال آوران المپیادها به دانشکده دندانپزشکی راه ندارند

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نامه ای به سازمان سنجش اعلام کرد این دانشگاه به دلیل افزایش غیرمترقبه در پذیرش دانشجو دوره دکتری حرفه ای در سال جاری، ناگزیر از عدم پذیرش مدال آوران المپیادهای نقره و برنز دانش آموزی در دانشکده دندانپزشکی است و امکان پذیرش آنها در رشته دندانپزشکی وجود ندارد.

دکتر امیرعلی سهراب پور افزود: "در ضمن از آنجا که نمره کنکور دارندگان مدال نقره معرفی شده به این دانشگاه برای رشته دندانپزشکی پایین تر از دارندگان مدال برنز است، به منظور جلوگیری از هر گونه تضییع حق، دانشگاه علوم پزشکی تهران از پذیرش مدال نقره و برنز در رشته دندانپزشکی معذور است."

پیش از این نامه، در سایت معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام شده بود که فقط دارندگان مدال طلا می توانند بر اساس برنامه اعلام شده در دانشگاه ثبت نام کنند.

 

تجمع دانشجویان دانشگاه بجنورد در اعتراض به قطع سرویس رفت و آمد

جمعی از دانشجویان دانشکده پتروشیمی دانشگاه بجنورد روز شنبه ۱۳ مهر در اعتراض به قطع سرویسهای درون دانشگاهی دست به تجمع زدند.

دانشکده پتروشیمی دانشگاه بجنورد از ۲ سال پیش افتتاح شد و با حدود ۷۰۰ دانشجو در فاصله حدود یک کیلومتری از سلف و مسجد، روی تپه های دانشگاه قرار دارد و دانشجویان باید با پای پیاده از سلف این مسیر سربالایی تا دانشکده را طی کنند.

سال ۹۶ و همزمان با افتتاح این دانشکده، دانشجویان در اعتراض به این وضعیت دست به اعتراض زدند و در نهایت دو اتوبوس برای خدمت دهی به دانشجویان ساماندهی شدند، اما در سال جاری دوباره این سرویسها قطع شد. همین موضوع و با توجه به نزدیک شدن فصل سرما، دانشجویان را به تجمع مقابل این دانشکده وادار کرد.

در حین تجمع دانشجویان، مسوول حراست دانشگاه به همراه چند نفر دوربین به دست به میان دانشجویان آمد تا صدای آنان را بشنود و پس از شنیدن سخنان دانشجویان بیان کرد: "فروش نفت کشور روز به روز کاهش می یابد و این اتفاق بر بودجه دانشگاه اثر داشته، لذا اکنون با کاهش بودجه مواجهیم"

در نهایت و با پافشاری دانشجویان، مسوولان حاضر به برگزاری جلسه با حضور نمایندگان آنها شدند. عضو شورای صنفی این دانشگاه نتیجه این جلسه را اینطور اعلام کرد: دانشگاه بیان کرد که با بخش خصوصی برای سرویس دهی به دانشکده پتروشیمی وارد مذاکره شده و نتیجه به گوش دانشجویان خواهد رسید.

 

گروه معماری و ساختمان؛ رکورد دار بیشترین فارغ از تحصیل بیکار

طبق آخرین آمار ارایه شده از سوی وزارت علوم، تا پایان سال ۹۷ نرخ بیکاری دانشآموختگان دانشگاهها متناسب با گروه و مقطع تحصیلی آنها بین ۱۷ تا ۴۰درصد بوده.

در مرور گروههای تحصیلی بررسی شده در طرح آمارگیری سال ۹، نرخ بیکاری میان فارغ از تحصیلان یا دانشجویان درحال تحصیل گروه هنر با ۲۸درصد بالاترین رقم بوده است. در همین سال اما، فارغ از تحصیلان گروه دامپزشکی با ۸٬۷درصد کمترین نرخ بیکاری را داشتهاند.

در سال ۹۶، معادل ۲۸٬۴درصد از جمعیت فارغ از تحصیل یا در حال تحصیل گروه علوم زیستی و گروههای مرتبط بیکار بوده اند که این رقم بیشترین نرخ بیکاری را در سال ۹۶ رقم زده است. درحالی که فارغ از تحصیلان گروه بهداشت با ۸٬۷درصد کمترین نرخ بیکاری میان قشر دانشگاهی را داشته اند.

آمار مذکور از تعداد فارغ از تحصیلان بیکار سال ۹۷ نیز گویای این است که گروه معماری و ساختمان با نرخ بیکاری ۲۶.۱درصدی، رکورد دار نرخ بیکاری در فارغ از تحصیلان گروه های آمارگیری شده بوده، درحالی که گروه دامپزشکی با ثبت نرخ بیکاری ۷٬۳درصد از جمله گروه هایی بوده که کمترین میزان فارغ از تحصیل بیکار را داشته است.

 

تجمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در اعتراض به پولی شدن دانشگاه 

دانشجویان پلی تکنیک در اعتراض به اخذ غیرقانونی شهریه های سنگین به بهانه سنوات تحصیلی، هم نیازی و در مجموع اعمال قوانین آموزشی به نفع پولی سازی آموزش، ظهر روز یکشنبه 21 مهر، دست به تجمع زدند.

دانشجویان معترض در برابر ساختمان ریاست دانشگاه تجمع کرده و بیانیه ای را خواندند. در نهایت دکتر رازفر، مشاور و مدیر کل ریاست دانشگاه، به نمایندگی از مسوولان دانشگاه در جمع معترضان حضور یافته و نامه مطالبات آنها را امضا کرد و متعهد به پیگیری مطالبات دانشجویان شد که به شرح زیر است:

۱- حذف قانون پیش نیاز - هم نیاز

۲- افزایش سنوات برای دانشجویان ورودی ۹۵ به بعد کارشناسی تا ۱۰ ترم

۳- افزایش سنوات برای دانشجویان کارشناسی ارشد تا ۵ ترم

 

تایید امتیاز خاص دانشگاه آزاد برای فرزندان هیات علمی

محسن نفر، معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد، درباره ۱۳۴ نفری که گفته می شود با امتیاز خاص تغییر رشته داده اند، گفت: "نمرات این افراد به صورت مشروط پذیرفته شده و پدران برخی، هیات علمی سایر دانشگاهها هستند."

وی همچنین درباره اینکه گفته می شود برخی از این افراد براساس آیین نامه، ۹۰درصد نمره کل آخرین نفر پذیرفته شده را کسب نکرده اند، اما این امتیاز برای آنان اعمال شده و توانسته اند تغییر رشته دهند گفت: "براساس مصوبه هیات رییسه، نمرات به صورت مشروط بوده و ممکن است برخی نمرات مندرج در آیین نامه را به طور کامل کسب نکرده باشند."

بهروز بنیادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مصوبه امتیاز فرزندان هیات علمی در دانشگاه آزاد نوعی سوواستفاده واضح بوده است، گفت: "در این پرونده ۱۳۴ نفر از فرزندان هیات علمی به صورت غیرقانونی از رشته دامپزشکی به پزشکی تغییر رشته داده اند که اغلب این تغییرات در تهران رخ داده است."

 

تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی قوچان

روز دوشنبه ۲۲ مهر دانشجویان دانشگاه صنعتی قوچان در اعتراض به دریافت شهریه از دانشجویان روزانه توسط دانشگاه پس از پایان سنوات تحصیلی (هشت ترم برای دانشجویان کارشناسی پیوسته و چهار ترم برای دانشجویان کاردانی) و همچنین دریافت شهریه از دانشجویان روزانه در صورت قبول نشدن و یا حذف درسی در طول ترم تحصیلی، مقابل سازمان مرکزی این دانشگاه تجمع کردند.

دانشجویان در این تجمع خواستار دریافت نکردن شهریه از دانشجویان روزانه شدند.

در پی این تجمع رییس و معاونان دانشگاه صنعتی قوچان با حضور در میان دانشجویان در این باره توضیحاتی ارایه کردند و وعده پیگیری این موضوع را به آنها دادند.

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه بین المللی قزوین

جمعی از دانشجویان دانشگاه بین المللی قزوین روز سه شنبه ۲۳ مهر برای به نمایش گذاشتن اعتراض شان نسبت به تفکیک جنسیتی در کافه دانشکده علوم پایه این دانشگاه، زیر شعار "قفلی که به دست دانشجویان شکست"، دست به تجمع زدند.

موضوع از این قرار است که به دستور و طبق برنامه ریزی سیستم مدیریت جنسیت زده دانشگاه، درب حیاط دانشکده علوم پایه به روی دانشجویان پسر بسته و با حضور ماموران حفاظت فیزیکی حراست ورود آنها به این حیاط ممنوع اعلام شد.

گویا دانشگاه بین المللی باوجود نبود سند رسمی مبنی بر تفکیک جنسیتی به شکلی خودسرانه این مورد را در دستور کار خود قرار داده که خیلی زود شگفتی دانشجویان از این تصمیم جای خود را به خشم داد و با تجمع مقابل درب این حیاط مراتب اعتراض خود را به گوش مسوولان رساندند.

رییس حراست دانشگاه، ایراندوست، پس از انتظار طولانی مدت دانشجویان معترض، در بین آنها حاضر شده و پس از باز کردن درب مذکور، مطالبات آنها را شنید و قولی مساعد مبنی بر بازماندن دائمی این درب و تکرار نکردن چنین تفکیکهایی در آینده به دانشجویان داد.

در این تجمع مطالبات دیگری نیز از طرف دانشجویان به مسوولان دانشگاه مطرح شد.

 

تجمع دانشجویان علیه حضور روحانی در دانشگاه تهران 

حسن روحانی به مناسبت آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فن آوری کشور به دانشگاه رفت تا در آنجا سخنرانی کند.

فعالان صنفی دانشجویی در دانشگاه تهران همزمان با سخنرانی روحانی دست به تجمع اعتراضی زدند. دانشجویان با در دست گرفتن پلاکاردهایی حاوی اسامی دانشجویان و فعالان صنفی و احکام صادره برای این دانشجویان، اعتراض خود را نسبت به حضور حسن روحانی، حبس و محدود کردن فعالان صنفی اعلام کردند.

آنها ضمن اعتراض به بازداشت فعالان دانشجویی، شعارهایی همچون "ایستاده ایم در سنگر، دانشجو و کارگر"، "دانشجوی زندانی، آزاد باید گردد"، "کارگر زندانی، آزاد باید گردد"، "معلم زندانی، آزاد باید گردد"، "حراست دانشگاه، شعبه اطلاعات"، "خوابگاه دخترانه، زندانه زندانه" سر دادند.

در حالیکه دانشجویان معترض در محوطه دانشگاه تهران علیه سرکوب و تبعیضهای موجود در دانشگاه و حضور حسن روحانی شعار می دادند، روحانی در سخنان خود دانشگاهیان را فراخواند تا در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شرکت کنند. سالن سخنرانی او در پی بایکوت دانشجویان خالی بود و او به این ترتیب برای همراهانش، مسوولان دانشگاه، چند نفر از عوامل حکومت در دانشگاه و انبوه صندلیهای خالی سخنرانی کرد.

لازم به ذکر است که حسن روحانی در کارزار انتخاباتی سال ۹۲، وعده داده بود که دانشجویان محروم از تحصیل را به دانشگاه بازگرداند و فضای امنیتی در دانشگاهها را برمی چیند.

 

مسمومیت بیش از ۲۰۰ دانشجوی دانشگاه علم و صنعت

معید مهدیان، دبیر شورای صنفی دانشگاه علم و صنعت، از مسمومیت بیش از ۲۰۰ دانشجوی این دانشگاه خبر داد. وی افزود: "هنوز نمی دانیم که مسمومیت دانشجویان ناشی از غذای ظهر دیروز یا شب دو روز قبل بوده."

این دانشجوی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به تجمعی که در این دانشگاه در اعتراض به مسمومیت دانشجویان شکل گرفت گفت: "دانشجویان جلوی سر در اصلی دانشگاه تجمع کرده اند و ظرفهای غذا را بر روی زمین چیده اند. فکر می کنم یک یا دو نفر الان بستری هستند، ولی بچه ها مدام در حال رفت و آمد به درمانگاه هستند."

وی گفت: "تنها واکنش مسوولان دانشگاه این بوده که رییس دانشگاه در مصاحبه ای گفته فقط ۲۵ تا ۳۰ دانشجو به علت تب و لرز به بهداری دانشگاه مراجعه کرده اند."

 

وزیر علوم: ما صندلی نفروختیم، وزارت بهداشت فروخته

منصور غلامی، وزیر علوم، با بیان اینکه حتی یک مورد صندلی فروشی در دانشگاههای دولتی زیر نظر وزارت علوم رخ نداده، گفت: "این موضوع باید از جانب مسوولان وزارت بهداشت پاسخ داده شود."

عضو کابینه دولت دوازدهم با استناد به اظهارات مسوول روابط عمومی وزارت بهداشت، ادامه داد: "بر اساس اظهارات این مقام مسوول، آنچه رخ داده به این دلیل بوده که در مسیر انتقال دانشجویان از خارج به داخل، آیین نامه مربوطه برای تعدادی از افراد به درستی رعایت نشده است که اگر در این باره از وزارت بهداشت سووال شود، پاسخ دقیق تری خواهند داد."

 

کشف حداقل ۲۰۰ مورد صندلی فروشی در دانشگاههای علوم پزشکی

محمود صادقی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با بیان اینکه در پی گزارشهای مردمی پرونده صندلی فروشی در دانشگاههای علوم پزشکی از یک سال قبل پیگیری و این اطلاعات به معاون پارلمانی و حراست وزارت بهداشت ارایه شد، افزود: "بازگشت تعداد بالایی از دانشجویان خارج از کشور زمینه ساز این تخلف شد و البته فروش صندلی در دانشگاهها فقط محدود به این افراد نمی شود، بلکه موارد دیگری بدون اینکه در خارج از کشور تحصیل کرده باشند نیز در دانشگاه های برتر مشغول به تحصیل شده اند."

