گزارش یادمان ۱۹ بهمن، چهل و هشتمین سالگرد رستاخیز سیاهکل و

۲۶ اسفند، چهل و هشتمین سالگرد تیرباران و شهادت ۱۳ رزمنده حماسه سیاهکل

 

از ساعت چهار بعد از ظهر روز شنبه ۳ فروردین ۱۳۹۸ برابر با ۲۳ مارس ۲۰۱۹، مراسم بزرگداشت چهل و هشتمین سالگرد رستاخیز سیاهکل در شهر کلن (آلمان) با شرکت شمار زیادی ایرانیان آزادیخواه برگزار شد.

برنامه را رفیق کامران عالمی نژاد شروع کرد. او در سخن آغازین گفت: «خانمها و آقایان، دوستان و رفقا؛ خوش آمدید. قصد داریم چهل و هشتمین سالگرد رویدادی تاریخی را پاس بداریم که ارزشها و تجربیات آن همچون دیگر سرفصلهای دگرگون ساز، در قالب یک دوره زمانی و تنها به معاصران محدود نمی ماند.

با رجوع به رستاخیز سیاهکل می توان دید که محرکها و انگیزه ها همچون خطی ممتد گذشته را به اکنون پیوند داده است. اما مهمتر از حال و روز مُشابه، درس آفتابکاران در چگونگی تبدیل این داده ها به ایده و اراده ای برای تغییر است. جستجوی پرشور راه و پشت سر گذاشتن بیراهه ها، همان تکلیف و شوقی است که امروز هم، اندیشه و عمل انقلابی را به خود فرا می خواند.»

وی در پایان گفت: «از منظر ارزشهایی که رفقای فدایی خلق با شعله جان برافروختند، به پاس تجربه های شب شکنی _ که در عصر سیاه دیکتاتوری به جا گذاشتند و در یادآوری حضور زنده و پویای حافظه تاریخی مردم ایران، از شما دعوت می کنم به پا خیزید و به احترام دلیران سیاهکل و شهدای ۲۶ اسفند یک دقیقه سکوت کنیم.»

پس از آن کلیپ زیبای «ای عاشقان»، اثری از آقای مهرداد بران پخش شد و به دنبال آن رفیق فتحی یکی از سروده های خود را خواند. شعر رفیق فتحی در شماره ویژه منتشر می شود.

آنگاه رفیق امیر ابراهیمی بخشهایی از بیانیه سازمان به مناسبت چهل و هشتمین سالگرد قیام سیاهکل را به آگاهی رساند.

در پی آن رفیق زینت میرهاشمی سخنرانی خود در باره «چشم انداز خروش رنگین کمان بیشماران» را آغاز کرد. رفیق زینت در آغاز سخنان خود عید نوروز و آغاز سال جدید را تبریک گفت و سپس با تحلیل محتوای حماسه سیاهکل و تکثیر آفتابکاران جنگل، به بررسی شرایط کنونی و چالشهای جامعه اصلی جامعه پرداخت و دیدگاه سازمان پیرامون تحولات مربوط به خیزشهای اخیر را بیان کرد.

پیش از آغاز بخش دوم برنامه همایش، تنفس کوتاهی اعلام گردید که طی آن از حاضران در محیطی صمیمی و دوستانه با چای، قهوه و شیرینی پذیرایی شد.

در بخش دوم ابتدا پیامهای رسیده به مراسم توسط رفقا امیر ابراهیمی و کامران عالمی نژاد به آگاهی حضار رسید. پیامهای رسیده به همایش قرار زیر است:

جمعی از دانشجویان کمونیست، هواداران سازمان در لرستان، جمعی از کارگران پارس جنوبی، تعدادی از پشتیبانان جنبش فدایی، برخی از زنان فعال کارمند و دانشجو و رفقا امید برهانی، کارِن و م. وحیدی.

پس از آن رفیق فرنگیس بایقره شعر «پاپاغئم، قئلئنجئم و آتئم» از سروده های رفیق شهید نابدل به زبان آذری را به همراه برگردان فارسی دکلمه کرد. پس از آن کلیپ "باد و توفان" از کارگاه هنر ایران پخش شد و به دنبال آن نوبت به بخش گفتگوی رودرو رسید که رفقا زینت میرهاشمی و مهرداد قادری با حضار به بحث و گفتگو پرداختند. مهم ترین موضوع این بخش مربوط به راهکارهای پیرامون سرنگونی رژیم می شد.

در بخش موسیقی ابتدا رفیق آرزو دو ترانه «فریاد»، از سروده های خودش و «هاوار»، یک ترانه کردی را خواند.

بخش پایانی برنامه به کارگاه هنر ایران اختصاص داشت. رفیق فریدون رمضانی با اجرای ترانه سرودهای بهاری، مقدم بهار و حماسه سیاهکل را گرامی داشت و با سرود جاودان انترناسیونال، همایش چهلمین و هشتمین سالگرد رستاخیز سیاهکل به پایان رسید.

همایش با دسته گلهای تقدیمی شورای ملی مقاومت ایران، سازمان مجاهدین خلق ایران، هواداران مجاهدین، آذین شده بود.

آقای محمد قربانی، یکی از دوستداران سازمان، با اهدای یک تابلوی نقاشی با عنوان «ماهی سیاه کوچولو» جلوه زیبای دیگری به مراسم بخشید و رفیق فرنگیس بایقره نیز یکی از نقاشیهای خود را به مراسم تقدیم کرد.

قابل ذکر است که از تمامی این برنامه فیلمبرداری شده و در شبکه اینترنت پخش خواهد شد.

متن کامل خوش آمد گویی، سخنان رفیق زینت میرهاشمی، اشعار و پیامهای خوانده شده

در شماره ویژه نبردخلق به زودی منتشر خواهد شد.

 

دبیرخانه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران

یکشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۴ مارس ۲۰۱۹

 

نبرد خلق شماره ۴۱۰- ویژه چهل و هشتمین سالگرد حماسه سیاهکل - ششم فروردین ۱۳۹۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول