جنبش رنگین کمان بیشماران (اردیبهشت ۹۸)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در اردیبهشت ماه علاوه بر مراسم روز اول ماه مه و روز معلم، شاهد حرکتهای گسترده از جانب کارگران و زحمتکشان بودیم. مساله کاهش سرسام آور قدرت خرید و فقر روزافزون کارورزان آن چنان ابعادی پیدا کرده که کارگزاران نظام به آن اعتراف می کنند. روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت یک مجلس نشین گفت: در هفته کارگر باید جشن می ‌گرفتیم ولی کارگران با مشکلات زیادی مواجه هستند، حداقل دستمزد کارگران کمتر از نصف حداقل نیاز آنهاست، هم دولت و هم کارفرمایان این حرف را قبول دارند.» (روزنامه جمهوری اسلامی)

شرایط فاجعه بار زندگی، هر روز تعداد بیشتری از مردم به زیر خط فقر می روند. این شرایط که محصول تعرض حکومت و کارفرمایان به سطح زندگی و معیشت کارورزان یدی و فکری است، موجب گسترش جنبش اعتراضی شده است.

در ماه اردیبهشت، علاوه بر جنبش اعتراضی کارگران و مزدبگیران، خانواده فعالان کارگری بازداشت شده که در گردهمآیی بزرگ اول ماه مه شرکت کرده بودند چندین تجمع برگزار کردند. همچنین جمعی از اعضا و دوستداران کانون نویسندگان ایران همزمان با محاکمه بکتاش آبتین، رضا خندان (مهابادی) و کیوان باژن دست به تجمع اعتراضی زدند.

در ماه اردیبهشت امسال، تعداد حرکتهای اعتراضی نیروهای کار (به جز حرکتهای اعتراضی معلمان، پرستاران و دانشجویان که به طور جداگانه در نبرد خلق منتشر می شود) ۱۸۲ روز به شرح زیر است.

 

*روز سه شنبه ۳ اردیبهشت، کارگران ساختمانی بانه در اعتراض به افزایش ۵۰ درصدی حق بیمه مقابل اداره کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران ساختمانی تمکن مالی لازم برای پرداخت حق بیمه ‌های افزایش‌ یافته را ندارند و اگر مصوبه افزایش حق بیمه لغو نشود، مجبورند بر خلاف میل شان از بیمه ‌پردازی انصراف دهند.

 

*روز سه شنبه ۳ اردیبهشت، شماری از کارگران کارخانه قند شمال خوزستان (قند شوش) که در جوار مجتمع کشت و صنعت هفت تپه واقع شده، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی شان دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران علت برپایی اعتراض خود را دستکم سه ماه معوقات مزدی اعلام کردند و اظهار داشتند: دفترچه ‌های بیمه ‌ای ما به دلیل افزایش بدهیهای کارفرما از سوی اداره تامین اجتماعی تمدید نمی ‌شود.

 

*روز چهارشنبه ۴ اردیبهشت، کارگران فاز دو پالایشگاه آبادان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق چند ماه گذشته خود اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایران وایر، یکی از کارگران معترض گفت: ما تعدادی از کارگران فاز دو پالایشگاه آبادان هستیم که ۴ ماه است حقوق نگرفته ‌ایم. عیدی و مابقی سنوات را هم پرداخت نکرده ‌اند. امروز به نشانه اعتراض تجمع کردیم که با برخورد نیروی انتظامی و تهدید از سوی پلیس رو به رو شدیم.

 

*روز چهارشنبه ۴ اردیبهشت، کارگران اخراجی پتروشیمی دهلران (شرکت اویکو) بار دیگر در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، مدیر شرکت اویک پتروشیمی دهلران درباره اعتراض کارگران اخراجی شرکت پیمانکاری اویکو پتروشیمی دهلران گفت: ۶۰ نفر از نیروهای اویکو از شرکتهای پیمانکاری اویک پتروشیمی دهلران بیکار شده اند که امیدواریم با حل مشکلات قراردادی این شرکت کارگران دوباره مشغول به کار شوند.

 

*روز چهارشنبه ۴ اردیبهشت، جمعی از اهالی روستای باغچمک بم باشرکت فعال زنان و علیرغم حضور نیروهای انتظامی، مانع اجرای حکم قضایی لایه روبی قنات حسینیه شدند. به گزارش طلوع ارگ، یکی از اهالی روستا هدف از این تجمع اعتراضی را اعلام مخالفت اهالی روستا با پیشروی و لایه‌روبی این قنات به سمت سفره‌ های آب زیرزمینی این روستا بیان کرد.

 

*روز پنجشنبه ۵ اردیبهشت، برای پنجمین روز متوالی،جمعی از کارگران شهرداری منطقه ۵ اهواز در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق به اعتصاب ادامه دادندو از جمع آوری زباله در مناطق تحت پوشش این شهرداری خودداری کردند. به گزارش ایرنا، یکی از مسئولان شهرداری منطقه پنج اهواز با تایید اعتصاب کارگران این شهرداری که زیرنظر یک شرکت پیمانکاری مشغول به کارند، از پرداخت یک ماه حقوق این کارگران معترض در هفته آتی خبرداد.

 

*روز شنبه ۷ اردیبهشت، جمعی از زنبورداران ایذه‌ در اعتراض به ناکافی بودن سهمیه شکر دست به تجمع مقابل اداره جهاد کشاورزی این شهرستان زدند. به گزارش ایرنا، شهرستان ایذه حدود ۹۴۰ زنبور دار دارد که در نقاط مختلف شهرستان اقدام به پرورش زنبور عسل می‌ کنند. با توجه به تعداد بالای زنبورهای عسل در ایذه و دمای پایین شهرستان که باعث شده است شهد گل‌ها دیرتر آماده شود، زنبورداران نیاز مبرمی به شکر برای تغذیه زنبورهای خود دارند.

بیش از ۵۰ درصد عسل تولیدی استان خوزستان در ایذه تهیه می‌شود و با توجه به فعالیت ۹۴۰ نفر به صورت مستقیم، اشتغالزایی خوبی را برای مردم ایذه فراهم کرده است.

 

*روز شنبه ۷  اردیبهشت، تجمع رانندگان مینی بوس پلاک عمومی تهران در اعتراض به نرخ عوارض ورود به محدوده، مقابل شورای قلابی شهر تهران ادامه یافت. به گزارش مهر، مدتی است رانندگان مینی بوسهای دارای پلاک عمومی مقابل شورای فرمایشی شهر تهران تجمع می ‌کنند و خواستار اصلاح نرخ عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک می شوند.

 

*به گزارش ایرنا، به دنبال تجمع روز شنبه ۷ اردیبهشت مردم روستای ایلان جره و بالاده و بستن جاده اصلی کازرون به فراشبند در اعتراض به قطع چند روزه آب شرب این روستا، معاون شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان کازرون گفت: کاهش آبدهی چاه تامین آب شرب در بخش جره و بالاده این شهرستان منجر به قطع آب برخی روستاهای این بخش شده است.

 

*روز شنبه ۷ اردیبهشت، جمعی از کسبه جمعه بازار شاهرود در اعتراض به تغییر محل کارشان به خارج از شهر دست به تجمع مقابل شورای قلابی شهر زدند و خواستار بازگرداندن جمعه بازار به مکان قبلی خود واقع در خیابان ساحلی جنوبی یا مکانی مناسب ‌تر شدند. به گزارش فارس، یکی از این فروشندگان که لوازم منزل میئ ‌فروشد گفت: مکان قبلی جمعه بازار شاهرود بسیار بهتر بود چرا که مردم حداقل راه دسترسی آن را به سهولت داشتند اما مکان فعلی آنقدر پرت و دور افتاده است که اگر کسی خودروی شخصی نداشته باشد نمی‌تواند به آن مکان بیاید.

 

*به گزارش ایلنا، روز یکشنبه ۸ اردیبهشت، صاحبان مرغداری از سراسر کشور به تهران آمدند و با تجمع مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت خواستار افزایش قیمت مصوب مرغ شدند. همچنین بخشی از اعتراضهای مرغداران مربوط به بازداشت برخی از فعالان این صنعت بود. مرغداران معترض که طی روزهای گذشته در چند شهر دیگر نیز دست به تجمع اعتراضی زده بودند، با تجمع مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی خواستار کناره ‌‌گیری محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی از مقام خود شدند و در ادامه به مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت رفته و درباره آنچه حقوق حقه خود می ‌دانستند، شعار دادند.

 

*بامداد روز دوشنبه ۹ اردیبهشت، کارگران خدماتی خط یک قطار شهری تهران در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در محوطه سکوی ایستگاه شهر ری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: به دلیل استمرار بی ‌توجهی کارفرمای شرکت پیمانکار بخش خدمات خط یک قطار شهری تهران به مطالبات صنفی کارگران، علاوه بر ۲۵۰ کارگر معترض که شغل‌ شان قطار شویی و خدمات حین سرویس است، در این اجتماع کارگران خدماتی ایستگاههای خط یک نیز ما را همراهی می ‌کنند.


*روز یکشنبه ۸  اردیبهشت، کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به عدم پرداخت  چند ماه حقوق، حق بیمه و مطالبات دیگر مقابل استانداری خوزستان اجتماع کردند. به گزارش ایرنا: مطالبات پرداخت نشده کارگران شامل حقوق و حق بیمه از بهمن سال گذشته تاکنون است. حدود ۲۵۰ نفر از کارگران در ۲ ماه گذشته حقوق دریافت نکرده اند ضمن آنکه تعدادی از این کارگران از شهریور سال گذشته تاکنون حقوق طلب دارند.

روز دوشنبه ۹ اردیبهشت، برای دومین روز متوالی، کارگران شهرداری کوت عبدالله مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۰ اردیبهشت، قصابان شهر بیجار در استان کردستان در اعتراض به نرخ جدید گوشت قرمز از طرف اداره صنعت، معدن و تجارت و کاهش ۱۵۰ هزار ریالی هر کیلوگرم نسبت به نرخ قبلی، برای چهارمین روز متوالی دست به اعتصاب زدند و از کشتار و عرضه گوشت به نرخ ۷۵۰ هزار ریالی خودداری کردند. به اساس ایرنا، نرخ گوشت قرمز به علت کاهش دام سبک و سنگین از اواخر سال گذشته سیر صعودی داشت و در برخی مناطق کشور به بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم رسید.

 

*روز سه شنبه ۱۰ اردیبهشت برای چهارمین روز متوالی، کسبه بازار روز دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به افزایش ۳۰۰ درصدی عوارض از طرف شهرداری با بستن محل کارشان اعتصاب کردند. به گزارش تسنیم، در سال جدید این دومین باری است که کسبه بازار روز در پی افزایش ۳۰۰ درصدی میزان پرداختی عوارض اعتراض دارند و این بار وقتی مشاهده کردند که هیچ‌ یک از مسئولان به فکر آن‌ها نیستند در یک اقدام هماهنگ تصمیم به اعتصاب گرفتند.

 

*روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت (اول ماه مه) به دنبال فراخوانهای جداگانه بیش از بیست تشکل و نهاد کارگری و جمعی از بازنشستگان و دانشجویان، علیرغم فضای به شدت امنیتی و قُرُق خیابانهای منتهی به مجلس رژیم توسط نیروی انتظامی تجمع بزرگ کارگران و بازنشستگان و دانشجویان رأس ساعت ده بامداد شکل گرفت. شرکت کنندگان در این تجمع پلاکاردهای مختلفی در دست داشتند و شعارهای «کارگر، معلم، دانشجو اتحاد اتحاد»، «گرانی تورم بلای جان مردم»، «درد ما درد شماست مردم به ما ملحق شوید»،  «نان کار آزادی حق مسلم ماست»، «این همه اختلاسگر زندانه سهم کارگر» و شعارهایی با خواست آزادی کارگران، معلمان و دانشجویان زندانی سر دادند

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کمتر از نیم ساعت از شروع تجمع، نیروهای لباس شخصی به همراه مأموران نیروی انتظامی به تجمع کنندگان به شکل وحشیانه ای یورش برده و با ضرب و شتم شدید تعداد زیادی از کارگران و تجمع کنندگان را دستگیر کردند.

در همین روز کارگران نیشکر هفت ‌تپه مقابل فرمانداری شوش با شعار: «نان، کار، آزادی؛ حق مسلم ماست» دست به تجمع زدند.

در رویدادی دیگر، مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر، توسط انجمن صنفی و کمیته آموزشی كارگران و استادکاران ساختمانی مریوان و سرو آباد در میدان کارگران چهار راه شبرنگ مریوان برگزارشد.

همچنین کارگران و فعالان کارگری سنندج به مناسبت روز جهانی کارگر با در دست داشتن پلاکارد و پارچه نوشته هایی در طول خیابان غفور را راهپیمایی کردند.

 

*روز چهار شنبه ۱۱ اردیبهشت، کارگران راه آهن لرستان برای چندمین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود دست به اعتصاب زدند. در جریان این تجمع، کارگران معترض برای دو ساعت اقدام به بستن خط ریلی لرستان نمودند. معترضان گفتند؛ از بهمن ماه سال گذشته تاکنون هیچ دستمزد دریافت نکرده اند.


*روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت، همزمان با ورود حسن روحانی به کرمانشاه کارگران صنعت نفت و گازغرب در اعتراض به انتقال شرکت از کرمانشاه به ایلام دست به تجمع زدند. به گزارش آنا، چند روز پیش از ورود روحانی به کرمانشاه، خبری مبنی بر انتقال شرکت نفت و گاز غرب از کرمانشاه به ایلام به بیرون درز پیدا کرده بود و همین امر موجب شد تا کارگران و کارکنان این شرکت نسبت به این تصمیم غیر کارشناسی واکنش نشان دهند و با ارسال چند نامه به وزیر نفت و رئیس جمهوری اعتراض خود را بیان نمایند.

 

*روز پنجشنبه  ۱۲ اردیبهشت، کارگران کارخانه کاغذ پاژ در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل فرمانداری نیشابور زدند. به گزارش ایسنا، فرماندار این شهرستان علت تعطیلی این کارخانه را تولید بوی نامطبوع ناشی از فعالیت این کارخانه و اعتراض اهالی منطقه عنوان کرده است، به گفته وی در این کارخانه حدود ۱۳۰ کارگر فعال بودند.

بامداد روز شنبه ۱۴ اردیبهشت، کارگران کارخانه کاغذ پاژ نیشابور در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی خود برای دومین روز متوالی مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند.

 

*روز شنبه ۱۴ اردیبهشت، خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت رامک خودرو، در اعتراض به گرانی قیمتهای اعلام شده، عدم تحویل خودرو و نسبت به برآورده ‌نشدن مطالبات‌ شان، مقابل ساختمان بیدادگستری در تهران اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش فارس، خودروی افراد معترض باید سال گذشته تحویل داده می‌ شد ولی هنوز این اتفاق نیفتاده است. در عین حال اخباری مبنی بر ترخیص برخی خودروها از گمرک مطرح شده و زمزمه‌ هایی در مورد محاسبه قیمت بر اساس نرخ فعلی بازار شنیده می‌شود.

 

*روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت، کارگران شهرداری منطقه هشت اهواز در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و دو ماه حق بیمه، دست به تجمع مقابل ساختمان این شهرداری زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: کارگران فضای سبز منطقه هشت اهواز سه ماه حقوق از پیمانکار این شهرداری طلبکار هستند.


*روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت، کشاورزان سیل زده خوزستان مقابل ساختمان جهاد کشاورزی شهرستان کارون، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش هرانا، معترضان در خصوص دلایل تجمع خود گفتند: «مراحل اداری پرداخت خسارتهای سیل اخیر به مزارع ما باید تسهیل و تسریع شود. کشت ما نابود شده و بدهیها بر جای مانده و وضعیت معیشتی ما کشاورزان بسیار سخت شده است.

 

*روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت، زنان کارگر سازمان پسماند شهرداری اهواز در اعتراض به کاهش شیفت کاری و حقوق و عدم پرداخت حق بیمه مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر اهواز تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از زنان معترض گفت: ۲۰ روز در بیمارستان بودم که هنوز سلامتی خود را به دست نیاوردم اما جهت حفظ آبروی خود و زندگی فرزندانم در این سازمان کار می‌ کنم. شش ماه بیمه ما پرداخت نشده است و اکثر ما زنان بی ‌سرپرست یا بد سرپرست هستیم و در این آشغالها کار می‌ کنیم.

 

*روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت، اهالی مناطق گلدشت، گلبهار، عین ۲ و کوی علوی در استان خوزستان برای اعتراض به وضعیت نامناسب فاضلاب مقابل ساختمان شورای قلابی شهر اهواز تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از اهالی گلدشت گفت: ما در برابر سیلاب ایستادگی کردیم و از ورود آب به مناطق شهری جلوگیری کردیم اما در حال حاضر رفتگری، جمع ‌آوری فاضلاب و پسماند انجام نمی ‌شود و شهرداری تنها یک نفر را جهت نظافت این منطقه و جمع ‌آوری زباله ‌ها در نظر گرفته است.

 

*روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت، کارگران شهرداری کوت عبدالله بار دیگر برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش ایرنا، کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله از بهمن ماه سال قبل حقوق خود را دریافت نکرده و پس از چند بار اعتراض، تنها به بخشی از کارگران حقوق بهمن ماه پرداخت شد.

 

*روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت، رانندگان کامیون و کمپرسی در اردکان دست از کارکشیده و کامیونهای شان را در امتداد هم پارک و تجمع کردند. به گزارش فارس، رانندگان معترض، علت این تجمع را عدم توجه به خواسته ‌های خود ازجمله افزایش نرخ قطعات و لوازم‌ یدکی، گرانی قیمت لاستیک و عدم توزیع آن بین رانندگان کمپرسی، افزایش سرسام ‌آور قیمت روغن و پایین بودن کرایه حمل ‌و نقل اعلام کردند.

 

*روز چهار شنبه ۱۱ اردیبهشت، صاحبان قنادیهای دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به قیمت مواد اولیه شیرینی اعتصاب کرده و از پخت شیرینی خودداری کردند. به گزارش فارس، یک قناد گفت: تا زمانی که نرخ جدید متناسب با افزایش مواد اولیه اعلام نشود وضع به همین شکل خواهد بود. خانمی که برای سفارش کیک روز معلم آمده بود گفت: پنجمین شیرینی‌ فروشی است که امروز مراجعه کردم و هیچ کدام تولید ندارند.

روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت، اعتصاب قناد های دهدشت برای ششمین روز ادامه یافت.

 

*روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت، اهالی سعدآباد در اعتراض به متوقف شدن ساخت زیرگذر سعدآباد - آبپخش، مقابل بخشداری تجمع کردند. به گزارش نوای جنوب، تجمع کنندگان نسبت به جمع آوری ابزار آلات و تاسیسات کارگاهی در محدوده اجرای این زیرگذر شدیدا معترض بوده و خواستار فعال شدن این پروژه شدند..

 

*روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت، تعدادی از نانوایان قم در اعتراض به عدم افزایش قیمت نان مطابق با سایر کالاها، مقابل اتحادیه نانوایان این شهر تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، برخی نمایندگان این افراد با اشاره به اینکه همه اجناس و خدمات در سالهای گذشته و به ویژه امسال افزایش یافته است گفتند: «این افزایش حتی شامل خمیرمایه، کنجد، گاز و آب و برق و بیمه هم شده است اما تا کنون قیمت نان مطابق با آنها افزایش نیافته است.»

 

*به گزارش هرانا، روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت، گروهی از کشاورزان شهرستان نقده، در اعتراض به پرداخت نشدن چند ماهه مطالبات شان مقابل ساختمان کارخانه قند این شهرستان تجمع کردند

 

*روز سه شنبه ۱۷ اردیبهشت، کارگران کارخانه پویا نخ ایلام در اعتراض به افزایش ساعت کار، از ۸ ساعت به ۱۲ساعت بدون پرداخت حق اضافه کاری، دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش ایلنا، کارفرمای شرکت پویا نخ ایلام از کارگران خواسته طی سه شیفت دوازده ساعته و بدون هیچ اضافه دستمزدی کار کنند.

بنا به همین گزارش، پیش از این،کارگران طی چهار شیفت هشت ساعته در این شرکت کارمی‌کردند. کارگران به درخواست اضافه کار کارفرما اعتراض کرده و آن را بر خلاف قانون کار دانستند. کارفرمای این کارخانه در واکنش به اعتراض کارگران آنها را تهدید به اخراج نمود.

 

*روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت، جمعی از تاکسی داران دهگلان در اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه مقابل فرمانداری تجمع کردند. روز سه شنبه ۱۷ اردیبهشت نیز آژانسهای مسافربری هم دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند. به گزارش دهگلان شیدا، در پی این تجمع جلسه ای با حضور فرماندار، نماینده رانندگان و نماینده شورای قلابی شهر برگزار شد و تصمیماتی در این خصوص گرفته شد.

 

*روز سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه، کارگران اخراجی کارخانه صنایع غذایی کیوان در همدان اقدام به تجمع کردند. تجمع اعتراضی کارگران اخراجی با خواست بازگشت به کار صورت گرفت. به گزارش ایران کارگر، این کارگران که روز چهارشنبه ۲۸ فروردین ماه امسال با تصمیم کارفرما از کار اخراج شده‌ بودند، طی روزهای گذشته با طرح شکایت در اداره کار شهرستان همدان، پیگیر مطالبات صنفی خود شدند؛ ولی اداره کار نیز تاکنون هیچ پاسخ روشنی به آنها نداده است.

 

*روز شنبه ۷  اردیبهشت، تمامی اکیپهای نیروهای تعمیراتی و رولیاژی و خطوط شرکت متانیر (تعمیرات برق تهران و قم و کرج) در اعتراض به عدم امنیت شغلی و مسائل دیگر در رابطه با شرکت برق منطقه ای تهران اعتصاب کردند. 

روز یکشنبه ۸ اردیبهشت، کارکنان متانیر در شهرهای تهران، قم و کرج برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و واگذاری به بخش خصوصی دست از کار کشیدند. به گزارش اقتصاد آنلاین، اعتراض کارکنان این شرکت به سیاستهای شرکت برق تهران و تبدیل این شرکت به بخش خصوصی و نبود امنیت شغلی است.

شرکت مهندسی تعمیرات انتقال نیروی تهران (متانیر) از شرکت سهامی برق منطقه ای تهران منتزع و با ۷۵۰ نفر پرسنل مجرب و متخصص فعالیت خود را از مهر ماه ۱۳۷۷ آغاز نمود.

روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت، کارکنان متانیر استانهای تهران، قم و کرج  همزمان با آغاز دومین هفته اعتصاب شان، بار دیگر دست به تجمع مقابل وزارت نیرو واقع در خیابان ولی عصر، ابتدای بزرگراه نیایش زدند.

به گزارش برق نیوز، روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت، کارگران شرکت مهندسی تعمیرات انتقال نیروی تهران (متانیر) در اعتراض به تعدیل کارگران این شرکت و عدم رسیدگی به مطالبات شان، در مقابل ساختمان وزارت نیرو دست به تجمع زدند.

 

*روزهای سه شنبه و چهارشنبه  ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت، جمعی از کارگران بخش خدمات شهری شهرداری منطقه ۳خرم آباد در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق شان دست به تجمع مقابل شهرداری خرم آباد و استانداری خوزستان زدند. یکی از کارگران تجمع کننده گفت: در حالی حقوق چند ماهه آنها پرداخت نمی ‌شود که شهرداری حقوق آنها را به پیمانکار پرداخت کرده اما پیمانکار حقوق کارگران را پرداخت نمی ‌کند.

 

*روز چهارشنبه ۱۸اردیبهشت، برای دومین روز متوالی، کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌ آهن نواحی نورآباد و شازند اراک (شرکت جوش گستر) در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماههای اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ و بن ماه رمضان از رفتن برسرکارشان خودداری کردند. به گزارش ایلنا، طبق اظهارت یکی از کارگران، آنها از برخی مزایای عرفی هم در سال جاری محروم شده ‌اند.

به گزارش کانال تلگرام کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، کارگران اسلامشهر، رباط کریم و فرودگاه نیز روز ۱۵ اردیبهشت به دلیل مشابهی اعتصاب کردند.

 

*روز چهارشنبه ١٨ اردیبهشت، نانوایان بیرجند برای چهارمین روز متوالی با تعطیلی واحدهای خبازی ‌شان در اتحادیه تجمع کرده و نسبت به نرخ نان بسیار معترض هستند. به گزارش غلات نیوز: مرداد ماه سال گذشته افزایش ۱۰ درصدی نرخ نان برای بیرجند مصوب شده و قرار بود بهد از چند ماه اجرایی شود که متاسفانه این امر صورت نگرفت. رئیس اتحادیه نانوایان بیرجند گفت: سوال ما از مسئولان محترم استان این است که نانوایان با این افزایش ۱۰ درصدی که آن هم با تاخیر طولانی اعمال شده، چطور می ‌توانند هزینه‌ های سرسام‌ آورشان را جبران نمایند؟!

 

*روز پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت، کسبه بازار شهرک زیوه از توابع بخش سیلوانا در منطقه مرگور از شهرستان ارومیه در اعتراض به واگذاری مغازه های شان به اتحادیه تعاونی حکومتی و خرید مجدد، محل کارشان را تعطیل و مقابل بخشداری سیلوانا تجمع کردند. حدود۴۰۰ کسبه این شهرک که بیش از بیست سال در این بازار مشغول کارند، از طرف یک اتحادیه تعاونی، وابسته به بخشدار بخش سیلوانا و همراهی دهیارهای منطقه مرگور، برای واگذاری مغازه های شان تحت فشار قرار دارند و انها را تهدید کرده اند در صورت عدم واگذاری به دادگاه معرفی و با اشد مجازات روبه رو خواهند شد.

 

*روز پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت، جمعی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق، دست به اعتصاب زدند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، به دنبال این اعتصاب، ۵ کارگر این مجتمع بازداشت و ۱۵ کارگر دیگر به پلیس امنیت احضار شدند.

 

*روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت، رانندگان تاکسی در ارومیه برای اعتراض به گرانی لاستیک و لوازم مصرفی خودرو و نرخ پایین کرایه دست از کارکشیدند و در در ایستگاههای اصلی و پُر ازدحام شهر تجمع کردند. به گزارش خبرآنلاین، در پی اعتصاب برخی رانندگان تاکسی در ایستگاههای اصلی و پرازدحام شهر ارومیه که به دلیل نرخ پایین کرایه و گرانی لاستیک و لوازم مصرفی خودرو صورت گرفت، شهردار ارومیه از افزایش نرخ کرایه‌ ها خبرداد.

 

*روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت، جمعی از فعالان محیط زیست شاهرود در اعتراض به فعالیت معدن شاهوار مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، برداشت از معدن بوکسیت شاهوار از ۶ سال پیش آغاز شد، در این مدت گروههای حامی محیط زیست و نیز برخی دستگاههای اجرایی نسبت به عواقب آن اعتراضهایی کردند تا این که اواخر سال گذشته پس از اتمام قرارداد شرکت بهره بردار، ادامه فعالیت آن ممنوع اعلام شد. این تعطیلی را بسیاری از دوستداران محیط زیست موقتی خوانده و به مناسبتهای مختلف از مسئولان منطقه و استان در خواست تعطیلی دایم آن را کردند

 

*روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت، برای چندمین بار کارگران فضای سبز شهرداری منطقه ۸ اهواز در اعتراض به به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و ۲ ماه حق بیمه و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش ایرنا، یکی از این کارگران تجمع کننده گفت: سه ماه حقوق و از اسفند ماه سال گذشته نیز حق بیمه ما واریز نشده است.

 

*روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت، رانندگان تاکسی‌در کرج برای اعتراض به فعالیت تاکسیهای اینترنتی تجمع کردند. به گزارش ایسنا، رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کرج با اشاره به فعالیت تاکسیهای اینترنتی در کرج گفت: فعالیت تاکسیهای اینترنتی بخشی از درآمد تاکسیهای گردشگی و آژانسهای فعال شهر را کاهش داده است.

 

*بامداد روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت، تعدادی از ورزشکاران و مدال آوران بازیهای آسیایی و پارا آسیایی کشور، در اعتراض به بدقولیهای وزارت ورزش و جوانان و پرداخت نشدن پاداشهای شان مقابل درب وزارت ورزش و جوانان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، پیش از اعزام کاروانهای ایران به بازیهای آسیایی جاکارتا، مسئولان ورزش و در راس آن وزارت ورزش و جوانان اعلام کردند، به نفراتی که طلا بگیرند ۱۶۰ سکه، نقره ۸۰ سکه و برنز ۴۰ سکه تعلق می‌گیرد. همچنین قرار بود به مدال آوران در رشته ‌های تیمی نصف این پاداش اهدا می‌شود، اما پس از این مسابقات گفته ‌شد پاداش‌ها از سکه تبدیل به حواله و پول شده و همین موضوع ناراحتی ورزشکاران را به دنبال داشته است.

 

*فعالیت معادن مستقر در روستای وشته الموت و پیغمبرکوه شهرستان آبیک با اعتراض مردم و فعالان محیط زیست مواجه شده است. به گزارش روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ایرنا، طی یک ماه گذشته شروع فعالیت ۲ معدن در استان قزوین واقع در روستای وشته الموت و پیغمبر کوه آبیک با اعتراضات فراوانی از سوی فعالان محیط زیست رو به رو شده و بازتاب گسترده ای در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی داشته است. شهروندان و اهالی شهرستان آبیک معتقدند که پیغمبر کوه به عنوان تفرجگاه مردم این شهرستان محسوب می شود و تغییر کاربری نادرست موجب شده تا ۱۸۱ هکتار از این اراضی به فعالیت معدن اختصاص یابد؛ درحالی که مردم آبیک از چند طرف در محاصره شرکت سیمان آبیک، مرغداریهای صنعتی و نیروگاه رجایی قرار دارند و تنها دلخوشی آنها همین طبیعت بکر در پیغمبر کوه است.

 

*به گزارش روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ایلنا، طی روزهای گذشته، کارگران کارخانه کاشی کوثر در ادامه اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل فرمانداری ابرکوه زدند. فرماندار شهرستان ابرکوه به دنبال تجمعهای اعتراضی کارگران کارخانه کاشی کوثر با وعده پرداخت حقوق کارگران درآینده نزدیک، گفت: جلسه ای برای رفع مسائل و مشکلات کارخانه کاشی کوثر با حضور مسئولان استان و سهامداران تشکیل ومقرر شد در راستای ارتقای بیش از پیش و استفاده حداکثری از ظرفیت کارخانه همچنین رونق تولید، اقدامات لازم توسط سهامداران عمده، هیات مدیره و مدیر عامل این شرکت با همکاری بانک صنعت و معدن و دستگاههای اجرایی صورت گیرد.

 

*روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت، به دنبال تجمعهای اعتراضی چغندرکاران نقده، پیرانشهر، اشنویه، بوکان و مهاباد، وعده پرداخت بخشی از مطالبات کشاورزان تا پایان اردیبهشت ماه از سوی کارفرما داده شد. به گزارش رادیو زمانه، این کشاورزان از مهرماه سال گذشته، چغندرهای شان را تحویل کارخانه دادند. از آن زمان تاکنون، این کارخانه تنها حدود ۶۵ درصد مطالبات کشاورزان را پرداخت کرده و ۳۸ میلیارد تومان آن که شامل ۳۵ درصد باقی‌مانده مطالبات می‌شود را، هنوز پرداخت نکرده است.

 

*روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت، دکه داران و توزیع کنندگان مطبوعات پایتخت برای اعتراض به افزایش اجاره محل کارشان، برای چندمین بار دست به تجمع مقابل شهرداری تهران زدند. به گزاررش موج، یکی از دکه داران گفت: ما سالهاست به عنوان دکه دار از اتحادیه خودمان پروانه کسب داریم و نان حلال می خوریم. بعد از ۴۰ سال که ما در دکه ها کسب و کار می کنیم شهرداری تهران قصد دارد با گرفتن چندین برابری کرایه، نان ما را آجر کند. ما در این کسادی بازار، به زحمت مخارج خود را درمی آوریم ولی باز هم می خواهند مجبورمان کنند به شهرداری چندین برابر کرایه مکان بدهیم که نشدنی است.

 

*روز سه شنبه ۲۴ اردیبهشت، جمعی از اعضای پروژه ۲۰۵۸ تعاونی مسکن شهرداری تهران برای اعتراض به عدم صدور مجوز برای ساخت و ساز مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: از سال ۸۲ شهرداری منطقه ۱۸ تهران زمینی را به تعاونی مسکن خود اختصاص داد و این تعاونی یک هزار و ۱۰۰ عضو دارد. وی گفت: شهرداری دریاچه را در بخشی از این زمین ساخته اما هنوز برای ساخت واحد‌های مسکونی اقدامی نکرده است.

 

*به گزارش رکنا، بامداد روز سه شنبه ۲۴ اردیبهشت، تعداد زیادی از پیمانکاران منطقه ۲۲ شهرداری تهران که با گذشت سالها هنوز طلب شان را از قسمت مالی شهرداری دریافت نکرده اند در جلوی ساختمان شهرداری در خیابان بهشت تجمع کردند.

 

*به گزارش کمپین فعالان بلوچ، روز سه شنبه ۲۴ اردیبهشت جمعی از مردم معترض کاروان و زرآباد در مقابل بیدادگستری چابهار تجمع کردند. معترضان خواستار توضیح مقامات قضایی در خصوص چرایی آزادی فردی به نام «یحیی کاروانی» شدند که متهم به قتل دو روحانی اهل سنت این شهر است. آزادی این فرد برای دومین بار با پشتیبانی ارگانهای امنیتی باعث نگرانی مردم شده است.

 

*روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت، گروهی از رانندگان مینی ‌بوس‌ در مشهد برای اعتراض به بالا بودن هزینه ‌های دریافت مجوز از سازمان اتوبوسرانی برای تردد در ایستگاههای بلوار شاهنامه این شهر اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایلنا، مینی ‌بوس‌ داران که سرویس حمل و نقل شرکتها، کارخانجات و مؤسسات را انجام می‌دهند، نسبت به مبلغ ۲۱۰ هزار تومانی سالیانه برای اعطای مجوز از سوی سازمان اتوبوسرانی مشهد اعتراض داشتند.

 

*روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت، شماری از مهندسان شیرازی که کارشان با دفاتر ماده ۳۳ را از زمان دوره چهارم شورای قلابی شهر شیراز به صورت مستقیم و غیرمستقیم شروع کرده اند، در اعتراض به مصوبه شورای پنجم که به بیکاری این افراد منجر می شود در مقابل ساختمان شورای شهر شیراز تجمع کردند. به گزارش شیرازه، معترضان بر رضایت ارباب رجوعها از عملکرد این دفاتر تاکید داشت و بیان کرد: «مردم قبلا برای دریافت تخفیفها و پرداخت عوارض ساعتها در صف می ایستادند اما الان راحت با مراجعه به دفاتر کارهای خود را انجام می دهند.»

 

*روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت، کارگران شهرداری اردل در اعتراض به عدم پرداخت ۶ماه حقوق و وعده های دروغین دست به تجمع مقابل شهرداری زدند. به گزارش جهانبین نیوز، یکی از کارگران شهرداری شهر اردل گفت: ۶ ماه است که حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده ایم که در این مدت فشارهای سنگینی به ما و خانواده هایمان وارد شده و زندگی برای ما بسیار رنج آور و سخت است.

 

*روز شنبه ۲۸ اردیبهشت، جمعی از حامیان حقوق حیوانات در تهران در اعتراض به کشتار سگها دست به تجمع مقابل شهرداری تهران زدند. به گزارش اقتصاد نیوز، این شهروندان در پی انتشار اخباری درباره کشتار سگهای ولگرد در پایتخت توسط شهرداری، مقابل شهرداری تهران تجمع کرده و نسبت به این اقدامات اعتراض کردند.

 

*روز آدینه ۲۷ اردیبهشت، جمعی از اهالی شهر شاهدیه، بخش زارچ و محدوده دروازه قرآن یزد در اعتراض به مشکلات زیست محیطی تصفیه ‌خانه فاضلاب كه عمدتاً نیز مربوط به پشه ‌ها و بوی بد است، دست به تجمع زدند و جاده یزد - اشکذر در محدوده نصرت ‌آباد را با آتش زدن لاستیک مسدود کردند. به گزارش ایسنا، استاندار یزد به دنبال بالا گرفتن گلایه ‌های مردم شاهدیه و زارچ در مورد وضعیت زیست محیطی تصفیه‌ خانه شهر یزد و مشکلاتی که برای آنها به دنبال داشته است، تاکید کرد: مشکل را در کمترین بازه زمانی برطرف و اسباب خاطر مردم را فراهم خواهیم کرد.

 

*روز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت، همزمان با سفر وزیر راه به استان خراسان جنوبی و بازدیدش از جاده در دست ساخت بیرجند -  قائن، کارگران این پروژه با تجمع اعتراضی برای بلاتکلیفی شغلی و معیشتی به نمایش گذاشتند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران گفت: پنج سال است در این شرکت و در جاده بیرجند - قاین کار می کنم اما نه تنها از ۱۰ ماه پیش حقوق نگرفته ایم بلکه ما را نیز اخراج کردند.

 

*روز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت، اعتصاب کارگران راه ‌آهن و خطوط و ابنیه فنی تبریز از آذریایجان شرقی در گذرگاه تبریز، شروع شد. آنها در اعتراض به عدم دریافت معوقات مزدی خود دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایران کارگر، کارگران راه‌ آهن باز هم سناریوی تکراری و وعده ‌های توخالی مدیران راه ‌آهن و شرکت گسترش راه ‌آهن مواجه شدند. به گفته‌ این مدیران، هیچ یک از پرسنل راه‌آهن حق اعتراض به عملکرد این شرکت را ندارند. کارگران بلاتکلیف خطوط وابنیه فنی راه‌آهن ناحیه آذربایجان اینک برای چندمین بار در اعتراض به عدم دریافت حقوق معوقه سال ۹۷ و ۹۸ و حقوق به یغما رفته ناچیز خود، اعتصاب کردند.

 

*روز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت، کارگران  ایستگاه را ه آهن اراک شازند نورآباد (شرکت خط گوش گستر) در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق، دست از کارکشیدند. به گزارش ایران کارگر، کارگران قربانی اختلافات مالی بین دولت، شرکت راه آهن و شرکت خط گوش گسترهستند. شرکت خط گوش گستر به جای پرداخت حقوق کارگران می گوید از شرکت راه آهن طلبکار است و شرکت راه آهن هم ادعای طلب از دولت را دارد.

 

*روز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت، اعتصاب رانندگان شرکت مخابرات استان کردستان برای ۷ روز متوالی ادامه یافت و مخابرات  بدون هیچ اعتنایی همه را به اخراج تهدید کرد.

به گزارش اتحاد، رانندگان شرکت مخابرات کردستان مانند دیگر کارکنان بخش خصوصی زیر نظر پیمانکار نورچشمی شرکت کار می کنند و پیمانکار آنها به نام کیاست مبلغی حدود نصف قرارداد فی مابین خود و شرکت مخابرات را به رانندگان پرداخت می نماید.

 

*روز سه شنبه ۳۱ اردیبهشت، کارگران کارخانه آذر آب اراک برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و وعده های توخالی کارفرما و مسئولان دست از کار کشیدند و در محوطه کارخانه تجمع کردند و سپس به طرف فرمانداری شهرستان اراک راهپیمایی کردند. به گزارش ایلنا، حسین بختیاری فرماندار اراک با حضور  در اجتماع کارگران کارخانه آذر آب، گفت: حقوق اسفند ماه کارگران کارخانه آذر آب امروز به حساب آنان واریز شده است، و وعده  پرداخت حقوق فروردین ماه را برای روز بعد داد و قول داد باقی مطالبات کارگران در اسرع وقت پرداخت شود.

 

*روز سه شنبه ۳۱ اردیبهشت، جمعی از کارگران پالایشگاه در حال احداث گاز بیدبلند۲ بهبهان دراعتراض به آینده شغلی نامطمئن شان دست به تجمع در محل کارشان زدند و با به نمایش گذاشتن اعتراض شان نسبت به اخراج از کار، خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود شدند. به گزارش ایرنا، فرماندار بهبهان گفت: واحد گاز پالایشگاه بیدبلند در حال تکمیل است و هم اکنون حدود پنج تا ۶ هزار کارگر در قسمتهای عمرانی و زیرساختی آن مشغول به کار هستند. پس از پایان عملیات ساخت این واحد صنعتی، تعداد کارگران تا یک ششم کاهش پیدا می کند از این رو کارگران از تعدیل نیرو نگران هستند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۳۱ اردیبهشت، جمعی از کارکنان بخش انتظامات متروی تهران برای اعتراض به تبدیل قراردادشان از رسمی به پیمانی در محوطه‌ ساختمان شرکت بهره‌ برداری راه‌ آهن شهری تهران و حومه (مترو)تجمع کردند. به گزارش انصاف نیوز، یکی از تجمع کنندگان گفت: «دارند همه‌ ما را بدبخت می ‌کنند، ما قرارداد رسمی داشتیم اما الان دارند ما را پیمانی می‌کنند و کار را به پیمانکار می‌سپارند. با این وضعیت حقوق ما نصف می‌شود.»

 

*بامداد روز سه شنبه ۳۱ اردیبهشت، جمعی از کارکنان شهرداری منطقه سه تبریز برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت، قراردادهای کوتاه مدت و نداشتن بیمه دست به تجمع مقابل ساختمان مرکزی شهرداری زدند. به گزارش ایسنا، تجمع کنندگان بنرهایی با محتوای  «ما خواستار اعمال قانون و اجرای عدالت و رفع تبعیض بعد از پنج الی ۱۰ سال سابقه کار هستیم»، «بی عدالتی تاکی؟» و … در دست داشتند.

در پی این تجمع شهردار منطقه ۳ تبریز گفت: استخدام رسمی این افراد خارج از اختیارات ماست و باید در آزمونهای استخدامی دستگاههای اجرایی شرکت کرده و از طریق قانون اقدام کنند.

 

بامداد روز سه شنبه ۳۱ اردیبهشت، جمعی از جنگلبان شمال برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی به دنبال تغییر پیمانکار مقابل فرمانداری شهرستان نور تجمع کردند. به گزارش ایرنا، فرماندار نور گفت: تعدادی از نیروهای حفاظتی جنگلهای شمال به خیال اینکه با تغییر پیمانکار، از ادامه کار آنان جلوگیری می شود مقابل این فرمانداری تجمع کرده بودند. وی افزود: جنگلبان شمال با پیمانکار جدید به کار خود ادامه داده و حقوق انها بدون وقفه پرداخت می شود.

 

*روز سه شنبه ۳۱ اردیبهشت، جمعی از ضایعات جمع کنهای همدان برای اعتراض به واگذاری فرایند جمع آوری ضایعات خشک سطلهای زباله شهری به بخش خصوصی، دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: شهرداری همدان حق جمع آوری ضایعات خشک سطلهای زباله شهری را به بخش خصوصی واگذار کرده است و با ضایعات جمع کنهای که به طور فردی کار می کنند، برخورد می کند. وی افزود: یک پیکان وانت دارم که به جرم جمع کردن زباله، وسیله نقلیه ام توسط راهنمایی و رانندگی توقیف شده است.

 

*به گزارش هرانا، روز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت، گروهی از ساکنان روستاهای زلزله زده شهرستان سرپل ذهاب از جمله گلم کبود، دستک علیا، سفلی و میرمیرو در اعتراض به عدم دسترسی به آب آشامیدنی در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۳۱ اردیبهشت، کارگران معدن سرب و روی کوشک واقع در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شرق یزد و در ۴۵ کیلومتری شمال شرق بافق در اعتراض به کاهش حقوق برای سومین روز متوالی اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا، به کارگران وعده داده شده مشکل شان در کمیسیون کارگری شهر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

اخبار کوتاه بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

دوشنبه ۲ اردیبهشت: تجمع غارت شدگان موسسه بدر توس در مشهد مقابل استانداری خراسان رضوی/ تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی در تهران مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت/ تجمع تولید کنندگان تخم ‌مرغ مقابل وزارت صنعت و معدن و تجارت/ تجمع کارکنان پروژه راه آهن درود_ خرم آباد در اعتراض به تعطیلی پروژه مقابل ساختمان استانداری لرستان/ تجمع مستاجران مغازه ‌های شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان

سه شنبه  ۳ اردیبهشت: تجمع سپرده گذاران غارت شده موسسه کاسپین مقابل ساختمان بیدادسرای عمومی و ضد انقلاب تهران/ تجمع کارگران (شرکت تراورس) خط آهن لرستان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه دست به تجمع و اعتصاب زدند.

پنجشنبه ۵ اردیبهشت: تجمع سپرده‌گذاران پدیده در مشهد در برابر استانداری خراسان رضوی

شنبه ۷ اردیبهشت: تجمع شهروندان سیل زده آق قلا مقابل فرمانداری این شهر  با وجود انبوهی از نیروهای انتظامی/ تجمع و اعتصاب رانندگان تاکسی شهرستان خوی در آذربایجان غربی برای  اعتراض به نرخ پایین کرایه ‌ها در مسیرهای خطی

یکشنبه ۸ اردیبهشت: تجمع شماری از سپرده گذاران پدیده شاندیز مقابل ساختمان بیدادستانی تهران

دوشنبه ۹ اردیبهشت: تجمع ثبت ‌نام‌ کنندگان و غارت ‌شدگان شرکت عظیم‌ خودرو مقابل بیدادسرای اقتصادی تهران (خ. کارگر شمالی) در اعتراض به عدم تحویل خودرو از سوی شرکت عظیم خودرو/ تجمع کارمندان اخراج شده موسسه آرمان تهران مقابل ساختمان قوه قضاییه با شعار: کار   کار  حق مسلم ماست، اعتصاب تاکسی داران بانه در اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه و بالا بودن قیمت قطعات اعتصاب کردند».

سه ‌شنبه ۱۰ اردیبهشت‌: تجمع کارگران خدماتی خط یک قطار شهری در محوطه سکوی ایستگاه شهر ری در برای اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود/ تجمع و راهپیمایی اعتراضی مرغداران معترض از مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت به سمت وزارت جهاد کشاورزی/ تجمع اعتراضی غارت شدگان کاسپین روبروی مجلس با شعار: «زیر بار ستم نمی کنیم زندگی، جان فدا می ‌کنیم در ره آزادگی، وای از این ظلم، وای از این ظلم»/ تجمع کارمندان اخراج شده موسسه آرمان روبروی ساختمان بانک مرکزی (تهران) در اعتراض به اخراج و پاسخ نگرفتن در مورد مطالبات ‌شان

چهار شنبه ۱۱ اردیبهشت: تجمع اعتراضی سپرده گذاران بدر توس در جلوی استانداری خراسان رضوی در مشهد

چهار شنبه ۱۱ اردیبهشت: کارگران تعدیل شده شرکت پردیس کاغذ پاژ نیشابور به مناسبت روز جهانی کارگر تجمع کردند

پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت: حمله ماموران امنیتی به تجمع و راهپیمایی سهامداران پدیده شاندیز در مشهد و بازداشت تعدادی از معترضان

دوشنبه ۱۶ اردیبهشت: تجمع سپرده گذاران کاسپین مقابل بیدادسرای تهران/ تجمع عارت شدگان موسسه توسعه البرز مقابل بانک کشاورزی/ تجمع رانندگان تاکسی درنقده در اعتراض به پایین بودن کرایه ها مقابل فرمانداری نقده/ تجمع چندین باره چغندرکاران جلوی کارخانه قند نقده در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوق یک ساله/ تجمع و تحصن غارت شدگان سایپا دیزل جلوی درب سایپا دیزل

یکشنبه ۱۵ اردیبهشت: اعتصاب و تجمع کارگران شهرداری اهواز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان/ تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت سایپا دیزل

شنبه ۱۴ اردیبهشت: تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت رامک خودرو، مقابل ساختمان بیدادگستری در تهران

یکشنبه ۱۵ اردیبهشت: تجمع غارت شدگان موسسات مالی و اعتباری جلوی درب بانک مرکزی در تهران/ تجمع کارگران شهرداری منطقه ۸ اهواز  در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه خود

یکشنبه ۱۵ اردیبهشت: تجمع کارکنان مجلس رژیم در اعتراض به ایجاد محدودیتهای امنیتی جدید برای ورود به ساختمان قوه مقننه، مقابل درب شماره یک مجموعه بهارستان

روز یکشنبه ۱۵اردیبهشت: اعتصاب کارگران راه‌آهن شاهرود در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق و حق بیمه چند ماهه ‌شان

دوشنبه ۱۶ اردیبهشت: تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین، در اعتراض به برآورده ‌نشدن مطالبات خود مقابل ساختمان بیدادستانی در تهران. نیروهای امنیتی با حضور در مقابل ساختمان بیدادستانی مانع ادامه تجمع مالباختگان شدند.

سه شنبه ۱۷ اردیبهشت: تجمع کسبه شهرک آبشناسان رباط کریم در اعتراض به پلمپ مغازه های شان در این شهرک تجمع اعتراضی برگزار کردند.

پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت: تجمع اعتراضی سپرده گذاران پدیده شاندیز مقابل استانداری خراسان رضوی در مشهد. نیروی سرکوبگر انتظامی چند نفر از آنان دستگیر کردند.

یکشنبه ۲۲ اردیبهشت: تجمع فعالان حقوق زن در سنندج در پارک ای تی در اعتراض به قتلهای ناموسی و کشته شدن  زنان در شهر های کردستان و ایران/ تجمع جمعی از مردم شمیل در مقابل استانداری هرمزگان/ تجمع اعتراضی سوختبران سیستان و بلوچستان در مسجد مکی زاهدان در اعتراض به قتل روزانه سوخت‌بران توسط سپاه پاسداران

سه‌ شنبه ۲۴ اردیبهشت: تجمع پیمانکاران شرکت ملی حفاری خوزستان روبروی درب این شرکت در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان/ تجمع اعتراضی سهامداران غارت شده بدر توس روبروی استانداری در مشهد، با شعار: «دستهای پشت پرده، هر کاری خواسته کرده»

چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت: تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین مقابل ساختمان بانک مرکزی در تهران/ اعتصاب رانندگان بخش خصوصی اتوبوسرانی در زنجان در اعتراض به پاسخ ندادن به مطالبات شان/ تجمع حواله داران خرید رنو در اعتراض به عدم تحویل خودروهای ثبت نامی دو سال قبل و طرح تبدیل تحویل سه پراید به جای خودروی‌ رنو، مقابل قوه قضاییه رژیم در تهران/ تجمع دوستداران طبیعت در شهر گراش واقع در استان فاس مقابل فرمانداری رژیم در این شهرستان

آدینه ۲۷ اردیبهشت: تجمع اعتراضی مردم عشایر و کشاورز شهر زرنه استان ایلام

شنبه ۲۸ اردیبهشت: تجمع کارگران کارخانه قطعات بتنی گیلان که تقریباً ۱۲ ماه از معوقات بیمه ‌ای شان را دریافت نکرده ‌اند.

یکشنبه ۲۹ اردیبهشت: تجمع اعتراضی شماری از کشاروزان گندمکار دهستان چنانه واقع در شهرستان شوش در اعتراض به عدم تسویه مطالبات شان از سوی مرکز خرید گلدشت چنانه/ تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از گروه خودرو سازی سایپا، مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت در تهران

دوشنبه ۳۰ اردیبهشت: تجمع اعضای تعاونی مسکن بنیاد تعاون ناجا در بلوار مرزداران در اعتراض به تأخیر در تحویل املاک و بلاتکلیف بودن اموال ‌شان/ تجمع کارگران شرکت جهاد نصر کردستان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق عقب افتاده

سه شنبه ۳۱ اردیبهشت: تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری در تهران

 

اعتراض خانواده فعالان کارگری بازداشت شده

به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، جمعی از اعضای خانواده فعالان کارگری بازداشت شده در روز جهانی کارگر مقابل زندان اوین دست به تجمع زدند.

روز شنبه ۱۴ اردیبهشت، خانواده های بازداشتیهای مراسم روز جهانی کارگر تهران به تجمع شان مقابل بیدادسرای اوین برای پیگیری  وضعیت عزیزان شان ادامه دادند.

روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت، جمعی از اعضای خانواده ها و دوستان بازداشتیهای روز جهانی کارگر برای پیگیری و رسیدگی به وضعیت عزیزان شان به تجمع شان در محل بیدادسرای اوین ادامه دادند.

بامداد روز یكشنبه  ۲۹  اردیبهشت، خانواده و دوستان ناهید خداجو، اعظم خضری جوادی (نسرین جوادی) و فرهاد شیخی با در دست داشتن تصاویری از این عزیزان در مقابل مجلس تجمع کردند. این حرکت به دنبال مراجعه هفته گذشته این خانواده ها و قول مساعد مجلس برای دیدار با نمایندگان صورت گرفت.

روز سه شنبه ۳۱ اردیبهشت، خانواده های بازداشت شدگان مراسم روز جهانی کارگر باهمراهی جمعی از فعالان کارگری منجمله اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه و فعالان دانشجویی برای آزادی عزیزان شان مقابل زندان اوین تجمع کردند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه، با گذشت ۲۱روز از بازداشت حسن سعیدی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و دیگر بازداشتیهای روز جهانی کارگر، مقامات قضایی از پاسخگویی به خانواده های بازداشتیها طفره می روند و پاسخ مناسبی برای ادامه بازداشت این  کارگران و فعالان نمی دهند .

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۲، چهار شنبه اول خرداد ۱۳۹۸ ـ ۲۲ مه ۲۰۱۹ 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول