گزارش برگزاری مراسم 19 بهمن، یادمان چهلمین سالگرد حماسه و رستاخیز سیاهکل

 

 

روز شنبه 16 بهمن 1389، برابر با 5 فوریه 2011 مراسم یادمان چهلمین سالگرد حماسه و رستاخیز سیاهکل در شهر کلن (آلمان) برگزار شد. پیش از شروع برنامه همراه با پخش ترانه سرودهای جنبش پیشتاز فدایی، بیانیه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران به مناسبت 19 بهمن، چهلمین سالگرد رستاخیز سیاهکل همراه با متن سرود آفتابکاران جنگل و سرود انترناسیونال در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.

 

برنامه در ساعت 4 و نیم بعد از ظهر آغاز شد. در ابتدا رفیق فرنگیس بایقره با خوش آمد گویی از شرکت کنندگان در همآیش حماسه سیاهکل در خواست کرد که با یاد و احترام شهدای جنبش فدایی، جنبش آزادیخواهی مردم ایران،  قیامهای مردم ایران در سال 1388 و زندانیان سیاسی که طی ماههای اخیر اعدام شده اند یک دقیقه سکوت کنند. پس از آن، یک نماهنک به مناسبت چهلمین سالگرد حماسه  سیاهکل، تدوین شده توسط رفیق جعفر پویه، پخش شد. سپس رفیق آناهیتا اردوان یکی از سروده های خود در مورد زنان فدایی را خواند.

پس از آن رفیق لیلا جدیدی سخنرانان برنامه را به پانل دعوت و به معرفی آنان پرداخت.

سخنران اول رفیق امیر معیری بود.  رفیق معیری، از دوران نوجوانی وارد فعالیت سیاسی شد و در سال 1344  به فعالیت سیاسی ضد رژیم شاه در خارج از کشور پیوست. پس از حماسه سیاهکل او از جمله اولین کسانی بود که از چریکهای فدایی و جنبش مسلحانه حمایت کرد و در این مسیر نقش فعالی در تبلیغات به سود جنبش فدایی داشت.

از جمله فعالیتهای این رفیق چاپ سه شماره نشریه نبرد در سال 1350 و چاپ کتابها و جزوات جنبش فدایی با همکاری باتفاق فعالان جنبش نوین انقلابی در آلمان بود. وی همچنین در کنفدراسیون جهانی دانشجویان و فارغ التحصیلان ایرانی در خارج از کشور نقش فعال و تاثیر گذاری داشت.

رفیق معیری در خرداد سال 1357 همزمان با شکل گیری جنبش توده ای به ایران آمد و در حرکتهای اجتماعی مردم برای آزادی و عدالت همراه و همگام با جنبش فدایی، به طور فعال شرکت داشت. پس از انقلاب بهمن نیز رفیق امیر معیری  به اشکال گوناگون در مبارزه علیه استبداد دینی و برای ازادی و عدالت همراه با جنبش فدایی، به مبارزه خود ابتدا در داخل و سپس در خارج از ایران ادامه داده است.

 

سخنران دوم رفیق محمد تقی سید احمدی بود. وی تا سال 1342 همراه با رفیق امیر پرویز پویان در محافل مذهبی مشهد به فعالیت سیاسی اجتماعی مشغول بود. وی در سال 1346 توسط رفقا امیر پرویز پویان و حمید توکلی و در ارتباط با فعالیتهای سیاسی در مشهد به مارکسیسم و کمونیسم گروید و از همان زمان در شاخه مشهد گروه رفیق مسعود احمدزاده شروع به فعالیت کرد.

رفیق سید احمدی در پائیز سال 1349 به همراه بقیه رفقای شاخه مشهد برای تدارک مبارزه مسلحانه به تهران آمد و تا خرداد سال 1350 در این عرصه فعال بود. در اول خرداد سال 1350 دستگیر و در بیدادگاه اول نظامی همراه با تعدادی دیگر از رفقای فدایی محاکمه و به اعدام محکوم شد. این حکم در بیدادگاه دوم نظامی به زندان ابد تبدیل می شود.

رفیق محمد تقی سید احمدی در  دوم بهمن سال 1357 از زندان دیزل آباد کرمانشاه آزاد می شود. از آن زمان تا کنون این رفیق به اشکال گوناگون به مبارزه برای آزادی و سوسیالیسم و در حمایت از جنبش کارگران ایران ادامه داده است.

 

سخنران سوم رفیق زینت میرهاشمی بود. او فعالیت خود  را در یک خانواده سیاسی آغاز و پس از حماسه سیاهکل در حالی که 14 ساله بود با خانواده زندانیان سیاسی فعالیت می کرد و یک بار هم در همین رابطه دستگیر شد. او از همان ابتدای فعالیت چریکهای فدایی خلق به این جریان گرایش پیدا کرد. در زمستان سال 1353 از طریق رفیق خشایار سنجری در ارتباط با چریکهای فدایی خلق قرار گرفت و از همان زمان آمادگی خود را برای فعالیت مخفی اعلام کرد.

رفیق خشایار پس از مدتی کار اولیه او را به رفیق اعظم روحی آهنگران معرفی کرد و این ارتباط تا 13 تیر سال 1354 که رفیق میرهاشمی دستگیر شد ادامه داشت.

وی در بیدادگاه نظامی رژیم شاه به حبس ابد به اضافه 35 سال زندان محکوم شد و در آخرین سری زندانیان سیاسی زن، در 21 دی سال 1357 از زندان آزاد شد.

از هنگام ازادی تا قیام مردم در فعالیتهای علنی سازمان چریکهای فدایی خلق ایران شرکت فعال داشت و پس از انقلاب بهمن نیر به مبارزه خود برای آزادی و سوسیالیسم ادامه داده است.

 

رفیق لیلا جدیدی از سخنرانان دعوت کرد تا به ترتیبی که معرفی شده اند، هریک به مدت 30 دقیقه صحبت کنند. موضوع سخنرانی شرکت کنندگان در پانل به ترتیب «تاثیر حماسه سیاهکل و ادامه آن در مبارزات خارج از کشور»، «رابطه جنبش فدایی با طبقه کارگر در نظر و عمل» و «رستاخیز سیاهکل و درسهای امروز آن» بود. سخنرانان در وقت تعیین شده نظرات خود را بیان کردند.

پس از آن 30 دقیقه استراحت اعلام و از حضار با چای، قهوه و شیرینی پذیرایی شد.

 

در قسمت دوم برنامه، ابتدا رفیق فریدون رمضانی از کارگاه هنر ایران دو سرود به زبان فارسی و آذری اجرا کرد و رفیق فرنگیس بایقره یک شعر کوتاه به زبان آذری از سروده های فدایی شهید رفیق علی رضا نابدل را خواند.

قبل از شروع گفتگو و تبادل نظر با حضار، رفیق مارکو ورو جو، عضو کمیته مرکزی و دفتر سیاسی حزب احیای کمونیستی(ایتالیا) طی سخنان کوتاه که توسط  رفیق لیلا جدیدی به فارسی ترجمه می شد، همبستگی خود را با مبارزه مردم ایران علیه دیکتاتوری و با سازمان چریکهای فدایی خلق ایران اعلام  کرد. رفیق لیلا جدیدی هممچنین پیام «نهضت آزادیخواه دموکراتیک ایران (ندا)» و ترجمه پیام رفیق جو هیگنز، از حزب سوسیالیست ایرلند و نماینده دوبلین در پارلمان اروپا را به اطلاع حضار رساند، سپس سخنرانان را به پانل دعوت کرده و گفتگو، تبادل نظر، پرسش و پاسخ شروع شد. در این بخش از برنامه که  حدود دو ساعت ادامه داشت، تعداد زیادی از حضار به طرح نقطه نظرات خود و یا طرح پرسش از سخنرانان پرداختند. سخنرانان نیز به سوالات پاسخ دادند.

همآیش چهلمین سالگرد رستاخیز و حماسه سیاهکل با سرود انترناسیونال

با اجرای رفیق فریدون رمضانی و همراهی حضار به پایان رسید.

سپس حضار به صرف شام دعوت شدند تا دقایق بیشتری را در کنار هم دراین روز به یادماندنی بگذرانیم.

قابل ذکر است که از تمامی این برنامه فیلمبرداری شده و در آینده منتشر خواهد شد.

 

دبیرخانه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران

یکشنبه 17 بهمن 1389(6 فوریه 2011)