وی افزود: "بیش از ۲۰۰ مورد صندلی فروشی در دانشگاههای علوم پزشکی کشف شده. حتی رد پای برخی از مووسسات کنکور که در سیمای جمهوری اسلامی هم برنامه های تبلیغاتی روی آنتن می برند هم در این پرونده دیده شده است."

 

مصوبه حجاب و عفاف به دانشگاه ها ابلاغ شد 

معاون فرهنگی وزارت علوم از ابلاغ مصوبه ای برای فشار بیشتر بر دانشجویان و به ویژه دختران دانشجو خبر داد.

غلامرضا غفاری گفت: "مصوبه حجاب و عفاف در ۳۰ گام را اول سال به دانشگاه ها ابلاغ کردیم و در حال حاضر خیلی از این موارد در دانشگاه ها در حال انجام هستند و این ۳۰ گام در واقع مجموعه ای از اقداماتی هستند که می توانند به ترویج و آمادگی بیشتر برای رعایت حجاب و عفاف و وضعیت پوشش کمک کنند."

 

سها مرتضایی، دانشجوی "ستاره دار" دانشگاه تهران تحصن کرد

سها مرتضایی، دانشجوی محروم از تحصیل و دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران، در اعتراض به پیگیری نشدن وضعیتش توسط وزارت علوم، سازمان سنجش و مسوولان دانشگاه تهران، در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران تحصن کرد.

وی در پلاکاردی نوشت که به دلیل فعالیت صنفی دانشجویی "ستاره دار" شده و خواهان بازگشت به تحصیل است.

سها مرتضایی که در جریان اعتراضات دی ماه سال ۱۳۹۶ بازداشت شده بود، به شش سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروههای سیاسی محکوم شده است.

محرومیت از تحصیل این دانشجو در حالیست که یکی از وعده های انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری برگرداندن دانشجویان ستاره دار به تحصیل بود.

تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران همزمان با هشتمین روز تحصن سها مرتضایی

 

تجمع دانشجویان در اعتراض به انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی

جمعی از دانشجویان و استادان دانشگاه مازندران در بابلسر روز سه شنبه ۳۰ مهر با تجمع و راهپیمایی در محوطه دانشگاه اعتراض خود را نسبت به طرح انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی به نمایش گذاشتند.

معترضان بنابر برنامه از قبل اعلام شده قرار بود حرکت خود را از دانشگاه آغاز کرده و در مسیر رسیدن به ساحل دریا و محدوده ساحل دریا در پلاژ مخابرات ضمن جمع آوری زباله ها، زنجیره انسانی تشکیل دهند که به خاطر نگرفتن مجوز تجمع شان را در محوطه دانشگاه برگزار کردند.

تجمع کنندگان هدف خود را " جلوگیری از تکرار فجایعی چون خشک شدن دریاچه ارومیه " و نیز "جلوگیری از تصمیمات غیرکارشناسی" اعلام کردند.

 

تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران در همبستگی با سها مرتضایی

روز سه شنبه ۳۰ مهر همزمان با هشتمین روز تحصن سها مرتضایی، جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران به فراخوان فعالین دانشجویی برای اعتراض به محرومیت از حق تحصیل، سلب حقوق صنفی دانشجویان و اعتراض به احکام صادره برای دانشجویان پاسخ مثبت دادند و مقابل کتابخانه مرکزی این دانشگاه اجتماع کردند.

در این تحصن که به دنبال فراخوان شورای صنفی این دانشگاه برگزار شد، دانشجویان به سلب حقوق صنفی خود اعتراض کردند.

سها مرتضایی، دانشجوی محروم از تحصیل و دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران، از حدود ۱۰ روز پیش در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دست به تحصن زده است.

 

تجمع دو روزه دانشجویان دانشگاه صنعتی قوچان

شماری از دانشجویان دانشگاه صنعتی قوچان در اعتراض به روند پولی سازی آموزش، روز دوشنبه ۲۹ مهر مقابل سازمان مرکزی این دانشگاه تجمع کردند.

این دانشجویان اعلام کردند نسبت به سیاستهای پولی سازی آموزش عالی، از جمله دریافت شهریه از دانشجویان روزانه پس از پایان سنوات تحصیلی (هشت ترم برای دانشجویان کارشناسی پیوسته) و همچنین دریافت شهریه از دانشجویان روزانه در صورت عدم قبولی و یا حذف درسی در طول ترم، معترض هستند.

این تجمع در روز سه شنبه 30مهر نیز برگزار شد.

 (منابع: دانشجو آنلاین، مهر، گروه جامعه، آنا، خبرگزاری دانشجو، خبرنامه دانشجویان ایران، حکیم مهر، اعتمادآنلاین، ایسنا، کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور، رادیو زمانه، ایرنا، خانه ملت، آفتاب‌‌نیوز، رادیو فردا)

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۱۷، چهار شنبه اول آبان ۱۳۹۸ ـ ۲۳ اکتبر ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول