چالشهای معلمان (فروردین ۹۸)

فرنگیس بایقره

 

عفو بین الملل بار دیگر خواهان آزادی اسماعیل عبدی شد

عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای پیرامون زندانی بودن اسماعیل عبدی و مجازاتهای پی در پی نماینده کانون صنفی معلمان ایران، خواهان آزادی وی شد

این نهاد حقوق بشری پتیشنی را نیز جهت امضا و همراهی در سایت خود قرار داد.

 

فرهنگیان برای کمک به سیل زدگان ستاد همیاری تشکیل دادند

فعالان صنفی معلمان برای یاری رسانی به سیل زدگان نقاط مختلف ایران، ستاد همیاری تشکیل دادند.

در بیانیه شماره یک این ستاد ضمن تسلیت به خانواده جانباختگان سیل اخیر، اعلام شده فرهنگیان قصد دارند با جمع آوری کالاهای ضروری و حمایت از گروههای محلی، به سیل زدگان امدادرسانی کنند.

فرهنگیان در این بیانیه تاکید کرده اند که رویکرد آنها در کمک رسانی، عدم ورود غیرضروری به مناطق بحرانی و حمایت از گروههای محلی است. آنها همچنین نوشته اند که معتقد به این اصل هستند که "هر نوع مداخله در شرایط بحران بدون در نظر گرفتن نظر و خواست افراد بومی، پیامدهای منفی درپی خواهد داشت".

فعالان صنفی معلمان مراکزی را در تهران، اسلام شهر، هشتگرد، کرج، خمینی شهر و مریوان مشخص و از داوطلبان خواسته اند اقلام مورد نیاز شامل پتو، آب معدنی، تن ماهی، کنسرو، خرما، هیتربرقی، مایع دستشویی، مایع ظرفشویی، پوشک بچه و نوار بهداشتی را به این مراکز تحویل دهند.

در این بیانیه همچنین از داوطلبان در مناطق آسیب دیده نیز خواسته شده گروههای همیاری تشکیل دهند.

 

تحصن معلمان حقالتدریسی در اولین روز کاری سال نو

روز شنبه ۱۷ فروردین در اولین روز کاری سال نو معلمان حقالتدریسی در مدرسهآزادگان منطقهیک تهران، همچنین معلمان حق التدریسی مدرسهکار و دانش ابوریحان شهرستان اسلامشهر دست به تحصن زدند. معلمان حقالتدریسی این دو مدرسه از رفتن به سر کلاس خودداری کردند.  تحصن معلمان حقالتدریسی در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق شان بود.

 

اعتصاب جمعی از معلمان قزوین

جمعی از معلمان در قزوین روز شنبه ۱۷ فروردین همزمان با بازگشایی مدارس پس از تعطیلات نوروزی، از حضور در کلاسهای درس خودداری کردند.

به گزارش کانون صنفی معلمان استان قزوین، این اقدام در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معلمان حق التدریس صورت گرفت. این تشکل صنفی اعلام کرد که حق تدریس معلمان از مهر امسال تا به حال پرداخت نشده است. معلمان علاوه بر این، سه ماه نیز بابت حق تدریس در سال تحصیلی گذشته (۱۳۹۷- ۱۳۹۶) طلب دارند.

الهیار ترکمن، معاون پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش، پیش از این گفته بود که اعتبار مورد نیاز برای پرداخت حق الزحمه معلمان حق تدریسی تامین شده و تا ۵ فروردین امسال به حساب بانکی آنها واریز می شود.

با وجود این وعده، با گذشت ۱۸ روز از آغاز سال جدید معلمان هنوز حق تدریس سال گذشته خود را دریافت نکرده اند.

 

زوج معلم اهل شازند به حبس و جزای نقدی محکوم شدند

فاطمه بهمنی و محمد کرد، زوج معلم اهل شهرستان شازند، به اتهام شرکت در تحصن سراسری معلمان در آبان ماه سال گذشته و انتشار اخبار آن به حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم شدند. بر اساس احکام صادره از دو دادگاه، این دو معلم در مجموع به دو سال حبس تعلیقی به مدت سه سال و پرداخت ۸ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند.

فاطمه بهمنی و محمد کرد در آبان ماه سال گذشته در جریان تحصن سراسری معلمان توسط نیروهای امنیتی در اراک بازداشت و پس از یک هفته با تودیع قرار تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بودند.

دادگاه انقلاب شهرستان شازند، خانم بهمنی و آقای کرد را به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام در فضای مجازی" به پرداخت دو میلیون تومان جزای نقدی بدل از ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. همچنین در حکمی دیگر که توسط شعبه اول دادگاه عمومی بخش زالیان صادر شد، این دو فعال صنفی معلمان به اتهام "نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق درج مطالب خلاف واقع در فضای مجازی"، هر کدام به یکسال حبس تعلیقی به مدت سه سال و پرداخت جزای نقدی به مبلغ دو میلیون تومان محکوم شدند."

یک منبع مطلع در مورد احکام صادره به گزارشگر "هرانا" گفت: "هر دوی این احکام در تاریخ ۲۹ بهمن ماه سال گذشته تحت فشار نهادهای امنیتی و مشخصا حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران و اداره اطلاعات شهرستان شازند صادر شده است."

گفتنی است که این زوج معلم ۳ فرزند دارند که در زمان بازداشت پدر و مادر توسط اقوام آنها نگهداری می شدند.

 

گزارش کانون صنفی فرهنگیان خمینی شهر از مناطق سیل زده لرستان

کانون صنفی فرهنگیان خمینی شهر که پس از جمع آوری کمکهای فرهنگیان و مردم آنها را به هم میهنان سیل زده در لرستان رسانده بود، گزارش عملکرد خود را منتشر ساخت.

در این گزارش گفته شده: "همکاران در خمینی شهر همت کردند و بانی جمع آوری کمکهای نقدی و غیر نقدی برای هموطنان عزیز سیل زده در لرستان شدند. این کمکها به خاطر سنگینی بار و شرایط نامساعد راه پس ۱۳ ساعت طی مسیر به سلامت به مقصد رسید."

این کانون که عضو ستاد همیاری فرهنگیان است ادامه داده: "همراه با سایر هموطنان نوع دوست، فرهنگیان عزیز نیز بخش کوچکی از امداد رسانی به هموطنان عزیز سیل زده را به عهده گرفته بودند. در این مدت محموله های کمکهای مردمی از شهرهای تهران، اسلامشهر، کرج، سقز، مریوان، الیگودرز، خمینی شهر، شیراز و ... به ستاد همیاری مستقر در پلدختر و معمولان و نورآباد رسید و پس از بسته بندی در اختیار مردم عزیز قرار گرفت."

 

فعال صنفی معلمان به دادستانی فیروزآباد احضار شد

اصغر امیرزادگانی، معلم و فعال صنفی معلمان، روز دوشنبه ۲۶ فروردین با ابلاغیه ای کتبی به شعبه دادستانی دادسرای عمومی و انقلاب شهر فیروزآباد احضار شد. بر اساس این ابلاغیه وی باید در تاریخ ۳۱ فروردین در محل این دادسرا حضور یابد.

روز یکشنبه از سوی اطلاعات نیروی انتظامی با آقای امیرزادگان تماس گرفته شد و به او اطلاع دادند که برای دریافت ابلاغیه احضارش به آنجا مراجعه کند. ابلاغیه مزبور بر اساس شکایت دادستانی از این معلم به اتهام "تبلیغ علیه نظام" و "نشر اکاذیب با مصداق حمایت از معلمان بازداشت شده در فضای مجازی" صادر شده است.

آقای امیرزادگانی باید در تاریخ ۳۱ فروردین در شعبه دادستانی دادسرای عمومی و انقلاب فیروزآباد حضور یابد. در ابلاغیه همچنین ذکر شده است که نتیجه عدم حضور، جلب است.

این فعال صنفی پیشتر در تاریخ ۲۴ مهرماه سال گذشته با شائبه ارسال عکس و ویدیو به رسانه های خارج از کشور به مدت دو روز بازداشت شده بود. وی با رد این اتهامات و با تودیع قرار کفالت به مبلغ ۳۰ میلیون تومان به صورت موقت آزاد شد و سپس قرار منع تعقیب وی از سوی دادسرای عمومی و انقلاب فیروزآباد صادر شده بود. اما با شکایت دادستانی این پرونده دوباره به جریان افتاده است.

 

تحصن ده ها تن از معلمان دیشموک مقابل آموزش و پرورش

بیش از ۴۸ تن از معلمان غیربومی بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه روز دوشنبه ۲۶ فروردین در دومین روز پیاپی مقابل آموزش و پرورش دیشموک تحصن کردند و در کلاس درس حاضر نشدند.

این معلمان در نامه ای به مدیر آموزش و پرورش دیشموک اعلام کرده اند تا برطرف نشدن مطالبات خود از حاضر شدن در کلاسهای درس خودداری می کنند.

معلمان غیربومی منطقه دیشموک که فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان هستند، از سال ۹۵ در این بخش مشغول به کار شده اند. آنها می گویند اداره کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در این سالها برای جابه جایی و انتقال نیروهای بومی با آنها همکاری نکرده و به جای حمایت و چاره اندیشی، با برخوردهای قانونی و توجیه غیرمنطقی مواجه شده اند.

بیشتر این نیروها بیش از ۱۰ سال سابقه کار دارند و خواستار همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان برای انتقال به مناطق موردنظر خود هستند.

این معلمان تاکید می کنند بر اساس قانون "کار در خدمت زندگی است"، ولی در بخش دیشموک با توجه به محرومیت منطقه، زندگی معلمان غیربومی مختل و تحت الشعاع کار قرار گرفته است.

بخش دیشموک با ۲۳ هزار نفر جمعیت و ۸۵ روستا در ۹۰ کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه قرار دارد.

 

اعتراض معلمان و کارکنان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد به تعویق مطالبات مزدی

معلمان و کارکنان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد به ماه ها تعویق مطالبات خود معترضند. آنها می گویند شش ماه حق التدریس و حق اضافه کاری، حق الزحمه امتحانات معلمان و سایر مطالبات معوقه از سال ۹۶، پرداخت نشده است.

آنها همچنین سه سال است که حق ماموریتی دریافت نکرده اند. به گفته یکی از معلمان این استان، تعداد زیادی از همکارانش در شرف رها کردن شغل خود هستند و تاکید می کند: "اگر روزی به این مساله معترض شویم، هزار وصله به ما می چسبانند."

 

اعتراض کانون صنفی معلمان تهران به دستمزد پایین "معلمان آزاد" 

کانون صنفی معلمان ایران (تهران) در بیانیه ای که روز آدینه ۲۹ فرودین منتشر ساخت، به ناکافی بودن دستمزدهای معلمان آزاد و شرایط معیشتی آنها اعتراض کرد.

معلمان در این بیانیه نوشته اند: "همه می دانند میانگین دریافتی معلمان در میان حقوق بگیران دولتی جزو پایین ترین دریافتیهاست و همه ساله تعداد قابل توجهی از آنان هم به دلیل کمبود نیرو به ویژه در مقطع متوسطه و به خصوص در تهران، برای رفع این کمبود نیرو و کسریهای حقوق ناچیز خود، به ناچار ساعاتی را به صورت حق التدریس مشغول به کار می شوند. بازهم همه می دانند که تعداد قابل توجهی از اینان معلمان بازنشسته ای هستند که شرایط دریافتی شان حتی از شاغلان نیز بدتر است و در سالهایی که لازم است به استراحت و تفریح بپردازند، به اجبار شرایط سخت معیشتی و البته نیاز آموزش و پرورش، به صورت حق التدریس به کار می پردازند."

این تشکل توضیح می دهد: "موضوع از این قرار است که جمع کثیری از مزدبگیران تامین اجتماعی، معلمان شاغل در بخش خصوصی هستند، از جمله معلمان آزاد (شاغل در غیرانتفاعیها)، معلمان آموزشگاه ها و معلمان موسسه های آموزشی آزاد. این معلمان حتی میزانی کمتر از حداقل حقوق مصوب را دریافت می کنند. بسیاری از آنها تنها درآمد زندگی شان از همین راه است و اغلب آنها در وضعیت معیشتی نامطلوبی به سر می برند."

 

خطر مرگ جان معلم زندانی را تهدید می کند

روح الله مردانی، دانشجو و معلم در بند، که به دلیل بی توجهی مسوولان قضایی کشور به خواسته هایش دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده‌‌بود، پس از انتقال به بهداری زندان اوین کماکان در اعتصاب غذا و در شرایط جسمانی وخیمی بسر می برد.

او ۲۲ اسفند ۹۷ به بهداری زندان اوین منتقل شده و بدون آنکه به مراکز درمانی خارج از زندان فرستاده شود، در اعتراض به مخالفت مسوولان قضایی با آزادی مشروطش، شرایط نامناسب زندان و نبود رسیدگی پزشکی مناسب به وضعیت جسمانی اش، به اعتصاب غذای خود ادامه دادهاست.

آقای مردانی از ۷۰ روز پیش اعتصاب غذایش را آغاز کرده، ۳۵ روز پیش او را به دلیل شرایط بد جسمانی به بهداری زندان اوین منتقل کردند. وضعیت معده و کلیه اش به شدت وخیم است. کاهش وزن زیادی داشته و از طرف دیگر، مسوولان زندان از اعزام او به بیمارستان جلوگیری می کنند.

 

آسیب دیدگی ۱۵۰۰ مدرسه و تخریب ۸۰ باب دیگر در سیل

به گفته وزیر آموزش و پرورش در سیل اخیر در سطح کشور حدود ۱۵۰۰ مدرسه بین ۲۰ تا ۷۰ درصد آسیب دیده است و ۸۰ مدرسه از این تعداد نیز تخریب شده و قابل استفاده نیست.

محمد بطحائی وعده داد: "به لطف خدا از نظر تامین منابع بازسازی مشکلی وجود ندارد و امسال خیز بلندی برای استاندارد و مناسب سازی فضاهای آموزشی آسیب دیده برداشته می شود."

وی با این حال گفت: "در این مسیر همچون گذشته از حمایت خیرین که همواره به آموزش و پرورش کمک کرده اند و تعهدات بسیار خوبی را قبول کرده اند بهره مندیم، چنانچه هم اکنون نیز جمعی از این خیرین در استانهای خوزستان و لرستان تعهدات بسیار خوبی را پذیرفته اند."

بطحائی خاطرنشان کرد: "امید است بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که دانش آموزان مهر ۹۸ در مدارس تازه ساخته شده و بازسازی شده مشغول به تحصیل شوند."

وزیر آموزش و پرورش سپس افزود: "در مورد مدارس تخریبی و غیر قابل بازسازی نیز در صورت تاخیر در آماده سازی این مدارس، امکان فراهم کردن زمینه تحصیل دانش آموزان در مهر ماه در فضاهای موقت همچون کانکس پیش بینی شده است."

 

فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران برای تجمع اعتراضی در ۱۲ اردیبهشت

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان بازنشسته و شاغل کشور را دعوت به تجمع اعتراضی در روز معلم کرد. این گردهمایی روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت در ادارات کل آموزش و پرورش استان و شهرستانها برگزار خواهد شد.

در فراخوان تشکل یاد شده گفته می شود که این تجمع "در راستای پیگیری مطالبات صنفی و آموزشی و در اعتراض به عدم توجه مسوولان به مطالبات بر حق فرهنگیان" برگزار می شود.

لازم به ذکر است این شورا طی سال گذشته در تاریخهای ۲۲ و ۲۳ مهر و ۲۲ و ۲۳ آبان و ۱۲ تا ۱۴ اسفند طی سه فراخوان فرهنگیان کشور را به تحصن و خودداری از حضور در کلاسهای درس دعوت کرده بود. معلمان در سراسر کشور در هر سه دوره از حرکت اعتراضی برای تاکید بر خواسته هایشان استقبال کرده بودند.

این شورا همزمان با بیانیه اسفندماه ۹۷ اعلام کرده بود که در صورت تحقق نیافتن مطالبات، حرکتهای اعتراضی دیگری را در دستور خواهد گذاشت.

 

 

(منابع: عفو بین الملل، ایرنا، رادیو زمانه، هرانا، کانون صنفی فرهنگیان، ایلنا، کمپین برای آزادی زندانیان سیاسی، ایسنا) 

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۱- یکشنبه اول اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱ آوریل ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول