یادداشت سیاسی ...

حراج اتوریته خامنه ای

مهدی سامع

 

ولی فقیه نظام در روز چهارشنبه ۳۰ مرداد از رسانه ای شدن جدال بین ایادی و گماشتگانش، ابراز نگرانی کرد. خامنه ای در ملاقات با کارگزاران ولایت اش گفت «اختلاف‌ طبیعی بین مسئولان نباید رسانه ‌ای شود.»

ولی فقیه حق دارد که از رسانه ای شدن «اختلاف طبیعی بین مسئولان» اظهار نگرانی کند. زیرا رسانه ای شدن گسترده جدال بین دو آیت الله، که هر دو از فقهای شورای نگهبان و برخی پستهای حساس دیگر هستند، درهم شکسته شدن اتوریته ولی فقیه را در مقابل چشم همگان قرار می دهد.

شیخ محمد یزدی در جلسه با «مسئولان مرکز بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیه» که در روز یکشنبه ۲۰ مرداد امسال برگزار شد، در مورد شیخ صادق آملی لاریجانی می گوید؛ کسی که وضع مناسبی نداشت اکنون زندگی آنچنانی دارد. آخوند محمد یزدی که خود از دزدان و تبهکاران طراز اول در دوران حیات رژیم است، خطاب به آخوند لاریجانی که وی نیز در دزدی و چپاول زبان زد خاص و عام شده می گوید: «هرچند در مساله ‌ای نظر ولی فقیه خلاف عقیده من باشد، موظفم که اطاعت کنم؛ چون ضررش کمتر از شکستن حرمت ولایت و حاکمیت است. فلانی می ‌گوید اگه این کار را نکنید نجف می‌ روم! خوب بروید، آیا با رفتن شما قم به‌ هم می‌خورد؟ شما در قم بودنتان هم خیلی موثر نبود؛ چه رسد که نجف بروید. رییس دفتری [اکبر طبری، معاون اجرایی لاریجانی در دوران ریاست قوه قضائیه] که ۱۰ سال، جای مهمی را اداره کرده دستگیر می‌ شود، بعد اعتراض می‌کند که چرا گرفتید؟! به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساختند! از کجا آوردی ساختی؟» (سایت آفتاب، شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۸) موضوع «نجف می روم» مربوط به نامه تهدید آمیز لاریجانی به خامنه ای در مورد دستگیری طبری است. 

سخنان محمد یزدی آن چنان گزنده بود که رسانه های وابسته به باند خامنه ای چند روزی از تایید آن خودداری کرده و حتی یک مقام از حوزه قم آن را تکذیب کرد. حمزه قربانی، مدیر روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه [جاهلیه] قم به خبرگزاری فارس گفت: «متنی که در فضای مجازی به آیت ‌الله یزدی منتسب شده است، سندیت ندارد و صرفا محتوایی مورد تایید است که در پایگاه اطلاع ‌رسانی جامعه مدرسین منتشر شده باشد.»

اما پاسخ کتبی صادق لاریجانی مشخص کرد که یزدی آن حرفهای گزنده را واقعاً بیان کرده و نامه نگاری تهدید آمیز لاریجانی به خامنه ای هم شایعه نیست و اسلام پناهان همه دروغگو هستند.

صادق لاریجانی که اکنون ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را به عهده دارد، در پاسخ به محمد یزدی، سخنان او را «‌موهن» و «‌دروغ» می داند. لاریجانی پیرمرد بودن یزدی را به رُخ اش می کشد و سکوت در مقابل او را به همین دلیل می داند.

 

صادق آملی لاریجانی در نامه شدید الحن خود که روز یکشنبه ۲۷ مرداد در وبسایت رسمی مجمع  تشخیص مصلحت نظام درج و پس از آن در بسیاری از رسانه ها بازتاب یافت، می نویسد: «اکنون احساس می‌کنم بازیهای صدا و سیما و برخی نهادهای دیگر به نقطه ‌ای رسیده است که سُکوت در مقابل آن جایز نیست.

قبلاً هم مکرر در جلسات شورای نگهبان یا مجالس دیگر، مطالبی از این دست بیان کرده ‌اید که بنا به مصالحی در مقابل آن سُکوت کرده‌ ام. اما اکنون می ‌بینم این سُکوتها نه فقط اسباب تَنَبُه حضرتعالی نشده، بلکه پیش ‌تر هم رفته ‌اید و مطالب خلاف واقع و توهینهای دیگری هم بر آن افزوده ‌اید. ...آیا کسانی که امروز برای شفافیت و مبارزه با فساد سینه چاک می ‌کنند و ماهها برای دستگیری فردی که نه معاون بنده بوده و نه رئیس دفتر بنده فضاسازی کرده ‌اند، آیا همین کار را برای آقای شریفی قائم ‌مقام شهردار اسبق تهران و آقای سیف معاون اقتصادی اطلاعات سپاه و ... کرده ‌اند و فساد آنها را به آقای قالیباف و آقای طائب و دیگران سرایت داده ‌اند؟!....بنده هیچگاه نگفته ام که اگر فلانی را دستگیر کنید نجف می روم. این دروغی است که عده ای شایع کرده اند و دفتر بنده هم رسماً آنرا تکذیب کرده است، حال شما چه انگیزه ای دارید که این دروغ را تکرار می کنید؟ ... برای اینکه بنده را تخریب کنند، اول در فضای مجازی تا توانستند شأن آن متهم را بالا بردند، نه فقط در رسانه های ضد انقلاب، بلکه در همین رسانه های رسمی داخلی از صدا و سیما گرفته تا خبرگزاریهای رسمی. خبرگزاری مهر در این رابطه نوشته بود: "یک مقام ارشد قضایی بازداشت شد"، آخر چرا این دروغهای شاخدار را می پراکنید؟ اصلاً این آقا مقام قضایی بود تا ارشد باشد؟! در همین رسانه ملی، برخی خبرنگاران در این باره طوری سخن گفتند که گویی نقش بی بدیلی در مدیریت دستگاه قضایی داشته است. و همه اینها دروغی بود فوق دروغ. مدیریت دستگاه قضایی در دست مسئولان عالی قضایی بود: یکی نیست از این خبرگزاریها و صدا و سیما بپرسد این آقا در تصمیمات کدام مسئول قضایی موثر بوده است؟» وی همچنین مدعی می شود که سینه اش «خزانه ‌الاسرار» مسئولان و شخصیتهای نظام است.

انتشار این نامه جدال بین دو مقام کلیدی نظام را به بخشهای گوناگون حاکمیت سرایت داد. خبرگزاری فارس وابسته به سپاه منفور پاسداران، در اقدامی عجیب، خبر نامه صادق لاریجانی علیه محمد یزدی را در صفحه سیاسی خود بایکوت کرد و وبسایت مجمع این نامه را از صفحه خود حذف کرد.

این تصویر نه چندان روشن از جدال بین آیات عظام است که با ادبیاتی کم سابقه بیان شده است.

شیخ محمد یزدی از نزدیکان به خمینی و خامنه ای، عضو فقهای شورای نگهبان، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس حوزه علمیه قم [کانون جهل و خرافات] و شیخ صادق آملی لاریجانی، مورد تائید خامنه ای، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو فقهای شورای نگهبان و مدیر یک مدرسه مذهبی، هر دو از وابستگان بی چون و چرای ولی فقیه و در باند موسوم به اصول گرایان قرار دارند. از این رو جدال مهمترین کارگزاران ولایت خامنه ای، نمی تواند یک جدل «طلبگی» توصیف شود. نگرانی عَمَلِه و اَکَرِه خامنه ای از این جدال پرهزینه نه بر سر دلسوزی برای این یا آن طرف که در اساس برای وارد شدن ضربه دیگری به اتوریته ولی فقیه از درون باند اصول گرایان [ذوب شدگان در ولایت] است.

مقاله مذمت آمیز روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران، اظهار نگرانی ناصر مکارم شیرازی، از مراجع ‌قدرتمند و پرسابقه قم، یادداشت حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان، پادرمیانی آخوند جنتی برای آشتی دادن طرفین دعوا، تماس تلفنی آخوند نوری همدانی با یزدی و لاریجانی و .... بیش از آن که تدبیری برای تخفیف جدال بین دو مقام موثر نظام باشد، تلاشی برای مِهار فروریزی اتوریته ولی فقیه است. این جدال اگر برای حذف تدریجی برادران لاریجانی و یا جنگ برای جانشین خامنه ای باشد، در اساس نتیجه درهم شکسته شدن اتوریته ولی فقیه است.

تلاش برای بازسازی اتوریته خامنه ای که از سال ۱۳۸۸ به وسیله سریالی از توفانهای اجتماعی با شعار «مرگ بر اصل ولایت فقیه، مرگ بر خامنه ای» ضربه خورده، اکنون با جدال آیات عظام خنثی می شود.

مردم ایران در دی ماه ۱۳۹۶ تکلیف خود را با نظام و همه باندها و دسته بندیهای درونی آن روشن کردند. رژیم فاقد هرگونه پشتیبانی مادی از جامعه است و یکی از علامتهای بحران و شرایط انقلابی تشدید تضاد در درون هرم قدرت است که اکنون به درون اَیادی راس هرم کشیده شده است.

حسین موسوی تبریزی، بیدادستان کل ارتجاع و ضد انقلاب در دوران خمینی بر بی پایه بودن نظام اعتراف می کند و می گوید: «تعداد شرکت کنندگان در نماز جمعه کل کشور به ۱۰۰ هزار هم نمی رسد.» (اعتماد آنلاین، جمعه ۲۵ مرداد ۱۳۹۸)

در این شرایط مساله اصلی برای ولی فقیه مِهار توفان جامعه و برای ایادی او تقسیم قدرت و ثروت است و برای همین اتوریته خامنه ای را به حراج گذاشته اند.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۵، آدینه اول شهریور ۱۳۹۸ - ۲۳ اوت ۲۰۱۹

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول