کارورزان سلامت (تیر ۹۸)

امید برهانی

 

مرگ یک پرستار در اثر فشار کاری

یک پرستار طرحی بیمارستان "امام علی" شهرستان چرداول در ایلام، در حین کشیک کاری دچار ایست قلبی شده و فوت کرد.

دبیرکل "خانه پرستار" با اعلام این خبر گفت: هنوز گزارشی از علت فوت شیدا گراوند، پرستار طرحیِ یک بیمارستان ایلام، در دست نیست.

مسوولان سازمان نظام پرستاری می گویند پیش از اعلام نظر پزشکی قانونی حاضر به اظهار نظر درباره مرگ این پرستار نیستند، زیرا موضوع "بار حقوقی" دارد. همچنین تاریخ دقیق این حادثه نیز اعلام نشده است.

 

اتمام حجت کارکنان معترض بیمارستان دهدشت با مدیران

کارکنان بیمارستان دهدشت ماههاست که معوقات خود را دریافت نکرده اند و هر روز با وعده هایی که محقق نمی شوند سر می کنند. آنها بارها مشکلات خود را مطرح کرده اند، اما به آن گوش داده نمی شود.

یکی از پرستاران بیمارستان دهدشت در این باره گفت: "با توجه به پرداخت نشدن معوقات و وعده هایی که عملی نشد، اخیرا قصد اعتصاب داشتیم که به واسطه گری و وعده های مجدد مدیران، مدتی را به آنها مهلت داده تا شاید بتوانند بخش قابل توجهی از انتظارات مالی ما را برآورده کنند."

وی با اشاره به مشکلات مالی پرستاران افزود: "با به وجود آمدن گرانیهای اخیر، ارزش معوقات کمتر از قبل شده و هرکس در زندگی خود با مشکلات مالی زیادی رو به روست که تحقق نیافتن مسائل مالی می تواند مشکل آفرین باشد."

 

کرسیهای قدرت پرستاری فروخته شده

یک فعال صنفی پرستاری در رابطه با عملکرد برخی از صاحبان قدرت در پرستاری اظهار داشت: "متاسفانه برخی از همکاران ما که به عنوان نمایندگان پرستاری در وزارتخانه هستند و می توانند تاثیر گذاری خوبی بر روی پرستاری داشته باشند، نسبت به همکاران کم لطفی کرده و به جای خدمت به پرستاری، در جهت منافع شخصی حرکت می کنند. آنها کرسیهای قدرت متعلق به پرستاری را به بهای منافع شخصی خود به جریانهای قدرت فروخته اند."

سعید اسدی افزود: "اگرچه این گروه تا حد زیادی راه را درست رفتند، اما از یک جا به بعد راه را گم کرده و به بیراهه رفتند. به همین جهت وضعیت پرستاری الان به جایی رسیده که دو جبهه رویاروی هم قرار گرفته اند."

وی خواستار شرکت پرستاران در انتخابات ۲۱ تیر ماه شد و آن را "گام مهمی در مسیر شایسته سالاری نمایندگان واقعی پرستاری" معرفی کرد.

 

راه اندازی کمپین "من حقم را می خواهم" در آذربایجان غربی

جمعی از پرستاران استان آذربایجان غربی از راه اندازی کمپینی به نام "من حقم را می خواهم" خبر دادند. این پرستاران می گویند: "به سالگرد پرداخت نشدن کارانه، اضافه کاریها، حق لباس، ماموریت و پرداخت دیون نزدیک می شویم."

آنها می گویند تاخیر یکساله در پرداخت معوقات مزدی پرستاران، همه برنامه ریزیهای زندگی شان را مختل کرده. همچنین در طول ماه های گذشته ارزش ریال به شدت سقوط کرده و اگر مطالبات آنها را به موقع می پرداختند، نسبت به امروز ارزش بسیار بیشتری داشت.

آنها ادامه دادند: "همه همکاران با توجه به میزان دریافتی شان برای خرج کردن آن برنامه ریزی کرده اند و معوق شدن مطالبات، آنها را با مشکلات عدیده ای روبرو کرده است."

پرستاران آذربایجان غربی، هدف از راه اندازی کمپین خود را مطالبه گری از وزارت بهداشت می دانند و تاکید دارند: "از وزارت بهداشت می خواهیم مطالبات معوق پرستاران را هرچه سریع تر بپردازد."

 

پزشکان خواهان افزایش تعرفه های خود هستند

پزشکان شاغل در بیمارستانرازی قزوین از میزان تعرفه هایشان ناراضی هستند. آنها درخواستهای مکرری به مسوولان وزارت بهداشت مبنی بر افزایش تعرفه های خود داده اند و حتی گفتهاند که در صورت لزوم دست از کار خواهند کشید.

این درحالی است که به گفته عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین) از جمعیت حدود ۷۰۰ هزار نفری استان قزوین حدود ۶۵درصد از خانواده ها، بیمه شدهتامین اجتماعی هستند و ۷۳ هزار بازنشسته در استان وجود دارد که با افزایش نرخ تورم هرچه بیشتر نیاز به خدمات تامین اجتماعی دارند.

اصغر دالوندی، رییس سازمان نظام پزشکی کشور نیز گفته است که افزایش بی رویه تعرفه های پزشکی بدون توجه به افزایش حداقلی حقوق و دستمزد کارگران "شلاقی بر پشت مردم" است.

در سال ۹۸ تعرفه ویزیت پزشکان در بخش دولتی و خصوصی ۸درصد، هتلینگ بخش دولتی ۱۵درصد و هتلینگ بخش خصوصی ۲۵درصد رشد داشته است. به گفته مخالفان این افزایش، بالا رفتن تعرفه ها مساوی با بالا رفتن هزینه های درمانی مردم است که بنای آن در "طرح تحول سلامت" گذاشته شد.

 

اعتصاب سه روزه پزشکان کلینیک تخصصی درمانی گچساران

روز چهارشنبه 5 تیر، برای سومین روز متوالی، پزشکان کلینیک تخصصی درمانی "والفجر" گچساران با حضور نیافتن در محل کار، اعتراض خود را نسبت به پرداخت نشدن مطالبات شان ابراز داشتند.

یکی از پزشکان متخصص این کلینیک در باره این حرکت اعتراضی گفت: "تاکنون جلسات زیادی در مورد رفع این مشکل با مسوولان و متولیان امر برگزار کرده ایم که بی نتیجه بوده و نیز نامه ها و درخواستهایی زیادی در خصوص پرداخت نشدن مطالبات و مشکلات پزشکان به مسوولان شهرستانی و استانی ارجاع داده ایم که متاسفانه هنوز که هنوز است پس از گذشته چند ماه، اقدامی جدی صورت نگرفته است."

وی افزود: "امیدوارم پس از گذشت چند ماه مسوولان استانی و شهرستانی نیز پاسخگوی دغدغه ها و مشکلات پزشکان متخصص کلینیک والفجر و بیمارستانهای این شهرستان باشند و به مطالبات پزشکان رسیدگی کنند."

 

مشکل بیمارستانها کمبود بالش است؟

موضوع اعتراض وزیر بهداشت به رییس بیمارستانی در استان کرمان به علت نبودن بالش زیر سر بیمار بستری، این روزها بازتابهای مختلفی داشته است. برخی چنین صحنه هایی را حرکتی پوپولیستی تلقی می کنند و عده ای نیز از چنین رفتارهایی حمایت می کنند.

آنچه مسلم است، بیمارستانهای کشور با مسائل و مشکلات متعددی مواجه هستند که نبود بالش و پتو برای بیمار، در اولویتهای بسیار پایین تری قرار می گیرد.

یکی از مشکلات حاد بیمارستانهای دولتی، کمبود نیروی پرستاری است. این موضوع در سالهای گذشته بارها و به دفعات مورد تاکید دست اندرکاران حوزه سلامت قرار داشته است، با این حال نیروی پرستاری مورد نیاز بیمارستانهای دولتی تامین نشده است. این وضعیت باعث شده تا شاهد حضور همراه بیمار در کنار تخت بیماران باشیم.

یکی دیگر از مشکلات پیش روی بیمارستانهای کشور، کمبود نقدینگی برای تهیه نیازهای بیمارستان است. کمبود تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی در بیمارستانها به شدت خودنمایی می کند. همین مساله باعث شده برخی از خدمات درمانی دچار مشکل شود و اغلب بیماران مجبور شوند برای تهیه لوازم پزشکی به بیرون بیمارستان بروند. در حالی که قرار بود با اجرای طرح تحول سلامت، بیماران به خارج از بیمارستان ارجاع داده نشوند.

کمبود دستگاه های تصویربرداری پزشکی از جمله ام آر آی، سی تی اسکن، پت اسکن و…، یکی دیگر از مشکلات بیماران در بیمارستانهای دولتی است. همین مساله سبب می شود که بیماران از شهرستانها به سمت مراکز استانها و کلانشهرها هجوم بیاورند و در نتیجه، ارایه خدمات به مردم و بیماران دچار اختلال می شود.

 

تبعید فعال صنفی در مشهد

یک فعال صنفی پرستار به دلیل طرح سووال از یکی از مسوولان تامین اجتماعی در مورد بازنشستگی همکاران، مورد مجازات مسوولان بیمارستان فارابی قرار گرفت و در حالی که سالهای پایان خدمت خود را می گذراند، به تبعید به یک درمانگاه فرستاده شد.

مدیران بیمارستان فارابی پرسشهای جواد توکلی را موجب ناراحتی مریم گیلوری، مسوول پرستاری سازمان تامین اجتماعی دانسته و آن را مترادف "تشویش اذهان و به تشنج کشیدن جلسه" معرفی کرده اند.

در اعتراض به این اقدام، شماری از پرستاران با راه اندازی کمپینی در حمایت از جواد توکلی خواهان لغو حکم تبعید وی شده اند. آنها در نامه سرگشاده ای که به رییس قوه قضاییه نوشته اند، متذکر شده اند که پیش از این نیز "به دلایل غیر منطقی به گواه فیشهای حقوق ایشان (آقای سید جواد توکلی)، مزایای انگیزشی ایشان کم و یا قطع شده است".

 

پایان رای گیری و آغاز شمارش آرا انتخابات نظام پرستاری

رییس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات پنجمین دوره نظام پرستاری ضمن بیان اینکه مهلت رای گیری پس از ساعت هشت شب تمدید نخواهد شد، گفت: "در ابتدا قرار بر برگزاری انتخابات تا ساعت شش بعد از ظهر بود که پس از درخواستهای صورت گرفته، مهلت رای دهی را تا ساعت ۸ شب تمدید کردیم، اما پس از این ساعت دیگر تمدید نخواهد شد. در تمام صندوقهای ثابت تا ساعت ۸ و صندوقهای سیارِ شهر تهران تا ساعت ۹ شب رای گیری به پایان می رسد."

دکتر محمدحسن حیدری افزود: "با پایان فرآیند رای گیری، کار شمارش آرا آغاز شده و تا ۲۴ ساعت پس از آن نتایج به شکل رسمی اعلام می شود."

پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری هشت صبح تا ساعت ۱۸ روز گذشته (آدینه ۲۱ تیر) در سراسر کشور آغاز شد و پس از درخواستهای صورت گرفته توسط مراکز رای گیری، مهلت آن تا ساعت ۲۰ تمدید شد. هیات نظارت بر انتخابات پنجمین دوره نظام پرستاری نیز ظرف ۲۴ ساعت مهلت شمارش آرا و اعلام نتایج را دارد.

 

تجمع کارکنان مراکز بهداشت شهرستانهای خوزستان در اهواز

جمعی از کارکنان مراکز بهداشت شهرستانهای خوزستان مانند اهواز، رامهرمز و ماهشهر، روز یکشنبه ۳۰ تیر در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایا و سطح پایین دستمزدها مقابل سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تجمع و خواهان رسیدگی به وضعیت حقوقی و استخدامی خود شدند.

در این تجمع یکی از ماموران حکومتی حاضر در محل به تجمع کنندگان حمله برد که با شعار یکپارچه "بی شرف، بی شرف" معترضان پاسخ گرفت.

 

وزیر بهداشت: با دو میلیون یورو ارز دولتی به جای فنر قلب، کابل برق وارد کردند

وزیر بهداشت حکومت اسلامی از بازداشت تعدادی از کارمندان این وزارتخانه به دلیل نقش داشتن در تخلف در حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی خبر داد.

سعید نمکی، روز سه شنبه ۲۵ تیر، در یک سخنرانی همچنین گفت که برخی از واردکنندگان، دو میلیون یورو ارز دولتی برای واردات استنت (فنر) قلب دریافت کرده اند، اما به جای آن کابل برق وارد کرده و فرار کرده اند.

نمکی بدون اشاره به جزییات اعلام کرد که برخی افراد در سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با متخلفان واردات دارو و تجهیزات پزشکی همکاری کرده اند.

وزیر بهداشت همچنین اعلام کرد که برخی دیگر از واردکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی، ارز دولتی دریافت و داروی تاریخ مصرف گذشته وارد کرده اند.

وزیر بهداشت روز دوشنبه نیز در توییتر خود از نامعلوم بودن سرنوشت یک میلیارد و سیصد میلیون دلار ارز برای تجهیزات پزشکی خبر داده بود.

 

 (منابع: رادیو زمانه، صبح زاگرس، نظام پرستاری، ایلنا، آفتاب جنوب، مهر، خانه پرستار، ایسنا، جوانه ها، رادیو فردا)

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۱۴، سه شنبه اول مرداد ۱۳۹۸ـ ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول