چالش های معلمان (شهریور ۹۸)

فرنگیس بایقره

 

واقعیتهایی از وضعیت مدارس در مناطق محروم

یک آخوند حکومتی می گوید: "متاسفانه آموزش و پرورش توجهی به دوره ابتدایی ندارد و هم اکنون برخی از این مدارس سرویس بهداشتی و برق ندارند."

اسماعیل آذری نژاد به خبرگزاری وابسته به سپاه قدس گفت: "به روستاهایی در مناطق محروم می روم و امروز به روستایی رفتم که دانش آموزان کلاس چهارم و پنجم سواد خواندن و عبارت خوانی نداشتند، چون معلم آموزش کافی ندیده تا عبارت خوانی آموزش دهد چه برسد به پرورش فکر و خلاقیت. بخشی از معلمان مناطق محروم توانایی لازم را ندارند."

وی گفت: "در ساخت مدارس به دبیرستان امکانات می دهند اما به مدارس ابتدایی که می رسد می گویند بچه هستند و توجه کافی ندارند. حتی برخی مدارس سرویس بهداشتی ندارند. چرا خیلی از مدارس ابتدایی برق ندارند؟ آموزش و پرورش باید به دوره ابتدایی توجه جدی داشته باشد و نگویند اینها بچه هستند حالا سرویس بهداشتی هم نبود، به کوه و دشت می روند."

 

تجمع نیروهای قراردادی آموزش و پرورش

روز یکشنبه ۳ شهریور جمعی از نیروهای قراردادی آموزش و پرورش، در اعتراض به بی توجهی به مطالبات شان در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

یکی از معترضان گفت: "ما قراردادیهای آموزش و پرورش چندین سال است که وارد آموزش و پرورش شده ایم، اما استخدام نشده ایم."

وی ادامه داد: "امروز از سراسر ایران نیروهای قراردادی حضور دارند. خواسته ما این است که تبدیل وضعیت شویم و حقوق و مزایایی مانند باقی معلمان داشته باشیم."

وی همچنین گفت: "تجمع کنندگان امروز پیش از این در مقابل اداره های آموزش و پرورش استان شان تجمع کرده و درخواست خود را مطرح کردند، اما به نتیجه نرسیدند."

 

تجمع خیابانی معلمان شاغل و بازنشسته در اصفهان

روز دوشنبه ۴ شهریور گروهی از معلمان شاغل و بازنشسته اصفهان برای اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالبات شان در میدان انقلاب این شهر دست به تجمع زدند.

معترضان حاضر در این تجمع شعارنوشته هایی از جمله "نه دزدی نه ذلت - این است شعار ملت"، "تامین بیمه کارآمد"، "افزایش حقوق معلم به بالای خط فقر"، "بیمه فرمایشی نمی خوایم نمی خوایم"، "تا حق خود نگیریم - از پا نمی نشینیم"، “معیشت، منزلت، سلامت - حق مسلم ماست"، "دشمن ما همین جاست - الکی میگن آمریکاست" در دست داشتند.

 

تجمع اعتراضی فرهنگیان بازنشسته در تهران

جمعی از  فرهنگیان بازنشسته تهران، روز سهشنبه ۵ شهریور، برای دومین روز متوالی در اعتراض به تبعیض و پایین بودن سطح دستمزدها و زندانی کردن معلمان در مقابل نهاد ریاست جمهوری رژیم در ساختمان کوثر تجمع کردند.

نجمع کنندگان تراکتهای در دست داشتند که روی آنها این نوشته ها به چشم می خورد: خواهان بیمه کارآمد و جامع هستیم/ حقوق ما برای آب و برق هم کم است/ منزلت، معیشت، بیمه کارآمد، بهداشت و درمان حق مسلم ما بازنشستگان است.

 

با پایان مرخصی؛ محمود بهشتی لنگرودی به زندان اوین بازگشت

عصر روز یکشنبه ۳ شهریور محمود بهشتی لنگرودی با پایان دوره مرخصی به زندان اوین بازگشت.

این معلم زندانی در چهارمین سال از محکومیت پنج سالهخود به سر می برد و با گذشت نزدیک به یکسال از ارسال درخواست آزادی مشروط به دادستانی، تاکنون پاسخی به وی داده نشده است. این در حالی است که امتیاز آزادی مشروط به محکومانی که یک سوم از دوران حبس خود را گذرانده باشد، تعلق می گیرد.

این فعال صنفی معلمان در سال ۸۹ به اتهام "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی" به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد. او در سال ۹۴ نیز بازداشت شد و دوباره به پنج سال دیگر حبس محکوم شد. پس از تجمیع این احکام توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران، حکم آقای بهشتی لنگرودی به ۵ سال حبس قابل اجرا تبدیل شد.

 

رفع کمبود معلم با نیروی پیمانی و مدارس خصوصی

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: "کمبود نیروی انسانی کمی و کیفی از مهم ترین چالشهای حوزه پرورشی و فرهنگی است."

علیرضا کاظمی برای جبران این کمبود افزود: "در بخش تامین نیروی انسانی کیفی از همکاران می خواهیم تا فضا را باز کرده و نیروی انسانی کارآموز و معلمان خلاق در بخشهای مختلف را به صورت غیر موظف برای تدریس جذب کنند."

کاظمی تاکید کرد: "رشد آسیبهای اجتماعی دو برابر رشد جمعیت بوده و اگر این آسیبها را به عنوان فعال نیروی انسانی کنترل نکنیم، آسیب جدی به حجم دانش آموزان وارد می شود."

پیشتر سید جواد حسینی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، نیز با اشاره به کمبود چهل هزار معلم، وجود مدارس خصوصی را "یکی از شیوه های تحقق عدالت آموزشی" خوانده بود. وی مدعی شده بود: "وقتی از مدارس خصوصی صحبت می کنیم، به معنای واگذاری آموزش و پرورش به بخش خصوصی نیست، زیرا این وزارتخانه یک نهاد حاکمیتی است و قابل واگذاری به بخش خصوصی نیست."

 

فعال صنفی معلمان با تودیع قرار آزاد شد

هوشنگ کوشکی، فعال صنفی معلمان در شهر معمولان استان لرستان، روز شنبه ۲ شهریور با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان خرم آباد آزاد شد. وی در تاریخ ۲۴ تیرماه توسط نیروهای امنیتی در حوزه تصحیح اوراق بازداشت شده بود.

از دلایل بازداشت وی اطلاع دقیقی در دست نیست، این فعال صنفی معلمان به تازگی با انتشار ویدیویی در صفحه شخصی خود از بیانیه ای مبنی بر اصلاح قانون اساسی و تشکیل انتخابات آزاد در ارتباط با نوع حکومت که به امضای ۱۴ تن از کنشگران مدنی کشور رسیده، اعلام حمایت کرده بود.

اداره آموزش و پرورش حقوق ماهیانه آقای کوشکی را قطع کرده و تلاش خانواده وی برای پیگیری این مساله تاکنون به جایی نرسیده است. مسوولان در پاسخ به آنان گفته اند معلمی که راهی زندان می شود، استحقاق دریافت حقوق را ندارد. این در حالی است که وی تفهیم اتهام نشده و با قرار بازداشت موقت در بند بوده است.

 

معلمان پیمانی مقابل مجلس تجمع کردند

همزمان با برگزاری جلسه علنی مجلس جهت رای اعتماد به دو وزیر پیشنهادی روحانی برای دو وزارتخانه آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، حدود ۲۰۰ تن از معلمان طرح "خرید خدمات آموزشی" شاغل در استانهای مختلف کشور یکشنبه ۱۰ شهریور مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی و بهبود معیشت خود شدند.

این معلمان در سال ۹۳ در قالب طرح خرید خدمات آموزشی کار در آموزش و پرورش را آغاز کرده اند و اکنون با داشتن شش سال سابقه کار در آموزش و پرورش هنوز بلاتکلیف هستند. برخی از این معلمان یکسال است حقوق نگرفته اند و حق بیمه شان نیز پرداخت نشده است.

این دومین تجمع معلمان خرید خدمت در تابستان امسال مقابل مجلس است. سوم تیر نیز تجمعی با شرکت معلمان خرید خدمت استانهای مختلف مقابل مجلس برگزار شد، اما به گفتهمعلمان، وعده های مسوولان در حد حرف باقی مانده است.

طرح به کارگیری معلمان خرید خدمات آموزشی یکی از طرحهای برون سپاری آموزشی است و سال ۹۳ برای جبران کمبود معلم در مدارس به ویژه در مناطق محروم و دور افتاده اجرا شد. این معلمان حقوق اندکی می گیرند و برخی با ۵۰۰ هزار تومان حقوق ماهانه در مناطق مرزی کار می کنند. معلمان خرید خدمت از بیمه مناسب بی بهره اند و در ایام تابستان و تعطیلات حقوق نمی گیرند.

گروه های مختلف معلمان ایران، شاغل، حق التدریسی و خرید خدمات، از اردیبهشت ۹۷ تاکنون با تحصن و برگزاری تجمعات در شهرهای سراسر ایران، دولت را به رعایت نکردن "اصل ۳۰ قانون اساسی" و نظام آموزش رایگان و لذا خصوصی سازی و کالایی سازی آموزش و پرورش کرده اند.

 

حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی صلاحیت محسن حاجی میرزایی، وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت آموزش و پرورش، را بررسی کرده و در نهایت با ۲۰۰ رای موافق، ۴۸ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از مجموع ۲۵۵ نماینده به او رای اعتماد دادند.

 

تجمع معلمان حق التدریسی در تهران

روز سه شنبه ۱۲ شهریور، همزمان با برگزاری جلسه علنی مجلس، عده ای از معلمان حق التدریسی وزارت آموزش و پرورش، در اعتراض به وضعیت استخدامی و بلاتکلیفی در این حوزه، مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی دست به تجمع زدند. معترضان پلاکاردهایی با عنوانین “۳۰ هزار حق التدریسی” و “استخدام حق من است” و را در دست داشتند.

 

 

معلمان حق التدریسی اصفهان از شش ماه پیش حقوق نگرفته اند

معاون اداره کل آموزش و پرورش اصفهان از پرداخت نشدن حقوق شش ماهه معلمان حق التدریسی این استان خبر داد.

غلامحسن سخایی افزود: "سال گذشته حدود پنج هزار نیروی بازنشسته را به کار گرفتیم که حقوق آنها از دی سال گذشته تاکنون پرداخت نشده است. برای آغاز سال تحصیلی جدید و اول مهر حدود ۱۵ هزار و ۶۰۰ نفر کسر نیرو داریم. ممکن است با این وضعیت بتوانیم اول مهر را راه اندازی کنیم، اما با مشکل جدی پرداخت نشدن حقوق حق التدریسیها مواجه ایم."

وی در پایان هشدار داد: "در صورتی که حقوق این افراد در شهریور هم پرداخت نشود، در مهر با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد و باید مسائل را در شورای تامین بررسی کنیم."

 

احضار محبوبه فرحزادی، فعال صنفی معلمان، به دادسرای اوین

محبوبه فرحزادی، معلم بازنشسته و فعال صنفی معلمان، طی ابلاغیه ای به بازپرسی دادسرای اوین احضار شد. در این ابلاغیه از وی خواسته شده که صبح روز شنبه ۱۶ شهریور در این دادسرا حاضر شود.

از جزییات پرونده و دلیل احضار محبوبه فرحزادی اطلاع دقیقی در دست نیست.

 

بیش از صد معلم و کارگر خواستار اعاده دادرسی و برگزاری دادگاه علنی برای کارگران و معلمان زندانی شدند.

بیش از یکصد نفر از فعالان کارگری و صنفی معلمان خواستار اعاده دادرسی و برگزاری دادگاه علنی برای تمامی بازداشتیان و زندانیهای کارگری، صنفی معلمان، دانشجویی زنان و فعالین مدنی شدند. متن این درخواست و امضا کنندگان این نامه به شرح زیر است:

ملت شریف ایران!

احکام غیر قابل باور بازداشتیان هفت تپه، جامعه در شوک فرو رفته از احکام فعالین زنان را برآشفته تر کرد. اما با موج شور آفرین اعتراضات گسترده به این احکام، ساعتی نگذشته اخباری در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر دستور رییس قوه قضاییه جهت اعاده دادرسی منصفانه زیر نظر رییس دادگستری تهران.

با توجه به این امر و بدون هیچ پیش فرضی، ما معلمان و کارگران درخصوص احکام سنگین صادر شده در این مدت خواهان رسیدگی مجدد و علنی و اعلام نتیجه به پیشگاه ملت هستیم. بدین منظور خواهان رسیدگی به مطالبات زیر می باشیم:

۱- دستور اعاده دادرسی پرونده معلمان زندانی صادر شود

۲- دستور اعاده دادرسی پرونده فعالین زنان، فعالین مدنی، وکلای زندانی، دانشجویان، کارگران و دیگر فعالین را صادر کنید

۳- جهت تنویر افکار عمومی و جهت رفع هرگونه شبهه، اتهام "امنیتی" را از پرونده های فوق زدوده و دستور دهید دادگاه ها به صورت علنی با حضور هیات منصفه برگزار شود

۴- تمامی بازداشت شدگان فوق الذکر تا زمان رسیدگی پرونده ها در دادگاه علنی آزاد شوند

خوش بود گر محک تجربه آید به میان

تا سیه روی شود هر که در او غش باشد

 

پیام هاشم خواستار به مردم ایران: در زندان بذر آزادی می کاریم

خانم صدیقه مالکی فرد، همسر هاشم خواستار نماینده معلمان، صبح روز پنجشنبه ۲۱ شهریور پس از یکماه با همسرش در زندان ملاقات کرد.

در این ملاقات، هاشم خواستار در پیامی به مردم ایران تاکید کرد که بر سر مواضع بر حقش ایستاده و از زندان به عنوان یک سلاح برای به دست آوردن آزادی استفاده می کند.

صدیقه مالکی فرد خلاصه گفتگویش با این معلم زندانی را اینگونه بازگو کرد: "آقای خواستار گفت: "ملت قهرمان ایران! من سر مواضع به حقم هستم. تمام نوشته ها، مقاله ها و مصاحبه هایم را قبول دارم. از دهم اردیبهشت ۹۷ که اطلاعات موبایل، لپ تاپ و تبلت مرا برده، تلفن خانه ام را قطع کرده اند و شماره موبایلهای اعضای خانواده ام را مسدود کرده اند، من هیچ کانال، گروه، فیسبوک و ندارم. اگر کسانی از طرف من یا به نام من کانال، گروه یا زده اند، مسوولیت با خودشان است.

"ملت قهرمان ایران! من در این مدت از عقایدم برنگشته ام و همچنان بر مواضع به حقم تاکید دارم، حتی اگر سالها در زندان باشم. روزی که گالیله از محکمه بیرون آمد، یکی از شاگردانش گفت بدبخت ملتی که قهرمان ندارند. ولی گالیله گفت، بدبخت ملتی که به دنبال قهرمان می گردد. من امیدوارم شما هر یک به تنهایی یک قهرمان باشید.

"ملت قهرمان ایران! انسانها گاهی با توپ و تفنگ برای محقق شدن آزادی علیه ظلم و ظالم می جنگند، گاهی با قلمی، گاهی با قدمی، اما من اکنون زندان را اسلحه خود قرار داده ام. ما زندان می رویم و در زندان بذر آزادی می کاریم."

 

وزیر آموزش و پرورش: با کمبود صد هزار معلم مواجه هستیم

محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش درباره وضعیت کمبود معلمان در کشور اظهار کرد: "در حال حاضر با کمبود حدود صد هزار معلم در کل کشور مواجه هستیم که پیش بینی شده این کمبود از طریق به کارگیری معلمان حق التدریس، آموزش یاران و پیش دبستانیها و همچنین خروجیهای دانشگاه فرهنگیان تامین شود. امیدواریم در ابتدای مهر کلاسی بدون معلم نباشد"

 

محاکمه مخفیانه زهرا محمدی، فعال مدنی و مدرس زبان کردی

زهرا (زارا) محمدی، مدرس زبان و ادبیات کُردی، روز دوم خرداد ۹۸ بازداشت شد و همچنان بعد از گذشت بیش از چهار ماه، بدون تفهیم اتهام در کانون اصلاح و تربیت شهر سنندج، در بازداشت موقت به سر می برد.

او هنگامی که همراه دو تن دیگر از اعضای انجمن نوژین به نامهای ادریس منبری و ریبوار منبری در منزل پدرش مشغول صرف ناهار بودند، با یورش چند فرد لباس شخصی به خانه و بدون ارایه هیچگونه حکمی بازداشت شدند.

زهرا محمدی، ۲۹ ساله و اهل سنندج است. او مدرس زبان و ادبیات کُردی برای کودکان، فعال مدنی و عضو هیات مدیره انجمن نوژین از زمان تاسیس این انجمن در سال ۱۳۹۰ تاکنون است. او همچنین دانش ‌‌آموخته جغرافیای سیاسی در مقطع کارشناسی ارشد است و پیشتر به دلیل فعالیتهایش چندین بار توسط نهادهای امنیتی احضار، بازجویی و تهدید شده بود.

ادریس و ریبوار منبری پس از گذشت چهار روز از بازداشت در تاریخ پنجم خرداد با قرار وثیقه آزاد شدند، اما زهرا محمدی، همچنان بعد از گذشت ۱۲۰ روز بدون تفهیم اتهام و بدون حق برخورداری از وکیل، در بازداشت موقت به سر می برد. او تحت فشار برای اعترافات اجباری قرار گرفته و مخفیانه و بدون اطلاع خانواده و وکیلش به دادگاه برده شده و به محاکمه کشیده می شود.

 

تشکل معلمان سرکوب فعالان صنفی و فرهنگی را محکوم کرد

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در روز دوشنبه ۲۵ شهریور در بیانیه ای سرکوب فعالان صنفی، فرهنگی و مدنی را محکوم کرد.

در این بیانیه گفته می شود: "صدور حکم زندان و شلاق برای فعالان صنفی که یادآور احکام قرون وسطایی است، نشان از اوج سرکوب است. قوه قضاییه به جای اینکه در برخورد با فاسدان و دزدان جدی باشد، اراده کرده است تا هر صدای منتقد و مستقلِ عدالت خواه را در نطفه خفه کند."

این تشکل تاکید کرده خواهان آزادی بی قید و شرط تمام معلمان زندانی است و نسبت به عواقب پرونده سازی علیه فعالان صنفی هشدار جدی داده است: "نهادهای امنیتی باید بدانند که تهدید و زندان و ارعاب و پرونده سازی برای کنشگران صنفی راه خاموش کردن مطالبه گری نیست؛ چرا که تعداد محدود پرونده های معلمان صنفی و زندان افکندن چند تن از بهترین معلمان تلاشگر در سالهای۹۳ و ۹۴، اینک به بالغبر پنجاه پرونده مختومه و باز رسیده است."

معلمان یادآور شده اند: "کنشگران صنفی با این پرونده سازیها و اتهامات دروغین از مطالبه گری، حق طلبی و عدالت خواهی دست نمی کشند؛ ولو نهادهای امنیتی و قضایی، حراستها و هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری با اهرم فشار و پرونده سازی برایشان مشکل بتراشند. کنشگران صنفی و فرهنگیان نه تنها یاران دربند خود را رها نکرده، بلکه از آنان درس شجاعت و فداکاری در راستای بهبود وضعیت معیشتی معلمان و بهسازی ساختار نظام آموزشی می گیرند."

 

تجمع اعتراضی معلمان مدارس خارج از کشور

معلمان مدارس خارج از کشور روز یکشنبه ۲۴ شهریور، برای دومین روز متوالی، برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات برای باری دیگر دست به تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش زدند. معلمان تجمع کنندگان با برافراشتن پلاکارد و دست نوشته ها و سردادن شعارهایی به عدم پرداخت مطالبات شان پس از ۱۴ اعتراض شان را به نمایش گذاشتند.

پیش ازاین معلمان خارج از کشور در روز دوشنبه ۲ اردیبهشت ۹۸، مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع اعتراضی برپا کرده کردند.

 

 (منابع: تسنیم، حقوق معلم و کارگر، مهر، هرانا، ایرنا، رادیو زمانه، ایسنا، کانال صنفی معلمان ایران، ایران کارگر)

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۱۶، دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸ ـ ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول