چالشهای معلمان (تیر۹۸)

فرنگیس بایقره

 

اعزام محمد حبیبی به بیمارستان فارابی

بعد از گذشت بیش از یکسال از درخواست رسیدگی پزشکی به وضعیت جسمی معلم زندانی، محمد حبیبی، سرانجام روز یکشنبه ۹ تیر، وی به بیمارستان فارابی به خاطر ضعف بینایی اعزام و مورد رسیدگی پزشکی قرار گرفت.

حبیبی اردیبهشت ۹۷ در تجمع معلمان دستگیر و ابتدا به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

 

پلمب دو مدرسه دولتی تهران از سوی بنیاد شهید

رییس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش تهران از پلمب دو مدرسه دولتی تهران توسط بنیاد شهید خبر داد.

مسعود ثقفی گفت: "متاسفانه دو مدرسه ابتدایی دخترانه "زیوری" در منطقه ۲ و مدرسه پسرانه "شهدای هسته ای" در منطقه ۳ پلمب شدند."

وی پیشتر عنوان کرده بود: "متاسفانه افزایش نرخ اجاره و فروش املاک موجب شده که فشار برخی مالکان حقیقی به آموزش و پرورش بیش از گذشته شود، اما در این میان متاسفانه شاهدیم که حتی مالکان حقوقی نیز به دنبال تغییر کاربری آموزشی هستند تا ارزش ملک آنها چند برابر شود. به دلیل فشارها چاره ای نداریم جز اینکه ۱۱ مدرسه شاهد را در تهران منحل کنیم."

وی توضیح داد که در صورت پلمب ۱۱ مدرسه مزبور توسط بنیاد شهید، ۸۰۰۰ دانش آموز سرگردان خواهند شد.

در واکنش به این رویداد، روز دوشنبه 17تیر، اولیا دانش آموزان پشت درهای دبستان پلمب شده "زیوری" تحت مالکیت بنیاد شهید دست به تجمع زدند.

 

تشکیل دادگاه برای هفت عضو انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی

پس از گذشت حدود ۷ ماه از بازداشت و آزادی با قید وثیقه هفت معلم استان خراسان شمالی در آبان ماه ۱۳۹۶، نخستین جلسه بخشی از اتهامات این افراد در شعبه ۱۰۲ کیفری دادگاه عمومی شهرستان بجنورد با ریاست قاضی جوان در شهرستان بجنورد برگزار شد.

معلمان: علی فروتن، مصطفی رباطی، حسن جوهری، حمیدرضا رجایی، حسین رمضانپور، سعید حق پرست و محمدرضا رمضانزاده در روز سه شنبه ۱۱ تیر به دادگاه فراخوانده شدند و همزمان با هم به اتهام "نشر اکاذیب با قصد تشویش اذهانعمومی" تفهیم اتهام شدند.

آقای رمضانپور افزوده بر این، به "توهین به مسوولین" و "خیانت در امانت" نیز متهم شده است.

در تمام مراحل بررسی پرونده تقاضای مکرر متهمان این بود که دادگاه یک سند و مصداق درباره اتهامات یاد شده ارایه کند، ولی در پرونده قطور و چندجلدی تهیه شده در مراحل بازجویی توسط دستگاه اطلاعات و بازپرسی در دادسرا، حتی یک برگ که مستقیم مربوط به اتهامات منتسب به این هفت نفر باشد، موجود نبود.

 

سیستم گرمایشی غیراستاندارد در ۱۳۶ هزار کلاس درس کشور

معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور از تداوم استفاده از سیستمهای گرمایشی غیر استاندارد در بیش از ۱۳۶ هزار کلاس درس خبر داد.

مهرالله رخشانی مهر وعده داد: "برای استانداردسازی سیستم گرمایشی یک برنامه تدوین شده که در گام اول تا مهرماه با ایجاد سیستمهای گرمایشی استاندارد، ۲۴ هزار بخاری غیر استاندارد از مدارس کشور جمع آوری خواهد شد."

 

وجود هشت میلیون بیسواد در ایران

مدیرکل دفتر دوره های آموزش سوادآموزی وزارت آموزش وپرورش اعتراف کرد: " در ایران حدود هشت میلیون بی سواد وجود دارد."

لیلا رضایی در این رابطه گفت: "اساس کار ما منویات بنیان گذار انقلاب اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب است که نقشه راه بوده و بر این اساس تلاش می کنیم تا پایان برنامه ششم توسعه در پایان هر سال ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش سواد آموزی قرار گیرند و در این زمینه هم آموزش و هم تعمیق سوادآموزی مدنظر است."

 

فراخوان معلمان عدالتخواه به پدر و مادرها برای نافرمانی مدنی

همزمان با شروع فصل ثبت نام در مدارس، جمعی از معلمان عدالتخواه ایران، والدین دانش آموزان را به نافرمانی مدنی فرا خوانده و از آنها خواستند از پرداخت هرگونه وجه نقد به عنوان شهریه و یا کمک هنگام ثبتنام در مدارس خودداری کنند.

در این فراخوان جمعی گفته می شود: "تامین حق تحصیل رایگان برای تمام کودکان وظیفه بدیهی دولت و حاکمیت است و عملکرد دولت و وزارت آموزش و پرورش مبنی بر پولی کردن آموزش محکوم است."

آنها یادآور شده اند: "هر سال هزاران کودک در سن تحصیل به دلیل فقر و عدم توان پرداخت هزینههای مدرسه از تحصیل باز میمانند و با توجه به این که پولی سازی آموزش به اشکال مختلف به سیاست حاکمیت تبدیل شده، پیش بینی می شود در سایه تورم افسارگسیخته و فقدان توان پرداخت شهریه مدارس، کودکان بیشتری از چرخه آموزش طرد شوند."

این فراخوان تاکید کرده: "تامین تحصیل رایگان وظیفه حکومت و بهره بردن از آموزش حق تک تک کودکان است و به همین خاطر، والدین دانش آموزان باید در برابر سیاستهای آموزش و پرورش ایستادگی کنند و با فعالان و تشکلهای صنفی و معلمان عدالتخواه همراه شوند و در راستای مبارزه با پولی سازی آموزش یک ریال هم به مدارس پرداخت نکنند."

بیانیه از مدیران مدارس نیز خواسته: "به جای اینکه دست در جیب مردم نموده و به والدین و دانش آموزان فشار بیاورند، از دولت سرانه مدرسه را مطالبه کنند و به ابزار وزارتخانه برای فشار بر مردم تبدیل نشوند."

 

نامه اعتراضی فعالان صنفی به رئیسی پیرامون احکام ظالمانه معلمان 

به دنبال فراخوان عوامفریبانه ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضائیه، مبنی بر درخواست از شهروندان برای در میان گذاشتن انتقاد و پیشنهادات خود پیرامون نحوه دادرسی به پرونده های قضایی، بیش از ۱۳۰ تن از معلمان و فعالان صنفی در نامه ای سرگشاده خطاب وی خواستار اعاده دادرسی در مورد احکام صادره علیه معلمان و فعالان صنفی شدند.

معلمان و فعالان صنفی خطاب به رئیسی نوشته اند: "از آنجا که نامه نگاری با شما در روند اداری مشمول مرور زمان می شود، لذا این نامه را به طور سرگشاده منتشر می نماییم تا عیار راستی و صداقت شما بر همگان آشکار شود."

در نامه آنها آمده است: "ما امضاکنندگان این نامه همچون قاطبه معلمان معتقدیم احکام قضایی علیه فعالان صنفی معلمان تاکنون در یک روند دادرسی ناعادلانه صادر شده و این احکام را ظالمانه و غیر قانونی می دانیم."

معلمان همچنین از امنیتی اعلام شدن اتهام فعالان صنفی انتقاد کرده و خطاب به رییس قوه قضاییه خواستار برگزاری دادگاه فعالان صنفی به صورت علنی و با حضور هیات منصفه شده اند.

امضا کنندگان تاکید کرده اند: "آزادی معلمان زندانی یک مطالبه غیرقابل معامله برای جنبش معلمان ایران است."

در حال حاضر محمد حبیبی، اسماعیل عبدی و محمود بهشتی لنگرودی از اعضای کانون صنفی معلمان ایران در زندان هستند. همچنین روح الله مردانی، معلم حق تدریسی، هم دوران محکومیت خود را در زندان می گذراند.

 

با پایان مرخصی؛ اسماعیل عبدی به زندان بازگشت

اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان محبوس در زندان اوین، روز دوشنبه ۱۷ تیر با پایان مرخصی به زندان اوین بازگشت. وی در تاریخ ۱۸ خرداد ماه به مرخصی اعزام شده بود.

اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان، بعد از بازداشت در تیرماه ۱۳۹۴ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، به اتهام "تبلیغ علیه نظام" و "اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور" به ۶ سال زندان محکوم شد.

 

صدور حکم حبس، شلاق و تبعید علیه عضو کانون صنفی معلمان اصفهان

حمیدرضا رحمتی، عضو کانون صنفی معلمان اصفهان، در تاریخ ۱۳ تیر توسط دادگاه کیفری شهرستان شهرضا به اتهام "اخلال در نظم عمومی با حرکات غیر متعارف در محیط اداره آموزش و پرورش" به تحمل ۱۸ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق در ملاءعام محکوم شد.

دادگاه مزبور در احکام جداگانه ای همچنین این فعال صنفی را به اتهام "تشویق و ترغیب و تهدید به خشونت با ارسال پیامک در فضای مجازی" به ۱۸ ماه حبس تعزیری و پرداخت ۲۰ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم کرد که در مجموع ۳ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق در ملاءعام و پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی قابلیت اجرا دارد. بر اساس این حکم، مدت ۱۰ ماه از محکومیت وی در تبعید و در زندان شهر نائین خواهد بود.

این معلم و فعال صنفی، از تاریخ ۱۰ تا ۱۹ آذر ماه در اعتراض به بازداشت گسترده معلمان در جریان تحصن سراسری آبان ماه در مقابل اداره آموزش و پرورش شهرضا دست به تحصن یک نفره زده بود.

کانون صنفی معلمان تهران با انتشار بیانیه ای احکام صادره توسط دادگاه کیفری شهرستان شهرضا علیه حمیدرضا رحمتی را "قرون وسطایی" خوانده است.

 

هوشنگ کوشکی، فعال صنفی معلمان بازداشت شد

هوشنگ کوشکی، فعال صنفی معلمان در شهر معمولان استان لرستان، عصر روز دوشنبه ۲۴ خرداد توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بازداشت این فعال صنفی در حوزه تصحیح اوراق صورت گرفته و فیلم دوربینهای مداربسته موجود در محل بازداشت نیز توسط مامورین توقیف شده است.

این فعال صنفی معلمان به تازگی با انتشار ویدیویی در صفحه شخصی خود، از بیانیه ای مبنی بر اصلاح قانون اساسی و تشکیل انتخابات آزاد در ارتباط با نوع حکومت که به امضای ۱۴ تن از کنشگران مدنی کشور رسیده، حمایت کرده بود.

محمدحسین سپهری و جواد لعل محمدی، دو فعال صنفی معلمان و از دیگر امضاکنندگان این بیانیه، نیز در هفته های اخیر از سوی افراد ناشناس مورد تهدید قرار گرفته اند.

 

معوقات مزدی معلمان حق تدریس به هفت ماه رسید

معاون وزیر آموزش و پرورش از ۷ ماه حقوق معوقه معلمان حق تدریس خبر داد.

علی اللهیار گفت: "با وجود گذشت یک ماه از سال تحصیلی هنوز هفت ماه از حق تدریس معلمان پرداخت نشده است."

براساس بند ک تبصره ۱۲ بودجه، دستمزد معلمان می بایست از ابتدای امسال ماهانه پرداخت و به حساب آنها واریز می شد.

اللهیار درباره علت تاخیر پرداخت حق التدریس معلمان گفت: “دولت به دلایل شرایط خاص مالی تاکنون اعتباری برای پرداخت حق التدریس معلمان اختصاص نداده است، اما در اولین فرصتی که این اعتبار از طرف سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده شود، مطالبات فرهنگیان نیز پرداخت خواهد شد.""

وی فاش کرد: "ما مطالباتی داریم که از سالهای گذشته به سال ۹۷ منتقل شده است که همه این مطالبات به صورت کامل محاسبه و به سازمان برنامه و بودجه ارایه شده است."

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

تجمع معلمان خرید خدمت سال 93 سراسر کشور

روز یکشنبه 2 تیر،جمعی از معلمان خرید خدمت سال 93 سراسر کشوردر اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و برای تبدیل وضعیت مقابل مجلس تجمع کردند. تجمع کننده که در سال 93 به صورت خرید خدمت جذب آموزش و پرورش شدند از استانهای مختلف منجمله قزوین، اصفهان، سیستان و بلوچستان  و....به تهران سفر کرده به خبرنگاران گفتند: وضعیت استخدامی آنها نامشخص بوده و امنیت شغلی ندارند.

 

تجمع آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی کشور

روز سه شنبه 11 تیر، جمعی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی کشور در ادامه اعتراضات شان نسبت به عدم تبدیل وضعیت، وعده های توخالی و برخوردهای قهری مسوولان نهضت سواد آموزی برای باری دیگر راهی تهران شدند و  دست به تجمع مقابل سازمان اداری استخدامی کشورزدند.

یکی از تجمع کنندگان گفت: مسوولان نهضت سواد آموزی با ما برخوردهای قهری انجام می دهند و در جواب تجمع و اعتراض ما، یا به معلمان کلاس نمی دهند یا کلاسها یشان را کنسل میکنند.

 

تجمع معلمان شاغل و بازنشسته کرمانشاه و تربت حیدریه

روز دوشنبه ۱۷ تیر، گروهی از معلمان شاغل و بازنشسته کرمانشاه، در اعتراض به صدور حکم علیه همکار اصفهانی خود دست به تجمع اعتراضی زدند. این معلمان با در دست داشتن شعار نوشته ای احکام صادره علیه حمید رحمتی را مردود و فعالیتهای صنفی وی را قانونمند دانسته اند.

روز سه شنبه ۱۸ تیر، جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته تربت حیدریه، در اعتراض به صدور حکم علیه همکار اصفهانی خود دست به تجمع اعتراضی زدند. این معلمان با در دست داشتن شعارنوشته ای احکام صادره علیه حمیدرضا رحمتی را محکوم و حمایت خود را از وی اعلام کردند.

حمیدرضا رحمتی، عضو کانون صنفی معلمان اصفهان توسط بیدادگاه کیفری شهرستان شهرضا به تحمل ۳ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق در ملا عام و پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است.

 

تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی سراسر کشور و معلمان حق التدریس

روز یکشنبه 23 تیر، جمعی از مربیان پیش دبستانی سراسر کشور برای باری دیگر راهی تهران شدند و به همراه تعدای از معلمان حق التدریس دست به تجمع مقابل مجلس زدند تا اعتراض شان را برای چندمین بار نسبت به عدم تبدیل وضعیت به نمایش بگذارند.

مربیان پیش دبستانی خواستار اجرای مصوبه مجلس دربارهحق ‌‌التدریس شدن مربیان پیش دبستانی از سال 92 تا 97 هستند. معلمان حق التدریس نیز خواستار استخدام رسمی در آموزش و پرورش هستند و می گویند ظرفیتهای جدید جذب، بایستی به ما که سالها سابقه تدریس داریم، اختصاص یابد.

 

 (منابع: ایلنا، رادیو زمانه، هرانا، خبرگزاری صدا وسیما، کمپین کشوری پیگیری خواسته های صنفی فرهنگیان)

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۱۴، سه شنبه اول مرداد ۱۳۹۸ـ ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول