جنبش رنگین کمان بیشماران (تیر ۹۸)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماه تیر مساله بحران آب بار دیگر برای کشاورزان و مردم برخی از مناطق ایران وجود داشت. مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی گلستان با اشاره به اینکه حدود ۲۸ درصد روستاییان استان از آب شرب لوله کشی برخوردار نیستند، گفت: ۷۷ روستای استان به آب شرب لوله کشی دسترسی ندارند و برای همین با تانکر به آنها آبرسانی می شود. (تسنیم، ۴ تیر ۱۳۹۸)

معاون بهره برداری شرکت آبفای کشور پیرامو۷ن بحران بی ابی گفت:امسال با بارشهای خوب روبرو شدیم، اما همچنان ۲۳۳ شهر ایران در تنش آبی به سر می برند و اغلب این شهرها از نبود سامانه های ذخیره سازی و خطوط انتقال و توزیع به میزان کافی رنج می برند. (ایرنا، ۵ تیر ۱۳۹۸)

مریم وحیدیان، گزارشگر خبرگزاری دولتی ایلنا در روز پنجشنبه ۲۰ تیر امسال گزارش تکاندهنده ای از مشگل بی آبی در خوزستان منتشر کرد. او می نویسد: «نخیلات و کشت تابستانه کشاورزان خوزستانی بر باد رفت. هنوز داغِ از بین رفتن محصولات کشاورزی در اثر سیلاب در روستاهای دشت آزادگان و هویزه تازه بود که اولین کشت تابستانه کشاورزان هویزه و بخشهایی از دشت آزادگان مجدداً دچار مشکل شده است.» در این گزارش از قول یک کشاورز آمده است: «مسئولان تعهد کرده بودند که امسال کم آبی نمی‌ شود و مردم هم بخش زیادی از زمینهای شان را زیر کشت بردند. این است که شلتوک‌ کاران شهرستان هویزه که از رودخانه کرخه نور برای آبیاری زمینهای خود آب برداشت می‌کنند، به دلیل خشک شدن این رودخانه تجمع و خواستار تأمین آب کشاورزی شده ‌اند.»

از میان ۱۸۳ حرکت اعتراضی نیروهای کار در تیرماه، تعداد قابل توجهی مربوط به اعتراض مردم به حکومت به علت فقدان برنامه برای سامان دادن مساله آب است.

برخی از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار در تیرماه بدین قرار است:

 

*روز شنبه ۱ تیر، کارگران فضای سبز شهرداری نورآباد، مرکز شهرستان ممسنی در استان فارس، در اعتراض به عدم بروزشدن حقوق و پرداخت به موقع آن، اعتصاب کردند. به گزارش دیار ممسنی، ستار شایانی پیمانکار واحد فضای سبز شهرداری نورآباد در خصوص اعتراض کارگران به عدم پرداخت مطالبات و افزایش حقوق گفت: حقوق فروردین ماه پرداخت شده و حقوق اردیبهشت نیز آماده پرداخت است که به دلیل مشخص نبودن وضعیت افزایش حقوق هنوز برای واریز اقدام نکردیم اما بیمه اردیبهشت واریز شده است.

 

*تعدادی از رانندگان تاکسی تهران  بامداد روز شنبه ۱ تیر در اعتراض به برخی از مشکلات خود و از جمله گسترده ‌تر شدن فعالیت تاکسیهای آنلاین در پایتخت، دست به تجمع زدند. به گزارش تجارت‌ نیوز، رانندگان معترض در بیانیه ‌ای که اعتراض به نوع فعالیت تاکسیهای اینترنتی بخشی از موارد اعتراض آنها است، خواستار اجرای قانون در زمینه حقوق صنفی خود و نیز اجرای قوانین مشخص در زمینه فعالیت مسافربرهای اینترنتی شدند.

 

*روز شنبه ۱ تیر، جمعی از برنج کاران حمیدیه برای اعتراض به بی آبی مقابل شرکت آبفای کرخه شاوور در حمیدیه (استان خوزستان) تجمع کردند. به گزارش صدا و سیمای رژیم، برنجکاران روستاهای مسیر کرخه تا هویزه در استان خوزستان در اعتراض به تامین نشدن حقآبه کشت تابستانی مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب کرخه در شهر حمیدیه تجمع کردند. رژیم در سال گذشته به دلیل آنچه که کمبود منابع آبی اعلام شد، کشت برنج در استان خوزستان را ممنوع اعلام کرد. امسال اما پس از جاری شدن سیل در خوزستان و دیگر مناطق ایران، استاندار خوزستان به کشاورزان قول داد که حقآبه کشت تابستانه آنها تامین شود. کشاورزان معترض گفتند که این وعده تحقق نیافته و آنها برای کشت در فصل تابستان آب ندارند.

 

*روز شنبه ۱ تیر، جمعی از مستاجران که غالبا زنان سرپرست خانوار و خانواده های کم درآمد بودند در اعتراض به اجاره بهای بالای مسکن، در مقابل ساختمان فرمانداری کرمانشاه دست به تجمع زدند‌. به گزارش روزنامه باختر کرمانشاه، افزایش نرخ اجاره بهاء، مستاجران را به چادرنشینی و کانکس ‌نشینی ناچار کرده است.

 

*روز شنبه ۱ تیر، برخی از کارکنان اخراجی دانشگاه بناب در اعتراض به اخراج از کار دست به تجمع مقابل  دفتر ریاست این دانشگاه زدند. به گزارش خبرگزاری دانشجو، اکثر این نیرو‌ها سالها با حداقل حقوق دریافتی، صادقانه خدمت کرده ‌اند و اخراج آنان به بهانه ‌های واهی، در جهت تسویه حسابهای سیاسی است.

 

*روز شنبه ۱ تیر، کارگران اخراجی شرکت ماهی کارون برای بازگشت به کار دست به تجمع مقابل فرمانداری شوشتر زدند. به گزارش خبرنگاران جوان، کارگران شرکت ماهی کارون به دنبال واگذاری به بخش خصوصی ازچند سال پیش در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکل زیرپا گذاشتن مطالبات شان هستد و تجمعهای زیادی برگزار کردند.

 

*کارگران پروژه بزرگراه شیراز – اهواز، شرکت راه و ساختمان خانه گستر گیل، روز شنبه ۱ تیر در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود دست به تجمع زدند.

به گزارش پیام، این کارگران خواستار پرداخت ۱۰ماه دستمزد معوقه، حق سنوات سالهای ۹۶ و ۹۷ و عیدی سال جدید خود شدند.

 

*روز شنبه ۱ تیر، کارگران معترض اخراجی واحد آب و برق، بخار و تعمیرات پالایشگاه آبادان (شرکت سنا اندیشه) برای اعتراض به پایمال شدن حقوق شان و برای بازگشت به کار دست به تجمع مقابل درب ورودی پالایشگاه آبادان زدند. به گزارش ایرنا، یکی از این کارگران معترض گفت: شرکت سنا اندیشه پیمانکار واحد آب و برق، بخار وتعمیرات پالایشگاه آبادان به بهانه‌ های مختلف قانون کار را اجرا نمی ‌کند و قانون مصوب شورای عالی کار در خصوص پایه سنوات کارگران را زیرپا می‌گذارد.

 

*روز یکشنبه ۲ تیر، کارکنان شهرداری گچساران در اعتراض به پایین بودن دستمزد خود، مقابل فرمانداری و شهرداری گچساران تجمع کردند. به گزارش کبنا نیوز، تجمع و اعتراض کارگران شهرداری دوگنبدان ابتدا در جلوی ساختمان شهرداری دوگنبدان انجام شد که در ادامه به جلوی ساختمان فرمانداری گچساران کشیده شد.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲ تیر، کارگران روز مزد شهرداری منطقه ۷ کرمانشاه در اعتراض به نپرداختن ۵ ماه حق بیمه شان دست از کار کشیده و تجمع کردند. به گزارش موکریان، این کارگران گفتند؛ سوء مدیریت در این منطقه باعث شده که پیمانکار این منطقه از حق بیمه ۵ ماه معوقه کارگران شانه خالی نمایند.

 

*روز یکشنبه ۲ تیر، جمعی از صاحبان خودروهای پلاک عمومی تهران در اعتراض به پرداخت عوارض ورود به طرح ترافیک دست از کار کشیدند و با پارک کردن مینی بوس ها و وَن های شان در خیابان بهشت، مقابل شورای شهر تجمع کردند. به گزارش مهر، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی با عنوان «جابه جایی مسافر جریمه و عوارض ندارد» به مصوبه شورای شهر تهران و نیز مسئولان معاونت حمل و نقل و ترافیک مبنی بر مطالبه عوارض ورود به محدوده های طرح ترافیک اعتراض کردند.

 

*روز دوشنبه ۳ تیر، سهامداران شرکت “چهل بازه” در اعتراض به عدم اجرای دستور قضایی توسط مدیران شرکت در خصوص انتقال سند املاک شان، مقابل اداره کل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی تجمع کردند. به گزارش تسنیم، سهامداران شرکت «چهل بازه» که ۱۵ سال درگیر کش و قوسهای قضایی بوده ‌اند تا بتوانند رأی مثبت برای انتقال سند زمینهای خود را بگیرند هم اکنون با استنکاف مدیران از اجرای دستور قضایی روبه‌رو هستند.

«چهل بازه» یکی از سرشاخه‌ های رودخانه کشف‌ رود در مشهد است که به طول ۱۵ کیلومتر طولانی‌ترین مسیل در این کلان‌ شهر به شمار می ‌رود و در محدوده شهری شمال غربی مشهد واقع است.

 

*کارگران کارخانه سیمان کرمان در ادامه اعتراض شان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی، روز دوشنبه ۳ تیر برای باری دیگر دست به تجمع دراین واحد تولیدی زدند. به گزارش ایلنا،  پیش از این در روزهای  دوشنبه ۱۳و چهارشنبه ۲۹خرداد کارگران این کارخانه با برپایی تجمعهایی درکارخانه سیمان کرمان اعتراض شان را نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی نشان دادند.

 

*روز دوشنبه ۳ تیر، کارگران پتروشیمی تندگویان ماهشهر در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت برای چندساعتی دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان دفتر مرکزی شرکت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، روز چهارشنبه ۲۹خرداد ماه سال جاری، یکی از کارگران شرکت پتروشیمی تندگویان زیر مجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در اعتراض به جابجایی درون‌سازمانی، خود را حلق ‌آویز کرد.خوشبختانه با حضور به‌ موقع همکاران وی، این کارگر، نجات یافت و جهت درمان به یکی از مراکز درمانی شهرستان بندر ماهشهر منتقل گردید.

 

*روز سه شنبه ۴ تیر، کارگران بازنشسته هتل لاله برای اعتراض به عدم پرداخت حق سنوات دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران که درخلال سالهای ۹۶ و ۹۷ بازنشسته شده و بعد از گذشت حدود ۲ سال بخشی از حق سنوانت شان پرداخت نشده است. یکی ازاین  کارگران بازنشسته حاضر درتجمع گفت: بعد از سال‌ها تلاش با ۳۰سال سابقه کاری توانستیم بازنشسته شویم و کارفرما به بهانه  نبود منابع مالی حق سنوات مارا پرداخت نمی کند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۴تیر، مردم شهر آستانه اشرفیه واقع در استان گیلان در اعتراض به قطعی طولانی برق مقابل اداره برق این شهرستان تجمع کردند.

به گزارش جوانه ها، شب گذشته در گرم‌ترین شب سال برای ساعاتی طولانی برق در این شهرستان قطع شده و مشکلات زیادی برای مردم ایجاد شده بود. برخی محله های این شهر بیش از ۵ ساعت با قطعی برق مواجه بودند.

 

*روز سه شنبه ۴ تیر، رانندگان تاکسی در دهدشت برای اعتراض به پایین‌ بودن نرخ کرایه دست از کار کشیدند و مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، رانندگان تاکسی شهر دهدشت برای دومین بار در یک ‌ماه اخیر اعتصاب کرده و در جلوی فرمانداری دهدشت تجمع اعتراضی برپا کردند. این در حالی‌ است که فرماندار کهگیلویه با افزایش بیش از ۱۰۰تومان موافقت نکرده است.

 

*عصر روز سه شنبه ۴ تیر، ساکنان محدوده شهرک صنعتی کرمان برای اعتراض به قطع چند روزه آب آشامیدنی، دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان گفتند: قطعی و گاهی فشار اندک آب طی یک هفته اخیر زندگی رابا توجه به رو به گرمی نهادن هوا بر آنان دشوار کرده است.

 

*روز چهارشنبه ۵ تیر، کارگران شهرداری اندیمشک در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات خود مجدداً دست به تجمع زدند. به گزارش رادیو زمانه، کارگران شهرداری اندیمشک ۱۰ ماه مطالبات معوقه دارند و حق بیمه آنان نیز پرداخت نشده است. شهرداری اندیمشک حدود ۶۰۰ کارگر دارد که بخش قابل توجهی از آنان کارگران پیمانی هستند.


*روز چهارشنبه ۵ تیر، کارگران شهرداری باقر شهر در جنوب تهران مقابل ساختمان شورای فرمایشی دست به تجمع اعتراضی زدند. در یک ویدئو که از تجمع این کارگران منتشر شده است، رئیس شورای شهر باقرشهر ضمن تهدید کارگران معترض، در جمله ای عجیب می گوید: «کاری نکنید که الان شما را لِه کنند.»

 

*روز چهارشنبه ۵ تیر، جمعی از مردم بخش چاروسا در استان کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به صدور حکم انتخاباتی مقابل بیدادگستری چاروسا، تجمع کردند. به گزارش راک نیوز، پس از صدور حکم دعواهای انتخاباتی چاروسا در روز ۳۰خرداد ۹۸ احکام به صورت جداگانه صادر شد که عده ای از احکام صادره مورد اعتراض مردم واقع شد و همین سبب شد تا جمعی از معترضان در جلوی بیدادگستری تجمع و با نصب بنر و پلاکارد خواهان عدالت در تمامی پرونده ها شوند.

 

*بامداد روز پنجشنبه ۶ تیر، اهالی شهر فیروزآباد و دوستداران میراث فرهنگی برای اعتراض به احداث و راه‌ اندازی کارخانه سنگ ‌شکن و ماسه شویی در حاشیه کوه پادنا و دهانه تنگ مهرک این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش فارس، تجمع‌ کنندگان معتقدند این کارخانه در کنار شهرک جدید فاز سه و مجتمع ۶۹۳ واحدی مسکن مهر در حال احداث است که در صورت راه ‌اندازی موجب ایجاد گرد و غبار و آلودگیهای زیست ‌محیطی برای ساکنان نزدیک به این کارخانه می‌شود.

تنگ مهرک از جمله زیباترین مکانهای طبیعی شهرستان فیروزآباد و از خاطره‌ انگیزترین تنگه ‌های شهرستان است.

 

*روز پنجشنبه ۶ تیر، به تعدادی از کارگران پروژه احداث فاز دوم پالایشگاه گاز بیدبلند بهبهان که اکثریت شان ساکنان شهرستان بهمئیِ هستند، اجازه ورود به محل کارشان ندادند. اخراج این کارگران بدون اطلاع قبلی و به بهانه پایان بخشی از کارپروژه صورت گرفت. به گزارش بامداد زاگروس، این کارگران که به طور غافلگیرانه از کارشان اخراج شدند مقابل این پروژه تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۹ تیر، شلتوک کاران روستاهای عرب حسن و عرب اسد از توابع بخش میان آب شهرستان شوشتر در اعتراض به کمبود آب برای آبیاری زمینهای کشاورزی شان، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از شلتوک کاران حاضر درتجمع گفت: حدود یک هفته است که با مشکل کمبود آب برای آبیاری زمینهای شلتوک کاری خود روبه رو هستیم.

 

*بامداد روز یکشنبه ۹ تیر، کارگران کارخانه قند فسا برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه، درخیابانهای فسا راهپیمایی و مقابل فرمانداری ویژه این شهرستان تجمع کردند. به گزازش تسنیم،  این دومین اقدام اعتراضی کارگران کارخانه قند فسا درسال جاری است. کارگران حاضر در تجمع گفتند: پس از واگذاری  کارخانه به بخش خصوصی، هر روز یک مشکل داریم.

 

*روز یکشنبه ۹ تیر، کارکنان شرکتی دانشگاه بناب در اعتراض به تعدیل نیرو در این دانشگاه، بار دیگر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایرنا، طی روزهای اخیر دستکم ۱۲ نفر از کارکنان دانشگاه بناب در استان آذربایجان شرقی از کار اخراج شده‌ اند. مسئولان دانشگاه علت مشخصی برای این اقدام ارایه نکرده اند. همچنین به تازگی تعدادی از کارکنان دانشگاه مقابل وزارت علوم دست به تحصن زده و یکی از کارمندان به دلیل فشارهای روحی و روانی ایجاد شده در محیط کار مقابل ساختمان دانشگاه اقدام به خودکشی کرده بود.

 

*بامداد روز یکشنبه ۹ تیر، جمعی از صاحبان وانت بار برای اعتراض  به عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک، مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان خواستار حذف هزینه های ورود به محدوده های ترافیکی بودند.

 

*روز یکشنبه ۹ تیر، کارگران بخشهای ریسندگی، بافندگی و رنگرزی کارخانه ایران‌ پوپلین رشت در اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق دست از کار کشیده و در داخل این واحد صنعتی نساجی واقع در کیلمتر ۵ جاده رشت - قزوین تجمع کردند. به گزارش ایران پرس، علاوه بر دو ماه حقوق معوقه، ماههاست که بیمه تکمیلی کارگران پرداخت نمی ‌شود.

 

*روز یکشنبه ۹ تیر، برخی از داوطلبان کنکور سراسری که از مناطق سیل زده هستند مقابل سازمان سنجش تجمع کرده و خواستار به تعویق انداختن کنکور شدند.

به گزارش دانشجو آنلاین، در روز ۱۸ خرداد نیز عده ای از دانش آموزان نسبت به زمان بندی کنکور اعتراض داشتند که در جریان تجمع شان دوتن از آنان بازداشت شدند

 

*روز دوشنبه ۱۰ تیر، خریداران محصولات رامک‌ خودرو، در اعتراض به تاخیر در تحویل خودرو مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت در تهران، تجمع کردند. به گزارش مشرق نیوز، معترضان معتقدند که خودروهای مانده در گمرک باید به قیمت قرارداد که ١٢٩ میلیون تومان بوده است آزاد شود.

 

*روز دوشنبه ۱۰ تیر، کارگران شهرداری آقاجاری برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و حق بیمه، مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان گفتند: از فروردین ماه سال جاری، مطالبات مزدی آنها به تاخیر افتاده و البته آنها بخشی از طلب خود را به صورت علی ‌الحساب دریافت کرده ‌اند. کارگران افزودند، علاوه برعدم پرداخت حدود ۳ ماه حقوق، حق بیمه کارگران نیز به تامین اجتماعی به طور کامل پرداخت نشده است.

 

*روز دوشنبه ۱۰تیر، مهمانداران شرکت حمل و نقل ریلی مهتاب سیر جم برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و برای بازگشت به کارِ ۶  همکار اخراجی شان دست به تجمع مقابل ایستگاه راه آهن اندیمشک (مرکز ناحیه راه آهن زاگرس) زدند. به گزارش رادیو زمانه، شرکت مهتاب سیر جم قصد اخراج ۵۷ نفر از کارگران بخشهای مختلفش با میانگین سابقه کاری ۱۷ساله را دارد و اخیراً ۶ نفرشان منجمله دو مهماندار و ۴ نفر از کارگران بخش فنی اندیمشک را اخراج کرده است.

 

*به گزارش خبرگزاری هرانا، روز دوشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۸؛ جمعی از نیروهای شرکتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در اعتراض به معوقات مزدی سه ماهه خود، در این دانشگاه دست به تجمع زدند.

 

*کارگران فضای سبز شاهین ‌شهر که در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و کاهش حقوق پس از واگذاری به بخش خصوصی از روز سه شنبه ۴ تیر دست از کارکشیدند و طی چند روز مقابل فرمانداری شهرستان شاهین‌شهر و میمه در استان اصفهان تجمع کردند، روز سه شنبه ۱۱ تیر، به دنبال دخالت اداره کار و وعده امنیت شغلی و عدم کاهش حقوق پس از ۷ روز به اعتصاب شان خاتمه دادند. به گزارش ایسنا، این کارگران از حذف ردیفهای حقوق خود در قرارداد پیشنهادی شرکت پیمانکار و کاهش حدود یک میلیون تومانی حقوق خود نسبت به سال قبل اعتراض کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۱ تیر، کارگران شهرداری سرفاریاب درشهرستان چرام (استان کهگیلویه و بویراحمد)، برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست از کارکشیدند و در محوطه محل کارشان اجتماع کردند. به گزارش بلاد شاپور به نقل از دهدشت نیوز، یکی از کارگران معترض گفت : هدف از این تجمع، اعتراض به عدم پرداخت مطالبات کارگران از طرف شهرداری است.

 

*روز سه شنبه ۱۱تیر، کارگران اداره آب و فاضلاب شهرستان شادگان در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق و ۳ ماه حق بیمه، دست از کار کشیدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران به نمایندگی از کارگران معترض گفت: بیش از پنج ماه است حقوق معوقه کارگران و دیگر کارکنان آبفای شادگان پرداخت نشده است.

 

*ظهر روز سه شنبه ۱۱تیر، دستفروشان خیابان ولیعصر برای اعتراض به مسدود کردن محل در آمدشان مقابل شهرداری ناحیه ۱ منطقه ۱۱ تجمع کردند. به گزارش اسکان نیوز، دستفروشان خیابان ولیعصر با استناد به ماده ۳ قانون نظام صنفی (رسمیت بخشی واحدهای صنفی سیار) و مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بی ‌کانون، اقدام به این تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه ۱۲ تیر، برای چهارمین روز متوالی، اهالی روستاهای راسفند و نوترکی  با بستن جاده مانع از انتقال زباله‌ های شهر ایذه به سایت دفع زباله راسفند شدند. به گزارش ایرنا، سرپرست شهرداری ایذه گفت: از حدود چهار روز پیش اهالی روستاهای راسفند و نوترکی، از انتقال زباله ‌های شهر ایذه به سایت دفع زباله راسفند ممانعت کردند که این امر موجب انباشت زباله در سطح این شهر شده بود.

 

*روز چهار شنبه ۱۲ تیر، کشاورزان غرب استان اصفهان در اعتراض به بسته شدن آب زاینده رود، مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، این کشاورزان و باغداران از مناطق و شهرهای غربی اصفهان از جمله نجف آباد، فلاورجان، خمینی شهر، لنجان و مبارکه بر لزوم حمایت و توجه بیشتر مسئولان برای تامین حقابه خود تاکید کردند. آنان خواهان تخصیص آب برای کشت محصولات خود و جبران خسارتهای ناشی از خشکسالی شدند.

 

*روز چهارشنبه ۱۲تیر، جمعی از بازنشستگان کشوری در اعتراض به عدم همسان سازی حقوق و ضعف خدمات درمانی دست به تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کشوری زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: خواسته اصلی ما ارتقای معیشت و اجرای همترازی حقوق بازنشستگان با شاغلان است. در مرحله بعد ما خواستار بهبود کیفیت خدمات درمانی هستیم.

 

*به گزارش ایرنا، ظهر روز چهارشنبه ۱۲تیر، مهمانداران شرکت مهتاب سیر جم در ادامه اعتراض شان نسبت به بلاتکلیفی شغلی، دست به تجمع در مسیر ریلی تهران - اهواز در اندیمشک (در محدوده ریلی اداره راه آهن زاگرس) زدند و به مدت  ۴۵ دقیقه مانع تردد قطار مسافری شدند.

 

*روز چهارشنبه ۱۲ تیر، جمعی از رانندگان استیجاری مجتمع نیشکر هفت ‌تپه برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه مطالبات شان مقابل ساختمان اداره کشاورزی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این رابطه، یکی از کارگران راننده گفت: ما به صورت مستقیم با کارفرما قرارداد کار داریم. او با بیان اینکه طبق قرار داد مدیریت شرکت باید هر ماهه مطالبات مزدی ما را به همراه اجاره بهای خودروها پرداخت کند، افزود: رانندگان استیجاری که بیشتر وانت بار هستند روزانه ۸ تا ۱۲ ساعت در شرایط سخت در مزارع  به ازای دریافت ۸۵۰۰ تومان در هر ساعت کار می کنند.

 

*روز شنبه ۱۵ تیر، برای چهارمین روز متوالی، کارگران سد کانی سیب پیرانشهر برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق به اعتصاب شان ادامه دادند. به گزارش کُردپا، یکی از کارگران سد کانی سیب پیرانشهر گفت:: علیرغم گذشت چهار روز از اعتصاب کارگران تا کنون توجهی به خواسته‌ های آنان نشده و پیمانکاران سد کانی سیب، کارگران اعتصابی را تهدید به اخراج از کار کرده ‌اند.

 

*روز شنبه ۱۵ تیر، رانندگان خودروهای استیجاری شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان، نداشتن بیمه و بِروز نشدن دریافتی شان متناسب با تورم در سال جدید، اعتصاب کرده و خودروهای شان را مقابل اداره مرکزی این شرکت پارک کردند. به گزارش بامداد زاگروس، به گفته رانندگان؛ آنها تنها حدود ۱۳درصد افزایش حقوق در سال جاری داشته اند و بیمه یکی از رانندگان خودروها هم به طور کامل قطع شده است.

 

*روز شنبه ۱۵تیر، کارگران خط و ابنیه فنی راه ‌آهن ناحیه زاگرس در اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و حق بیمه دست از کارکشیدند و با تجمع در مسیر ریلی تهران - اندیمشک و از تردد قطار جلوگیری کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که تحت مسئولیت شرکت تراورس در منطقه شوشتر و هفت تپه تا تنگ هفت به عنوان نگهدارنده و تعمیرات مشغول کارند دو ماه حقوق و حق بیمه شان پرداخت نشده است.

روز يكشنبه ۱۶ تیر، کارگران خط و ابنیه فنی راه‌ آهن ناحیه زاگرس درپی وعده پرداخت بخشی از مطالبات شان به اعتصاب دامنه دارشان موقتاً خاتمه دادند.

اعتصاب این کارگران طی روزهای ۱۱ ،۱۲ و ۱۵ تیر جریان داشت.

 

*روز یکشنبه ۱۶ تیر، مالکان خودروهای وارداتی برای دومین بار در اعتراض به ترخیص نشدن خودروهای شان مقابل منطقه آزاد اروند تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صدا و سیما، تجمع کنندگان در بنری که در دست داشتند از جمله نوشته بودند: «خودروهای ما زیر آفتاب نابود شدند»، «.... تا کی وعده؟ به داد ملت مظلوم خوزستان برسید...»

منطقه آزاد تجاری-صنعتی اروند در شمال غربی خلیج فارس و جنوب غربی استان خوزستان در شهرستانهای آبادان و خرمشهر است.

 

*به گزارش هرانا، روز یکشنبه ۱۶ تیر، جمعی از مدیران دفاتر سازمان نیازمندیهای روزنامه همشهری در اعتراض به عدم دریافت مطالبات و عدم تعیین تکلیف مالی خود، مقابل ساختمان همشهری در تهران تجمع کردند.

 

*روز شنبه ۱۵ تیر، کارگران کارخانه آذرآب اراک برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماههای اردیبهشت و خرداد و عمل نکردن وعده کارفرمایان و به خطر افتادن امنیت شغلی شان مقابل استانداری واقع در میدان سرداران اراک تجمع کردند. به گزارش ایلنا، طبق وعده مدیریت شرکت، حقوقها باید پانزدهم هر ماه پرداخت شود که هربار خلف وعده شده است. نکته مهم دیگر این است که کارگران بیش از هر چیزی نگران آینده شغلی خود هستند.

روز دوشنبه ۱۷ تیر، برای سومین روز متوالی، کارگران کارخانه آذرآب اراک به اعتصاب وتجمع شان دراعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی ادامه دادند.

 

 

*روز دوشنبه ۱۷ تیر، ساکنان بخش بوستان از توابع شهرستان باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به قطعی آب، دست به تجمع زدند. به گزارش کبنا نیوز، برخی از اهالی منطقه بوستان باشت در این خصوص اظهار کردند که به دلیل خرابی تلمبه آب، آب این بخش به مدت دو روز قطع و در این گرمای تابستان شرایط برای مردم سخت شده است. نه آب برای وسایل سرمایشی وجود دارد و نه آبی برای شستن و بهداشت.

 

*روز دوشنبه ۱۷تیر، کارگران کارخانه باختر بیوشیمی واقع در کرمانشاه، کیلومتر ۸ جاده سنندج، راهی تهران شدند و مقابل ساختمان دیوان عدالت و وزارت بهداشت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، نماینده شورای کار شرکت باختر بیوشیمی کرمانشاه در این باره گفت: «شرکت باختر بیوشیمی با سابقه کار ۳۰ ساله در شهرستان کرمانشاه حدودا ۵ سالی می‌ شود که با مشکل قیمت گذاری دارویی از سوی سازمان غذا و دارو کشور مواجه شده و به همین دلیل شرکت توان تولید دارو ندارد.»

 

*به گزارش هرانا، روز دوشنبه ۱۷ تیر، جمعی از کارکنان تعاونی اعتباری وحدت (آرمان) در مؤسسه ملل در اعتراض به انسداد سپرده ‌های مالی خود و نداشتن امنیت شغلی، مقابل ساختمان این موسسه در خرم آباد، دست به تجمع و تحصن اعتراضی زدند.

 

*روز دوشنبه ۱۷ تیر، اهالی روستای سید آباد مهاباد با تجمع در مسیر سایت زباله مانع تردد ماشینهای حمل پسماند شهرداری مهاباد شدند. به گزارش هاژه، به دنبال تجمع اعتراضی یک ماه قبل اهالی روستای سیدآباد مهاباد نسبت به وضعیت سایت پسماند مسئولان شهرستان مهاباد با تشکیل یک جلسه فوری کارگروه پسماند تصمیم گرفتند طی فرصت یک هفته ای نسبت به مکانیابی جدید، قطع دفع زباله در سایت سیدآباد و انتقال آن به مکان جدید اقدام نمایند. این تجمع اعتراضی به شرط عملی شدن این وعده یک هفته ای پایان یافت.

پس از گذشت بیش از یک ماه از جلسه کارگروه پسماند مهاباد و عدم تحقق وعده مسئولان مهاباد، ساکنان روستای سیدآباد بار دیگر با تجمع در مسیر ماشینهای دفع پسماند شهرداری مانع انتقال پسماندهای شهری مهاباد به این سایت شدند. 

 

*به گزارش هرانا، روز دوشنبه ۱۷ تیر، شماری از غارت شدگان موسسه ‌های کاسپین، البرز ایرانیان و ثامن الحجج در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات خود، مقابل بیدادستانی تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

*به گزارش اتحاد، روز سه شنبه ۱۸ تیر، کارکنان و کارگران شهرداری جیرفت مقابل ساختمان فرمانداری این شهر برای اعتراض به قصد کارگزاران برای پس گرفتن زمینهای که قانوناً ۲۰ سال پیش به آنها تحویل داده شده تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۸ تیر، کارگران عملیات نگهداری خط راه ‌آهن در تبریز برای اعتراض به تبعبد سایر کارگران این حوزه به دیگر نقاط، مقابل ساختمان ناحیه خط راه ‌آهن استان آذربایجان شرقی، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، کارگران خواستار عدم دخالت نهادهای امنیتی هستند و معتقدند آنها به جای تامین امنیت تنها باعث مخدوش شدن امنیت روانی کارگران می‌شوند. آنها همچنین خواستار توضیح مدیر کل راه‌آهن در مورد عدم مقاومت در برابر فشارهای نهادهای امنیتی هستند.

 

*روز سه شنبه ۱۸ تیر، اهالی منطقه‌ دیمچه شوشتر برای اعتراض به نحوه واگذاری شرکت کشت و صنعت کارون مقابل این شرکت تجمع کردند به گزارش ایلنا، تجمع‌ کنندگان گفتند: ۲۰ هزار هکتار از زمینهای آنان بدون سند توسط شرکت کشت و صنعت کارون تصرف شده است، در حالی که این زمینها حق مردم این منطقه است.

دیمچه، منطقه ‌ای در ۱۰ کیلومتری شهرستان شوشتر به سمت دزفول است که از تعدادی روستا تشکیل شده و امروزه دیگر اثری از آنان نیست.

 

(*روز سه شنبه ۱۸تیر، کارگران کارخانه رینگ ‌سازی مشهد برای سومین روز متوالی به اعتصاب شان ادامه دادند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: سه روز از اعتراض کارگران کارخانه «رینگ‌سازی» می‌ گذرد و آنها هنوز منتظرند تا مسئولان برای پرداخت مطالبات شان کاری انجام دهند.

 

*روز سه شنبه ۱۸ تیر، کارگران خط و ابنیه فنی راه‌ آهن ناحیه لرستان برای اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و حق بیمه و نداشتن امنیت شغلی راهی پایتحت شدند و مقابل ساختمان مرکزی راه ‌آهن تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند:حقوق ماههای اردیبهشت و خرداد آنها پرداخت نشده است و پرداخت حق بیمه آنها نیز با مشکل روبروست و یکی دیگر از مشکلات کارگران نداشتن امنیت شغلی به سبب قراردادهای کوتاه ‌مدت است.

 

*بامداد روز یکشنبه ۹ تیر، جمعی از دستفروشان بازار تبریز در اعتراض به ممانعت شهرداری از کسب و کارشان دست به تجمع مقابل فرمانداری تبریز زدند. به گزارش ایلنا، شهرداری تبریز از روز یکشنبه ۹ تیر، فعالیت هرگونه دستفروشی درحاشیه بازار و خیابانهای اطراف آن را ممنوع کرد.

روز سه شنبه ۱۱ تیر، دستفروشان معترض تبریز برای دومین بار مقابل فرمانداری تبریز  تجمع کردند. روز یکشنبه ۱۶ تیر، دستفروشان تبریز بار دیگر دست به تجمع زدند.

به گزارش آناج، روز دوشنبه ۱۷ تیر، برای چندمین بار، دستفروشان تبریز مقابل فرمانداری تبریز تجمع کردند.

روز سه شنبه ۱۸ تیر، به دنبال مزاحمتهای مجدد ماموران شهرداری برای دستفروشان در بازار تبریز، بین دستفروشان و ماموران وحشی شهرداری درگیری شدیدی رخ داد. در این درگیری تعدادی از نفرات مجروح شدند. درگیری به حدی بود که دولت برای سرکوب دستفروشان و مردم حمایت کننده از آنها، نیروی ضدشورش وارد کرد.

 

روز چهارشنبه ۱۹ تیر، کارگران کارخانه «کنتورسازی» قزوین در اعتراض به بلاتکلیفی در وضعیت شغلی خود مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته کارگران، افزایش مشکلات کارخانه باعث شده میزان تولیدات کارخانه نسبت به قبل کاهش یافته و کارگران نگران امنیت شغلی خود باشند. به گفته کارگران حاضر در تجمع، طی دو سال گذشته در کارخانه کنتورسازی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ کارگر مشغول کار بودند که این تعداد هم‌اکنون به حدود ۱۵۰ کارگر تقلیل یافته است.

 

*روز سه شنبه ۱۸ تیر، دور جدید اعتصاب کارگران  پروژه قطارشهری اهواز (شرکت کیسون) در اعتراض به عدم پرداخت ۱۶ ماه حقوق و عیدی سال جدید دهمین روز را پشت سر گذاشت. به گزارش پیام خوزستان، یکی از کارگران اعتصابی گفت: از ابتدای امسال تاکنون فقط ۱۳میلیون ریال مساعده به هر یک از کارگران پرداخت شده است.

به گزارش ایرنا، روز چهارشنبه ۱۹تیر، کارگران  پروژه قطارشهری اهواز در یازدهمین روز اعتصاب شان دست به تجمع مقابل ساختمان ساختمان قطار شهری  وشهرداری اهواز زدند

عملیات اجرایی مترو اهواز بهمن سال ۸۵ آغاز شد اما پیشرفت این پروژه پس از گذشت بیش از ۱۳ سال هنوز کمتر از ۳۰ درصد است. پروژه متروی اهواز از نیروگاه زرگان در شمال شرقی اهواز شروع می‌شود و پس از عبور از میدانهای اصلی شهر، در منطقه بقایی در جنوب غربی اهواز به انتهای مسیر خود می‌رسد. طول این مسیر بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک کشور ۲۳ کیلومتر و شامل ۲۴ ایستگاه است.

 

*روز چهارشنبه ۱۹تیر، کارگران شهرداری بروجرد برای اعتراض به اخلال در امر بازنشستگی شان مقابل دفتر امام جمعه این شهر تجمع کردند. به گزارش سفیر افلاک، تاکنون گفته می ‌شد به دلیل عدم پرداخت دو ماه حق بیمه این کارگران، مشکلی در بازنشسته شدن آنها پیش‌آمده و بعد از گذشت شش ماه از بازنشسته شدن آنها هنوز این مشکل برطرف نشده است.

 

*روز پنج شنبه ۲۰ تیر، کارگران کارخانه قند فسا برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و حق بیمه تجمع شان را در این واحد تولیدی از سرگرفتند و با جلوگیری از خارج کردن تولید ازکارخانه عزم راسخ شان در راه احقاق حقوشان را نشان دادند.

به گزارش تسنیم، کارگران معترض کارخانه قند فسا گفتند: فرماندار شهرستان به وعده ‌اش عمل نکرده و به همین دلیل امروز نیز در کارخانه تحصن کرده  و اجازه نمی‌ دهیم که چیزی از کارخانه خارج شود.

 

*روز پنج شنبه ۲۰ تیر، کارگران کارخانه آب معدنی داماش به اعتصاب برای اعتراض  به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی، ادامه دادند. به گزارش ایلنا، حقوق کارگران کارخانه آب معدنی داماش در سال جدید پرداخت نشده است و تولید دراین واحد صنعتی از اول تیرماه متوقف شده است. به گفته یکی از کارگران، در گذشته حدود ۱۴۰ کارگر در این کارخانه مشغول به کار بوده‌ اند اما امروز تعداد آنها به حدود ۳۰ نفر رسیده است.

 

*روز جمعه ۲۱ تیر، جمعی از فعالان محیط زیست برای اعتراض به راه اندازی معدن مرمریت در کوه بِیرَمی شهرستان دشتی دست به تجمع  در تنگ شیرینه و محل ساخت این معدن زدند. به گزارش خلیج فارس، فعالان محیط زیست که از پیش برای تجمع در خصوص ممنوعیت فعالیت معادن در کوه بیرمی در فضای مجازی اطلاع رسانی کرده بودند، در تنگ شیرینه و محل ساخت معدن مرمریت جمع شدند و اعتراض خود را در خصوص فعالیت این معدن اعلام کردند. آنان خواستار لغو مجوز معدن شدند تا کوه بیرمی که بلندترین قله استان بوشهر را به ارتفاع ۱۹۵۰ متر در خود جای داده، به عنوان یک ثروت ملی برای نسل آینده حفظ شود.

 

*روز شنبه ۲۲ تیر، کارگران آب و فاضلاب روستایی اهواز همراه با خانواده های خود برای اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق،کارکردن بدون قرارداد و بیمه، مقابل این اداره تجمع کردند. به گزارش قدس آنلاین، کارگران معترض گفتند: وعده هایی که معمولا می دهند این است که تا دو هفته دیگه حقوق پرداخت می شود، اما به این وعده ها عمل نمی کنند.

 

*روز شنبه ۲۲ تیر، کارگران شهرداری منجیل در اعتراض به عدم پرداخت کامل حقوق ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد و یک سال سنوات و عیدی مقابل ساختمان اداره کار رودبار واقع در میدان تکاوران شهر منجیل تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران تجمع کننده گفتند: در سال جاری چندین بار پیگیر مطالباتمان شده ‌ایم. هر بار مسئولان شهری وعده پیگیری پرداخت مطالبات معوقه ما را می‌دهند اما در عمل هیچ اتفاقی نمی ‌افتد و کارگران همچنان با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

*روز شنبه ۲۲ تیر، کارگران کارخانه قند فسا برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه بار دیگر مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، به دنبال تجمع دوباره این کارگران بازهم بازار وعده و وعیدها گرم شد و معاون فرماندار فسا با حضور در جمع کارگران گفت: امروز در راستای این تجمع، جلسه ای در فرمانداری با حضور مالک کارخانه و نمایندگانی از شما برگزار و نتیجه جلسه پرداخت یک حقوق تا فردا و یک حقوق دیگر نیز تا آخر ماه شد.

 

*روز یکشنبه ۲۳ تیر، کارگران شهرداری اردل در استان چهار محال بختیاری برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی ازکارگران شهرداری اردل گفت: از سال ۹۶ تاکنون هیچ وقت ما به موقع حقوق دریافت نکرده ‌‌ایم و از بهمن ماه سال گذشته هم اصلا حقوقی پرداخت نشده است.

 

*روز دوشنبه ۲۴ تیر، کارگران کارخانه گونی بافی و بسته بندی آذر فدک شبستر برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل این واحد تولیدی واقع در شهرک سرمایه گذاری خارجی، کیلومتر ۲۰ جاده تبریز- صوفیان تجمع کردند. به گزارش تبریز مت، یکی از کارگران حاضر درتجمع گفت: این تجمع در اعتراض به ایجاد مشکل در تولید به دلیل عدم تامین مواد اولیه ودر معرض اخراج قرار گرفتن ۳۵۰ کارگر است.

 

*بامداد روز دوشنبه ۲۴ تیر، اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران برای اعتراض به ۲۷ سال بلاتکلیفی، مقابل حوزه ریاست قوه قضاییه واقع در خیابان ولیعصر، تجمع کردند. به گزارش ایلنا، شمار افرادی که از طریق این تعاونی اقدام به خرید زمین کرده‌اند، ۲۰ هزار نفر است. یک نفر از معترضان گفت: بسیاری از کسانی که از این تعاونی آپارتمان خریده‌ اند درآمد چندانی ندارند. خیلی از آنها در خیابان دستفروشی می ‌کنند، مثلا سبزی می ‌فروشند و مستاجر هستند.

 

*طبق فراخوان قبلی روز سه شنبه ۲۵ تیر، بازنشستگان در اعتراض به رسیدگی نشدن مطالبات شان مقابل وزارت کار دست به تجمع زدند. شورای بازنشستگان ایران در بیانه ‌ای اعلام کرد که این تجمع همزمان با روز تامین اجتماعی برگزار شده است و «از تامین اجتماعی برای بازنشستگان جز نامی و عنوانی دیگر چه مانده است؟»

در مقابل این تجمع گسترده، نیروی امنیتی و لباس شخصیها سعی می کردند تجمع را برهم بزنند و در نهایت نیروهای اطلاعاتی یک فرد جوان که در حال فیلم برداری بود دستگیر و باخود بردند. معترضان در شعارهای خود فریاد زدند:

فریاد فریاد  از این همه بیداد/ حقوقهای نجومی  فلاکت عمومی/ درد ما درد شماست   مردم به ما ملحق شوید/ کارگر، معلم ، دانشجو  اتحاد اتحاد/ درمان، معیشت، حق مسلم ماست/ کارگر، معلم، دانشجوی زندانی  آزاد باید گردند/ این همه بی عدالتی   هرگز ندیده ملتی.

 

*روز سه شنبه ۲۵ تیر، قصابان گچساران در اعتراض به سرگردانی شغلی در پی عمل نکردن شهردار دوگبندان به وعده هایش، مقابل فرمانداری گچساران تجمع کردند. به گزارش کبنا نیوز، مشگل از آنجا آغاز شد که کشتارگاه گچساران به علت مشکلات بهداشتی و محیط زیستی و فرسوده بودن طبق نظر اداره دامپزشکی و شبکه بهداشت و درمان گچساران باید تعطیل تا توسط شهرداری دوگنبدان تعمیر و تجهیز شود. قصابان گچساران گفتند: در حالی که بیش از بیست روز از تعطیلی کشتارگاه گچساران می گذرد هیچ کدام از وعده های شهردار دوگنبدان عملی نشده است. تعمیر و تجهیز کشتارگاه بسیار بسیار به کندی پیش می رود و ماشین جهت انتقال گوشت هم در اختیار ما گذاشته نشده و ما همچنان بلاتکلیف و سرگردان هستیم.

 

*روز سه شنبه ۲۵ تیر، جمعی از رانندگان خطوط درون‌ شهری زنجان در اعتراض به عدم اجرای طرح اصلاح خطوط اتوبوسرانی، مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش ایسنا، استاندار زنجان در جلسه شورای هماهنگی ترافیک استان و کمیسیون ایمنی اجرایی، با اشاره به تجمع رانندگان خطوط درون‌ شهری زنجان گفت: انتظار می‌رود فرماندار زنجان در خصوص اجرای طرح اصلاح خطوط اتوبوسرانی، پیگیری و بررسی ویژه ‌ای به عمل آورد.

 

*روز چهارشنبه ۲۶ تیر، جمعی از دوستان و خانواده ‌های بازداشت شدگان اعتراضات هفت تپه در مقابل زندان اوین تجمع کردند. به گزارش هرانا، شرکت کنندگان در این تجمع با در دست گرفتن عکسهای امیر امیرقلی، ساناز اله یاری، امیر حسین محمدی فرد، سپیده قلیان و اسماعیل بخشی، حمایت خود را از این افراد اعلام کردند.

 

*روز چهارشنبه ۲۶ تیر، کارگران کارخانه گونی بافی و بسته بندی آذر فدک شبستر در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی، مقابل استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند. به گزارش تبریز من، در پی تجمع اعتراضی کارگران این شرکت تولیدی، محمدزاده مدیرکل سیاسی استانداری و فرماندار شبستر با حضور در جمع کارگران معترض وعده پیگیری دادند.

 

*روز چهارشنبه ۲۶ تیر، جمعی از معلولان در اعتراض به پوشش ناکافی بیمه سلامت  مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: طبق ماده ۶ قانون معلولان وزارت بهداشت و درمان مکلف است پوشش بیمه سلامت افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان را به گونه‌ ای تأمین کند که علاوه بر تأمین خدمات درمانی مورد نیاز این افراد، خدمات توانبخشی جسمی و روانی افراد دارای معلولیت را نیز پوشش دهند.

 

*روز شنبه ۲۹ تیر، کارگران نیروگاه دماوند دراعتراض به کاهش حقوق و عدم پرداخت به موقع آن دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، کارگران نیروگاه دماوند گفتند: ما انتظار داریم که برای مشکلات این نیروگاه به صورت ریشه ‌ای چاره اندیشیده شود. از وقتی که نیروگاه دماوند به بنیاد شهید و سپس به یکی از بانکها واگذار شد، باوجود سود بدست آمده، کارگران دچار مشکل شده ‌اند.

 

*روز چهارشنبه ۲۶ تیر، کارگران شهرداری لوشان برای اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق، مقابل بیدادگستری رودبار تجمع گردند. به گزارش ایلنا، شهرداری لوشان حدود یک ماه پیش در مزایده ‌ای کارخانه آسفالت و شن و ماسه خود را بابت پرداخت طلب ۳۰۰ میلیونی یکی از طلبکاران به مبلغ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان فروخته است و مابقی مبلغ آن در حساب سپرده دادگستری است اما به دلیل بی‌ توجهی مسئولان شهری لوشان، کارگران تاکنون موفق به وصول مطالبات ۷ ماهه خود نشده ‌اند.

بعد از ظهر روز شنبه ۲۹ تیر، کارگران شهرداری لوشان به دنبال وعده شهردار مبنی بر پرداخت بخشی از مطالبات شان طی ۴۸ ساعت، به اعتصاب شان پس از ۴ روز موقتا خاتمه دادند.

 

*روز شنبه ۲۹ تیر، کارگران کارخانه کنتورسازی البرز واقع در شهرک صنعتی البرز در استان قزوین برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل فرمانداری شهرستان البرز تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، کارگران تجمع کننده گفتند: از سال ۸۸ که این شرکت به قیمت بسیار پایین به بخش خصوصی واگذار شد به مرور زمان همه چیز حتی بیمه و بیمه تکمیلی کارگران قطع شده است.

 

*روز شنبه ۲۹ تیر، برای هشتمین بار در این ماه، رانندگان اخراجی شرکت واحد با تجمع و در دست داشتن بنر مقابل وزارت کار، خواهان بازگشت به کار شدند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه، مسئولان وزارت کار به نیروی انتظامی مستقر در وزارتخانه و عوامل حراست دستور داند تا از حضور این رانندگان اخراجی در مقابل وزارت کار جلوگیری کنند و به شکل غیر انسانی آنها را حول دادند و بارها نوشته هایشان را از دست شان به زور گرفتند اما رانندگان اخراجی دوباره نوشته ای تهیه و در دست گرفتند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۳۰ تیر، جمعی از کارکنان اداره راه و شهرسازی نیشابور برای اعتراض به توخالی در آمدن وعده مسئولان مقابل اداره کل راه و شهرسازی شهرستان نیشابور تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان ‌گفتند: زمانی دولت برای آمدن کارمندان به شهرستانها امتیازاتی رویایی گذاشتند، بیش از ١٠ بند که تقریبا هیچکدام انجام نشد و رسید به یک قطعه زمین که اصلش همان بود تا در آینده دوایی به درد زندگی‌ ما باشد. اما صد افسوس که فقط آواره شدیم.

 

*روز یکشنبه ۳۰ تیر، کارکنان شرکتی دانشکده نفت و گاز گچساران در اعتراض به مرخصی اجباری یک ماه و بدون حقوق مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کدند. به گزارش کبنا، تجمع کنندگان گفتند: دارای ۳ سال سابقه کار در دانشکده نفت و گاز هستیم که تمامی امورات این دانشکده توسط نیروی شرکتی انجام می‌ شود، اما با اتمام سال تحصیلی نیروهای شرکتی از ۲۷ تیرماه تا ابتدای شهریور ماه به صورت اجباری به مرخصی بدون حقوق فرستاده می ‌شوند که عملاً بیکار می‌شویم که این اقدام مسئولان دانشکده بر خلاف قوانین کار است و باعث مشکلات زیادی برای کارکنان دانشکده می‌شود.

 

*روز یکشنبه ۳۰ تیر، کارگران واحد تعمیرات پالایشگاه آبادان برای دومین روز، در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل دست از کار کشیده و مقابل ساختمان مرکزی شرکت پالایش نفت آبادان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع اعتراضی کارگران قسمتهای آب و برق و بخار "شرکت ثنا اندیشه"، تعمیرات واحدهای جنوب "شرکت یگانه نورد" و تعمیرات فاز ۳ پالاشگاه آبادان "شرکت مشتقاق آبادان" شرکت داشتند.

یکی از کارگران معترض گفت: یکسان‌ سازی حقوق تا به حال در بین کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان از جمله کارگران واحد تعمیرات اعمال نشده و این امر موجب شده افزایش دستمزد کارگرانی که سالهاست در این واحد پالایشگاهی به کارهای سخت مشغولند، متناسب با سوابق کاری آنها نباشد.

 

*روز یکشنبه ۳۰ تیر، اهالی شهر جدید صدرا از توابع شیراز با تشتهای خالی و لباسهای نشسته مقابل اداره آب این شهر تجمع کردند. به گزارش پیام فارس، بی آبی و کم آبی که دچار شهر صدرا شده از اواخر اردیبهشت ۹۸ آغاز شد که با فشار گرما به اوج رسید است. یکی دیگر از جوانان معترض گفت: هیچکس از مسئولان حاضر به پاسخگویی نیست و رئیس اداره آب صدرا انگار چشم بسته غیب می ‌گوید چون هر دفعه که اعتراض می ‌کنیم به ما اعلام می‌کند آب قطع است. چند نفر از افراد معترض به قطع آب در اداره آب صدرا، کودکان خود را در بغل گرفته بودند و صدای جیغ و گریه این کودکان در فضا پیچیده بود.

 

*ظهر روز شنبه ۲۹ تیر، جمعی از کارکنان اداره کل راهداری و حمل‌ و نقل جاده ‌ای استان قزوین برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی پس از الکترونیکی کردن عوارض آزاد راه، دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش ایلنا، یکی ازتجمع کنندگان با اشاره به بلاتکلیفی وضعیت کارگران عوارضی قزوین گفت: عوارضی استان قزوین صد و سی و پنج کارمند دارد که آنها بعد از قرارگیری دوربین در این محورها و الکترونیکی شدن عوارض در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند.

روز یکشنبه ۳۰ تیر، معترضان برای دومین روز متوالی مقابل استانداری قزوین تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۳۰ تیر، کارجویان شهرستان هویزه برای اعتراض به  تحمیل بلاتکلیفی شغلی ۲ ساله توسط شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی کارجویان معترض گفت: ۲ سال است که هر بار ما را با یک بهانه ای از سر باز می کنند؛ یک بار می گویند نامه عدم سوء پیشینه بیاورید، وقتی نامه را می بریم‌ می گویند بروید نامه وضعیت امنیتی را بیاورید، آن را هم می بریم، می گویند بروید تا خبرتان کنیم.

 

*روز پنج شنبه ۲۷تیر، كاركنان صنعت نفت در عسلويه برای اعتراض به حذف کار اقماری مقابل ساختمان مرکزی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واقع در عسلویه - استان بوشهر – تجمع کردند. به گزارش عسلویه آنلاین، تجمع کنندگان در اعتراض به تصميم عجولانه و بدون كار كارشناسي شده مسولان شركت ملّي نفت ايران با در دست داشتن پلاكاردهايی خواهان بازگشت اين آيتم به فيش حقوقی شان  شدند.

روز دوشنبه ۳۱ تیر، کارکنان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس عسلویه برای دومین بار دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان مرکزی منطقه ویژه، دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

*به گزارش دانشجو نیوز، روز دوشنبه ۳۱ تیر، جمعی از کارکنان دانشگاه آزاد واحد پرند، در اعتراض به حقوق معوقه خود، مقابل دفتر ریاست دانشگاه تجمع کردند. در پی این تجمع اعتراضی، رئیس دانشگاه قول داد که حقوق معوقه کارکنان را پرداخت کند.

 

*روز دوشنبه ۳۱ تیر، برای باری دیگر، ناظران کشاورزی سراسر کشور راهی پایتخت شدند تا با تجمع مقابل وزارت جهاد کشاورزی، به بلاتکلیفی استخدامی اعتراض کنند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: از سال ۸۲ در بدنه وزارتخانه مشغول به کار هستیم و هر کدام از ما سالها سابقه کار و تخصص داریم؛ اما متاسفانه هیچ قانونی برای جذب ما در وزارتخانه و عقد قرارداد دائم ندارند؛ این شرایط، برای ما ناگوار است.

 

*روز دوشنبه ۳۱ تیر، کارگران بازنشسته شرکت مخابرات راه دور شیراز برای دومین روز متوالی مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت واقع در خیابان سمیه تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان اظهار داشتند: مسئولان هیات حمایت از صنایع بیش از ۱۲ سال است که مطالبات ایام اشتغال حدود ۱۲۰۰ بازنشسته را پرداخت نمی ‌کنند و در پاسخ به ما می ‌گویند: مشکلات اقتصادی مانع از این کار شده است.

 

*بامداد روز دوشنبه ۳۱ تیر، کارکنان سهام عدالت سراسر کشور به تهران سفر کردند و ابتدا برای دومین روز متوالی مقابل مجلس اجتماع کردند وسپس دست به تجمع مقابل ساختمان معاونت امور تعاون وزارت کار واقع در میدان تختی و خیابان صابونچی زدند. به گزارش ایلنا، این گروه از کارگران گفتند: حدود ۱۵۰۰ نفر هستیم که پس از ۱۳سال فعالیت در دفاتر شرکتهای تعاونی سهام عدالت، هنوز وضعیت شغلی‌ مان مشخص نیست.

 

اخبار کوتاه بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

شنبه ۱ تیر:تجمع اعتراضی پرسنل شرکت خودروسازی کرمان موتور در اعتراض به  اخراج از کار مقابل فرمانداری بم

یکشنبه ۲ تیر: تجمع اعضای تعاونی مسکن وزارت نیرو در میدان نارمک تهران/ تجمع مردم مشهد در اعتراض به تصرف  زمینهای شان در وکیل آباد و نمایشگاه توسط نیروی انتظامی/ تجمع شالیکاران شهرستان بابل در اعتراض به عدم تامین سوخت اداوات کشاورزی.

سه‌شنبه ۴ تیر:تجمع غارت شدگان موسسه های کاسپین و ثامن الحجج، در اعتراض به برآورده ‌نشدن مطالبات شان، مقابل ساختمان بانک مرکزی در تهران/ تجمع کارکنان اخراجی دانشگاه بناب برای چهارمین روز متوالی مقابل دفتر ریاست این دانشگاه ادامه پیدا کرد. به گزارش  نیروهای حراست به یکی از  کارکنان اخراجی که مشغول جمع آوری امضا بودحمله ور شدند.

چهارشنبه ۵ تیر: تجمع کشاورزان شهرستان لنجان واقع در استان اصفهان برای اعتراض به بستن آب رودخانه زاینده رود در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند/ اعتصاب و تجمع پرسنل شرکت خارادژ، پروژه احداث کانال انتقال آب به دریاچه ارومیه در اعتراض به پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق شان.

یکشنبه ۹ تیر: تجمع غارت شدگان موسسه مالی و اعتباری کاسپین مقابل بیدادسرای جرائم پولی و بانکی در تهران

دوشنبه ۱۰ تیر: تجمع تولید کنندگان پوشاک مدارس در اعتراض به نحوه قرارداد توزیع پوشاک، جلوی فرمانداری شیراز/ تجمع کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه واقع در شهر صنعتی کاوه در اعتراض به شرایط کاری و مرخصی اجباری.

سه شنبه ۱۱ تیر: تجمع اعتراضی غارت شدگان صرافی دهقان شیراز در مقابل صرافی/ تجمع کارگران شرکت لاستیک پارس در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه مقابل ساختمان اداری این شرکت.

یکشنبه ۱۶ تیر: تجمع کسبه و کامیونداران ارومیه در اعتراض به آسفالت نبودن و عدم امکانات در جاده اروميه- سلماس/ تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری فاز ۱۲ پارس جنوبی مقابل دفتر کارفرما.

سه شنبه ۱۸ تیر: تجمع اعتراضی جوانان و فارغ التحصیلان بیکار استان فارس برسر راه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌ جمهور/ اعتصاب و تجمع کارگران ارگ بم در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق.

چهارشنبه ۱۹ تیر: تجمع نمایندگان دانش آموختگان رشته حقوق سراسر کشور در ادامه اعتراض به بیکاری.

شنبه ۲۲ تیر: تجمع کارکنان شرکت کاوشگران معدن ۵ گل گهر در استان كرمان و در ۵۰ كيلومتري جنوب غربي شهرستان سيرجان.

یکشنبه ۲۳ تیر: تجمع ساکنان روستای بیت محارب زرگان شهرستان باوی در استان خوزستان در اعتراض به جمع كردن تانكرهاى آب در این روستا، توسط نيروهاى انتظامى/ اعتصاب و تجمع مغازه داران سیل زده شهرستان دوره چگنی واقع در استان لرستان در اعتراض به عدم تخصیص تسهیلات‌ سیل به مغازه داران این شهرستان/ اعتصاب مغازه داران جکیگوری شهر مرزی واقع در استان سیستان و بلوچستان در اعتراض به یورش چندباره ماموران به مغازه ها و ضبط کالاهای شان/تجمع سه روزه کارگران آب معدنی داماش واقع در جاده قزوين به رشت

دوشنبه ۲۳ تیر: دومین روز تجمع اهالی منطقه همت ‌آباد مشهد واقع درحاشیه  منطقه ۳ شهر مشهد برای اعتراض به کمبود و کیفیت نامناسب آب آشامیدنی. معترضان جاده سیمان را مسدود کردند/ تجمع کارکنان شرکتی در شهرک صنعتی سرمایه‌ گذاری خارجی در تبریز، در اعتراض به نبود مواد و بیکاری ۵۰۰ نفر از کارکنان این شرکت. شهرک صنعتی سرمایه ‌گذاری خارجی یکی از شهرکهای صنعتی استان آذربایجان شرقی است که در ۱۷ کیلومتری شهر تبریز واقع شده ‌است.

سه شنبه ۲۵ تیر: اعتصاب و تجمع اتوبوسرانان زنجان برای اعتراض به خطوط جدید اتوبوسرانی/ تجمع غارت شدگان مؤسسه کاسپین وابسته به سپاه پاسداران مقابل بانک مرکزی/ تجمع اعتراضی کارگران شهرداری آبژدان شهرستان اندیکا در استان خوزستان، مقابل استانداری.

چهارشنبه ۲۶ تیر:تجمع اعتراضی جمعی از کسبه و ساکنان خیابان حصار اراک در اعتراض به اجرای «طرح پیاده راه» در این خیابان

پنجشنبه ۲۷ تیر: تجمع اعتراضی معترضان به ادامه فعالیت معدن بوکسیت تاش مقابل فرمانداری شاهرود.

شنبه ۲۹ تیر: تجمع غارت شدگان توسط شرکتهای خودرو سازی مقابل غرفه متعلق به خودروسازان سایپا در نمایشگاه بین المللی تهران/ اهالی فاز ۲ شهرک مخابرات شهریار واقع در استان تهران در اعتراض به قطع طولانی مدت و مستمر آب، در اداره آبفا این شهرستان تجمع کردند.

یکشنبه ۳۰ تیر: تجمع ساکنان سرپل ذهاب برای جلوگیری از اقدام ماموران شهرداری کە می خواستند برق کانکسها و چادرهای مردم زلزلە زدە را قطع کند.

دوشنبه ۳۱ تیر: تجمع کارکنان دانشگاه آزاد پرند مقابل دفتر ریاست دانشگاه/ تجمع اعتراضی مردم منطقه كمب، دمبدپ و وشنام، مقابل دادسرای چابهار بِه دليل حمايت دادستان از زمین خواران حرفه ای/ تجمع سپرده گذاران غارت شده موسسه کاسپین در تهران/ کارکنان «مترو هولدینگ» برای اعتراض به تغییر وضعیت شغلی خود، مقابل دفتر مرکزی این شرکت در تهرانپارس تجمع کردند/ کارگران مترو تهران برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی در محوطه شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه تجمع کردند.

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۱۴، سه شنبه اول مرداد ۱۳۹۸ـ ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول