جنبش رنگین کمان بیشماران (مرداد ۹۸)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

سیر نزولی زندگی و معیشت مردم در مرداد ماه امسال همچنان ادامه پیدا کرد. توسعه فقر و بی خانمانی از مرز فاجعه گذشته و سیاستهای مخرب و ضد مردمی حاکمیت همچنان ادامه دارد. به خاطر همین وضعیت است که توده های زحمتکش و محروم ایران از جنگ افروزی رژیم اظهار انزجار می کنند.

 

بر اساس اخبار منتشر شده در رسانه های دولتی تنها در شهر ارومیه ۳۷ درصد حاشیه نشین هستند. به گزارش تسنیم، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در این مورد می گوید: ۳۴۰ هزار نفر حاشیه نشین در ارومیه شناسایی شده که ۳۷ درصد جمعیت این شهرستان است. ۶۰۰ هزار نفر در بیش از ۷۰  محله در مناطق حاشیه ‌ای شهرهای آذربایجان غربی زندگی می‌کنند که بیش از ۲۰۰ هزار نفر از آنان در ارومیه و در مناطقی چون اسلام آباد، الواج، کشتارگاه، حاجی پیر لو، وکیل آباد، علی آباد، حسین آباد، شهرک پردیس و شهرک گلمان ساکن‌ هستند.

در خبرها آمده بود که هزینه ‌های خانوار در تیرماه مرز ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را پشت سر گذاشته است؛ این هزینه ‌ها، نسبت به سبد معاش ۳ میلیون و ۷۵۹ هزار تومانیِ اسفند ماه، از دوبرابر هم بیشتر شده است. می توان درک کرد که این میزان هزینه چه اختلاف فاحشی با درآمد اکثریت مردم و به ویژه حقوق بگیران دارد.

در ماه گذشته بحران آب همچنان ادامه داشت و خبرهای زیادی در این مورد منتشر شد.

روز چهارشنبه ۱۶ مرداد، رادیو فردا طی گزارشی در مورد آب اعلام کرد که: ایران و ۱۶ کشور دیگر به «روز آخر» نزدیک شده‌ اند. بنا بر این گزارش؛ تازه ترین برآورد موسسه منابع جهان نشان می دهد ایران در کنار قطر، اسرائیل و لبنان در صدر کشورهایی است که با بحران فوق العاده آب دست به گریبان است و در لبه روز آخر، یعنی روزی که منابع آبی در آن ممکن است به پایان برسد، قرار گرفته اند. برآورد تازه که در اطلس خطرات آبی موسسه پژوهشی منتشر شده، ایران را در رده چهارم کشورهای نزدیک به روز آخر قرار داده است.

در خبری دیگر شهرام عدالتی، معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران روز سه شنبه ۸ مرداد گفت: «ما به خاطر تأمین آب ساکنان استان تهران، به سوی تمام استانهای دیگر چنگ انداخته ‌ایم.»

در رسانه های حکومتی این خبر منتشر شد که؛ تعداد ۵۵ روستای خراسان شمالی که به دلایل خشک سالی یا عدم امکان تأمین آب به صورت پایدار از طریق تأسیسات آبرسانی، محروم از دریافت آب لوله‌ کشی هستند، خدمات آب شرب را از طریق تانکرهای سیار دریافت می کنند.

در مورد بحران آب، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست می گوید: ما از نسل آینده آبخوری کردیم و این به معنای واقعی در یک استان کشاورزی که چندان توسعه یافتگی صنعتی ندارد نگران کننده است. فرسایش در کشور ما ۲۰ برابر متوسط دنیاست که نتیجه آن را در بی ‌آبی، بی‌ خاکی، فرسایش و نبود گیاهان شاهد هستیم. (ایستا، پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸)

 

 

مجموعه شرایطی که زیست مردم را از مرز فاجعه عیور داده، موجب واکنش توده های مردم و به ویژه مردم تهیدست شده که در مرداد ماه شاهد ۱۳۸ حرکت اعتراضی از جانب نیروهای کار به شرح زیر بودیم. حرکتهای اعتراضی معلمان، پرستاران و دانشجویان در مرداد ماه جداگانه در هر شماره ماهنامه نیرد خلق منتشر می شود.

 

*روز سه شنبه ۱ مرداد، برای دومین روز متوالی، حدود ۳۰۰ کارگر بازنشسته شرکت مخابرات راه دور شیراز در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کردند. به کزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: مسئولان هیات حمایت از صنایع بیش از ۱۲ سال است که مطالبات ایام اشتغال حدود ۱۲۰۰ بازنشسته را پرداخت نکرده و در پاسخ به ما  مشکلات اقتصادی  را دلیل این اتفاق می دانند. 

کارخانه مخابرات راه دور شیراز در سال ۸۵ تعطیل شد و از آن زمان، هم در رابطه با احیای آن و هم در رابطه با پرداخت مطالبات کارگران بازنشسته مرتب وعده داده می شود.

 

*به گزارش نیوز لارستان، روز سه شنبه ۱ مرداد، خانواده های داغدار تصادفات جاده‌ ای و جمعی از اهالی به نشانه اعتراض به وضعیت نامناسب جاده های لارستان فارس مقابل اداره کل راه و شهرسازی و فرمانداری ویژه لارستان تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۱ مرداد، رانندگان تاکسی بوشهر برای اعتراض به وضعیت معیشتی و شرایط کارشان درصحن شورای شهر تجمع کردند. به گزارش سیرآف خبر، نمایندگان رانندگان تاکسی معترض در جلسه قبل شورای شهر از توضیحات رییس شورا و نایب رییس وی اقناع نشدند و امروز عصر مجددا در صحن شورا تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۱ مرداد، اهالی منطقه مزدک در اعتراض به بی آبی مقابل فرمانداری شهرستان بویر احمد اجتماع کردند. به گزارش کبنا نیوز، اهالی روستاهای مزدک در ۷ کیلومتری یاسوج مرکز استان، روزانه شاهد قطعی مکرر آب هستند و برخی روزها نیز باید ساعتهای متوالی بی آبی را در این گرمای عجیب و کم سابقه تحمل کنند. بیش از ۶ هزار نفر در این روستاها زندگی می‌کنند و روزانه جمعیت مهاجر از این روستاها افزایش می یابد.

 

*روز سه شنبه ۱ مرداد، کارگران اداره کل راهداری و حمل ‌و نقل جاده ‌ای در استان قزوین برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی راهی تهران شدند و مقابل ساختمان سازمان حمل و نقل جاده ‌ای تجمع کردند. به کزارش ایلنا، مشکلات کارگران گیتهای اخذ عوارض آزاد راه قزوین در ماههای پایانی سال گذشته از زمانی آغاز شد که با اجرای طرح الکترونیکی شدن اخذ عوارض آزاد راه، آنها را بیکار کردند.

 

*روز سه شنبه ۱ مرداد، کارگران کارخانه باختر بیوشیمی کرمانشاه در ادامه اعتراض به بلاتکلیفی شغلی دست به تجمع مقابل استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: شرکت باختر بیوشیمی با سابقه کار ۳۰ ساله در شهرستان کرمانشاه حدود ۵ سالی است که با مشکل قیمت گذاری دارویی از سوی سازمان غذا و دارو کشور مواجه است و به همین دلیل شرکت توان تولید دارو را ندارد.

 

*روز چهارشنبه ۲مرداد، همزمان با مراسم کلنگ ‌زنی پروژه احداث ایستگاه پمپاژ فاضلاب در پردیس اهواز، اهالی این منطقه با تجمع و برافراشتن پلاکاردهایی اعتراض شان را نسبت به احداث تصفیه ‌خانه فاضلاب در این محل نشان دادند. به گزارش تسنیم، به گفته یکی از ساکنان، در محلی که قرار است پروژه احداث شود با هزینه شخصی مردم منطقه نهال کاشته شده و از طرفی با توجه به این که منازل مسکونی و مدارس در جوار این مکان هستند، اجرای چنین پروژه‌ ای می‌تواند مشکلاتی را در پی داشته باشد.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۲ مرداد، کارگران خدمات شهری و فضای سبز شهرداری رشت

در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق مقابل شهرداری رشت تجمع کردند. به گزارش رشت پرس، چند نفر ازکارگران حاضر در این تجمع به نمایندگی از طرف همکاران شان در رابطه با عدم پرداخت به موقع حقوق و مشکلات ناشی از آن با شهردار رشت گفتگو کردند. روز پنجشنبه ۳ مرداد، برای دومین روز متوالی، کارگران خدماتی شهرداری رشت مقابل ساختمان شهرداری واقع در میدان گیل تجمع کردند.

 

*روز شنبه ۵ مرداد، جمعی از کشاورزان خشمگین اصفهان با تجمع مقابل نیروگاه اصفهان (نیروگاه حرارتی اسلام‌آباد- دُرچِه) در حاشیه زاینده رود، نسبت به ساخت و ساز این نیروگاه در حریم و بستر رودخانه اعتراض و بخشی از دیوار احداث شده نیروگاه در بستر رودخانه را تخریب کردند. به گزارش ایمنا، در پی تجمع و تخریب بخشی از دیوار نیروگاه، با ورود نیروی انتظامی تجمع پایان یافت و ظهر همان روز جلسه ای با حضور کشاورزان اصفهان، مدیر نیروگاه اسلام آباد و نماینده شرکت آب منطقه ای برگزار شد.

شرکت نیروگاه برق اسلام آباد حریم و بستر رودخانه زاینده‌ رود را با ایجاد تاسیسات غیرمجاز مسدود کرده و اجازه تردد برای ساماندهی رودخانه را نمی دهد.

 

*روز شنبه ۵ مرداد، کارگران کارخانه قند فسا برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل فرمانداری ویژه تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: مسئولان کارخانه گفته ‌اند در ۱۰ مرداد جلسه ‌ای گرفته و تکلیف تعمیرات را مشخص می ‌کنند. وی ادامه داد: آهن‌آلات و وسایل کارخانه در حال فروش است و مشخص نیست که با پول آن چه می ‌شود.

به گزارش ایرنا، روز یکشنبه ۶ مرداد، کارگران کارخانه قند فسا برای دومین روز مقابل فرمانداری فسا، تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۶ مرداد، کارگران خطوط ابنیه فنی راه ‌آهن نواحی احمدآباد رفسنجان،  سیرجان و هرمزگان برای دومین روز متوالی به علت عدم پرداخت معوقات مزدی خود اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا گفتند: این کارگران که تحت مسئولیت یکی از شرکتهای پیمانکاری راه ‌آهن مشغول کارند، به عدم پرداخت معوقات مزدی خود اعتراض کردند.

 

*روز یکشنبه ۶ مرداد، جمعی از حامیان حقوق حیوانات در مقابل استانداری تهران واقع در میدان آرژانتین در اعتراض به کشتار سگها در اخترآباد دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، با ورود نیروی انتظامی به این تجمع و به خشونت کشیده شدن آن، جمعی از شرکت کنندگان بازداشت و پس از ساعاتی آزاد شدند.

 

*به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز دوشنبه ۷ مرداد، تعدادی از کارگران و فعالان مدنی سنندج در اعتراض به بازداشت شدگان روز جهانی کارگر، دست به تجمع اعتراضی زدند. این مراسم با یک دقیقه سکوت آغاز شد، سپس بیانیه ی حمایت از کارگران دربند و محکوم کردن ادامه بازداشت و تعقیب فعالان کارگری و مدنی توسط یکی از حاضران قرائت شد.


*روز دوشنبه ۷ مرداد، اهالی روستای نصرآباد در استان یزد برای اعتراض به بازداشت معترضان به زمین خواری، مقابل فرمانداری شهرستان تفت، تجمع کردند. به گزارش انصاف نیوز، معترضان پلاکاردی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «می دانیم، می فهمیم، ولی سکوت کرده ایم. یا جلوی زمین خواری را بگیرید. یا کسانی را که زندانی هستند، آزاد کنید، یا این چند نفر باقیمانده را هم بگیرید و راه را برای زمین خواران هموار کنید.»

 

*روز دوشنبه ۷مرداد، کارگران پخش فرآورده های نفتی ماهشهر برای اعتراض به عدم  جذب، مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان در مورد به بکار نگرفتن نیروی بومی دارای بیش از چهار سال سابقه کار در انبار پخش فرآورده های نفتی بندر ماهشهر، اعتراض کردند.

انبار نوربخش ماهشهر سوخت مورد نیاز نیروگاههای سنندج، کرمانشاه،BOT  شیراز، حافظ شیراز، سیکل ترکیبی کازرون، افق ماهشهر، گناوه و عسلویه را تامین می کند.

 

*روز سه شنبه ۸ مرداد، کارگران شهرداری منطقه ۷ اهوازدر اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز زدند. به گزارش عصرما، حدود یک هفته پیش از این تجمع، شهردار اهواز با صدور بخشنامه ای خطاب به شهرداران مناطق اعلام کرد که مدیران، حقوق خود را پس از پرداخت مطالبات کارگران دریافت کنند. در عرض چند دقیقه دستور موسی شاعری به تیتر نخست همه رسانه ها و مطبوعات نزدیک به مجموعه شورا و شهرداری شد اما اینک و کمتر از ده روز شاهد تجمع کارگران اجرائیات شهرداری منطقه ۷ به دلیل عدم پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه هستیم.

 

*روز سه شنبه ۸ مرداد، اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران برای اعتراض به نحوه اجرای ماده ۱۲ قانون ایجاد شهرهای جدید دست به تجمع مقابل فرمانداری ساوجبلاغ واقع در بخش قدیمی شهر هشتگرد زدند. به گزارش ایلنا، معترضان با اشاره به انتظار بیست و هفت ساله‌ خود برای تحویل زمینهای شان در فاز پنج هشتگرد، ‌گفتند: علاوه بر این انتظار طولانی، آنچه ما را آزار می‌دهد، نحوه اجرای ماده ۱۲ قانون ایجاد شهرهای جدید است. بر اساس آن وزارت مسکن و شهرسازی مکلف است پس از اطمینان از اسکان حداقل ده هزار نفر جمعیت در «شهر جدید» مراتب را به وزارت کشور‌ اعلام کند تا شورای شهر و شهرداری تشکیل شود.

 

*روز سه شنبه ۸ مرداد بار دیگر، خانواده ‌های کودکان مبتلا به «ام.پی.اس» در اعتراض به عدم توزیع داروی موردنیاز دست به تجمع مقابل وزارت بهداشت زدند. به گزارش ایسنا، تجمع کنندگان می‌ گویند مدت زیادی است که توزیع داروی مورد نیاز برخی از تیپهای این بیماری قطع شده است. نگرانی خانواده ‌های این کودکان، عوارض شدیدی است که به دنبال دریافت نکردن دارو ایجاد می ‌شود.

 

*روز سه شنبه ۸ مرداد، کارگران شهرداری منطقه ۷ اهوازدر اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز زدند. به گزارش عصرما، حدود یک هفته پیش از این تجمع، شهردار اهواز با صدور بخشنامه ای خطاب به شهرداران مناطق اعلام کرد که مدیران، حقوق خود را پس از پرداخت مطالبات کارگران دریافت کنند. در عرض چند دقیقه دستور موسی شاعری به تیتر نخست همه رسانه ها و مطبوعات نزدیک به مجموعه شورا و شهرداری شد اما اینک و کمتر از ده روز شاهد تجمع کارگران اجرائیات شهرداری منطقه ۷ به دلیل عدم پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه هستیم.

روز چهارشنبه ۹ مرداد، کارگران منطقه ۷ اهواز برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت معوقات خود مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کردند.

 

*روز جمعه ۱۱ مرداد، رانندگان تاکسیهای عمومی مسافربری برون شهری مسیر آزادشهر-گنبدکاووس در اعتراض به بی توجهی مسئولان شهر گنبد در تعیین مکانی مناسب برای استقرار آنها، به گزارش ایرنا، برای دومین روز دست از کار کشیده و اقدام به تجمع کردند. معترضان با توقف در ابتدای خیابان خمینی جنوبی در گنبدکاووس، خواستار رفع مشکلات خود از سوی مسئولان شدند.

 

*بامداد روز شنبه ۱۲ مرداد، کارگران فاز ۱۴ کنگان در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق دست از کارکشیدند. به گزارش هرانا، حقوق این کارگران از اواخر سال گذشته تا به امروز پرداخت نشده است.

 

*روز شنبه ۱۲مرداد، جمعی از کامیونداران کوچصفهان در استان گیلان با توقف وسایل نقلیه شان در خیابان، دست به تجمع مقابل بخشداری زدند. به گزارش ۸ دی نیوز، این تجمع به علت آنچه که محدودیت یا عدم اجازه بارگیری و فروش شن و ماسه از آن یاد شده است صورت گرفته است.

 

*کارگران شهرداری محمدیار روز یکشنبه ۱۳ مرداد، برای اعتراض به پرداخت نشدن ۳ ماه حقوق و بیمه شان برای دومین روز متوالی به اعتصاب خودشان ادامه دادند. به گزارش ایران آزادی، محمدیار یکی از شهرهای شهرستان نقده در استان آذربایجان غربی است.

 

*حرکتهای اعتراضی کارگران نگهداری خطوط و ابنیه فنی راه آهن

 

روز یکشنبه ۶ مرداد، کارگران خطوط ابنیه فنی راه ‌آهن نواحی احمدآباد رفسنجان،  سیرجان و هرمزگان برای دومین روز متوالی به علت عدم پرداخت معوقات مزدی خود اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا گفتند: این کارگران که تحت مسئولیت یکی از شرکتهای پیمانکاری راه ‌آهن مشغول کارند، به عدم پرداخت معوقات مزدی خود اعتراض کردند.

روز دوشنبه ۷مرداد، کارگران نگهداری خطوط و ابنیه فنی راه آهن بندر عباس (شرکت تراورس) در ناحیه هرمزگان برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق دست از کارکشیدند و برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراض شان دست به تجمع روی خط ریلی این ایستگاه زدند.

روز چهارشنبه ۹ مرداد، کارگران خط و ابنیه فنی راه‌آهن ناحیه خراسان در اعتراض به چند ماه دستمزد پرداخت نشده خود، مقابل فرمانداری شهرستان نیشابور، اقدام به تجمع اعتراضی کردند. این سومین اعتصاب کارگران خط و ابنیه فنی راه‌آهن در روزهای اخیر است.

روز پنجشنبه ۱۰ مرداد، کارگران خطوط ابنیه فنی راه ‌آهن نواحی احمدآباد رفسنجان،  سیرجان و هرمزگان برای پنجمین روز متوالی اعتصاب کردند.

روز آدینه ۱۱ مرداد، کارگران نگهداری خطوط و ابنیه فنی راه آهن در احمد آباد، هرمزگان، نور آباد شازند و بندر عباس برای چندمین روز متوالی دست به تجمع زدند.

روز یکشنبه ۱۳ مرداد، اعتصاب کارگران نگهداری خطوط و ابنیه فنی راه آهن در شهرهای مختلف وارد هشتمین روز متوالی خود شد.

 

*بامداد روز سه شنبه ۱ مرداد، کارگران کارخانه کنتورسازی قزوین در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل درب ورودی محل کارشان اجتماع کردند. به کزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: از بامداد روز اول مرداد مدیر داخلی کارخانه که روز گذشته منصوب شده است، به دلیل اتمام قرارداد کاری کارگران، از ورود حدود ۲۰۰ کارگر کارخانه به محل کارشان خوداری می‌ کند.

روز شنبه ۱۲ مرداد، کارگران کارخانه کنتورسازی با تجمع مقابل استانداری قزوین برای  اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی اقدام به تجمع کردند.

روز یکشنبه ۱۳ مرداد، کارگران کنتور سازی قزوین در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود، مقابل استانداری و بیدادگستری قزوین، دست به تجمع زدند.

روز دوشنبه ۱۴مرداد برای چهاردهمین روز کارگران کارخانه کنتورسازی در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری قزوین تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۵مرداد، برای چهارمین روز، کارگران فاز ۱۴پارس جنوبی (پروژه تحت مسئولیت مپنا) برای اعتراض به عدم پرداخت حدود ۶ماه حقوق، عیدی، حق سنوات و حق بیمه و مرخصی اجباری به تجمع شان ادامه داده و درهای ورودی پروژه را مسدود کردند. به گزارش آینه جم، یکی از کارگران معترض گفت: ما هفتصد نیروی کارگری شاغل در این پروژه هستیم که آخرین بار ۳۰ درصد از حقوق اسفند ماه سال گذشته را در فروردین ماه سال جاری دریافت کرده ایم و بعد از آن بلاتکلیفیم.

 

*روز پنجشنبه ۱۰ مرداد، کارگران شهرداری کلاله مقابل ساختمان فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش کلاله خبر، به گفته کارگران، دستمزد یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی که آن هم توسط پیمانکار به موقع پرداخت نمی‌شود، زندگی آن‌ها را تامین نمی ‌کند و خانواده‌ های شان در آستانه فروپاشی هستند.

روز سه شنبه ۱۵مرداد، کارگران شهرداری کلاله با خانواده های شان بار دیگر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و اخراج از کار مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۵ مرداد، اعتصاب کارگران شهرداری محمدیار واقع در شهرستان نقده وارد سومین روز خود شد. به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری محمدیار ۳ ماه معوقات مزدی طلبکارند. کارگران معترض که در سه ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آنها پرداخت نشده است، گفتند: در شرایط فعلی اقتصاد کشور که هر روز شاهد افزایش قیمت اجناس مصرفی و غیرمصرفی هستیم، نگران تامین هزینه‌های زندگی خود شده ‌ایم.

 

*روز سه‌ شنبه ۱۵ مرداد، کارگران و کارکنان مخابرات روستایی کل کشور مقابل ساختمان مخابرات ایران در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، خواسته‌ های معترضان؛ اجرایی شدن آرای صادره دیوان عدالت اداری و هیاتهای حل اختلاف وزارت کار است. اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل و عقد قرارداد دائم با لحاظ کردن همه شرایط قانونی، از مهم‌ترین خواسته‌ های کارگزاران است.

 

*روز شنبه ۱۹مرداد، کارگران شهرداری مریوان برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، ۲ سال حق اضافه کاری و ۳ سال عیدی، مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: تعدادی از ما عیدی سالهای ۹۵، ۹۶ و ۹۷ را نگرفته ‌ایم؛ از سال ۹۶ و ۹۷ اضافه ‌کار طلبکاریم و از ابتدای سال نیز فقط ۲میلیون تومان حقوق گرفته ‌ایم.

 

*بامداد روز شنبه ۱۹مرداد، اهالی منطقه تنگ ‌تامرادی برای اعتراض به نداشتن آب، برق، گاز و جاده مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد اجتماع کردند. به گزارش کبنا، اهالی منطقه تنگ تامرادی می‌گویند: از مرکز استان تا منطقه تنگ تامرادی ۴۵ دقیقه فاصله است، اما نه جاده داریم، نه گاز و نه آب و نه روشنایی داریم.

 

*روز چهارشنبه ۲۳ مرداد، خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت رامک خودرو، در مقابل ساختمان استانداری فارس تجمع کردند. به گزارش رکنا، معترضان به علت عدم تحویل خودرو بعد از ۲.۵ سال با در دست داشتن بنرهای اعتراضی تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه ۲۳ مرداد، کارگران ساختمانی پروژه بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی رازی بیرجند (شرکت تابان شهر) برای اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق دست به تجمع مقابل این واحد درمانی در حال احداث وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: در شرایط اقتصادی فعلی، چگونه یک کارگر می‌تواند ۸ ماه بدون حقوق سر کند؟!

 

*روز پنج شنبه ۲۴ مرداد، برای دومین بار در ماه جاری، کارگران شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی، یکی از شرکتهای  گروه مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) در پروژه احداث ردیف‌های گازی ۳ و ۴ و مخازن ذخیره‌سازی میعانات گازی فازهای ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی، در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست به اعتصاب زدند. به گزارش پیام سندیکا، ۱۰روز قبل کارگران این شرکت دست از کار کشیده و یک فرصت ۱۰ روزه به مدیران شرکت برای پرداخت حقوق داده بودند که شرکت OIED اعتنایی نکرده بود که کارگران دوباره دست به اعتصاب زدند.

 

*روز شنبه ۲۶ مرداد، کارگران شهرداری پارس آباد دراستان اردبیل در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش میزان، شهردار پارس آباد گفت: قسمتی از مطالبات این افراد با هماهنگی و تأمین اعتبار لازم پرداخت شد و سعی می ‌شود مابقی مطالبات در سریع ‌ترین زمان ممکن پرداخت شود.

 

*روز شنبه ۲۶ مرداد، جمعی از کارکنان ارشاد اسلامی در استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به سطح پایین حقوق و عدم پرداخت ماهها مطالبات شان دست به تجمع مقابل اداره کل استان زدند. به گزارش فانوس زاگروس، تجمع کنندگان گفتند: بخشی از مطالبات آنها از جمله؛ پایین بودن حقوق آنها نسبت به تمام دستگاهها، عدم پرداخت ۵ ماه حق اضافه کاری، مزایای اعیاد مانند دیگر دستگاه ها و حق ماموریت است.

 

*روز شنبه ۲۶ مرداد، تعدادی از پذیرفته ‌شدگان آزمون سردفتری سال ۹۷ برای اعتراض به ابطال آزمون از طرف دیوان عدالت اداری مقابل سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تجمع کردند. به گزارش فارس، اعتراض تجمع کنندگان به این دلیل است که یکی از شعب دیوان عدالت اداری با صدور دستور موقت مبنی بر توقف فرایند مصاحبه و جذب پذیرفته ‌شدگان آزمون سردفتری ۹۷ موافقت کرده است.

 

*روز شنبه ۲۶ مرداد، اهالی روستای «تمل» از بخش فیروزآباد شهرستان سلسله در استان لرستان برای اعتراض به توقف عملیات آبخیزداری در منطقه دست به تجمع مقابل بخشداری فیروزآباد زدند. به گزارش ایرنا، بخشدار فیروزآباد سلسه با تایید جابجایی در اعتبارات بخش آبخیزداری شهرستان سلسله گفت: اعتبارات ملی آبخیزداری بخش فیروزآباد جهت پیشگیری از حوادث ناشی از سیل باید تخصیص یابد.

وی افزود: هیچ مدیر دستگاه اجرایی نمی تواند تخصیص اعتبار را بدون مجوز جابجا کند.

 

*طی روزهای شنبه ۲۶ و یکشنبه ۲۷ مرداد، جوانان جاجرم جلوی کارخانه آلومینا ایران دست به تجمع زده و از ورود مواد اولیه و کارکنان به داخل کارخانه جلوگیری مردند. به گزارش گسترش نیوز، مدیرعامل کارخانه آلومینای ایران (جاجرم) در گفت ‌و گو با خبرنگار انتهاج از تجمع برخی افراد در اعتراض به نتایج آزمون استخدامی کارخانه آلومینای ایران (جاجرم) خبر داد و در ادامه افزود: آزمون استخدامی به‌ صورت کاملا شفاف برگزار گردید. معترضان گفتند: این کارخانه از همه امکانات دولتی استفاده کرده و معادن منطقه را غارت می کند ولی بجای این که جوانان جاجرم و اطراف در کارخانه استخدام شوند، عده ای افراد غیر بومی و خودی و یا خانواده های بسیجیان، را  از نقاط دیگر آورده و در این جا استخدام کرده اند.

 

*روز یکشنبه ۲۷مرداد،جمعی از کارگران قراردادی و شرکتی ایثارگر برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل مجلس زدند. بر اساس گزارش ایسنا، تجمع کنندگان خواهان تبدیل وضعیت قراردادهای خود شدند.

 

*روز شنبه ۲۶ مرداد، کارگران جنگل شفارود در رضوانشهر برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان از اسفند سال گذشته تا به امروز و احتمال اخراج از کار دست به تجمع مقابل این شرکت در رضوانشهر زدند. به گزارش ایلنا، احتمال دارد چهل نفر از کارگران شرکت جنگل شفارود از کاراخراج شوند.

شرکت سهامی جنگل شفارود که در محدوده شهرستان رضوانشهر و در مجاورت شرکت چوب و کاغذ ایران (چوکا) واقع شده در سال ۱۳۵۲ و با هدف حفظ عرصه های جنگلی در شهرستان های غرب استان گیلان تأسیس شده که ۱۳۵ هزار هکتار از جنگلهای استان در مناطق رضوانشهر، تالش و ماسال تحت حوزه عملیاتی این شرکت است.

روز یکشنبه ۲۷مرداد برای دومین روز متوالی، کارگران جنگل شفارود دست به تجمع مقابل شرکت زدند.

*روز دوشنبه ۲۸مرداد، کارگران قرار دادی شرکت حمل ‌و نقل بین‌المللی خلیج فارس برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل سازمان خصوصی ‌سازی درتهران زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که از محل کار خود در منطقه اسلامشهر راهی تهران شده ‌اند، گفتند: از مرداد ماه سال جاری کارفرمای بخش خصوصی که اخیرا این شرکت را خریداری کرده است با لغو قرارداد همه کارگران قراردادی اصرار دارد این گروه از کارگران برای ادامه همکاری باید با یک شرکت پیمانکاری مشغول کار شوند.

*روز دوشنبه ۲۸ مرداد، کارگران شرکت خانه ‌سازی ایرداک برای اعتراض به اخراج از کار مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پس از این تجمع، فرماندار تبریز با اشاره به صحبتهای انجام شده با کارگران و مسئولان اداره کل کار استان، به گفت: موضوع را به اداره کار ارجاع دادیم تا از طریق آنها پیگیری لازم صورت گیرد و به کارگران این شرکت نیز قول مساعدتهای لازم را دادیم.

*بامداد روز دوشنبه ۲۸مرداد، اعضای تعاونی مسکن شهرسازی شیراز برای احقاق حقوق از دست رفته شان دست به تجمع مقابل استانداری فارس زدند. به گزارش شیرازه، یکی از افراد حاضر در تجمع با بیان اینکه  تمامی اعضا خواستار حق ضایع شده خود و خانواده های شان هستند تصریح کرد: طی جلسه ای که با معاونت اجرایی استاندار انجام شد، ایشان تخلف و کلاهبرداری را کاملا مشهود دانست و قرار شد باچند نفر نماینده از اعضا، جلسه برگزار و در این رابطه، تصمیم گیری شود.

*روز یکشنبه ۲۷ مرداد، تعدادی از حامیان حقوق حیوانات در اعتراض به سگ کشی در محل پسماندهای کهریزک تجمع کردند. به گزارش هرانا، در روزهای اخیر ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که بر اساس آن افرادی منتسب به شهرداری کهریزک دست به کشتار سگهای ولگرد با تزریق مایعی که ادعا می‌شود اسید است زده بودند. با اینکه شهرداری کهریزک کشتار سگها توسط پرسنل این نهاد را تکذیب کرده است، اما شهروندان معترض معتقد هستند که این اقدام توسط پیمانکاران تحت قرارداد شهرداری و در سایه عدم نظارت بر فعالیت این افراد صورت گرفته است.

بامداد دوشنبه ۲۸ مرداد، جمعی از حامیان حیوانات در اعتراض به سگ کشی دست به تجمع مقابل شهرداری تهران در خیابان بهشت زدند. نیروهای سرکوبگر انتظامی با باتوم به تجمع کنندگان حمله ورشدند و آنها را مورد ضرب و شتم قراردادندکه دستکم یکنفر دچار خونریزی از ناحیه سر شد و چند نفر را هم بازداشت کردند.

*روز دوشنبه ۲۸ مرداد، اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران، مقابل حوزه ریاست قوه قضاییه در خیابان ولیعصر، رو به ‌روی کلانتری جامی تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، ۲۷ سال است که حدود ۱۰ هزار نفر خریدار زمین در فاز پنج هشتگرد بلاتکلیفند.

*روز شنبه ۲۶ مرداد، کارگران قطار شهری اهواز (شرکت کیسون) برای اعتراض به عدم پرداخت ۱۸ماه حقوق، تهدید به اخراج از کار و بی تفاوتی مسئولان دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: شرکت کیسون به عنوان پیمانکار پروژه قطار شهری اهواز ۱۸ ماه حقوق به کارگران بدهکار است.

روز دوشنبه ۲۸مرداد، کارگران قطار شهری اهواز برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

روز سه‌شنبه ۲۹ مرداد، بار دیگر کارگران قطار شهری اهواز مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

*روز پنجشنبه ۳۱ مرداد، در پی انتشار خبر آزار جنسی یک دختر ۱۱ ساله توسط یک آخوند فاسد در روستای هزارخانی شهرستان سنقر از توابع استان کرمانشاه، اعتراضات زیادی در این روستا صورت گرفت.

به گزارش ایران کارگر، مردم روستا به دنبال متواری شدن آخوند فاسد خانه ای که وی در آن اقامت داشت را به آتش کشیدند. خانواده این کودک پس از اطلاع از این موضوع به فرمانداری سنقر مراجعه کرده و موضوع را پیگیری کردند ولی تاکنون از طرف مقامات حکومتی اقدامی صورت نگرفته است.

روز پنج شبه ۳۱مرداد، کارگران راه آهن کرج (کارگران خط و راهدارن، جوشکاران و رانندگان کامیون، رانندگان درزین) برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق دست به تجمع مقابل ایستگاه راه آهن کرج زدند. به گزارش رادیو زمانه، تجمع کنندگان اعلام کردند که اعتراض شان در روزهای آینده ادامه پیدا خواهد کرد.

اخبار کوتاه بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

سه شنبه ۱ مرداد: تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین در تهران مقابل دفتر مرکزی کاسپین.

شنبه ۵ مرداد: تجمع مالکان خودرو در اروند در اعتراض به عدم ترخیص خودروهای شان از گمرک، مقابل استانداری خوزستان.

یکشنبه ۶ مرداد: اعتصاب قصابان یزد در اعتراض به  تعیین نرخ جدید گوشت از طرف سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت).

دوشنبه ۷ مرداد: اعتصاب و تجمع غرفه داران جزیره کیش در اعتراض به قوانین جدید گمرکی، مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد کیش/ تجمع مالکان خودرو در اروند مقابل سنتاب اداره بندر و دریانوردی خرمشهر برای  اعتراض به عدم ترخیص خودروهای شان

سه شنبه ۸ مرداد: تجمع کارگران بندر صادراتی ماهشهر مقابل اداره کار این شهر در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان/ تجمع سپرده گذاران مؤسسه کاسپین در برابر نهاد ریاست جمهوری. یکی از حاضران در تجمع، بیانیه‌ معترضان خطاب به «حسن روحانی» را قرائت کرد/ تجمع خانواده قربانیان و مجروحان فاجعه تصادف اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات تهران  مقابل بیدادسرای ویژه کارکنان دولت. تجمع کنندگان عکسهای عزیزان کشته شده خودشان را در دست داشتند.

چهارشنبه ۹ مرداد: تجمع خانواده ها و جمعی از از اعضای کانون نویسندگان ایران، معلمان، فعالان کارگری و تعدادی از دوستان بازداشتیهای اعتراضهای مجتمع نیشکر هفت تپه و مراسم روزجهانی کارگر، مقابل زندان اوین.

پنجشنبه ۱۰ مرداد: اعتصاب و تجمع محیط بانان کلاردشت مازندران در اعتراض به پرداخت نشدن ۱۰ ماه حقوق ‌شان.

دوشنبه ۱۴ مرداد: تجمع غارت شدگان شرکت پرشین پارس خودرو، مقابل ساختمان بیدادگاه کیفری استان تهران برای اعتراض به برآورده ‌نشدن مطالبات شان/ تجمع کارگران منطقه چهار شهرداری تبریز در اعتراض به عدم پرداخت یک سال حقوق شان/ تجمع غارت ‌شدگان مؤسسه مجاز کاسپین مقابل ساختمان ریاست قوه قضائیه/ تجمع اهالی منطقه سادات حسینی دهدز، در اعتراض به  الحاق بخشهایی از مراتع کوه قارون به  استان چهارمحال بختیاری مقابل فرمانداری رژیم در شهرستان ایذه/ تجمع کارگران نیروگاه برق شوباد کهنوج برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان کهنوج زدند.

سه شنبه ۱۵ مرداد: تجمع کارکنان بیکار شده موسسه مالی آرمان مقابل استانداری بندرعباس

چهارشنبه ۱۶ مرداد: تجمع خريداران خودرو «ام جي MG» شركت صنعت خودرو آذربايجان مقابل بیدادگستري رژيم در تهران در اعتراض به تحويل ندادن خودروهای خريداري شده از اين شركت/ تجمع و بستن جاده توسط اهالی منطقه پل سوم خرداد در ارومیه در اعتراض به نبود پل هوایی عابر پیاده و وقوع تصادفهای پی در پی.

پنجشنبه ۱۷ مرداد: تجمع غارت شدگان و سهامداران پروژه کیمیا (اجاره دار) در اعتراض به اختلاسهای صورت گرفته، مقابل دفتر رئیس قوه قضاییه

شنبه ۱۹ مرداد: تجمع مالکان خودروهای اروندی برای چندمین بار مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد اروند در اعتراض به عدم ترخیص وسیله نقلیه خود/ اعتصاب کارگران پروژه انتقال آب سد «کانی سیو» به دریاچه ارومیه در «بیگم قلعه» برای چند مین بار متوالی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود.

یکشنبه ۲۰مرداد: تجمع کارگران شهرداری مصیری در شهرستان رستم استان فارس در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان/ تجمع کارگران شهرداری مغان در اعتراض بە عدم دریافت ٩ ماە حقوق معوقە مقابل فرمانداری

یک‌شنبه ۲۷ مرداد: تجمع غارت‌شدگان مؤسسه مجاز کاسپین مقابل بانک مرکزی

پنجشنبه ۳۱ مرداد:تجمع ۷۰ روزه کارگران «شرکت ساختمانی لوشان». کارگران طی این مدت، هر روز از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۳ بعدازظهر در شرکت، تجمع اعتراضی برپا کردند. شرکت لوشانْ پیمانکار ساختمانی کارخانه واگن‌سازی (پارس) اراک است.

منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۵، آدینه اول شهریور ۱۳۹۸ - ۲۳ اوت ۲۰۱۹

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول